Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα το Motorola Θα πάρεις γιατί άκου να δεις. Εάν είναι έτσι όπως τα λες τελικά, η Moto ή οι retailers Θα αναγκαστούν να ρίξουν την τιμή. Στο xoom αυτό που με ψήνει είναι το official και το unofficial support.

p.s. τελικά όλες οι θύρες "λειψές" (ie. Mini) θα είναι?

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν τα έχω αναλυσει τοσο πολυ τα 2 tab. Για να είναι τόσο ακριβωτερο το moto, κάτι καλύτερο θα πρέπει να έχει. Αυτο που λέω, είναι ότι εγω δεν έχω βρει ακόμα ποιο είναι αυτο.

Βεβαίως είναι νωρίς, και θα πρέπει να βγούνε και τα 2 για να κρίνουμε σιγουρα.

Δημοσ.

Κοίτα, όπως είπες και εσύ δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία στο web για το Asus. Υποτίθεται ότι βγαίνει στην αγορά μέσα στο Μάρτιο ή Απρίλιο και δεν υπάρχει τίποτα ούτε στο επίσημο site των eeepc. Τώρα από τα λίγα που κατάφερα να βρω, έχω δει τις εξής διαφορές:

- η μνήμη δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι 1 Gb, κάπου είδα να αναφέρονται 512 MB

- ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16/32 (προφανώς στο μοντέλο των €400 θα είναι 16 Gb) σε σχέση με 32 Gb της Μοτο

- οι θύρες επέκτασης (SD, USB) θα βρίσκονται πάνω στο πρόσθετο πληκτρολόγιο και όχι στην ταμπλέτα, επομένως αυτό σημαίνει άλλα €100 κόστος

- η μπαταρία της Μοτορόλα είναι μάλλον καλύτερη (για το Asus είδα 7-8 ώρες + 8 ώρες αν είναι συνδεδεμένο πάνω στο πληκτρολόγιο)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: από ότι φαίνεται έχει θύρα microSD πάνω στη ταμπλέτα (βρήκα ένα hands on video που το δείχνει)

Δημοσ.

Κοίτα, όπως είπες και εσύ δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία στο web για το Asus. Υποτίθεται ότι βγαίνει στην αγορά μέσα στο Μάρτιο ή Απρίλιο και δεν υπάρχει τίποτα ούτε στο επίσημο site των eeepc. Τώρα από τα λίγα που κατάφερα να βρω, έχω δει τις εξής διαφορές:

- η μνήμη δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι 1 Gb, κάπου είδα να αναφέρονται 512 MB

- ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16/32 (προφανώς στο μοντέλο των €400 θα είναι 16 Gb) σε σχέση με 32 Gb της Μοτο

- οι θύρες επέκτασης (SD, USB) θα βρίσκονται πάνω στο πρόσθετο πληκτρολόγιο και όχι στην ταμπλέτα, επομένως αυτό σημαίνει άλλα €100 κόστος

- η μπαταρία της Μοτορόλα είναι μάλλον καλύτερη (για το Asus είδα 7-8 ώρες + 8 ώρες αν είναι συνδεδεμένο πάνω στο πληκτρολόγιο)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: από ότι φαίνεται έχει θύρα microSD πάνω στη ταμπλέτα (βρήκα ένα hands on video που το δείχνει)

Εγω αυτό που ήξερα ειναι ότι έχει κάποιες θύρες επέκτασης πάνω στο πληκτρολόγιο. Τα βασικά ομως είναι πάνω στην ταμπλετα ακριβώς επειδή πωλείται και σκέτο. Για τη μνήμη έχεις δίκιο. Η φτηνή έκδοση έχει 16. Απο τη στιγμή ομως που οταν γεμίσει μπορείς να βάλεις μια 32αρα και να φτάσεις 48 δεν το βλέπω σημαντικο.

Η ram παντου βλέπω ότι είναι 1 giga. Αν δεν αποδειχθεί έτσι, ενοειται ότι αλλάζουν και αυτα που συζητάμε.

Μπαταρια καπου διάβασα παρόμοια αυτονομία. Τώρα για μισή ώρα πάνω κάτω..

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το moto φαίνεται καλύτερο , αλλα ελαφρώς.

Ούτε η μάρκα μου λέει τίποτα. Μη σου πω ότι εμπιστευομαι περισσότερο την asus (που τουλάχιστον έχει τεράστια τεχνογνωσία στα παρόμοια νετμπουκ) απο την μοτορολα.

Δημοσ.

Για τη μνήμη έχεις δίκιο. Η φτηνή έκδοση έχει 16. Απο τη στιγμή ομως που οταν γεμίσει μπορείς να βάλεις μια 32αρα και να φτάσεις 48 δεν το βλέπω σημαντικο.

εφόσον έχει sd πάνω στην tableta (το galaxy 10.1 νομίζω δεν έχει?). Βέβαια και με 16gb δεν με χαλάει, ειδικά εάν είναι να δώσω 200 Euro λιγότερα. Πάντως να το asus καλώς εχόντων των πραγμάτων δείχνει που θα πάνε τα πράγματα. Πολλά tablets, με κάποια standards και μετά παίζεις με markets Και features (βλέπε 3d cameres lol, γραφίδες από htc flyier).

edite: lol να άλλη μία λύση, η archos από ότι φαίνεται επικεντρώνεται στον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο με HDD αλλά λέει ότι στοχεύει τα low ends tablet. Άρα ίσως μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. 400 για ένα φτηνό, 600 για ένα ακριβό tabletaki.

Δημοσ.

Η asus φαίνεται να έχει πιάσει το νόημα καλύτερα. Είδε τη ζήτηση για tablet να αυξάνεται, σταματησε την παραγωγη netbook και βγάζει tablet.

Απο τη στιγμή που έβγαζε κάτι netbook στα 300€, γιατι ένα tablet να στοιχίζει πολυ παραπάνω; Φτηνοτερο hardware έχει. Ούτε πληκτρολόγιο, μνήμη μικρή 1 giga, λειτουργικο σχεδον τσάμπα. Μονο η οθόνη είναι ακριβότερη που είναι αφής. Άντε λίγο και η CPU ,επειδή είναι νέα. Μεγαλύτερο κερδος θα έχει απο ένα tablet των 400€ σε σχέση με ένα netbook. Να ζητάνε 600-800 € για τέτοιο hardware το βλέπω υπερβολικο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια και πολλοί διαμαρτύρονται ότι τα σχόλιά μου στο xoom δεν είναι αρκετά όπως πχ:

http://www.insomnia.gr/topic/399209-motorola-xoom-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-best-seller-tablet-video/page__view__findpost__p__3867526

να πω πως αν πωληθεί στην Ελλάδα στα $600 δλδ στα 430 ευρώ θα έχει μικρή διαφορά από ένα asus στα 400 ευρώ, παρά ταύτα ο ανταγωνισμός σίγουρα θα ρίξει τις τιμές και θα τις φτάσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάτω από τα 350 ευρώ και όταν θα έρθει και το zte θα πάνε κάτω από τα 300 ευρώ. Αυτές είναι οι δικές μου εκτιμήσεις και ο χρόνος θα δείξει. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και πολλοί διαμαρτύρονται ότι τα σχόλιά μου στο xoom δεν είναι αρκετά όπως πχ:

http://www.insomnia.gr/topic/399209-motorola-xoom-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-best-seller-tablet-video/page__view__findpost__p__3867526

να πω πως αν πωληθεί στην Ελλάδα στα $600 δλδ στα 430 ευρώ θα έχει μικρή διαφορά από ένα asus στα 400 ευρώ, παρά ταύτα ο ανταγωνισμός σίγουρα θα ρίξει τις τιμές και θα τις φτάσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάτω από τα 350 ευρώ και όταν θα έρθει και το zte θα πάνε κάτω από τα 300 ευρώ. Αυτές είναι οι δικές μου εκτιμήσεις και ο χρόνος θα δείξει. :-)

Ρε όταν ακούς 600 δολάρια μην προσπαθείς καν να το μετατρέψεις σε euro εκτός και εάν πας να το αγοράσεις από εκεί. Εδώ είναι πιο πιθανό να το πουλήσουν 600euro

παρά 400, δες την apple τι κάνει!

edit: To asus φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Έχουν κάνει καλή δουλειά στο να παρέχουν μία καλή εμπειρία outofthebox με την προσθήκη κάποιων ωραίων apps! Η οθόνη όπως λένε είναι καταπληκτική και το dock full size. Η τιμή του στην Βρετανία θα είναι £379 και με το dock £429, δηλαδή μόνο +50 για το dock.

Το μόνο παράπονο μου είναι ότι δεν έχει ένα full size USB πάνω στο tablet, (όμως έχει 2 πάνω στο dock) και ότι το storage του είναι μόνο 16gb και 32gb (έχει όμως μία sd-slot και unlimited cloud storage για έναν χρόνο)

Επεξ/σία από Nightstrike

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...