pournaras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δεν επιτρέπει να εκπροσωπείς (εισπράττεις αμοιβή) και τους δυο. Όμως, τόσο στις εντολές όσο και στις έντυπα ανάθεσης (τουλάχιστον σε εμάς) αναγράφεται ότι αποδέχεται να εκπροσωπήσει ο μεσίτης και τον αντισυμβαλλόμενο και τους ενημερώνουμε για αυτό (όπως έχουν συνταχθεί από τους δικηγόρους της εταιρείας). Το ποσοστό της αμοιβής είναι free, όσο θέλει ο καθένας ζητάει. Τελευταία, προσπαθούμε να καταργήσουμε στην πράξη τη μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή (θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει και με τις ενοικιάσεις το ίδιο να ξεμπερδεύουμε), εγώ τουλάχιστον, σε όλα τα ακίνητα που έχω αναλάβει, έχω κάνει αυτή τη συμφωνία με τον πωλητή, δηλαδή εκείνος να πληρώνει 2+2=4% (ή 3%, ανάλογα) και ο αγοραστής 0. Η ανταπόκριση των αγοραστών είναι πολύ θετική. Και τι θα κανεις, στην περιπτωση που σου ερθω εγω για να νοικιασω, σε τεξω σε 10 σπιτια, σε εχω περα δωθε για 2-3 μερες και τελικα δε ου αρεσει κανενα και φυγω; Αναγκαστικα θα πρεπει ολα σου τα ακινητα ή τουλαχιστον αυτα που θα μου υποδειξεις, να ειναι με αποκλειστικοτητα, πραγμα πολυ δυσκολο αυτη την εποχη.
kirileman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Και τι θα κανεις, στην περιπτωση που σου ερθω εγω για να νοικιασω, σε τεξω σε 10 σπιτια, σε εχω περα δωθε για 2-3 μερες και τελικα δε ου αρεσει κανενα και φυγω; Αναγκαστικα θα πρεπει ολα σου τα ακινητα ή τουλαχιστον αυτα που θα μου υποδειξεις, να ειναι με αποκλειστικοτητα, πραγμα πολυ δυσκολο αυτη την εποχη. Τα περισσότερα -αν όχι όλα- ακίνητα που έχω, τα έχω αποκλειστικά. Με τα ελάχιστα υπόλοιπα δεν ασχολούμαι (εκτός εξαιρέσεων), ειδικά αν μιλάμε για 400 ευρώ και κάτω.
leouleou Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μπείτε στο www.urbanexperts.gr. εκεί έχει μόνο ακίνητα ιδιωτών ή από κατασκευαστές ή από μεσίτες που δεν ζητάν μεσιτική προμήθεια. Αρκετά καλό σαιτ και σε γλιτώνει από τα νταβατζιλικια
jeremy41 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Νομίζω ότι τελικά οι μεσίτες έχουν απαξιωθεί. Όχι ότι ορισμένοι δεν είναι πραγματικά άξιοι επαγγελματίες. Πλέον ο κόσμος πηγαίνει σε ένα μηχανικό να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου του χωρίς υστεροβουλία, να του πει και αν πολεοδομικά είναι εντάξει κάνοντας εναν πολεοδομικό έλεγχο και στο τέλος ο πωλητής μπορεί και μόνος του να προωθήσει την πώληση του ακινήτου του χωρίς προμήθειες. Το κόστος για την εκτίμηση της οραγματικής αξίας του ακινήτου χωρίς διπλές τριπλές σκέψεις δεν είναι μεγάλο, εδώ υπολογίζεται
balander10 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Στη σημερινή αγορά ρε παιδιά είναι έγκλημα να πληρώνεις νταβατζιλίκια. Ούτε ευρώ σε μεσίτες από ενοικιαστές/αγοραστές και ιδιοκτήτες! Δεν χάθηκαν τα σπίτια παρακαλάνε ώστε να τα δώσουνε. Ψάξτε λίγο καλύτερα όχι μέσω ιντερνετ τα πιο πολλά στο νετ είναι από μεσιτικά. Εφημερίδα ρώτα σε κανά περίπτερο δες τίποτα αγγελίες σε τοίχους κλπ. Οπως παλιά πριν έχουμε ιντερνετ θα βρεις 100%. 1
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Νομίζω ότι τελικά οι μεσίτες έχουν απαξιωθεί. Όχι ότι ορισμένοι δεν είναι πραγματικά άξιοι επαγγελματίες. Πλέον ο κόσμος πηγαίνει σε ένα μηχανικό να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου του χωρίς υστεροβουλία, να του πει και αν πολεοδομικά είναι εντάξει κάνοντας εναν πολεοδομικό έλεγχο και στο τέλος ο πωλητής μπορεί και μόνος του να προωθήσει την πώληση του ακινήτου του χωρίς προμήθειες. Το κόστος για την εκτίμηση της οραγματικής αξίας του ακινήτου χωρίς διπλές τριπλές σκέψεις δεν είναι μεγάλο, εδώ υπολογίζεται Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση. Και τώρα μερικές επισημάνσεις: 1) Έκαστος στο είδος του. Άλλο μηχανικός (είμαι μηχανικός), άλλο συμβολαιογράφος, άλλο δικηγόρος, άλλο μεσίτης. Μόνο ο τελευταίος γνωρίζει την εμπορική αξία ενός ακινήτου και ΜΟΝΟ για την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται. Οι υπόλοιποι κάνουν κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό (εκτός αν ασχολούνται αποκλειστικά με τις εκτιμήσεις και το real estate). 2) Η μεσιτεία είναι μια υπηρεσία. Αναθέτεις στο μεσίτη να σου κάνει μια δουλειά που -θεωρητικά- θα μπορούσες να την κάνεις και εσύ, όπως μπορείς να μεταφέρεις ένα πακέτο από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β αλλά προτιμάς να το στείλεις με κούριερ γιατί θα το κάνει ταχύτερα, ασφαλέστερα, οικονομικότερα, αποτελεσματικότερα κλπ. 3) Ο κτηματομεσίτης δεν είναι όπως ο μεσάζων στα φρούτα και τις πατάτες. Δεν αγοράζει φθηνά από τον παραγωγό για να το πουλήσει 5 φορές ακριβότερα. Δεν αγοράζει και δεν πουλάει τίποτα. *4) Έχω δει πολυσέλιδες εκτιμήσεις από εταιρείες εκτιμήσεων. Πολύ εντυπωσιακές, πολύ ακριβές και πολύ λάθος!!!
pournaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Στη σημερινή αγορά ρε παιδιά είναι έγκλημα να πληρώνεις νταβατζιλίκια. Ούτε ευρώ σε μεσίτες από ενοικιαστές/αγοραστές και ιδιοκτήτες! Δεν χάθηκαν τα σπίτια παρακαλάνε ώστε να τα δώσουνε. Ψάξτε λίγο καλύτερα όχι μέσω ιντερνετ τα πιο πολλά στο νετ είναι από μεσιτικά. Εφημερίδα ρώτα σε κανά περίπτερο δες τίποτα αγγελίες σε τοίχους κλπ. Οπως παλιά πριν έχουμε ιντερνετ θα βρεις 100%. Στη σημερινη εποχη ομως, υπαρχει τεραστια προσφορα αλλα καθολου ζητηση. Αρα ενας σωστος μεσιτης θα σου δωσει παρα πολλες περισσοτερες πιθανονοτητες πωλησης, απο οσες θα ειχες αν το εβαζες μονος σου σε ενα δυο sites, χωρις να εχεις γνωση επι του θεματος.
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Εισαγωγή στις εκτιμήσεις ακινήτων: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/%D3%C5%CC%C9%CD%C1%D1%C9%C1%20%CC%C9%CA%D1%C7%D3%20%C4%C9%C1%D1%CA%C5%C9%C1%D3%20%28%CC%DC%E9%EF%F2%202012%29%20%CC%E5%E8%EF%E4%EF%EB%EF%E3%DF%E5%F2%20%E5%EA%F4%DF%EC%E7%F3/Tab1/%CC%F0%E1%EA%E9%F1%F4%E6%FC%E3%EB%EF%F5%20%D7..pdf *Το πόσο σημαντική είναι η αρχική εκτίμηση, δε νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση. Και μόνο αυτή η υπηρεσία θα έπρεπε να αμοίβεται πάντοτε και όχι υπό προϋποθέσεις. Τί ισχύει σήμερα: Οι ιδιοκτήτες απευθύνονται σε τοπικούς, κυρίως, μεσίτες για μια πρώτη εκτίμηση με το σκεπτικό ότι θέλουν να πουλήσουν. Οι μεσίτες επισκέφτονται το χώρο με την ελπίδα ότι μπορεί να το αναλάβουν, δίνουν πάντοτε μια προφορική εκτίμηση και αποχωρούν. Όλο αυτό δωρεάν...
balander10 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Στη σημερινη εποχη ομως, υπαρχει τεραστια προσφορα αλλα καθολου ζητηση. Αρα ενας σωστος μεσιτης θα σου δωσει παρα πολλες περισσοτερες πιθανονοτητες πωλησης, απο οσες θα ειχες αν το εβαζες μονος σου σε ενα δυο sites, χωρις να εχεις γνωση επι του θεματος. Για πώληση σε πόλη ναι έχεις δίκιο δεδομένου ότι η αγορά είναι νεκρή. Για ενοικίαση σπιτιού σε καμία περίπτωση αν είσαι λογικός στην τιμή σου θα βρεις ενοικιαστή. 1
pournaras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Για πώληση σε πόλη ναι έχεις δίκιο δεδομένου ότι η αγορά είναι νεκρή. Για ενοικίαση σπιτιού σε καμία περίπτωση αν είσαι λογικός στην τιμή σου θα βρεις ενοικιαστή. Αναλογα την πολη, για ποιο λογο νοικιαζεις, τι ψαχνεις κλπ. Σε μικρες πολεις, με το μπαχαλο των ΤΕΙ οπου ξεφυτρωναν τα διαρια και οι γκαρσονιερες σαν μανιταρια, για να βρεις σημερα ενοικιαστη θες μεσον. Οι οικογενειαρχες δεν μετακινουνται ευκολα (εκτος κι αν ο ιδιοκτητης δεν εχει καταλαβει ακομη την κριση και δεν εκανε ουτε ευρω μειωση), οποτε αυτοι οι ελαχιστοι ειναι που μετακινουνται και θα ψαξουν.
