Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα αμφισβητήσω την ανάγκη ύπαρξης του κλάδου των μεσιτών αφού μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτούς που δεν θέλουν/μπορούν να ασχοληθούν μόνοι τους.

Εκείνο που με συναρπάζει όμως είναι αυτό το "άγχος" που βλέπω, να τεκμηριωθεί το γεγονός ότι "πρέπει" να πληρώνονται (προσπάθησα να αποφύγω τη χρήση του "να τα παίρνουν") από δύο μεριές. Από δύο μεριές που εξ' ορισμού έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

(ξέρω ότι δεν πρόσθεσα κάτι στο παρόν νήμα απλά είπα να ενημερώσω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον, ίσως όχι τόσο αμερόληπτο ;))

• Like 2
  • Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σοβαρά από που προκύπτει πως ο ενοικιαστής/αγοραστής πρέπει να πληρώσει τον μεσίτη,στον ιδιοκτήτη προσφέρει υπηρεσίες.<_<

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Σοβαρά από που προκύπτει πως ο ενοικιαστής/αγοραστής πρέπει να πληρώσει τον μεσίτη,στον ιδιοκτήτη προσφέρει υπηρεσίες.<_<

Ωχ φίλε, μην ρωτάς κάτι τέτοιο γιατί θα το ξαναπιάσουν απ' την αρχή :o

Ενημερωτικά, αν κοιτάξεις οποιδήποτε σχετικό νήμα στο φόρουμ, θα δεις ότι υπάρχει έντονη προσπάθεια να δικαιολογηθεί αυτή η προσέγγιση

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε αναγάγει το θέμα σε κυπριακό. Προσωπικά, την τελευταία φορά που έψαξα σπίτι, διάλεξα αγγελίες χωρίς μεσίτη. Όμως, ήμουν τυχερός, διότι αν έψαχνα σε περιοχή με λίγα σπίτια και πολλούς ενοικιαστές, κατά πάσα πιθανότητα η αγγελία μου θα αντιστοιχούσε σε σπίτι που έχει αναλάβει μεσίτης. Οπότε, αν του έλεγα δείξε μου το σπίτι αλλά να ξέρεις, δε σε πληρώνω, απλά θα πήγαινε στον επόμενο ενοικιαστή και εγώ ακόμα θα έψαχνα. Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε κάτι για αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο ιδιοκτήτης θέλει να εκμισθώσει και εγώ να μισθώσω. Η αντίκρουση που έγγειται;

Κάτι τελευταίο που μου ήρθε στο μυαλό. Είχα κλείσει εισιτήρια για μια συναυλία στο εξωτερικό. Το site λοιπόν, μου χρέωσε 45 δολάρια το εισιτήριο και 1,5 δολάρια προμήθεια επειδή μου το πούλησε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει κατά κόρον στον κόσμο, όσοι κλείνετε εισιτήρια online σε events θα το ξέρετε. Κατά τη γνώμη σας, τα 1,5 δολάρια θα έπρεπε να τα πληρώσει η μπάντα, διότι της έκανα τη χάρη να αγοράσω το εισιτήριο από το site με το οποίο αυτή επέλεξε να συνεργαστεί. Η αγορά λοιπόν δε δουλεύει έτσι, τι να κάνουμε τώρα!

Επεξ/σία από Physics_Rulez
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Physics_Rulez είπε

Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε κάτι για αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο ιδιοκτήτης θέλει να εκμισθώσει και εγώ να μισθώσω. Η αντίκρουση που έγγειται;

Ο ιδιοκτήτης θέλει να εκμισθώσει στην ψηλότερη δυνατή τιμή, ο ενοικιαστής στη χαμηλότερη. Δε γίνεται ο μεσίτης να διαπραγματεύεται και για τις δύο πλευρές.

Όσο για το δεύτερο - τα εισιτήρια μπορούσες να τα αγοράσεις και από αλλού ή ήταν η μόνη σελίδα. Με άλλα λόγια - εσύ επέλεξες να τα πάρεις από'κει ή σε αναγκάσανε; Μήπως μπορούσες να τα αγοράσεις και από το χώρο της συναυλίας, αλλά εσύ επέλεξες το online;

Επεξ/σία από kiko33gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Physics_Rulez είπε

Ο ιδιοκτήτης θέλει να εκμισθώσει και εγώ να μισθώσω. Η αντίκρουση που έγγειται;

Κάτι τελευταίο που μου ήρθε στο μυαλό. Είχα κλείσει εισιτήρια για μια συναυλία στο εξωτερικό. Το site λοιπόν, μου χρέωσε 45 δολάρια το εισιτήριο και 1,5 δολάρια προμήθεια επειδή μου το πούλησε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει κατά κόρον στον κόσμο, όσοι κλείνετε εισιτήρια online σε events θα το ξέρετε. Κατά τη γνώμη σας, τα 1,5 δολάρια θα έπρεπε να τα πληρώσει η μπάντα, διότι της έκανα τη χάρη να αγοράσω το εισιτήριο από το site με το οποίο αυτή επέλεξε να συνεργαστεί. Η αγορά λοιπόν δε δουλεύει έτσι, τι να κάνουμε τώρα!

Η "αντίκρουση" είναι ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να το νοικιάσει ακριβά και ο ενοικιαστής φτηνά. Εφ' όσον λοιπόν δεν διαπραγματεύονται μεταξύ τους και ο ιδιοκτήτης έχει προσλάβει μεσίτη-διαπραγματευτή, ο μεσίτης ποιανού το συμφέρον θα υποστηρίξει;

Όσο για τα εισιτήρια (άλλο άκυρο παράδειγμα) ο διοργανωτής θα πουλάει και εισιτήρια χωρίς το 1,5 ευρώ καπέλο μέσω δικής του πλατφόρμας και το site που χρησιμοποίησες πιθανότατα δεν πληρώνεται και από τον διοργανωτή ή ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό σίγουρα δεν διαπραγματεύεται την τιμή. Η on-line αγορά εισιτηρίων μπορεί να δουλεύει έτσι λοιπόν, δεν είναι ίδια όμως με την αγορά κατοικιών.

edit @kiko33gr με πρόλαβες

Επεξ/σία από DhZou
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Όπως είπε και ο Spect όλο το κείμενο που έγραψες είναι με την υπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος σε ρώτησε για άλλα σπίτια, άρα ενδιαφέρθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Και πάλι θα συμφωνήσω ότι θα του δείξεις σπίτια, για τα οποία κάποιος ήδη σε έχει πληρώσει, αλλά ας πούμε ότι ψάχνεις και γι'αυτόν, οπότε χρειαστεί να σε πληρώσει και αυτός. Οι περιπτώσεις που λέμε εμείς και είναι το πιο συχνό φαινόμενο είναι όταν απλά παίρνουμε ένα τηλέφωνο μετά από πολλές ώρες ψαξήματος, τυχαίνει μεσίτης, νοικιάζουμε το σπίτι και πρέπει να τον πληρώσουμε επειδή κάποιος άλλος τον έβαλε να κάνει τη δουλειά.

Και για το τελευταίο με την αλλαγή λαδιών, που λες ότι δεν είμαστε υποχρεομένοι να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία - πως θα σου φαινόταν αν εσύ ήξερες να αλλάζεις τα λάδια μόνος σου, αλλά σε όλα τα μαγαζιά που πήγαινες να πάρεις λάδι σου λέγανε - "Εμένα η εταιρεία μου έχει δώσει οδηγίες να μην πουλάω μόνο λάδια, αλλά πρέπει να τα αλλάξω εγώ και θα το πληρώσεις εσύ το κόστος της αλλαγής". Και τα μόνα λάδια που έβρησκες να αγοράσεις σκέτα είναι του πεταματού. Και τι αν εσύ γυρνάς όλη την Αθήνα ψάχνοντας ένα μαγαζί να σου πουλήσει λάδι μόνο, και τι αν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου, πάλι θα πρέπει να πληρώσεις κάποιον να ξεβιδώσει τη βίδα από κάτω, να περιμένει δέκα λεπτά πίνοντας καφέ να φύγει το λάδι και μετά να βάλει το καινούριο. Σου φαίνετο λογικό;

Αναφορικά με την πρώτη σου παράγραφο, οπότε να υποθέσω οτι συμφωνούμε πως απαξ και κάνεις ερώτηση σε μεσίτη για υπόδειξη ακινήτου χρησιμοποιείς τις πληροφορίες του και άρα έχετε επαγγελματική σχέση για την οποία είναι λογικό να πληρωθεί απο εσένα?
Κοινώς αν εγώ συναντήσω κάποιον και με ρωτήσει αν έχω κάτι άλλο να του προτείνω, είναι λογικό να περιμένω αμοιβή απο αυτόν, αν ειναι να του προτείνω κάτι άλλο?

Δεν διαφωνώ καθόλου με την λογική σου, και γιαυτό λέω πως δεν είναι για όλους. Δυστυχώς όμως, όπως περιγράφεις και εσύ αρκετοί κάνουν χρήση των υπηρεσιών χωρίς να το θέλουν επειδή .... κάτι άλλο πηγαίνει στραβά και δεν φταίει ο μεσίτης για αυτό. Γκρινιάζουν όλοι για το αποτέλεσμα του προβλήματος αλλά δεν καταλαβαίνουν οτι η πηγή είναι άλλη.

Ας το πάρουμε και ανάποδα. Αυτό που προτείνετε σαν λογικό αν καταλαβαίνω σωστά είναι πως εγώ πχ σαν μεσίτης θα έπρεπε να πληρώνομαι μόνο απο τον ιδιοκτήτη και όχι απο αυτούς που θα με πάρουν τηλέφωνο. ΟΚ, δεκτό. Οπότε για διαμερίσματα στα οποία οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ, σωστά?. Αυτά δεν σας ενοχλούν που δεν θα τα μάθετε ποτέ? Γιατί όπως είπα είμαι σίγουρος πως ειδικά αυτή την περιόδο που τα διαμερίσματα για ενοικίαση τα κυνηγάνε όλοι με το δίκανο, θα έλεγα πως θα προτιμούσαν όλοι με κάποιο τρόπο να είναι διαθέσιμα. 
Προσωπικά μιλώντας όταν έψαχνα διαμέρισμα, προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώσω κάποιον και να μου είναι διαθέσιμα όσα περισσότερα γίνεται ώστε να βρω κάτι που να μου αρέσει, παρά να αποκλείονται διαμερίσματα επειδή οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν μεσίτες, και κατ'επεκταση αυτά τα διαμερίσματα τα μάθαιναν μόνο οι γνωστοί του ιδιοκτήτη.
Άρα για εμένα είναι θεμιτό να υπάρχουν μεσίτες και να τους πληρώνει ο ενδιαφερόμενος. 
Για κάποιον που ακολουθεί άλλη λογική, δεν ειναι. Δεκτά και τα δύο τα βρίσκω γιαυτό λέω συνέχεια πως απλά δεν είναι για όλους. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και εσείς γκρινιάζεται για το αποτέλεσμα του προβλήματος γιατί ....γιατί αραγε? Ίσως γιατί αυτό ειναι το προφανές για πολλούς. 
Απλά ειναι τα πράγματα ε? Σαν να λέμε ο trump φταίει, αυτός ειναι το πρόβλημα... όχι το οτι τον ψήφισαν τόσοι και τόσοι.  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Οπότε για διαμερίσματα στα οποία οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ, σωστά?. Αυτά δεν σας ενοχλούν που δεν θα τα μάθετε ποτέ?

Θα τα μάθουμε γιατί ο ιδιοκτήτης θα βάλει αγγελία στη Χρυσή ευκαιρία ή θα κολλήσει χαρτί στη γειτονιά του και θα είμαστε και ευχαριστημένοι που θα μιλησουμε απ' ευθείας με τον ιδιοκτήτη, θα δούμε και αν ταιριάζουν τα χνώτα μας κι όλας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Αναφορικά με την πρώτη σου παράγραφο, οπότε να υποθέσω οτι συμφωνούμε πως απαξ και κάνεις ερώτηση σε μεσίτη για υπόδειξη ακινήτου χρησιμοποιείς τις πληροφορίες του και άρα έχετε επαγγελματική σχέση για την οποία είναι λογικό να πληρωθεί απο εσένα?
Κοινώς αν εγώ συναντήσω κάποιον και με ρωτήσει αν έχω κάτι άλλο να του προτείνω, είναι λογικό να περιμένω αμοιβή απο αυτόν, αν ειναι να του προτείνω κάτι άλλο?

Δεν διαφωνώ καθόλου με την λογική σου, και γιαυτό λέω πως δεν είναι για όλους. Δυστυχώς όμως, όπως περιγράφεις και εσύ αρκετοί κάνουν χρήση των υπηρεσιών χωρίς να το θέλουν επειδή .... κάτι άλλο πηγαίνει στραβά και δεν φταίει ο μεσίτης για αυτό. Γκρινιάζουν όλοι για το αποτέλεσμα του προβλήματος αλλά δεν καταλαβαίνουν οτι η πηγή είναι άλλη.

Ας το πάρουμε και ανάποδα. Αυτό που προτείνετε σαν λογικό αν καταλαβαίνω σωστά είναι πως εγώ πχ σαν μεσίτης θα έπρεπε να πληρώνομαι μόνο απο τον ιδιοκτήτη και όχι απο αυτούς που θα με πάρουν τηλέφωνο. ΟΚ, δεκτό. Οπότε για διαμερίσματα στα οποία οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ, σωστά?. Αυτά δεν σας ενοχλούν που δεν θα τα μάθετε ποτέ? Γιατί όπως είπα είμαι σίγουρος πως ειδικά αυτή την περιόδο που τα διαμερίσματα για ενοικίαση τα κυνηγάνε όλοι με το δίκανο, θα έλεγα πως θα προτιμούσαν όλοι με κάποιο τρόπο να είναι διαθέσιμα. 
Προσωπικά μιλώντας όταν έψαχνα διαμέρισμα, προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώσω κάποιον και να μου είναι διαθέσιμα όσα περισσότερα γίνεται ώστε να βρω κάτι που να μου αρέσει, παρά να αποκλείονται διαμερίσματα επειδή οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν μεσίτες, και κατ'επεκταση αυτά τα διαμερίσματα τα μάθαιναν μόνο οι γνωστοί του ιδιοκτήτη.
Άρα για εμένα είναι θεμιτό να υπάρχουν μεσίτες και να τους πληρώνει ο ενδιαφερόμενος. 
Για κάποιον που ακολουθεί άλλη λογική, δεν ειναι. Δεκτά και τα δύο τα βρίσκω γιαυτό λέω συνέχεια πως απλά δεν είναι για όλους. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και εσείς γκρινιάζεται για το αποτέλεσμα του προβλήματος γιατί ....γιατί αραγε? Ίσως γιατί αυτό ειναι το προφανές για πολλούς. 
Απλά ειναι τα πράγματα ε? Σαν να λέμε ο trump φταίει, αυτός ειναι το πρόβλημα... όχι το οτι τον ψήφισαν τόσοι και τόσοι.  

Ναι, αν ζητήσεις από το μεσίτη να σου βρει και άλλα σπίτια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να μου τα δείξει, φυσικά και θα τον πληρώσω. Αυτό νομίζω υποστηρίζουμε όλοι - αυτός που ζητάει την υπηρεσία, αυτός πρέπει να πληρώσει.

Όσο για το δεύτερο - τι εννοείς με το ο ιδιοκτήτης να μην θέλει να πληρώσει; Διλαδή έρχονται και σου λένε θέλω να μου βρεις ένοικο, αλλά δε σε πληρώνω για τη δουλειά; Και δέχεσαι; Αν δε θέλουν, να βρουν αυτοί όπως μπορούν και όποτε τύχει.

Και πάλι δε κατάλαβα πάντως ποιά είναι η πηγή και που βρίσκεται το πρόβλημα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Ναι, αν ζητήσεις από το μεσίτη να σου βρει και άλλα σπίτια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να μου τα δείξει, φυσικά και θα τον πληρώσω. Αυτό νομίζω υποστηρίζουμε όλοι - αυτός που ζητάει την υπηρεσία, αυτός πρέπει να πληρώσει.

Όσο για το δεύτερο - τι εννοείς με το ο ιδιοκτήτης να μην θέλει να πληρώσει; Διλαδή έρχονται και σου λένε θέλω να μου βρεις ένοικο, αλλά δε σε πληρώνω για τη δουλειά; Και δέχεσαι; Αν δε θέλουν, να βρουν αυτοί όπως μπορούν και όποτε τύχει.

Και πάλι δε κατάλαβα πάντως ποιά είναι η πηγή και που βρίσκεται το πρόβλημα.

Το υπογραμμισμένο είναι ξεκάθαρα το "ζουμί" της όλης αντιπαράθεσης.

Οτιδήποτε διαφορετικό (πληρωμή για υπηρεσία που μου επιβλήθηκε και δεν ζήτησα) έχει συγκεκριμένη λέξη που το περιγράφει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, scyther666 είπε

Ρε παιχτη, για τα αλλα σπιτια που θα δειξεις στον ενοικιαστη που σε ρωταει ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ απο τον εκαστοτε ιδιοκτητη, το ειπαμε και πιο πριν.

Οσο μεγαλωνει η κουβεντα τοσο πιο αντιπαθητικοι γινεστε, με αχρηστα και ανοητα επιχειρηματα προσπαθητε να πεισετε τον κοσμο οτι ειστε χρησιμοι.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, scyther666 είπε

*Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως επειδή είναι μια δουλειά που παρέχει υπηρεσία και δεν πουλάει προιόν, δυστυχώς επειδή σαν έθνος εχουμε παραγνωριστεί, έχουν μαζευτεί αρκετοί απατεώνες. Ένα μεσιτικό γραφείο έχει κάποια λειτουργικά έξοδα τα οποία ο απατεώνας της γειτονιάς δεν έχει και άρα διπλαρώνει τους ιδιοκτήτες με μισές αμοιβές και χωρίς ΦΠΑ κλπ. Και οι ιδιοκτήτες δέχονται καθότι οπως όλα στην χώρα αυτή "θα τα πληρώσει κάποιος άλλος".
Με αυτούς λοιπόν θα έπρεπε να τα βάλεις. Τους απατεώνες και τους ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με αυτού

Με αυτούς πρέπει να τα βάλεις εσύ. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι είναι ο καθένας, εσύ πρέπει να προστατεύσεις τον κλάδο σου. Όπως εγώ αν έχω ένα μαγαζί και οι πελάτες έχουν πρόβλημα με έναν υπάλληλο μου δεν θα πω στους πελάτες καθαρίστε εσείς, εγώ θα πρέπει να προστατευσω το μαγαζί μου. 

Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν θέλει να σε πληρώσει τότε δεν το αναλαμβάνεις δεν ρίχνεις το βάρος αλλού. Όπως αν είχες εστιατόριο και ερχόταν ο άλλος δεν θα τον ταΐζεις τσάμπα βάζοντας τον άλλο να πληρώσει παραπάνω. 

Τέλος, όλες οι δουλειές έχουν ρίσκο οπότε δεν ευσταθεί σαν επιχείρημα. Όχι ότι τα άλλα έχουν βάση.

Μεσίτες και ταξιτζήδες είναι από τις πιο μισητές κατηγορίες επαγγελματιών και αυτό σημαίνει κάτι, και φυσικά δεν είναι η κοινή γνώμη λάθος. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Έίπαμε και πολλά άλλα που όμως εσύ δεν μπόρεσες να διαβάσεις.
Θες μηπως εσύ να μας πεις τι επάγγελμα κάνεις για να δουμε ποσο συμπαθής είσαι "παίχτη" ή ντρέπεσαι και στην προκειμένη περίπτωση σε βολεύει να εισαι αυτός που πετάει τις πέτρες παρά αυτός που τις τρώει?
Τι λέει, γήπεδο πάμε καθόλου? φραπεδάκι, τσιγαράκι?
Ατύχησες γιατί με "μπακάληδες" δεν μιλάω. Μου θες να κάνεις και μαθήματα περι επιχειρημάτων γράφοντας μια πρόταση απλά για να πεις κάτι αόριστο. Ίσως επειδή έχει αθηναϊκές πινακίδες? :P
Επόμενος...

Αυτο ακριβως τιποτε αλλο γατουλη

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

Γeνικά συμφωνώ με τον @Spect~ μεαυτά που είπε.

Επίσης να συμπληρώσω ότι όλο αυτό δεν το κάνεις για να "έχουν πρόσβαση σ'αυτό δεκάδες άτομα", αλλά να πληρωθείς, έστω και με το ζόρι, για μιά υπηρεσία που κάποιος άλλος σου ζήτησε.

Καταλαβαίνω ότι είσαι ένας ελεύθερος επαγελματίας και αυτό έχει ρίσκο, αλλά μη το πληρώνουν οι άλλοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Με αυτούς πρέπει να τα βάλεις εσύ. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι είναι ο καθένας, εσύ πρέπει να προστατεύσεις τον κλάδο σου. Όπως εγώ αν έχω ένα μαγαζί και οι πελάτες έχουν πρόβλημα με έναν υπάλληλο μου δεν θα πω στους πελάτες καθαρίστε εσείς, εγώ θα πρέπει να προστατευσω το μαγαζί μου. 

Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν θέλει να σε πληρώσει τότε δεν το αναλαμβάνεις δεν ρίχνεις το βάρος αλλού. Όπως αν είχες εστιατόριο και ερχόταν ο άλλος δεν θα τον ταΐζεις τσάμπα βάζοντας τον άλλο να πληρώσει παραπάνω. 

Τέλος, όλες οι δουλειές έχουν ρίσκο οπότε δεν ευσταθεί σαν επιχείρημα. Όχι ότι τα άλλα έχουν βάση.

Μεσίτες και ταξιτζήδες είναι από τις πιο μισητές κατηγορίες επαγγελματιών και αυτό σημαίνει κάτι, και φυσικά δεν είναι η κοινή γνώμη λάθος. 

Μα δεν είναι υπάλληλοι μου οι άλλοι για να κάνω κάτι για αυτό. Πως συσχετίζεται το παράδειγμα που έδωσες?
Αν εγώ δηλαδή έχω μια καθόλα νόμιμη επιχείρηση και υπάρχει άλλη επιχείρηση που κλέβει, εγώ θα έπρεπε να παω να τους βάλω μέσα? Υπάρχουν θεσμοί και όργανα για αυτό και στον πατο του βαρελιου υπαρχει και η κοινωνικη κατακραυγη. Οταν όμως πρωτη η κοινωνία, οχι απλα δεν περιοριζει αλλα αγκαλιάζει τους απατεώνες καθότι της κοστίζει πιο φθηνά εκ πρώτης όψεως... γιατί να ζητηθούν τα ρέστα απο εμένα?
Γιατί όμως δεν μου απαντάς ρε συ Spect τι θα έκανες εσύ σε αυτή τη θέση? Γιατί πρέπει πάντα να λέμε ότι ο άλλος κάνει λάθος, αλλά χωρίς να δίνουμε μια αντιπρόταση? Πες εσύ τι θα έκανες στο παράδειγμα αυτό? θα το έπαιρνες το ακίνητο ή όχι?
Επίσης δεν θεωρώ οτι ρίχνω το βάρος ΕΓΩ αλλού, το βάρος έχει πέσει ήδη σε πολλούς (σε όλους) και μερικοί ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο σε ότι κολυμπάει στην επιφάνεια. Προσωπικά το βρίσκω πολύ στενόμυαλο αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω πως έτσι κάνουν πάντα οι άνθρωποι. Είναι πολύ εύκολο να ρίξω και εγώ φταίξιμο όπως είπα στον ένα και στον άλλο και να αδιαφορήσω για την αιτία του προβλήματος.
Αλλά όπως ειπα, οκ δεκτό οτι ο τρόπος μου είναι λάθος... δώσε όμως μια αντιπρόταση. Πες έστω τι θα έκανες εσύ στην θέση αυτή για να ξέρω οτι η συζήτηση αυτή γίνεται για να βγεί ένα αποτέλεσμα και να καταλάβουμε όλοι πράγματα που μας διαφεύγουν και ας είμαι εγώ αυτός που του διαφέυγει κάτι.
Εκτός αν η λύση που υπονοείς οτι υπάρχει είναι το να εξαφανιστούν οι μεσίτες. Αυτό προτείνεις? Ποιον θα εξυπηρετούσε αυτό? θα έβρισκε κάποιος μετά πιο εύκολα ακίνητο? ή μήπως δεν είναι καν το ζητούμενο αυτό?

45 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Γeνικά συμφωνώ με τον @Spect~ μεαυτά που είπε.

Επίσης να συμπληρώσω ότι όλο αυτό δεν το κάνεις για να "έχουν πρόσβαση σ'αυτό δεκάδες άτομα", αλλά να πληρωθείς, έστω και με το ζόρι, για μιά υπηρεσία που κάποιος άλλος σου ζήτησε.

Καταλαβαίνω ότι είσαι ένας ελεύθερος επαγελματίας και αυτό έχει ρίσκο, αλλά μη το πληρώνουν οι άλλοι.

Δεν είπε κανείς ότι πρόκειται περί λειτουργήματος. Μια υπηρεσία είναι όπως πολλές άλλες. Ο κόσμος του εμπορίου βασίζεται στην λογική που λέει πως όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και κάτι να ικανοποιήσεις.
Πολλές υπηρεσίες αν εξαφανιστούν θα αποκοπεί η πρόσβαση των ατόμων στις παροχές που προσέφεραν. Δεν είναι μοναδικό στην περίπτωση αυτή. Δεν υπάρχει λόγος προσπάθειας αντίκρουσης των αυτονόητων σαν να είπε κάποιος οτι πρόκειται για κάτι μοναδικό εδώ.
Δεν την "πληρώνει" κανένας όμως! :P Ξανασκέψου ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν εξαφανίζονταν οι μεσίτες. Θα έβρισκε ο κόσμος πιο εύκολα διαμέρισμα να μείνει? Σίγουρα οχι, το αντίθετο, καθότι οι ζωές μας ειναι αρκετά πολύπλοκες ήδη και εγω που θα μένω πειραιά και θέλω να μετακομίσω μαορύσι, δεν θα μάθαινα ποτέ για κάποιο διαμέρισμα εκεί, γιατι θα νοικιαζόταν στους τριγύρω.
Οπότε το ζητούμενο ποιο είναι? να παταχθούν οι μεσίτες γιατί ειναι απατεώνες. Οκ... και το αποτέλεσμα ποιο θα ήταν ? να γίνει πιο δύσκολη η ευρεση διαμερίσματος. Αυτό μας επιρρεάζει καθόλου? αν απαντήσεις όχι, τότε θα πω οτι δεν ειναι για εσένα η μεσιτική υπηρεσία. Αν απαντήσεις ναι, τότε δυστυχώς σου είναι μια υπηρεσία χρήσιμη με τρόπο που δεν έχεις σκεφτεί και δυστυχώς γκρινιάζουμε γιατί κοιτάμε το δέντρο ενώ καίγεται το δάσος.

Πιο πάνω αναφέρθηκε το θέμα με εισητήρια.
Αν δεν κάνω λάθος ένα αντίστοιχο "πρόβλημα" υπάρχει και τον τελευταίο καιρό με κλείσιμο online εισητηρίων για συναυλίες καθότι κάποιοι promoters αποφασίζουν να διαθέτουν τα εισητήρια τους μονο ηλεκτρονικά μέσω γνωστών εταιρειών που κάνουν αυτή τη δουλειά οι οποίες προφανώς κρατάνε προμήθεια.
Θεωρώ πως αυτές οι εταιρείες παρέχουν μια υπηρεσία. Την δυνατότητα αγοράς εισητηρίου online. Για κάποιους ειναι οφέλιμο για άλλους όχι. Το να ΜΗΝ υπάρχουν εισητήρια πλέον σε φυσική μορφή και να αναγκάζεται κάποιος να αγοράσει online πληρώνοντας την προμήθεια φαντάζομαι είναι εξωφρενικό.
Σίγουρα ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά δεν τα ρίχνω στην εταιρεία έκδοσης εισητηρίων, γιατί αυτοί κάνουν απλά την δουλειά τους παρέχοντας μια υπηρεσία. Το ερώτημα/πρόβλημα είναι το γιατί ο promoter αποφάσισε να μην διαθέτει πλέον εισητήρια σε φυσική μορφή και αναγκάζονται όλοι να αγοράζουν online με ότι συνεπάγεται αυτό.
Ο promoter φαντάζομαι με την σειρά του θα έχει τους λόγους του, φαντάζομαι οικονομικοί, κλπκλπ...
Είναι λοιπόν πολύ ευκολο να ρίξουμε και εδώ το φταίξιμο στην εταιρεία που εκδίδει τα εισητήρια online αντί να αναζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Επεξ/σία από scyther666
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...