Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, A10B είπε

Νομίζω δεν κάνει πια σε κανέναν εντύπωση πως άλλα γράφουν οι δημόσιοι οργανισμοί στην ιστοσελίδα τους και άλλα λένε τελικά στους καταναλωτές από το τηλέφωνο.  

Για την εγγύηση όπως έγραψα και πριν σε οικιακό τιμολόγιο για μια απλή αλλαγή ονόματος σε υφιστάμενη παροχή και δίχως καμία οικονομική εκκρεμότητα ζήτησαν ελάχιστη εγγύηση για τη ΔΕΗ 181,00€

Άλλη μια επιβεβαίωση για το μπάχαλο που επικρατεί εκεί.

DEH.PNG.d888a3b0f76376bc977b52ab2878b3d1.PNG

Τι να σου πω, εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω στη σελίδα της ΔΕΗ κάποιο ποσό, οπότε είναι εντελώς άκυρος ο ισχυρισμός σου "άλλα γράφουν οι δημόσιοι οργανισμοί στην ιστοσελίδα τους και άλλα λένε τελικά στους καταναλωτές από το τηλέφωνο".

Επίσης επιβεβαιώνω από πρώτο χέρι πως το ύψος της εγγύησης για μονοφασική οικιακή παροχή είναι 130€, τόσο ακριβώς πλήρωσα στις 02/08/2019 που υπέγραψα νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (κοινώς για αλλαγή ονόματος).

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, A10B είπε

Νομίζω δεν κάνει πια σε κανέναν εντύπωση πως άλλα γράφουν οι δημόσιοι οργανισμοί στην ιστοσελίδα τους και άλλα λένε τελικά στους καταναλωτές από το τηλέφωνο.  

Για την εγγύηση όπως έγραψα και πριν σε οικιακό τιμολόγιο για μια απλή αλλαγή ονόματος σε υφιστάμενη παροχή και δίχως καμία οικονομική εκκρεμότητα ζήτησαν ελάχιστη εγγύηση για τη ΔΕΗ 181,00€

Άλλη μια επιβεβαίωση για το μπάχαλο που επικρατεί εκεί.

DEH.PNG.d888a3b0f76376bc977b52ab2878b3d1.PNG

Μήπως ήταν τριφασικό ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Τι να σου πω, εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω στη σελίδα της ΔΕΗ κάποιο ποσό, οπότε είναι εντελώς άκυρος ο ισχυρισμός σου "άλλα γράφουν οι δημόσιοι οργανισμοί στην ιστοσελίδα τους και άλλα λένε τελικά στους καταναλωτές από το τηλέφωνο".

Επίσης επιβεβαιώνω από πρώτο χέρι πως το ύψος της εγγύησης για μονοφασική οικιακή παροχή είναι 130€, τόσο ακριβώς πλήρωσα στις 02/08/2019 που υπέγραψα νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (κοινώς για αλλαγή ονόματος).

Μα αυτό σας λέω και εγώ. Η ΔΕΗ δεν γράφει κάπου για αυτά τα 130,00€ που όπως μας ενημέρωσε ο @chsam

«Δεν ισχυουν αυτα.Η εγγυηση ειναι για ολους 130 ευρω και μονο αν εισαι ΚΟΤ επικοινωνεις με την ΔΕΗ και στην κατεβαζουν στα 20 ευρω. Αυτο  μετα απο επικοινωνια μου με την ΔΕΗ.»

και όπως τώρα λέτε πως πληρώσατε και εσείς. Άρα μόνο άκυρο δεν βρίσκω τον ισχυρισμό μου.

43 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μήπως ήταν τριφασικό ?

Όχι κύριε είναι το Οικιακό Τιμολόγιο  (Γ1).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, A10B είπε

Μα αυτό σας λέω και εγώ. Η ΔΕΗ δεν γράφει κάπου για αυτά τα 130,00€ που όπως μας ενημέρωσε ο @chsam

«Δεν ισχυουν αυτα.Η εγγυηση ειναι για ολους 130 ευρω και μονο αν εισαι ΚΟΤ επικοινωνεις με την ΔΕΗ και στην κατεβαζουν στα 20 ευρω. Αυτο  μετα απο επικοινωνια μου με την ΔΕΗ.»

και όπως τώρα λέτε πως πληρώσατε και εσείς. Άρα μόνο άκυρο δεν βρίσκω τον ισχυρισμό μου.

Ότι πεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ότι πεις

Όχι κύριε δεν είναι ότι πω αλλά ότι αποδεικνύεται.

