Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νοευ Pc με sandy

NlKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gigabyte Socket 1155 GA-H67A-UD3H-B3 (B3) GLan Audio Raid

Vga, 2 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, RJ-45, Audio 7.1 ch, DVI-D, HDMI, DP, IEEE 1394a, eSerial ATA2

Asus Socket 1155 P8P67 (B3) GLan Audio Raid

2 x USB 3.0, 6 x USB 2.0, RJ-45, Audio 7.1 ch, IEEE 1394a, Bluetooth

1. Τι θα την κανεις την onboard vga? Αφου θα παρεις καρτα γραφικων

2. Η Asus εχει 6 x USB 2.0 στο back panel αντι για 4 που εχει η Gigabyte

3. H Asus εχει Bluetooth

4. Η Asus εχει Realtek ALC892 για αυdio που ειναι καλυτερο απο το ALC889 της Gigabyte

5. Η Asus εχει 2 xSATA 6.0 Gb/s ports (gray), 4 xSATA 3.0 Gb/s ports (blue) και 2 xSATA 6.0 Gb/s ports (navy blue)

H Gigabyte εχει 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0~SATA3_1) και 3 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_4)

6. Η Gigabyte εχει eSATA στο back panel, ενω η Asus δινει ενα ξεχωριστο module για eSATA καθως και ενα module για 2-port USB 2.0

7. Η Asus εχει το Q-connector

8. Οι ψυκτρες της Asus ειναι μεγαλυτερες

Ειναι καλυτερα να δεις τα specifications για καθε mobo και να τα συγκρινεις:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3772#sp

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Qx3PdnZI9Pq9BcIU

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2 οθονες σιγουρα (εχει 2 DVI), τωρα αν συνδεσεις και στη HDMI καλωδιο που να βγαζει DVI, τοτε ισως μπορεις να δεις εικονα και σε 3 οθονες. (βεβαια οι 3 οθονες σου μπορουν η μια να εχει D-sub (15pin), η αλλη DVI-D και η τριτη HDMI - κανε καμια ερωτηση στο visionstudio).

Δημοσ.

Ρίξε μια ματια στο μηχάνημα του Coldfusion,αξίζει και είναι σε φοβερή τιμή.

Στο λέω γιατί το προσπέρασες.

Προσωπικό μηχάνημα σπίτι έχω ένα i5core+16GB ram+4SSD και η διαφορές με φίλο που έχει 965+8Ram+SSD είναι μικρές στο Photoshop, FOB, Inpaint, κλπ.

ΥΓ.Θα συμφωνήσω με Grimpr, ότι πρέπει να πάρεις όση περισσότερη μνήμη μπορείς και σίγουρα τουλάχιστο έναν SSD, αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα προτίμησε τον ι5 2500Κ.

Αν όμως έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε σε 2600+16Ram+Raid SSD(Intel), τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν για την εργασία σου.

Καλές Αγορές.

Δημοσ.

Προσωπικό μηχάνημα σπίτι έχω ένα i5core+16GB ram+4SSD και η διαφορές με φίλο που έχει 965+8Ram+SSD είναι μικρές στο Photoshop, FOB, Inpaint, κλπ.

Αν όμως έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε σε 2600+16Ram+Raid SSD(Intel), τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν για την εργασία σου.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

1) καλά τη θα τα κάνει τα raid SSD????

εσυ 4 SSD σε τη RAID τα έχεις?

2) τα 16 gb ram που θα του χρειαστούν ακριβός μπορείς να πείς?

εδω τα 6 με το ζόρι τα γεμίζουμε

Δημοσ.

Μην Ξεχνάς ότι ο ίδιος αναφέρει ότι το μηχάνημα είναι για εργασία, ξαναδιατυπώνω λοιπόν μερικές σκέψεις:

@Leonaxe

1) Σε Raid 0, αλλά δεν έχει σημασία.

->Είναι προτιμότερο να έχει ένα Τόμο(Raid) 160-200GB με δύο SSDs και να τα έχει όλα του αρχεία εκεί και να δουλεύει καθημερινά, θα δει κατακόρυφη αύξηση στην ταχύτητα. Αυτό εννοώ. Αν δεν αντέχει οικονομικά ας πάρει μόνο έναν. Φυσικά συστήνω και 2 σκληρούς σε Raid 1 Για ασφάλεια των εργασιών του και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για backup ή bluray recorder.

->Είναι περιττό κατα τη γνώμη μου κάτι περισσότερο από 5450 ενδεικτικά, για λύση σαν κάρτα γραφικών. ΑΛΛΑ εφόσον είναι για επαγγελματική χρήση επιβάλλεται και μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. (Η67) Αν πάθει κάτι η κανονική κάρτα.

->Επίσης είναι υπολογιστής δουλειάς άρα O/C και λοιπά παιχνίδια νομίζω δεν χωράνε. Ακόμη κι αν η νέα σειρά Icore είναι σταθερή και εύκολη στο O/C.

