TheELF Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μπορεί να μην έχει σένσορα ή να είναι τόσο παλιός ο επεξεργαστής που να μην υποστηρίζεται από το speccy. Μπορείς να δοκιμάσεις και με το CoreTemp ή με το aida64 αν και το τελευταίο είναι με πληρωμή και δεν ξέρω αν σου κάνει δουλειά η δοκιμαστική.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μπορεί να μην έχει σένσορα ή να είναι τόσο παλιός ο επεξεργαστής που να μην υποστηρίζεται από το speccy. Μπορείς να δοκιμάσεις και με το CoreTemp ή με το aida64 αν και το τελευταίο είναι με πληρωμή και δεν ξέρω αν σου κάνει δουλειά η δοκιμαστική. To Coretemp αναγνωρίζει τη CPU αλλά δεν δείχνει temp... Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει censor. Μάλλον δεν έχω να παραθέσω άλλα στοιχεία. Από δω και πέρα μένει να βγει το συμπέρασμα...
TheELF Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 MEMORY CONTROLLER 1.504 V+3.3V 3.296 V +5V 5.188 V +12V 12.672 V -12V -10.048 V -5V -9.920 V Σύμφωνα με αυτά,εγώ θα άλλαζα τροφοδοτικό πρώτα,και μετά βλέπουμε.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Σύμφωνα με αυτά,εγώ θα άλλαζα τροφοδοτικό πρώτα,και μετά βλέπουμε. Μάλλον μαζί με το fan θα αλλάξω και τροφοδοτικό τότε. Πως τα ερμηνεύεις αυτά τα νούμερα που σε ανησυχούν? γιατί εγώ δεν τα καταλαβαίνω :rolleyes:
probe Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Τα -12v και τα -5 δεν χρησιμοποιούνται από τις μητρικές με εξαίρεση κάτι αρχαίες. Όλο το forum να βάλεις να μετρήσει τέτοιες ενδείξεις θα τους δίνει στις συγκεκριμένες γραμμές το πρόγραμμα. Mην ανησυχείς για αυτό. Ο ήχος που περιγράφεις και προέρχεται από το μεγαφωνάκι της μητρικής σημαίνει συνήθως ότι κάποιος ανεμιστήρας δεν δουλεύει ή δουλεύει σε χαμηλές στροφές (συνήθως ο ανεμιστήρας της cpu) και η μητρική σε προειδοποιεί γι αυτό.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές, Αρχικά πάω για ανεμιστηράκι μητρικής κ βλέπουμε...
orlox Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Εχω ενα παρόμοιο pc με παρομοιο επεξεργαστή και οπως και εσυ δεν του εχω κανει ποτε format. Το προβλημα του με τον ήχο του ασθενοφόρου ήταν επιδή κόλαγε η ψύχτρα. Αφου την ξεμάλιασα της έριξα λίγο αντισκοριακο (ναι αυτο το WD-70) και απο τότε δουλευει ρολοι.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Πόπο φίλε απάντησες την κατάλληλη στιγμή. Αφου έβγαλα ανεμιστηράκι που κολλάει ακόμη μετά από καλό φύσημα και λάδωμα μου κάνει τα ίδια κόλπα. Λές να παίζει ρόλο και η ψύκτρα? Για εξήγησε λίγο καλύτερα τι της έκανες για να την "περιποιηθώ" κ γω αναλόγως... Πάντως αφού κλείσει μόνος του δεν ακουμπιέται η ψύκτρα... 95-100 βαθμούς πχ...
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εντύπωση μου έκανε το μπέρδεμα/διαφορετική αντίληψη των όρων "ανεμιστηράκι" και "ψύκτρα" σε διάφορα ποστ σε όλο το thread. Τεσπα. Παζαριώτη, είναι νομίζω προφανές ότι πρέπει ν' αλλάξεις το ανεμιστηράκι. Έστω και πατεντάροντας πάνω στην ψύκτρα κάποιο "αταίριαστο", αλλά 100% λειτουργικό Δες στο BIOS αν έχει θερμοκρασία της CPU (έτσι για την ιστορία). Από εκεί ίσως μπορείς ν' απενεργοποιήσεις και τον "ήχο του ασθενοφόρου", αν ενοχλεί. (Άσχετο, AMD είναι η CPU; )
PaZaRiOTiS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Φίλε washcloud το ανεμιστηράκι σίγουρα πάει για αλλαγή. Αρκετά το τρέναρα... Δεν νομίζω να χρειάζεται να απενεργοποιήσω το θόρυβο μιας και είναι χρήσιμη προειδοποίηση.. Ο επεξεργαστής είναι AMD AthlonXP. Αναφορικά με τους όρους ψύκτρα κ ανεμιστηράκι δεν πρόσεξα κανα μπέρδεμα να σου πω την αλήθεια.
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Εσύ καλά τα έλεγες. Άλλοι όμως ονομάζαν ψύκτρα τον ανεμιστήρα. (...σωστά λοιπόν το σκαραβαιάστηκα -tribute to Obelix- ότι ήταν AMDής...)
PaZaRiOTiS Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Γεια σας και πάλι συμφορουμίτες, Επιστρέφω τις γιορτινές αυτές μέρες για να κάνω update την κατάσταση του pc μου που όλο και χειροτερεύει.... Αφού άλλαξα ανεμιστηράκι πάλι μου κάνε τα ίδια και χειρότερα. Κλεισίματα στο 10λεπτο από θερμοκρασία. τον ανοίγω λοιπόν πάλι. Του αλλάζω πάστα γιατί δεν μου άρεσε έτσι όπως την έβαλε ο μάστορας (τον έβλεπα όταν δούλευε) και του βάζω AS Ceramique. Πατάω on και κολλάει στο bios. Κάνει mem test, βλέπει δίσκους, ram, cpu και δεν φορτώνει windows με τπτ! όταν καταφέρω να επίλεξω safe mode γράφει ότι φορτώνει drivers και κολλάει στο system32\Drivers\Mup.sys και μένει εκεί. Καμιά πρόταση? Να πειραξω τπτ στο bios? Φορματ ις νοτ αν οψιον!!!
washcloud Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 ...ιζ ατ ληστ ρεπέαρινγκ Γουίντοουζ ουάν...;
PaZaRiOTiS Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 ...ιζ ατ ληστ ρεπέαρινγκ Γουίντοουζ ουάν...; Γεια σου washcloud. Έχουν υπάρξει πολλοί κακομοίριδες με το θέμα μου (mup.sys) από ότι έψαξα. Κάνω boot από το CD και κολλάει εκεί που πάει να φορτώσει windows. Μπλέ οθόνη λοιπόν και a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL πως αλλιώς να κάνω repair τα windows? κάτι με την registry πρέπει να παίζει...
washcloud Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Αν δεν σου φορτώνει την εγκατάσταση Windows από CD, είναι ζόρικη η κατάσταση (και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση με άλλον τρόπο). Δεν ξέρω αν ήδη είχε προταθεί, αλλά φτιάξε ένα "linux live CD" (google it και θα βρεις διάφορες εκδόσεις ISO αρχείου για κατέβασμα και κάψιμο σε CD) και δοκίμασε να μπουτάρεις από αυτό. Αν σου βγάλει κι αυτό κα'να πρόβλημα, υπάρχει ζήτημα hardware - μάλλον δίσκου. Εναλλακτικά δοκίμαζεις να τεστάρεις την υγεία του δίσκου, βάζοντάς τον σε άλλο πισί, με το HD Sentinel. Είτε δίσκος, είτε Windows, μου φαίνεται ότι το λειτουργικό παίζει να το χάσεις. Για το λειτουργικό καίγεσαι, ή για τίποτε αρχεία στον δίσκο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.