Εσείς και ο @chsam λέτε πως σας ζήτησαν 130,00€ και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητώ αυτό. Εγώ πάλι σας λέω πως πριν λίγες μέρες ζήτησαν 181,00€ (πάντα από το τηλέφωνο) και ούτε αυτό αμφισβητώ.

Επίσης η ΔΕΗ γράφει: Το ποσό της εγγύησης επιδιώκεται να είναι περίπου ίσο με την αξία του ρεύματος που πιθανολογείται ότι θα καταναλώνει ο πελάτης μεταξύ δύο διαδοχικών λογαριασμών.

Άλλα στον ένα πελάτη, άλλα στον άλλον και άλλα στην ιστοσελίδα τους. Αυτό λοιπόν για εμένα λογίζεται ως μια συγκεχυμένη κατάσταση ή απλώς μπάχαλο.

Αφήστε λοιπόν σας παρακαλώ κατά μέρους τις ειρωνείες και κρατήστε τις για τους συνομήλικους σας.  

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα.

Εχω ενα παλιο ακινητο - καταστημα απο το οποιο ο ενικοιαστης αφου αφησε φεσια ενοικιων εφυγε περιπου το 2005, επισης αφησε τοτε και φεσι στην δεη.

Το κατασημα είναι απο τοτε ξενοικιαστο αλλα ο λογαριασμος στην δεη είναι ακομα στο ονομα του.

Λογαιασμος δεν εχει πληρωθεί εδω και 15 χρονια περιπου

Ειχα την εντυπωση πως η δεη εχει κοψει το ρευμα αλλα τα χριστουγενα που πηγα εκει το καταστημα εχει ακομα ρευμα.

Το χρεος στην δεη εχει φτασει στον θεο.

Απο την δεη αν και η παροχη είναι ακομα στο ονομα του πρωην ενικοιαστη, ο οποις δεν ξερω αν ζει, ζηταει να πληρωσω για να κοψω το ρευμα το οποιο τοσα χρονια δεν το εχει κοψει, μιλαμε για 15.000.

Τι κάνω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, michalis2099 είπε

Καλημερα.

Εχω ενα παλιο ακινητο - καταστημα απο το οποιο ο ενικοιαστης αφου αφησε φεσια ενοικιων εφυγε περιπου το 2005, επισης αφησε τοτε και φεσι στην δεη.

Το κατασημα είναι απο τοτε ξενοικιαστο αλλα ο λογαριασμος στην δεη είναι ακομα στο ονομα του.

Λογαιασμος δεν εχει πληρωθεί εδω και 15 χρονια περιπου

Ειχα την εντυπωση πως η δεη εχει κοψει το ρευμα αλλα τα χριστουγενα που πηγα εκει το καταστημα εχει ακομα ρευμα.

Το χρεος στην δεη εχει φτασει στον θεο.

Απο την δεη αν και η παροχη είναι ακομα στο ονομα του πρωην ενικοιαστη, ο οποις δεν ξερω αν ζει, ζηταει να πληρωσω για να κοψω το ρευμα το οποιο τοσα χρονια δεν το εχει κοψει, μιλαμε για 15.000.

Τι κάνω?

Εαν η παροχη δεν ειναι στο ονομα σου δεν δινεις ουτε ενα ευρω !!!!

Το χρεος καθε παροχης αφορα αυτον που την εχει στο ονομα του.

Με μια υπεθυνη δηλωση σου οτι δεν ξερεις που ειναι , παει το ρολοι  σε οποιον το δικαιουται.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντηση, αλλα δεν το εχουν διακοψει τοσα χρονια, θελω να το διακοψουνε και δεν ειναι η παροχη στο ονομα μου.

Να ζητησω να γινει μεταβιβαση της παροχης στο ονομα μου και μετα να ζητησω διακοπή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, michalis2099 είπε

Ευχαριστώ για την απαντηση, αλλα δεν το εχουν διακοψει τοσα χρονια, θελω να το διακοψουνε και δεν ειναι η παροχη στο ονομα μου.

Να ζητησω να γινει μεταβιβαση της παροχης στο ονομα μου και μετα να ζητησω διακοπή;

Αν το ακινητο εναι δικο σου με το Ε9 πας και το παιρνεις στο ονομα σου και μετα κανεις οτι θελεις .Ο μετρητης ειναι προσβασιμος ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, michalis2099 είπε

Το ακινητο είναι στο ονομα μου, αλλα ο μετρητης δεν είναι προσβασιμος ήταν μεσα στο μαγαζι το οποιο ήταν κλειστό.

