virtualitywon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Καλημέρα. Εδώ και κάποιο διάστημα το pc μου κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις ή απλά shut down. Ενώ το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, για μεγάλα διαστήματα εξαφανίζεται και μετά επανέρχεται χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο (απ'όσο μπορώ να θυμηθώ δεν προσέθεσα κάποιο νέο υλικό και το avast δεν βρίσκει κάποιο ιό στο σύστημα). Ενίοτε πριν κλείσει > α) ακούγεται ένας τρελός ήχος απ'τον πύργο σαν να τρελαίνεται το ανεμιστηράκι ή να δουλεύει πολύ ο σκληρός (?..δεν ξέρω..είμαι και άσχετη) ή β) έχω παρατηρήσει ότι βλέπω κάποιο βίντεο στο youtube ή στο wmp. Οι αναφορές προβλήματων των windows γράφουν "σφάλμα βίντεο" και έχω κάνει update στην κάρτα γραφικών αλλά δεν αλλάζει κάτι. Θα δώσω κάποιες πληροφορίες από τα σημερινά μήπως και μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Στο blue screen έγραφε > "A problem has been detected μπλα μπλα APC_INDEX_MISMATCH ....Disable Bios memory options such as caching or shadowing (δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω αυτό) ...Technical information > *** STOP: 0x00000001, 0x832150C5, 0x00000000, 0x0000FFFE, 0x00000000 Από αναφορές προβλημάτων > Υπογραφή προβλήματος: Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.0.6002.2.2.0.768.3 Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032 Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα: BCCode: 1 BCP1: 832150C5 BCP2: 00000000 BCP3: 0000FFFE BCP4: 00000000 OS Version: 6_0_6002 Service Pack: 2_0 Product: 768_1 Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος: C:\Windows\Minidump\Mini031611-01.dmp C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\WER-48001-0.sysdata.xml C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\WER8FFF.tmp.version.txt Δεν ξέρω τι πληροφορίες χρειάζεστε ακόμα αλλά θα το εκτιμούσα να κάποιος βοηθούσε. Ευχαριστώ.
ss13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Διάβασε εδώ !! http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/APC_INDEX_MISMATCH-0x00000001-*1016.html http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms818748
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μια μπλε οθονη μπορει να προερχεται ειτε απο hardware ειτε απο software. Για να εντοπισεις το προβλημα εαν δεν εχεις καποια ενδειξη για το τι μπορει να φταιει, ξεκινας να απορριπτεις πιθανοτα προβληματα και καταληγεις δια της ατοπου στους πιθανους ενοχους. Το μηνυμα που παιρνεις στις μπλε οθονες θυμασαι αν ειναι το ιδιο παντα? Αν οχι και δεν μπορεις να εντοπισεις κατι σταθερο στις συνθηκες που επικρατουν οταν παιρνεις bsod, ξεκινας με hardware tests προκειμενου να επιβεβαιωσεις πως δεν υπαρχει καποιο προβλημα στον hardware κομματι του pc σου. Bootable memtest για 4-5 ωρες χωρις error, furmark για την καρτα γραφικων σου (ή καποιο 3d παιχνιδι που ισως εχεις.Παιξε για 1-2 ωρες, αν δεν εχεις προβλημα, η καρτα γραφικων σου ειναι οκ). Οταν τελειωσεις μ αυτα και βγεις οκ, εχει και συνεχεια. Ελεγχε παντα τις θερμοκρασιες σου με καποιο προγραμμα, πχ το coretemp
virtualitywon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ και τους 2 σας. Gio όχι, δεν ξέρω αν είναι πάντα το ίδιο μήνυμα γιατί πρόσφατα μου πέρασαν μία ρύθμιση για να κρατάει το bluescreen.Μέχρι τώρα έκανε αμέσως επανεκκίνηση και δεν προλάβαινα να το διαβάσω. Θα προλάβω να κάνω αυτά τα tests που λες? Άνοιξα τα links που λες και θέλω 2 ώρες μόνο για να καταλάβω τι είναι. Έχει αρχίσει πάλι αυτός ο περίεργος θόρυβος και νομίζω πάει να κλείσει. Για το memtest έχει πάρα πολλά links για download. ποιο κατεβάζω? Και αφού το κατεβάσεις απλά τρέχεις το αρχείο και τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του? Όσο για τις θερμοκρασίες που λες έχω το speedfan. Απλά εμένα δεν μου "λένε" τίποτα οι ενδείξεις. temp1: -128, temp2: -128 temp3: 80 hd: 37 temp1: 30 core0: 85 σε -42 (αλλάζει συνέχεια?!?) core1: 82 core2: 77 core3: 78 όλες σε Κελσίου και στα δίνω με τη σειρά που τα έχει. Άμα κατάλαβες εσύ για πες...
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Οι θερμοκρασιες σου ειναι υψηλες (εαν δεν ειναι λανθασμενες.Το -42 προφανως δεν ειναι σωστο). Πρεπει να τις μειωσεις (με καθαρισμο του εσωτερικου του υπολογιστη, αλλαγη παστας στον επεξεργαστη, ελεγχος αν η ψυκτρα καθεται σωστα πανω στον επεξεργαστη κλπ). Οσον αφορα το memtest: Kατεβαζεις το zip αρχειο που περιεχει το iso. To κανεις extract και στη συνεχεια "καις" το iso σε ενα cd/dvd. Επομενο βημα ειναι να επανεκκινησεις τον υπολογιστη μεσω του cd που μολις εκαψες (μπορεις να επιλεξεις την συσκευη απο την οποια θα γινει το boot,στην περιπτωση αυτη το dvd σου, απο το bios).Μολις κανεις boot απο το iso, θα δεις μια μπλε οθονη (καμια σχεση με αυτη των windows), στην οποια φαινεται το memtest ενω τρεχει (αυτοματα γινεται αυτο). Εαν δεν θελεις να καψεις το iso, μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα usb φλασακι και αυτο το αρχειο για να κανεις την εγκατασταση του memtest σε αυτο. Επισης μια ρυθμιση με την οποια δεν θα γινεται αυτοματη επανεκκινηση σε περιπτωση blue screen (και ετσι θα μπορεις να διαβασεις με την ησυχια σου το μηνυμα της) ειναι η παρακατω: http://pcsupport.about.com/od/windows7/ht/automatic-restart-windows-7.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.