Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε όποιον δεν αρέσει η  ιδέα του μεσίτη -μεσάζοντος , είναι απλό και μπορεί  να μην τον χρησιμοποιεί , στις αγορές  του ή στις πωλήσεις του. Εφόσον έχει το χρόνο και τη γνώση να πραγματοποιεί μόνος  του την πώληση ή την αγορά  . Στο εμπόριο των συναλλαγών  όμως ο ειδικευμένος επαγγελματίας  μεσίτης ή  μεσολαβητής είναι αυτός που θα εξετάσει την ανάγκη του αγοραστή  για να του εξασφαλίσει το  κατάλληλο προϊόν στο προσδοκώμενο τίμημα. Είναι μια επίπονη και εξιδεικευμένη εργασία , για την οποία απαιτείται  προφανώς αμοιβή και από τις 2 επωφελούμενες πλευρές.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή μάλλον οι περισσότεροι που γράφετε εδώ μέσα, γράφετε απλά για να γράψετε, θα σας πω εγω που ψάχνω σπίτι εδώ κ δυο μήνες τι ακριβώς παίζεται με τους μεσίτες, κ προκαλώ τον οποιοδήποτε να με αμφισβητησει... Έχουμε κ λέμε λοιπόν.. Καταρχάς, βρίσκεις ενα σπίτι, τον παίρνεις τηλέφωνο τον τύπο, τον ρωτάς που βρίσκεται το σπίτι κ δεν σου λέει.. Γιατί; Γιατί φοβάται λέει πως θα βρεις τον ιδιοκτήτη κ θα τα κάνεις πλακάκια μαζί του.. Πως θα τον βρω ρε φιλε μόνο από τη διεύθυνση; Ούτε ο Πουαρω.. Μετά αυτό που λέτε για αμοιβή το ήμισυ του ενοικίου, ούτε κατά διάνοια.. Ολόκληρο ενα νοίκι ζητάνε από τον ενοικιαστή.. Μετά βάζουνε αγγελίες παραπλανητικες.. Είτε έχουν ήδη κλείσει, είτε ψεύτικα τετραγωνικά, είτε αποκρύπτουν κάτι  είτε προσθέτουν κάτι που δεν υφίσταται. Κ οταν τους πεις το γιατί ρε φιλε, σου λένε ναι έχετε δίκιο, αλλα εχω να σας προτείνω ενα άλλο σπίτι που υπάρχει αυτή τη στιγμή.. Να πω για casting κ για face control που σε παιρνανε; αστο καλύτερα... Πιυ ξέρεις ρε φιλαρακι ποιος είμαι εγώ, κ τι φράγκα βγάζω που θα με κρίνεις κιόλας στα 5 λεπτά; Αυτά κ άλλα πολλά.. Λοιπόν αυτή είναι η ιστορία με τους τύπους κ εδω είμαι σε οποιονδήποτε, έχει τυχόν αμφιβολίες για τα γραφόμενα.. 

• Like 6
Δημοσ.

ο μεσιτης ειναι σιγουρα απο τις πιο αεριτζιδικες δουλειες. γιαυτο οταν πουλαω σπιτι δικο μου γραφω ξεκαθαρα να μην με καλουν μεσιτες!!!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 10/3/2018 στις 10:58 ΜΜ, athenaum είπε

Σε όποιον δεν αρέσει η  ιδέα του μεσίτη -μεσάζοντος , είναι απλό και μπορεί  να μην τον χρησιμοποιεί , στις αγορές  του ή στις πωλήσεις του. Εφόσον έχει το χρόνο και τη γνώση να πραγματοποιεί μόνος  του την πώληση ή την αγορά  . Στο εμπόριο των συναλλαγών  όμως ο ειδικευμένος επαγγελματίας  μεσίτης ή  μεσολαβητής είναι αυτός που θα εξετάσει την ανάγκη του αγοραστή  για να του εξασφαλίσει το  κατάλληλο προϊόν στο προσδοκώμενο τίμημα. Είναι μια επίπονη και εξιδεικευμένη εργασία , για την οποία απαιτείται  προφανώς αμοιβή και από τις 2 επωφελούμενες πλευρές.

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ακριβώς πρέπει να πληρωθεί και από τους δύο;

Πληρώνεται από εκείνον, του οποίου τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Μπορεί να εξυπηρετέι τα συμφέροντα από δύο αντίθετες πλευρές;

Όπως είχαν πει και άλλα παιδιά σε προηγούμενα posts, πληρώνεται από αυτόν, που του έχει ζητήσει να κάνει κάποια δουλειά. Όταν έχει πάει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού σε μεσίτη, πρέπει να τον πληρώσει αυτός για τη δουλειά του - το να βγάλει φωτογραφίες, να φτιάξει την αγγελία, να να απαντήσει στα τηλέφωνα, να πάει να δείξει το σπίτι κτλ. Αν εγώ ψάχνω σπίτι και  κάθε κάθε μέρα κοιτάζω εγγελίες, γυρναώ να βρω ενοικιαστήρια στην περιοχή, παίρνω τηλέφωνα και τύχει να είναι μεσίτης αυτός που θα μου δείξει το σπίτι, τι δουλειά έκανε αυτός για μένα για να τον πληρώσω;

Θα σου φαινόταν λογικό να έχεις παραγείλει φαγητό απ'έξω και να σου έλεγε ο ντελιβεράς ότι πρέπει να τον πληρώσεις και εσύ παραπάνω επείδη τρώει κίνηση, βροχή, ζέστη κτλ; Αφού τον έχει ήδη πληρώσει το μαγαζί για αυτή τη δουλειά, γιατί να πληρωθεί 2 φορές για το ίδιο; Αν βάλω εγώ ένα δικό μου άτομο με μηχανάκι να πηγαίνει και να μου φέρνει φαγητό και ότι άλλο θέλω να τον πληρώσω, αλλά όχι αν τον έχει βάλει άλλος για αυτή τη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα αεριτζήδικη δουλειά αλλά δεν κλέβουν κανένα.

Καλά κάνουν από τη στιγμή που ο άλλος βαριέται να κάνει οτιδήποτε και απευθύνεται σε ειδικούς ακόμη και για ασήμαντα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει μόνος.Θα τα πληρώσει.Τίποτε δεν μας δίνει κανένας δωρεάν.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα αεριτζήδικη δουλειά αλλά δεν κλέβουν κανένα.

Καλά κάνουν από τη στιγμή που ο άλλος βαριέται να κάνει οτιδήποτε και απευθύνεται σε ειδικούς ακόμη και για ασήμαντα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει μόνος.Θα τα πληρώσει.Τίποτε δεν μας δίνει κανένας δωρεάν

Αν μου βρεις εσυ σπίτι αξιόλογο, που  να μην είναι μέσω μεσίτη, πες το μου να παω.. Το αν βαριέμαι η όχι το ξέρω πολύ καλύτερα απο εσενα.. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, g-e-o είπε
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν μου βρεις εσυ σπίτι αξιόλογο, που  να μην είναι μέσω μεσίτη, πες το μου να παω.. Το αν βαριέμαι η όχι το ξέρω πολύ καλύτερα απο εσενα.. 

Δεν το λέω για σένα αλλά δυστυχώς μάθαμε όλοι μας μέσα και εγώ να περιμένουμε να τα κάνουμε όλα καθισμένοι μπροστά από ένα υπολογιστή.Και ναι σε κάποια πράγματα είναι καλύτερα σε ορισμένα όμως δεν είναι.

Πάρε π.χ. τη Χ.Ε. υπάρχουν άπειρες αγγελίες,πέρνα από πλατείες στάσεις μετρό κ.λ.π.ψιλικατζήδικα  για την περιοχή που ενδιαφέρεσαι.Οι μεσίτες μη νομίζεις ότι νοικιάζουν καλύτερα σπίτια από αυτά που θα βρεις μόνος.Απλά το ίδιο σπίτι σου το παρουσιάζουν μέσα από την αγγελία ή το τηλέφωνο ως τέλειο εκθειάζοντας ακόμη π.χ. και την καινούργια μπαταρία που έχει μπει στο νεροχύτη λες και αυτή θα σου βγάζει το νερό τζάμπα.:P

Δημοσ.

τώρα με το rbnb πάνε και οι μεσίτες, και μαζί τους πάνε και οι γιατροί, εκπαιδευτικοι και φοιτητές, ειδικά στα νησιά. Βλέπε δημοσίευμα για τη Κέρκυρα και θα καταλάβετε. Είμαστε των άκρων οι Ελληνες.  

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gas7777 είπε

τώρα με το rbnb πάνε και οι μεσίτες, και μαζί τους πάνε και οι γιατροί, εκπαιδευτικοι και φοιτητές, ειδικά στα νησιά. Βλέπε δημοσίευμα για τη Κέρκυρα και θα καταλάβετε. Είμαστε των άκρων οι Ελληνες.  

Και εκαβιτες και πυροσβέστες, για τους αστυνομικούς δεν ξέρω τι γίνεται. 

Δημοσ.

1 ώρα πριν, gas7777 είπε

Πολλοί ακολουθούν την εξέλιξη .Υπάρχουν μεσίτες που αναλαμβάνουν πλήρη τουριστική διαχείριση ακινήτων ιδιωτών, μέσω Ιnternet .Με κάθε πελάτη και προμήθεια ,που δεν είναι και μικρή σε ποσοστό.

Δημοσ.

Εγώ αλλά και φίλοι που είναι αυτόν τον καιρό σε αναζήτησή ακινήτου έχουμε ΟΛΟΙ την ίδια εμπειρία με πολλούς διαφορετικούς μεσίτες.

Τηλεφωνουμε και δίνουμε τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που ψάχνουμε,και οι τύποι δεν ξαναεμφανίζονται για να δώσουν πίσω τις προτάσεις τους!

Μασημενη τροφή θέλουν μόνο,να τους πεις πιο ακίνητο θέλεις να σου ανοίξουν απλά την πόρτα και να πάρουν το 2%.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

και εγώ παρόμοιες εμπειρίες είχα με μεσίτες. Επρεπε να τους κυνηγάς συνέχεια για να πάρεις μια προσφορά. Οι 9/10 ούτε καν έπαιρναν τηλέφωνο.

Στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τα χαρακτηριστικά των σπιτιών ήταν ανακριβή. Πήγαινες για σπίτι 90τμ και τελικά κατέληγε να είναι 60 καθαρά. Πραγματικά χάσιμο χρόνου και άδικη ταλαιπωρία για όλους

Δημοσ.

Εκτός απο παραπλανητικές αγγελίες ,υπάρχουν και πολλοί που ρωτάνε χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά .

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με την ίδια λογική αν πάει κάποιος στον κοτσώβολο ή στο public για να κοιτάξει τα προιόντα, θα πρέπει να του φέρονται σαν σκουπίδι, γιατί μπορεί και να μην αγοράσει.

Δημοσ.

Στις αλυσίδες καταστημάτων έρχεται ξανά ο πωλητής ή ο security και σε ρωτάει σχετικά,πιεστικά  τι αποφάσισες.Οπότε αναγκάζεσαι να φύγεις αν δεν ενδιαφέρεσαι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...