Εχεις pm

Ακομα κι ετσι υπαρχει τροπος να το κοψουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάτι σχετικά παρόμοιο τι κάναμε μετά από φίλο που υπέδειξε.... τηλεφωνο στις βλάβες ότι και καλά τώρα αναλαμβάνεις το ακίνητο και δεν έχει ρεύμα...(φυσικά έχεις κατεβάσει γενικό).... δεν γνωρίζεις που είναι το ρολόι και φυσικά ότι το ακίνητο είναι κλειδωμένο και μόνο με ραντεβού. Μόλις έρθουν θα ελέγξουν την γραμμή σου θα βρουν το ρολόι θα σου πουν αυτό είναι είναι χρεωμένο μπλα μπλα κάνε αυτό και ......... ευτυχως όπως ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω το χρέος μένει στον εκάστοτε καταναλωτή και όχι στην παροχή. Το οποίο όμως συζήτησε να αλλάξει σύντομα ...

Επεξ/σία από Lakou
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, AnaZab είπε

Καλημέρα σε όλους τους από το φόρουμ! Παρακαλώ πολύ να με καθοδηγήσει κάποιος μήπως ξέρει,

πρόσφατα αγόρασα ένα ακίνητο,δεν είχε ρεύμα,είχε δίκοπη ρεύματος λόγω χρέους του ενοικιαστή που έμεινε πριν από εμένα,

εγω με την σειρά μου κάλεσα ηλεκτρολόγο,μου έχει εκδόσει το ΥΔΕ ηλεκτρολόγου,έγραψα πάνω σε αυτό το έγγραφο το όνομα μου ός ιδιοκτήτης τώρα ,το πήγα στη δεδδηε μηλλερου και μετά από κάτι ώρες ήρθε η σειρά μου,λοιπόν εξήγησα ότι το αγόρασα εγώ το ακίνητο κ ότι θέλω να ηλεκτροδοτείται από εδώ και πέρα το ακίνητο,το θέμα είναι αφού της έχω δώσει κ το ΥΔΕ και το ε9 όταν πάω να τσεκάρω τώρα μέσο εφαρμογής της δεδδηε εμφανίζεται η ενοικιαστή πριν από εμένα κ ότι κατέθεσε το ΥΔΕ που έχει ισχύει μέχρι το 2033,μετά εγώ πήγα ΔΕΗ κ έκανα νέα σύμβαση για το ακίνητο στο όνομα μου,τι μπορεί να προκόψει με το όνομα της Άλλης στο ΥΔΕ;

μνα πάω για διόρθωση 

ευχαριστώ όλους  

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι .Η ΥΔΕ σου θα ισχυει για 14 χρονια  απο την ημερα καταθεσης.

Απλα δεν χρειαζοταν αφου υπηρχε αλλη σε ισχη.

Καποια στιγμη θα το δεις και στην εφαρμοφγη

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnaZab είπε

Ευχαριστω για την απάντηση σας

ναι,οκ ότι για 14 θα είναι κομπλέ το θέμα είναι ,για ποιον λόγο λέει το όνομα της?επειδή ήταν τελευταία που είχε μείνει εκεί κα απέκτησε χρέος και έγινε διακοπή,αν κατάλαβα σωστά από τον υπάλληλο σήμερα μου είπε ότι μάλλον θα αλλάξει το όνομα στην ΥΔΕ μόλις προβεί η ΔΕΗ με την αίτηση που έκανα εχτές για προμήθεια ρεύματος χωρίς να είναι κανείς σίγουρος γιατί η ίδια υπάλληλος μου είπε ότι δεν αλλάζουν ονόματα εκεί παρόλα που λέει το όνομα του νέου ιδιοκτήτη στο πιστοποιητικό που τους έφερα 

ευχαριστω και πάλι και συγνώμη 

Μαλλον θελει καποιες μερες να ενημερωθει η εφρμογη .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έκανα αλλαγή ονόματος τηλεφωνικά και υπέγραψα τα χαρτιά 29/10. Έστω να τα πήρε η ΔΕΗ 4-11.  Σήμερα 18-11 ήρθε ο λογαριασμός με τα παλιά στοιχεία. Πόσες ΜΕΡΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ απαιτούνται για την αλλαγή ?  Επίσης δοκίμασα να εγγραφώ στο  ebiil, αλλά μου εμφανίζει ότι δεν βρέθηκε το ΑΦΜ. (Προφανώς  όταν αλλάξει θα μπορώ να εγγραφώ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...