ikar6 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Θα σου απαντήσω αλλά θα ήθελα να λάβεις την απάντησή μου καλοπροαίρετη, όπως θες κι εσύ. Δεν έχω να χωρίσω τίποτε με κανέναν και δεν με ενδιαφέρει καμία αντιπαράθεση στη τελική., Για τον ίδιο λόγο που αγοράζεις μια Mustang Shelby αντί για ένα Chevrolet Spark. Το Spark (που το υπεραγαπώ γιατί είναι το νέο Matiz και έχω τρέλα με τα Matiz.... ) σε πάει όπου θες, καίει λίγο, παρκάρει εύκολα, έχει χαμηλή ασφάλεια, χαμηλή συντήρηση και χαμηλή τιμή. Η Shelby σου βγάζει τη παναγία στο δρόμο γιατί είναι κτήνος, καίει 29 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα, η ασφάλεια κοστίζει όσο ένα Spark στα 2 χρόνια, δεν παρκάρει εύκολα, δεν έχει χαμηλή συντήρηση. Παρόλα αυτά η Shelby είναι ορόσημο, cult, must, dream machine. Για τον ίδιο λόγο και το iPad. Αυτά τα ολίγα. Εννοείται φίλε μου ότι δεν παρεξηγώ αυτά που λες! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, απλά συζητάμε! Και η απάντησή σου με καλύπτει απόλυτα, καθώς προσωπικά με ενδιαφέρει κάτι που θα κάνω τη δουλειά μου και όχι να πουλήσω μούρη... Ποτέ δεν ήμουν αυτής της νοοτροπίας. λοιπόν ότι και να λέτε για να το ρίξετε το ipad(με flash και μπλα μπλα) πάντα μέσα σας θα θέλετε το ipad2 τέλος. απλά πιάστε το πρώτα,και καθήστε μαζί του καμιά βδομάδα, και αν γυρίσετε πίσω στα άλλα να μου τρυπίσετε τη μύτη. Σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος. Προσωπικά θα χρειαζόμουν ιδανικά ένα pad ΤΩΡΑ και επομένως το ipad θα μου 'ρχοταν κουτί αφού είναι ήδη διαθέσιμο (και σε καλή τιμή) σε αντίθεση με τα honeycomb android που δεν ξέρουμε ούτε τιμή ούτε ακριβή διαθεσιμότητα ακόμα. Απλά δε θέλω να πάρω κάτι που θα με απογοητεύσει γιατί δε θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μου. Και αυτή η ανησυχία προκύπτει από κριτικές χρηστών σε μεγάλα site (όπως π.χ το Amazon) όπου τεκμηριωμένα αναφέρουν τις εμπειρίες χρήσης τους. Και δυστυχώς όχι, δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω χρήση για μία εβδομάδα για να σιγουρευτώ αν μου κάνει ή όχι. αυτό με το flash πάντως αρχίζει και ξεθωριάζει. Δηλαδή, άρχισαν πλέον οι ιστοσελίδες να μετατρέπουν τα περιεχόμενά τους σε html5. Έχεις δίκιο εν μέρει, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία ακόμα των sites χρησιμοποιεί flash. Μπορεί να φθάσουμε σε πλήρη υποστήριξη html5 σε καμία διετία, ωστόσο αυτό το χρονικό διάστημα είναι τεράστιο για μία συσκευή τεχνολογίας. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αποφασίζουμε με προοπτική το πολύ έτους IMHO.
