Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fotia είπε

Στις αλυσίδες καταστημάτων έρχεται ξανά ο πωλητής ή ο security και σε ρωτάει σχετικά,πιεστικά  τι αποφάσισες.Οπότε αναγκάζεσαι να φύγεις αν δεν ενδιαφέρεσαι.

Ναι γιατι δεν μπορεις να τον γραψεις στ @@ σου, πρεπει να φυγεις οντως.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι στραβός ο γιαλός, δεν αρμενίζουν αυτοί στραβά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ολα τα επαγγελματα γινονται διαφορα.Σκοπος να μην μπλεξεις

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
Στις ‎16‎/‎3‎/‎2011 στις 7:33 ΜΜ, Physics_Rulez είπε

Όντως δεν κατάλαβες. Από την ενοικίαση ενός σπιτιού απολαμβάνεις και εσύ και ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει το ενοίκιο και συ την οικία.

Από τη στιγμή που αποφασίζεις να βρεις σπίτι μέσω μεσίτη, χρησιμοποιείς την υπηρεσία που σου προσφέρει. Έτσι είναι τα πράγματα, διότι αν ο μεσίτης δεν είχε φροντίσει η αγγελία του σπιτιού να βρίσκεται σε ν sites/εφημερίδες ώστε να τη βρεις εσύ, δε θα μπορούσες να νοικιάσεις το (ωραίο) σπιτάκι που βρήκες και ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του θα το είχε κενό. Άρα πληρώνετε συνήθως από μισά ένα ενοίκιο. Δε σε αναγκάζει κανείς να νοικιάσεις σπίτι μέσω μεσίτη (!). Επίσης μπορείς να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη να αναλάβει αυτός να πληρώσει το δικό σου μισό, αν καίγεται να σου το δώσει τόσο πολύ (στις μέρες μας νομίζω πως πρέπει να του το προτείνεις). Όλα είναι προσφορά και ζήτηση και στην παρούσα φάση με το χάλι στην αγορά έχεις το πάνω χέρι.

Αν το σκεφτείς πιο στρόγγυλα αυτό συμβαίνει γενικά στην αγορά:

Το supermarket σαν μεταπωλητής εμπορευμάτων έχει κέρδος και κατά την αγορά από τον παραγωγό και κατά την πώληση στον καταναλωτή. Το supermarket "πληρώνεται" και από σένα και από τον παραγωγό (άμεσα και έμμεσα βέβαια), είναι ο "μεσίτης" της φρέσκιας ντομάτας :rolleyes:

Στην παροχή υπηρεσίας είναι πιο εμφανές: Το airtickets παίρνει και από σένα προμήθεια και από τις αεροπορικές.

Δε σε αναγκάζει κανείς να βγάλεις εισιτήριο από κει...

κάνεις λάθος, ο μεσάζοντας πληρώνεται απο αυτόν στον οποίον προσφέρει την υπηρεσία. Το super market πληρώνεται απο τον πελάτη και πληρώνει τον παραγωγό. Η taxibeat ή η efood πληρώνονται με προμήθεια απο τους ταξιτζήδες και τα εστιατόρια αντίστοιχα, όχι απο τον πελάτη. Ο μεσίτης οφείλει να πληρωθεί απο τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ο οποίος του ανέθεσε να πουλήσει το διαμέρισμα, όχι απο κάποιον που τυχαία διάβασε μια αγγελία στην εφημερίδα και τηλεφώνησε.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι και 'γω έτσι το αντιλαμβάνομαι, ότι ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να πληρώσει εξ 'ολοκλήρου την προμήθεια. Και 'μένα όταν έψαχνα σπίτι να νοικιάσω και μου είπε ο μεσίτης ότι πρέπει να πληρώσω προμήθεια μου ήρθε ταμπλάς διότι δεν ήξερα πως λειτουργεί. Έφυγα φυσικά, αλλά μετά δυσκολεύτηκα να βρω σπίτι καθότι όπως ειπώθηκε τα περισσότερα είναι με μεσίτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μεσίτης ανέβασε το σπίτι σε αγγελία και με αυτό τον τρόπο το βρήκες! Άρα, αν τελικά το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, χρησιμοποίησες και συ την υπηρεσία του, πόσο μάλλον αν κλείσεις ραντεβού μαζί του για υπόδειξη.

Δε λέω ότι δε θα μπορούσε να πληρωθεί αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη, όλα γίνονται κατόπιν συμφωνίας. Συνήθως όμως, επειδή επωφελούνται και οι δύο, πληρώνουν εξ ίσου.

Όσο για το efood, έχεις την εντύπωση πως την προμήθεια του site δε σου την επιβαρύνει στην τιμή το κατάστημα; ή την προμήθεια του skroutz.

Επεξ/σία από Physics_Rulez
  • Confused 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Physics_Rulez είπε

Ο μεσίτης ανέβασε το σπίτι σε αγγελία και με αυτό τον τρόπο το βρήκες! Άρα, αν τελικά το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, χρησιμοποίησες και συ την υπηρεσία του, πόσο μάλλον αν κλείσεις ραντεβού μαζί του για υπόδειξη.

Αυτό που λέμε είναι ότι το κόστος που έχει επικρατήσει είναι δυσανάλογο όταν είσαι από τη πλευρά του ενδιαφερόμενου, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε

Την αγγελια την ανεβασε επειδη για αυτό τον λογο τον προσέλαβαν! Να προωθησει το ακινητο προς ενοικιαση/πωληση. Οχι επειδη είχε την θεια επιφοίτηση οτι εσυ θα μπεις στην χρυση ευκαιρια να ψαξεις για σπιτι. Να δεις την αγγελια από το site του μεσιτη που θα κανεις εγγραφη ή να πας απο κει κ να σου δειξει σπιτια, να σου πω ναι, σου πουλησε υπηρεσια. Αλλά από τρίτο site ειναι κορόιδια να μπαινει στην συζητηση το θεμα προμηθεια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε

Με την ίδια λογική χρησιμοποίησες και εσύ τις υπηρεσίες του σπιτόγατου(ή όπου μπήκε η αγγελία), άρα θα πρέπει να πληρώσεις και αυτόν, right? :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

right

not

Ο σπιτόγατος και το κάθε παρόμοιο site (car, xe κλπ) αφενός πληρώνονται από τις υπηρεσίες που παρέχουν σε επαγγελματίες, αφετέρου από τις διαφημίσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

not

Ο σπιτόγατος και το κάθε παρόμοιο site (car, xe κλπ) αφενός πληρώνονται από τις υπηρεσίες που παρέχουν σε επαγγελματίες, αφετέρου από τις διαφημίσεις

Ε και?

Άσε που δεν ισχύει απόλυτα αυτό που έγραψες, ακόμα και μεσίτες(επαγγελματίες) μπορούν να βάλουν αγγελία στη xe χωρίς χρέωση.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Με την ίδια λογική χρησιμοποίησες και εσύ τις υπηρεσίες του σπιτόγατου(ή όπου μπήκε η αγγελία), άρα θα πρέπει να πληρώσεις και αυτόν, right? :)

....πάντως, πιο λογικό μου φαίνεται να πληρώσω τον "σπιτογατο", που όντως με διευκολύνει στην αναζήτησή μου, παρά το μεσίτη 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε και?

Άσε που δεν ισχύει απόλυτα αυτό που έγραψες, ακόμα και μεσίτες(επαγγελματίες) μπορούν να βάλουν αγγελία στη xe χωρίς χρέωση.

Τίποτα δεν είναι απόλυτο, προφανώς 

Από εκεί και πέρα αν εσύ θεωρείς λογικό το να δώσεις ένα τετραψήφιο ποσόν για μια υπηρεσία διάρκειας 30 λεπτών που θα λάβεις από έναν άνθρωπο μη εξειδικευμένο (δε μιλάω π.χ. για χειρουργό), εμένα δε μου πέφτει λόγος 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Τίποτα δεν είναι απόλυτο, προφανώς 

Από εκεί και πέρα αν εσύ θεωρείς λογικό το να δώσεις ένα τετραψήφιο ποσόν για μια υπηρεσία διάρκειας 30 λεπτών που θα λάβεις από έναν άνθρωπο μη εξειδικευμένο (δε μιλάω π.χ. για χειρουργό), εμένα δε μου πέφτει λόγος 

Μην μπαίνεις στον κόπο να υποθέτεις τι θεωρώ λογικό και τι όχι, ειδικά για κάτι που είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε. Το σχόλιο μου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το αν πρέπει/είναι σωστό ο μεσίτης να αμείβεται και από τις 2 πλευρές, και όχι το κατά πόσο είναι λογικό το "τετραψήφιο"(αλήθεια αυτό πως προέκυψε?) ποσό ως αμοιβή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...