Προτείνω λοιπόν:

Ι7 2600 + Aftermarket Ψυκτρα + H67 μητρική + 16GB Ram + Ati 5450 + 1ή(2) SSD 80-120GB + 2 Χ 1ΤΒ HDDs. Αυτά μαζί με ένα Midi Tower κι ένα τροφοδοτικό 500W κοστίζουν περίπου 1100Ε.

Δημοσ.

Μην Ξεχνάς ότι ο ίδιος αναφέρει ότι το μηχάνημα είναι για εργασία, ξαναδιατυπώνω λοιπόν μερικές σκέψεις:

@Leonaxe

1) Είναι προτιμότερο να έχει ένα Τόμο(Raid) 160-200GB με δύο SSDs και να τα έχει όλα του αρχεία εκεί και να δουλεύει καθημερινά, θα δει κατακόρυφη αύξηση στην ταχύτητα. Αυτό εννοώ. Αν δεν αντέχει οικονομικά ας πάρει μόνο έναν. Φυσικά συστήνω και 2 σκληρούς σε Raid 1 Για ασφάλεια των εργασιών του και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για backup ή bluray recorder.

2) Είναι περιττό κατα τη γνώμη μου κάτι περισσότερο από 5450 ενδεικτικά, για λύση σαν κάρτα γραφικών. ΑΛΛΑ εφόσον είναι για επαγγελματική χρήση επιβάλλεται μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. (Η67)

3) Επίσης είναι υπολογιστής δουλειάς άρα O/C και λοιπά παιχνίδια νομίζω δεν χωράνε. Ακόμη κι αν η νέα σειρά Icore είναι σταθερή και εύκολη στο O/C.

Προτείνω λοιπόν:

Ι7 2600 + Aftermarket Ψυκτρα + H67 μητρική + 16GB Ram + Ati 5450 + 1 SSD 80-120GB + 2 Χ 1ΤΒ HDDs. Αυτά μαζί με ένα Midi Tower κι ένα τροφοδοτικό 500W κοστίζουν περίπου 1100Ε.

1) εγω θελω να μου πεις τι θα κερδίσει αμα βαλει RAID 2 SSD. επισεις τa RAID τα αποφεύγουμε γιατι αμα χαλασει ο ενας μετα φεύγουν ολα τα αρχεια.... τη σόι θα κερδίσει με τα RAID

2) στην χριση ειπε οτι θα εχει fotoshop, εκει δεν χρειαζεται καρτα γραφικων??????

εγω ειπα πως η 6850 ειναι (ελαχιστα) υπερβολη αλλα θα συνδεσει 2 οθονες, θα παει να το βαλει σε μια 5450?????

3) και OC να μην κανει παλι ο 2500 θα του ειναι αρκετος. τωρα αμα θελει να δωσει παραπάνω και να παει σε 2600 ειναι δικιά του επιλογη...

σε ξαναρωταω για της μνημες... τη θα τα κανει τόσα πολλα???? θα φορτώσει τα windows στης μνήμες???

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω:

1) εγω θελω να μου πεις τι θα κερδίσει αμα βαλει RAID 2 SSD. επισεις τa RAID τα αποφεύγουμε γιατι αμα χαλασει ο ενας μετα φεύγουν ολα τα αρχεια.... τη σόι θα κερδίσει με τα RAID

TO Raid θα του δώσει ταχύτητα αν έχει και την οικονομική δυνατότητα. Ξέχασες να δεις ότι προτείνω και Αποθηκευτικό χώρο για τις εργασίες του και backup.

2) στην χριση ειπε οτι θα εχει fotoshop, εκει δεν χρειαζεται καρτα γραφικων??????

εγω ειπα πως η 6850 ειναι (ελαχιστα) υπερβολη αλλα θα συνδεσει 2 οθονες, θα παει να το βαλει σε μια 5450????? Όχι δεν χρειάζεται την κάρτα γραφικών που νομίζεις, ενδεικτικά ανέφερα την 5450, σε αυτή την κατηγορία τιμής πρέπει να κινηθεί, (Αν έχει το CS5, πάει σε nvidia με Cuda που πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα)

3) και OC να μην κανει παλι ο 2500 θα του ειναι αρκετος. τωρα αμα θελει να δωσει παραπάνω και να παει σε 2600 ειναι δικιά του επιλογη... Το ίδιο λέμε, ο 2600 θα του δώσει το ΗΤ και μεγάλη ισχύ σε που αξιοποιεί το Pshop CS5, αλλιώς αν δεν υπάρχει το Software και με 2500 είναι μια χαρά.

σε ξαναρωταω για της μνημες... τη θα τα κανει τόσα πολλα???? θα φορτώσει τα windows στης μνήμες??? Διακρίνω ειρωνεία..

Εφόσον ο υπολογιστής είναι για συγκεκριμένη χρήση, είναι προτιμότερο να επενδύσει τα χρήματά του σε υλικό που του χρειάζεται και θα τον ωφελήσει και μελλοντικά.

Στo Photoshop με 30% memory usage στα settings(θα έχει σίγουρα 2GB που είναι το max) και ένα Scratch στα 10GB θα δουλεύει άνετα με τα 16GB, τα υπόλοιπα 4GB θα μένουν για το σύστημα και για το λειτουργικό, για αποκρισιμότητα και εργασίες στο παρασκήνιο.

Επίσης στο Photoshop βοηθάει ο IMC που τώρα έβαλε και η Intel.

Στις προτάσεις μου θα ήθελα να βάλω και μια γραφίδα, η οποία θα βοηθήσει αρκετά στην δουλειά του.

Αν έχει τη δυνατότητα να πάει σε 64Bit Photoshop CS5, η εταιρία υποστηρίζει μέχρι και 30% άνοδο στις επιδόσεις. Αξιοποίηση HT και Cuda και θα μπορέσει να δει πάνω από 4GB μνήμης. Σε ορισμένες περιπτώσεις με χρήση plugin, μείωση χρόνου μέχρι και 5-6φορές, με αξιοποίηση Cuda.

Καθένας κάνει τις προτάσεις του αναλόγως των εμπειριών του και των γνώσεων, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Θεματοθέτη. Τώρα ίσως να είναι μια περισσότερο ολοκλήρωμένη πρόταση.

Δημοσ.

:shock: :shock: :shock: 10gb απο την ram θα χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα? το πρόγραμμα θα το φορτώσει στης μνήμες?

το raid τι να το κάνει στον SSD? για τα backup χρειάζεται κάποιον green σκληρό και όχι SSD...

θα μπορέσει μια 5450 να σηκώσει 3 οθόνες? δουλεύουν και σε DDR3.....

Δημοσ.

:shock: :shock: :shock: 10gb απο την ram θα χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα? το πρόγραμμα θα το φορτώσει στης μνήμες?

το raid τι να το κάνει στον SSD? για τα backup χρειάζεται κάποιον green σκληρό και όχι SSD...

θα μπορέσει μια 5450 να σηκώσει 3 οθόνες? δουλεύουν και σε DDR3.....

Ξαναδιάβασε το #36 το κανες γαργάρα.

Η κάρτα αναφέρεται ενδεικτικά.

Εν πάσει περιπτώσει, ας αποφασίσει ο ίδιος.

Δημοσ.
(Αν έχει το CS5, πάει σε nvidia με Cuda που πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα)
αν είναι εκεί το θέμα μπορεί να πάει στις καινούριες 550

gigabyte gtx 550 ti και δεν χρειάζεται παραπάνω λεφτά

->Είναι προτιμότερο να έχει ένα Τόμο(Raid) 160-200GB με δύο SSDs και να τα έχει όλα του αρχεία εκεί και να δουλεύει καθημερινά, θα δει κατακόρυφη αύξηση στην ταχύτητα.

τη κάνω γαργάρα?

εδω λες να βάλει σε RAID 2 SSD..... επίσης να τα έχει τα αρχεία εκεί μέσα....

εγω τα έκανα η εσύ ??

Δημοσ.

@Leonaxe

->Είναι προτιμότερο να έχει ένα Τόμο(Raid) 160-200GB με δύο SSDs και να τα έχει όλα του αρχεία εκεί και να δουλεύει καθημερινά, θα δει κατακόρυφη αύξηση στην ταχύτητα. Αυτό εννοώ. Αν δεν αντέχει οικονομικά ας πάρει μόνο έναν. Φυσικά συστήνω και 2 σκληρούς σε Raid 1 Για ασφάλεια των εργασιών του και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για backup ή bluray recorder.

->Είναι περιττό κατα τη γνώμη μου κάτι περισσότερο από 5450 ενδεικτικά, για λύση σαν κάρτα γραφικών. ΑΛΛΑ εφόσον είναι για επαγγελματική χρήση επιβάλλεται και μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. (Η67) Αν πάθει κάτι η κανονική κάρτα.

->Επίσης είναι υπολογιστής δουλειάς άρα O/C και λοιπά παιχνίδια νομίζω δεν χωράνε. Ακόμη κι αν η νέα σειρά Icore είναι σταθερή και εύκολη στο O/C.

Προτείνω λοιπόν:

Ι7 2600 + Aftermarket Ψυκτρα + H67 μητρική + 16GB Ram + Ati 5450 + 1ή(2) SSD 80-120GB + 2 Χ 1ΤΒ HDDs. Αυτά μαζί με ένα Midi Tower κι ένα τροφοδοτικό 500W κοστίζουν περίπου 1100Ε.

Στον (ους) SSD θα δουλεύει και θα επεξεργάζεται. Στους άλλους θα αποθηκεύει και θα παίρνει backup. Τώρα ίσως το κατάλαβες.

Δημοσ.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

1) καλά τη θα τα κάνει τα raid SSD????

εσυ 4 SSD σε τη RAID τα έχεις?

2) τα 16 gb ram που θα του χρειαστούν ακριβός μπορείς να πείς?

εδω τα 6 με το ζόρι τα γεμίζουμε

Well, πρέπει να κρατάς το κτηνάκι καλά ταϊσμένο με μεγάλη κουτάλα και γρήγορα, και ένας 2600 είτε stock είτε clocked στα 4.5ghz είναι πάντα πεινασμένος, το ίδιο θα ισχύσει και για τους 8πύρηνους Bulldozer της AMD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...