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Γιατι δε βλέπω τους συνήθεις υπόπτους να ουρλιαζουν για τις τεράστιες τιμές της apple, και το android που θα μας σώσει; asus eee pad tranformer στα 400 δολάρια καλό είναι; Ρίξε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αν θέλεις. Και οι λοιποί σχολιαστές το ίδιο
oldnew Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 asus eee pad tranformer στα 400 δολάρια καλό είναι; Ρίξε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αν θέλεις. Και οι λοιποί σχολιαστές το ίδιο Απο τα 600€ καλύτερα σιγουρα. Ε ρε γέλια , τη βλέπω τη δουλειά.. Σε λίγο θα διαβάζουμε ήθελα να πάρω android tablet μωρε, αλλα ήταν ακριβά και αναγκαστικα να αγοράσω το παλαιοIpad2.... :)
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Απο τα 600€ καλύτερα σιγουρα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά αν το πάμε ευρωπαϊκά γιατί οι ισοτιμίες δε μεταφέρονται ακριβώς από τη μία στην άλλη μερια του ατλαντικού το wi-fi edition θα είναι γύρω στα 380 λίρες στην Αγγλία, οπότε έχουμε ένα βαρβάτο tablet με IPS οθόνη καλύτερης ανάλυσης απ' του iPad και φθηνότερο. Άρα το android έχει να επιδείξει κάτι ανταγωνιστικό και στο θέμα τιμής έναντι του iPad, αυτό είναι το ζουμί. Το ζούμ (έτσι δεν προφέρεται; ) της μότο δεν έχει καν IPS και ζητάει όσο ζητάει; Ακριβό θα το λεγα
oldnew Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δεν είμαι σίγουρος αλλά αν το πάμε ευρωπαϊκά γιατί οι ισοτιμίες δε μεταφέρονται στην άλλη μερια του ατλαντικού το wi-fi μόνο θα είναι γύρω στα 380 λίρες στην Αγγλία, οπότε έχουμε ένα βαρβάτο tablet με IPS οθόνη καλύτερης ανάλυσης απ' του iPad και φθηνότερο. Οπότε το android έχει να επειδείξει κάτι ανταγωνιστικό και στο θέμα τιμής έναντι του iPad, αυτό είναι το ζουμί. Το ζούμ (έτσι δεν προφέρεται; ) της μότο δεν έχει καν IPS και ζητάει όσο ζητάει; Ακριβό θα το λεγα Σε διαβεβαιω προσωπικα ότι μόλις περάσουν 2-3 μήνες , θα δεις που θα φτάσει η τιμη του. Γιατι με τέτοιες τιμές απουλητο θα μείνει. Δε λέω ότι δεν είναι καλο, αλλα ρε moto, ποια είσαι η ferari? Που πας ξυπολητη στα αγγουρια; Τουλάχιστον η apple πουλάει και ένα όνομα, και κοντεύει να βγει και φτηνοτερη.
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Σε διαβεβαιω προσωπικα ότι μόλις περάσουν 2-3 μήνες , θα δεις που θα φτάσει η τιμη του. Οπότε αράζουμε και αφήνουμε τον ανταγωνισμό να κάνει τη δουλειά του. Καφεδάκι κανείς;
vangelis_k Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Παιδιά το κουράζουμε πολύ. Άλλο το ipad και άλλο τα tablets με android. Το πρώτο δημιούργησε μια κατηγορία μόνο του τα άλλα προσπαθούν απλά να το αντιγράψουν. Στην ουσία δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ίσως μόνο δυνατότητα επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Όσο για την τιμολόγηση, το iphone4 είναι αντικειμενικά πανάκριβο και όμως δεν επηρεάστηκαν η τιμή και οι πωλήσεις του από την πληθώρα android συσκευών που την ίδια πάνω κάτω περίοδο είχαν κατακλύσει την αγορά. Και για να μην παρεξηγηθώ σας λέω ότι δεν απαξιώνω κανένα προϊόν ούτε αυτούς που το αγοράζουν. Απλά κάνω διαπιστώσεις και εύχομαι η έρευνα και η καινοτομία να μας προσφέρουν και άλλες μοναδικές στιγμές στο μέλλον από όπου και αν προέρχονται
oldnew Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Παιδιά το κουράζουμε πολύ. Άλλο το ipad και άλλο τα tablets με android. Το πρώτο δημιούργησε μια κατηγορία μόνο του τα άλλα προσπαθούν απλά να το αντιγράψουν. Στην ουσία δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ίσως μόνο δυνατότητα επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Όσο για την τιμολόγηση, το iphone4 είναι αντικειμενικά πανάκριβο και όμως δεν επηρεάστηκαν η τιμή και οι πωλήσεις του από την πληθώρα android συσκευών που την ίδια πάνω κάτω περίοδο είχαν κατακλύσει την αγορά. Και για να μην παρεξηγηθώ σας λέω ότι δεν απαξιώνω κανένα προϊόν ούτε αυτούς που το αγοράζουν. Απλά κάνω διαπιστώσεις και εύχομαι η έρευνα και η καινοτομία να μας προσφέρουν και άλλες μοναδικές στιγμές στο μέλλον από όπου και αν προέρχονται Ποιος στο λέει ότι δεν επηρεάστηκαν οι πωλήσεις του iPhone 4 λόγω των android? Είναι 150% βέβαιο ότι επηρεάστηκαν. Το ποσοστό δε θα μάθουμε ποτε. Το ότι πουλήθηκαν εκατομυρια 4αρια, πιθανότατα περισσότερα και απο 3GS , δε σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκε. Απλά μεγάλωσε η πίτα και πωληθηκαν γενικότερα ποιο πολλα smartphone. Και ενωειται ότι iPhone - android είναι εντελώς ανταγωνιστικά προϊόντα. Πόσοι και ποσοι είχανε iPhone και πανε προς android. Και το αντιστροφο σε μικρότερο βαθμό. Εγω που έχω 3GS πιθανότατα να πάω σε galaxy2 , βεβαίως θα εξαρτηθεί απο την τιμη και απο το πως θα είναι το iphone5. Αυτο δείχνει ότι είναι ευθέως ανταγωνιστικά.
iceman Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Είχα 3GS και αν δεν έκανα jailbreak είχα ένα κινητό για παιδάκια! Το εδωσα και με τα ίδια λεφτά πήρα ένα galaxy S και βρήκα την υγειά μου! Σταθερότητα αν θες και φτιαξίματα και ψάξιμο αν έχεις χρόνο και γουστάρεις!
oldnew Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Είχα 3GS και αν δεν έκανα jailbreak είχα ένα κινητό για παιδάκια! Το εδωσα και με τα ίδια λεφτά πήρα ένα galaxy S και βρήκα την υγειά μου! Σταθερότητα αν θες και φτιαξίματα και ψάξιμο αν έχεις χρόνο και γουστάρεις! Καλα όλα αυτα είναι σχετικά. Στις αγγελιες έχω δει δεκάδες φορές να ανταλασουν galaxy s μονο με iPhone. Το αντίστροφο δεν το βλέπεις σχεδον ποτε.. Οι περισσότεροι δηλαδή, διαφωνούν μαζί σου.
vangelis_k Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Ποιος στο λέει ότι δεν επηρεάστηκαν οι πωλήσεις του iPhone 4 λόγω των android? Είναι 150% βέβαιο ότι επηρεάστηκαν. Το ποσοστό δε θα μάθουμε ποτε. Το ότι πουλήθηκαν εκατομυρια 4αρια, πιθανότατα περισσότερα και απο 3GS , δε σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκε. Απλά μεγάλωσε η πίτα και πωληθηκαν γενικότερα ποιο πολλα smartphone. Και ενωειται ότι iPhone - android είναι εντελώς ανταγωνιστικά προϊόντα. Πόσοι και ποσοι είχανε iPhone και πανε προς android. Και το αντιστροφο σε μικρότερο βαθμό. Εγω που έχω 3GS πιθανότατα να πάω σε galaxy2 , βεβαίως θα εξαρτηθεί απο την τιμη και απο το πως θα είναι το iphone5. Αυτο δείχνει ότι είναι ευθέως ανταγωνιστικά. Δεν παραθέτεις στοιχεία αλλά εκτιμήσεις διανθισμένες από θεωρίες συνωμοσίας για απόκρυψη τους. Πρώτο σοβαρό λάθος. Ότι πλέον μεγάλωσε η πίτα των smartphones είναι σαφές όπως και το ότι ο κύριος ανταγωνιστής των iphone είναι οι επόμενες εκδόσεις τους. Το ότι πωλούνται και πολλές συσκευές android δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι κάποιοι αλλάζουν στρατόπεδο. Δεύτερο λάθος που κάνεις είναι ότι γενικεύεις την δική σου τάση για να αλλάξεις συσκευή υπό προϋποθέσεις όπως λες και εσύ και θεωρείς ότι γιαυτό το λόγο υπάρχει ανταγωνισμός.
oldnew Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δεν παραθέτεις στοιχεία αλλά εκτιμήσεις διανθισμένες από θεωρίες συνωμοσίας για απόκρυψη τους. Πρώτο σοβαρό λάθος. Ότι πλέον μεγάλωσε η πίτα των smartphones είναι σαφές όπως και το ότι ο κύριος ανταγωνιστής των iphone είναι οι επόμενες εκδόσεις τους. Το ότι πωλούνται και πολλές συσκευές android δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι κάποιοι αλλάζουν στρατόπεδο. Δεύτερο λάθος που κάνεις είναι ότι γενικεύεις την δική σου τάση για να αλλάξεις συσκευή υπό προϋποθέσεις όπως λες και εσύ και θεωρείς ότι γιαυτό το λόγο υπάρχει ανταγωνισμός. Η οποία θεωρία συνωμοσιας ποια είναι ; Γιατι εγω μαλλον ειμαι στραβός και δεν τη βλέπω. Απαντας σε αυτα που έχεις κάνει παράθεση ή σε κανέναν άλλο; Ξαναδιαβασε το και πες μου που είναι η θεωρίες συνωμοσιας, που γράφω για αποκρυψεις και πράσινα άλογα; Ο ίδιος το παραδέχεσαι ότι η πίτα μεγάλωσε. Το ότι οι android συσκευές ξεπέρασαν σε πωλήσεις τις iOS θες στοιχεία για να το πιστεψεις; Όλοι αυτοί λες να μην αγόραζαν καθόλου smartphone αν δεν υπήρχαν τα android ? Κανένας απο αυτούς δε θα έπαιρνε iPhone? Και αν θες και στοιχεία , σε πληροφορώ ότι υπαρχουν αλλα δε θα σου κάνω τη χάρη να στα ποσταρω εδω με τον τροπο που απαντας. Τελος πάντων, το να συζητούμε αν iOS και android είναι ανταγωνιστικές συσκευές η όχι, είναι σαν να συζητούμε αν 1+1=2 ή =4. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι κάνει 4. Κανε τον κόπο να διαβάσεις λίγο στο φόρουμ ποσοι γράφουν είχα iPhone και πήγα android και αντιστρόφως να δεις αν είναι δική μου τάση ή γενική.
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 vangelis_k με απλά λόγια οι συsκευές με android και ios ανήκουν στην ίδια κατηγορία οπότε δε γίνεται να "μη βρίσκονται σε ανταγωνισμό όπως λες". Smartphone πουλάει ο ένας, smartphone και ο άλλος. Tablet πουλάει ο ένας, tablet και ο άλλος με πάνω κάτω πανοποιότυπες λειτουργίες. Αν όμως θεωρείς ότι τα προϊόντα της Apple είναι κλάσεις ανώτερα και ως εκ τούτου "ασυναγώνιστα" αυτό είναι διαφορετικό θέμα, άποψη, σεβαστή, συζητήσιμη.
vangelis_k Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Ποιος στο λέει ότι δεν επηρεάστηκαν οι πωλήσεις του iPhone 4 λόγω των android? Είναι 150% βέβαιο ότι επηρεάστηκαν. Το ποσοστό δε θα μάθουμε ποτε. Εδώ λοιπόν δεν δίνεις στοιχεία αλλά εικοτολογείς λέγοντας μάλιστα ότι είναι 150% σίγουρο. Αυτό που αναφέρεις ότι δεν θα μάθουμε ποτέ θεώρησα ότι εννοούσες πως υπάρχει απόκρυψη στοιχείων εξ ου και η αναφορά σε θεωρίες συνωμοσίας. Αν έκανα λάθος με συγχωρείς. Τα περί τρόπου που σου απάντησα τα αντιπαρέρχομαι καθώς δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω και να είσαι σίγουρος για αυτό. Αντίθετα μου αρέσει πολύ να γίνεται διάλογος και σέβομαι απόλυτα οποιαδήποτε άποψη. Συνεχίζοντας λοιπόν διευκρινίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά εγωιστικό από μέρους μου να θεωρώ ότι τα προϊόντα της apple είναι τα κορυφαία και ως εκ τούτου εκτός ανταγωνισμού. Αυτό που λέω είναι ότι και τα πορτοκάλια και τα μήλα είναι φρούτα όμως είναι διαφορετικά και ως εξ αυτού μη συγκρίσιμα. Άποψή μου εντελώς υποκειμενική είναι ότι πραγματικός και μάλιστα σκληρός ανταγωνισμός θα υπάρχει για το ποιο android tablet ή κινητό θα επικρατήσει του άλλου και όχι η σύγκρισή με βάση το λειτουργικό καθώς ios και android είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αυτά και βέβαια ο χρόνος που είναι αμείλικτος κριτής θα δείξει
ikar6 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 @vangelis_k Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους ότι η άποψή σου με βρίσκει αντίθετο. Σαφώς και είναι ανταγωνιστικές συσκευές, τόσο σε επίπεδο smartphone όσο και σε επίπεδο tablets. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν μία συσκευή "που απλά να δουλεύει" όπως χαρακτηριστικά λένε ή που θεωρούν τα προϊόντα της Apple ως status symbol και οι οποίοι συνήθως αγοράζουν iphone και ipad. Υπάρχει όμως και μία μεγάλη μερίδα κόσμου που ασχολείται με τα συγκεκριμένα προϊόντα, οι οποίοι σιχαίνονται τους περιορισμούς και την αλαζονεία της Apple. Επιπλέον, η δουλειά που έχει γίνει στο Android έχει αρχίσει να φαίνεται, σε σημείο που να είναι εξίσου καλό (και σε μερικά σημεία ίσως καλύτερο) από το iOS. Παρεπιμπτόντως, ανήκω στην τελευταία κατηγορία, αγόρασα πρόσφατα ένα Galaxy S που δε θα το άλλαζα με το iphone, ενώ αν ήταν να πάρω tablet τώρα μάλλον θα προτιμούσα κάποια με honeycomb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα