manic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 εχω αρχισει να μελεταω java και εχω καποιες αποριες αρχικα μπορει καποιος να μ εξηγησει τι κανει η εντολη this. και super. ???
ktiniatros Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Με τη λέξη this αναφέρεσαι στο αντικείμενο της κλάσης στην οποία δουλεύεις. Παράδειγμα: μπορεί η κλάση να έχει μια μεταβλητή name. Δημιουργείς μια συνάρτηση μέσα στην οποία δημιουργείς μια τοπική μεταβλητή name. Ξεχωρίζεις τις μεταβλητές χρησιμοποιώντας τη λέξη this, δηλαδή this.name είναι η μεταβλητή του αντικειμένου και name η τοπική, στη συνάρτηση, μεταβλητή. Αντίστοιχα, με τη λέξη super, αναφέρεσαι στην κλάση-πατέρα (Superclass) της κλάσης στην οποία δουλεύεις (Subclass), η οποία είναι extend της 1ης. Παράδειγμα: η superclass έχει συνάρτηση με όνομα name. Η κλάση στην οποία δουλεύεις την κάνει extend. Με name() ή με this.name() αναφέρεσαι στην κλάση-παιδί (την οποία δουλεύεις) και με super.name() καλείς τη συνάρτηση της κλάσης-πατέρα.
manic Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 εχω μια ακομα απορια στην δημιουργια πινακα εστω οτι εχω το παρακατω κομματι κωδικα: > class Values { int the_value; public Values() { // code for constructor } } class Main { public static void main( String args[] ) { Values the_values[] = new Values[3]; } } ποσες φορες εκτελειτε ο constructor και γιατι?
παπι Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Αν δε κανω λαθος, καμια. Αυτο γιατι δεν φτιαχνεις instance απο Values αλλά instance απο array object
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.