varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα έχω ένα μικροπρόβλημα το οποίο δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται.. δημιουργώ μια βάση ορίζω τα πεδία της τι τιμές θέλω να παίρνουν και αντιμετωπίζω το εξής.. τα δεδομένα της βάσης τα έχω σε ένα excel και τα κάνω import.. έχω κάποια πεδία τα οποία είναι TRUE - FALSE .. μέσα στο excel γράφονται σαν TRUE - FALSE το πεδίο που έχω ορίσει για την τιμή αυτή είναι "char 5 utf8 - utf8_general_ci" όταν τώρα κάνω το import μου μου το μεταφράζει σε αληθές και ψευδές.. γιατί συμβαίνει αυτό ; υ.σ το δοκίμασα και ως varchar αλλά χωρίς αποτέλεσμα. ευχαριστώ
varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 τα τραβάω τα δεδομένα από μια access βάση και τα περνάω μέσα σε sql μέσω export που κάνω σε excel οπότε όπως τα παίρνω τα ρίχνω..
varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 το να μην τα μετονομάζει δεν γίνεται και να τα μεταφέρει σαν λέξεις όπως είναι ;
Tmark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μονάχα αν τα βάλεις σαν varchar και μέσα σε quotes '' .
Uberalles_gr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Γιατί δεν κάνεις ένα query όπου το αληθές να το κάνεις true και το ψευδές να το κάνεις false;
varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 γιατί αν το κατείχα το άθλημα της mysql θα το είχα κάνει οπότε αν μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα θα ήταν καλό ..
Tmark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 >UPDATE dbo.table SET onomastilis = 'TRUE' WHERE onomastilis='ΑΛΗΘΕΣ' Αλλά είναι τύπος boolean από το access, ίσως να χτυπήσει.
varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Τι εννοείς τα πέρασε σαν string έκανε αντικατάσταση όπου έβλεπε ΨΕΥΔΕΣ = FALSE ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣ=TRUE
Tmark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ναι εντάξει αλλά τα πέρασε σαν varchar, όχι boolean-bit. Αυτό ρωτάω.
varemarious Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ναι εντάξει αλλά τα πέρασε σαν varchar, όχι boolean-bit. Αυτό ρωτάω. ναί αυτό ήθελα από την αρχή.. να σε ρωτήσω μπορώ να κάνω σε πολλά πεδία ταυτόχρονα αλλαγή ; δοκίμασα με > UPDATE table SET (keli1, keli2, keli3) = 'FALSE' WHERE (keli1, keli2, keli3) ='ΨΕΥΔΕ'; αλλά δε μου το δέχεται .. το δοκίμασα και χωρίς παρένθεση..
Tmark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Όχι έτσι. Για δες αυτό: >UPDATE table SET keli1 = 'FALSE', keli2 = 'FALSE', keli3 = 'FALSE', WHERE keli1 ='ΨΕΥΔΕΣ' OR keli2 ='ΨΕΥΔΕΣ' OR keli3 ='ΨΕΥΔΕΣ'
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.