greg3301 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Κοιτά ειναι καθαρά λαμόγια απο την στιγμή που δεν παει ο ιδιοκτήτης η ο ενοικιαστής σε αυτούς να ζητούν αμοιβή, γιατι απλά εγω που ψάχνω βλέπω μια δωρεάν αγγελία στην χρυσή ευκαιρία κ απαντώ, μαλιστα στις παρουσιάσεις των σπιτιών ειναι κ οιδιοκτητης εκει, άρα τι τον θελουμε τον χλιμιτζουρα... Αν πάω σε μεσιτικό γραφείο κ τους πω ψάχνω αυτο αυτο κ αυτο κ με παρει ο μεσίτης κ μου υποδείξει ευκαιρίες τοτε πάσο, οκ να πληρώσω, αλλα οχι να βαφτίζετε υπόδειξη ευκαιρίας το ακίνητο που βρίσκω μόνος μου στις αγγελίες στο Ίντερνετ...σορρυ, μαλιστα πάντα υπογράφω κουκουρουκου κ δεν δίνω ποτέ ταυτότητα, αντε να με βρει μετα ο μεσίτης αφού μιλήσω με τον ιδιοκτήτη
snowpoloi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα βρηκα ενα σπιτι που νοικιαζεται στο ιντερνετ και πηρα τηλεφωνο και ενας μεσιτης μου εδειξε το σπιτι και υπεγραψα εντολη ενοικιαστη για 800 ευρω ενοικιο...μολις γυρισα σπιτι βρηκα στο ιντερνετ αγγελια απο τον ιδιοκτητη του ακινητου που νοικιαζοταν μιλησαμε και κανονισα να το κλεισω με ενοικιο 650 ευρω....πρεπει να πληρωσω τον μεσιτη?μπορει να μου ζητησει τα λεφτα αφου τελικα τα εκανα ολα μονος μου....η δεν ισχυει και θα με κυνηγησει δικαστικα? ευχαριστώ πολυ...
Joshua21 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα βρηκα ενα σπιτι που νοικιαζεται στο ιντερνετ και πηρα τηλεφωνο και ενας μεσιτης μου εδειξε το σπιτι και υπεγραψα εντολη ενοικιαστη για 800 ευρω ενοικιο...μολις γυρισα σπιτι βρηκα στο ιντερνετ αγγελια απο τον ιδιοκτητη του ακινητου που νοικιαζοταν μιλησαμε και κανονισα να το κλεισω με ενοικιο 650 ευρω....πρεπει να πληρωσω τον μεσιτη?μπορει να μου ζητησει τα λεφτα αφου τελικα τα εκανα ολα μονος μου....η δεν ισχυει και θα με κυνηγησει δικαστικα? ευχαριστώ πολυ... Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες "τα έκανα όλα μόνος μου", αλλά η αμοιβή μεσίτη αφορά την υπόδειξη. Αυτή είναι η δουλειά του, όχι να κάνει παζάρια. Αν σε κυνηγήσει δικαστικά θα δικαιωθεί 100%.
Amalia33 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 scullyist , εχω παθει ακριβως το ιδιο αλλα για αγορα σπιτιου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ειναι απο μεσιτες .... εν τω μεταξυ , δεν τα ξερουν καν τα σπιτια , ουτε πληροφοριες εχουν ουτε τπτ υποψιαζομαι , οτι καποιος γυρναει τους δρομους και βλεπει πωλητηρια ή χτυπαει κουδουνια και ρωταει , διοτι αυτοι ολοι οι τυποι ειναι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΥΣ.. σε νοιωθω παντως , αν και νομιζω οτι μπορει να χεις καλυτερη τυχη στην ενοικιαση ...
gsisr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 κάνω ένα ψιλοξέθαμα αλλά με προβληματίζει το θέμα. ψάχνω για σπίτι. Πουλάω κιόλας ένα διαμέρισμα αλλά προς το παρόν δεν το χω δώσει σε μεσίτη. Έχω κλείσει το σάββατο μόνο 6-7 ραντεβού με μεσίτες για να δω σπίτια. Πρέπει να υπογράψω κάτι μαζί τους; Αν υπογράψω προφανώς και δεσμεύομαι σε περίπτωση αγοράς του ακινήτου, στον συγκεκριμένο μεσίτη. Εν τέλει αφού εγώ έψαξα και βρήκα τις αγγελίες και εκδήλωσα ενδιαφέρον, θα πρέπει να πληρώσω σαν αγοραστής; το urban exprerts δεν λειτουργεί ποια; το φάγαν οι μεσίτες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις