Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ονόματος λογαριασμού ΔΕΗ

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Μπορώ να πάω εγώ με το μισθωτήριο (ασχέτως που είναι 0) και να ζητήσω μεταβολή στο όνομά μου + διόρθωση του ΤΚ; Ή θα πρέπει να κάνω νέο συμβόλαιο; 

Σημειώνω ότι η Υ.Δ.Ε. έχει λήξει, σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ. 

το  ποσό του μισθωτηρίου αφορά την εφορία και όχι τον παροχο Εφ όσον με το taxis είναι οκ  Τώρα όσο για το ΥΔΕ πρέπει να το έχεις έτοιμο και με το μισθωτήριο στο χέρι για υπόλοιπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, hp8 είπε

το  ποσό του μισθωτηρίου αφορά την εφορία και όχι τον παροχο Εφ όσον με το taxis είναι οκ  Τώρα όσο για το ΥΔΕ πρέπει να το έχεις έτοιμο και με το μισθωτήριο στο χέρι για υπόλοιπα

Mάλιστα... Οπότε μισθωτήριο, ΥΔΕ, έγγραφο ταυτοποίησης και 5 ώρες ουρά;  Ή θα μου το κάνουν κι από το 17700 πώς το λένε; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ή θα μου το κάνουν κι από το 17700 πώς το λένε; 😛

Ναι 11770 αλλα και εκει θα εχεις μεγαλη αναμονη εκτος αν παρεις πολυ νωρις το πρωι ισως.

Και για την ΥΔΕ πρεπει να ειναι κατατεθημενη στον ΔΕΔΔΗΕ ωστε να κανεις την αλλαγη ονοματος: Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 4483/65), είναι υποχρεωτικός ο επανέλεγχος των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από αδειούχους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, οι οποίοι και εκδίδουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που υποβάλλεται στο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. 

Επεξ/σία από chsam

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Mάλιστα... Οπότε μισθωτήριο, ΥΔΕ, έγγραφο ταυτοποίησης και 5 ώρες ουρά;  Ή θα μου το κάνουν κι από το 17700 πώς το λένε; 😛

Καλησπερα... Θα παρεις ενα χαρτι απο τον δημο Αθηναιων που ανηκεις  και θα το προσκομισεις στον παροχο σου και μετα στην  Δεδδηε... Αυτος ο ΤΚ  που σου εχουν βαλει δεν υπαρχει.. Αυτο τον ΤΚ τον περνανε οταν δεν εχουν τα σωστα στοιχεια η οταν η περιοχη αυτη εχει αλλαξει δημο...  

55 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Μπορεις να στειλεις τα χαρτια σου για την αλλαγη του  ονοματος με courier αλλα  να ξερεις οτι θα καθυστερησει λιγο παραπανω μερες 5-6.... Και θα περασουν μετα απο την Δεδδηε  να παρουν την καταμετρηση για να γινει η αλλαγη 

Επεξ/σία από takoulou

2 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Θα παρεις ενα χαρτι απο τον δημο Αθηναιων που ανηκεις  και θα το προσκομισεις στον παροχο σου και μετα στην  Δεδδηε... Αυτος ο ΤΚ  που σου εχουν βαλει δεν υπαρχει.. Αυτο τον ΤΚ τον περνανε οταν δεν εχουν τα σωστα στοιχεια η οταν η περιοχη αυτη εχει αλλαξει δημο...  

Μπορεις να στειλεις τα χαρτια σου για την αλλαγη του  ονοματος με courier αλλα  να ξερεις οτι θα καθυστερησει λιγο παραπανω μερες 5-6.... Και θα περασουν μετα απο την Δεδδηε  να παρουν την καταμετρηση για να γινει η αλλαγη 

Μα τι διαολεμένο χαρτί θέλουν από το δήμο, και από ποια υπηρεσία; Πήρα σε 3-4, και όλοι φώναζαν προϊσταμένους και διπλανούς αργόσχολους να ρωτήσουν το ίδιο πράμα. Στο τέλος μου είπαν είτε ότι δεν ξέρουν τί μπορούν να μου βγάλουν, είτε ότι δεν προβλέπεται χαρτί βεβαίωσης ΤΚ.

Με το Ε9 δε μπορώ να πάω; Γράφει το σωστό Τ.Κ.

Δεν βιάζομαι, προσπαθώ να αποφύγω το ενδεχόμενο της 5ωρης ουράς αξημέρωτα. Αν δεν πιάσει το τηλ. προτείνεις να στείλω δλδ στην ΔΕΗ που αντιστοιχεί στην περιοχή του σπιτιού (Ν. Φιλαδέλφεια) τα χαρτιά, ΑΦΟΥ θα έχω υποβάλει το ΥΔΕ στη ΔΕΔΔΗΕ κάποιες μέρες νωρίτερα;

1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

Μα τι διαολεμένο χαρτί θέλουν από το δήμο, και από ποια υπηρεσία; Πήρα σε 3-4, και όλοι φώναζαν προϊσταμένους και διπλανούς αργόσχολους να ρωτήσουν το ίδιο πράμα. Στο τέλος μου είπαν είτε ότι δεν ξέρουν τί μπορούν να μου βγάλουν, είτε ότι δεν προβλέπεται χαρτί βεβαίωσης ΤΚ.

Με το Ε9 δε μπορώ να πάω; Γράφει το σωστό Τ.Κ.

Δεν βιάζομαι, προσπαθώ να αποφύγω το ενδεχόμενο της 5ωρης ουράς αξημέρωτα. Αν δεν πιάσει το τηλ. προτείνεις να στείλω δλδ στην ΔΕΗ που αντιστοιχεί στην περιοχή του σπιτιού (Ν. Φιλαδέλφεια) τα χαρτιά, ΑΦΟΥ θα έχω υποβάλει το ΥΔΕ στη ΔΕΔΔΗΕ κάποιες μέρες νωρίτερα;

Θελουν ενα χαρτι απο τον δημο που αναφερει σωστα την διευθυνση σου  που ανηκεις μαζι το ΤΚ της περιοχης σου...Να τους φωναξεις και λιγο.. Πηγαινε  μετα στην Δεη και στην Δεδδηε και το Ε9 μαζι  για να το δειξεις.. Για την αλλαγη του ονοματος παρε το 11770 και μετα  να στειλεις τα χαρτια  με courier  για να σε κατατοπισουν τι  χαρτια που χρειαζονται..

Στις 26/2/2018 στις 12:29 ΠΜ, Joshua21 είπε

Το βγάζει οποιοσδήποτε αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, και ναι, όσα θέλει χρεώνει ο καθένας.

Η εξουσιοδότηση δεν πρέπει να λέει για "μεταβίβαση ρεύματος", για υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να λέει.

Kαλησπέρα σε όλους μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Yπάρχει ένας μεγάλος λογαριασμός από δεη στο όνομα της γιαγίας μου και πρόσφατα στείλανε χαρτί για να προβώ σε διακανονισμό η εξόφληση αλλα το ποσο είναι πολύ μεγάλο και αδύνατο να το πληρώσω και κινδυνεύω να μείνω χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Tο οίκημα είναι στο όνομα της μητέρας μου και εγώ είμαι φιλοξενούμενος. Η μητέρα μου έχει αρχίσει της διαδικασίες για να μου κάνει δωρεάν παραχώρηση στο σπίτι.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ,πως θα μπορέσω να πάρω  στο όνομα μου τον λογαριασμό της δεη εφόσον υπάρχει χρέος από προηγούμενους λογαριασμούς. Δεν ξέρω αν το το χρέος μεταφέρεται στην εφορία νομίζω κάπου διάβασα στο forum πως όχι.Επίσης έχει έρθει και ένα χαρτί από ΔΕΔΔΗΕ  που λέει '' βάση του ισχύοντος νομικού πλασίου[ φεκ 1463/B/17/06/2013]}, θα πρέπει

--να υπογράψετε σύμβαση προμήθειας με άλλον προμηθευτή
---οπωσδήποτε να ενημερώσετε το νέο σας προμηθευτή ότι ο σημερινός προμηθευτής έχει ζήτηση την παύση της εκπροσώπηση σας,ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή προμηθευτή

----εάν δεν λάβουμε μέχρι τις 02/07/2019 δήλωση από κάποιον άλλον προμηθευτή ότι ζητάει έναρξη εκπροσώπησης σας , την ηλεκτροδότηση σας θα την αναλάβει
προσωρινά ο προμηθευτής καθολικής υπηρεσίας (ΔΕΗ A.E) .Επισημαίνεται ωστόσο ότι η αυτόματη υπαγωγή σας στον προμηθευτή καθολικής υπηρεσίας δεν ισυδύναμη με σύναψη συμβολαίου , οποτε και στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί σύναψη σύμβασης προμήθειας με τον προμηθευτή που τελικά θα επιλέξετε εκ μέρους του δήλωση εκπροσώπησης σας.

εγώ δεν έχω κάποιο ανεξόφλητο υπόλοιπο στο όνομα μου στην δεη η σε άλλο προμηθευτή άρα θα μπορέσω να πάρω το ρεύμα στο όνομα μου ??

Eυχάριστο για το χρόνο σας και περιμένω τα φώτα σας.!!

6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Αναφέρομαι εγώ ως ενοικιαστής με δωρεάν παραχώρηση από τους γονείς που είναι οι κληρονόμοι.

Μπορώ να πάω εγώ με το μισθωτήριο (ασχέτως που είναι 0) και να ζητήσω μεταβολή στο όνομά μου + διόρθωση του ΤΚ; Ή θα πρέπει να κάνω νέο συμβόλαιο;

Σημειώνω ότι η Υ.Δ.Ε. έχει λήξει, σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχει μεταβολή φίλε .

ειναι νέο συμβόλαιο , και διακόπτεται το παλιό . Θέλεις ταυτότητα , μισθωτήριο , 130€ εγγύηση , ΥΔΕ που πρέπει να βρεις ηλεκτρολόγο και πάει γύρω στα 50€ και πολύ υπομονή .

Γιανκαλο και κακό βγάλε και μια φωτογραφία τον μετρητή για να εχεις την μέτρηση 

θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και εκτός ΔΕΗ 

43 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

Kαλησπέρα σε όλους μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Yπάρχει ένας μεγάλος λογαριασμός από δεη στο όνομα της γιαγίας μου και πρόσφατα στείλανε χαρτί για να προβώ σε διακανονισμό η εξόφληση αλλα το ποσο είναι πολύ μεγάλο και αδύνατο να το πληρώσω και κινδυνεύω να μείνω χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Tο οίκημα είναι στο όνομα της μητέρας μου και εγώ είμαι φιλοξενούμενος. Η μητέρα μου έχει αρχίσει της διαδικασίες για να μου κάνει δωρεάν παραχώρηση στο σπίτι.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ,πως θα μπορέσω να πάρω  στο όνομα μου τον λογαριασμό της δεη εφόσον υπάρχει χρέος από προηγούμενους λογαριασμούς. Δεν ξέρω αν το το χρέος μεταφέρεται στην εφορία νομίζω κάπου διάβασα στο forum πως όχι.Επίσης έχει έρθει και ένα χαρτί από ΔΕΔΔΗΕ  που λέει '' βάση του ισχύοντος νομικού πλασίου[ φεκ 1463/B/17/06/2013]}, θα πρέπει

---οπωσδήποτε να ενημερώσετε το νέο σας προμηθευτή ότι ο σημερινός προμηθευτής έχει ζήτηση την παύση της εκπροσώπηση σας,ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή προμηθευτή

----εάν δεν λάβουμε μέχρι τις 02/07/2019 δήλωση από κάποιον άλλον προμηθευτή ότι ζητάει έναρξη εκπροσώπησης σας , την ηλεκτροδότηση σας θα την αναλάβει
προσωρινά ο προμηθευτής καθολικής υπηρεσίας (ΔΕΗ A.E) .Επισημαίνεται ωστόσο ότι η αυτόματη υπαγωγή σας στον προμηθευτή καθολικής υπηρεσίας δεν ισυδύναμη με σύναψη συμβολαίου , οποτε και στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί σύναψη σύμβασης προμήθειας με τον προμηθευτή που τελικά θα επιλέξετε εκ μέρους του δήλωση εκπροσώπησης σας.

εγώ δεν έχω κάποιο ανεξόφλητο υπόλοιπο στο όνομα μου στην δεη η σε άλλο προμηθευτή άρα θα μπορέσω να πάρω το ρεύμα στο όνομα μου ??

Φίλε ότι και να κανείς όπως το διάβασα , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πληρώσεις . Πηγαινε να διακανονισμός .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Καλημερα... Σας εχει σταλει επιστολη απο την Δεη για το ποσο που χρωστατε...(σας ειχε κοπει καθολου το ρευμα).... Εγινε καποιος διακανονισμος;; Γιατι; Θεωρειστε για την Δεη κακοπληρωτης... Μετα σου ηρθε καποια επιστολη απο την Δεδδηε που αναφερει ολα αυτα.. Εγινε κατι;;  Πηγατε να βρειτε νεον προμηθευτη;; Μηπως να πατε να κανετε εναν διακανονισμο καλυτερα; Σε λιγες αν δεν το κανετε θατε στην καθολικη υπηρεσια... Με παραπανω χρεωσεις και πιθανη διακοπη του ρευματος..

Επεξ/σία από takoulou

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Σας εχει σταλει επιστολη απο την Δεη για το ποσο που χρωστατε...(σας ειχε κοπει καθολου το ρευμα).... Εγινε καποιος διακανονισμος;; Γιατι; Θεωρειστε για την Δεη κακοπληρωτης... Μετα σου ηρθε καποια επιστολη απο την Δεδδηε που αναφερει ολα αυτα.. Εγινε κατι;;  Πηγατε να βρειτε νεον προμηθευτη;; Μηπως να πατε να κανετε εναν διακανονισμο καλυτερα; Σε λιγες αν δεν το κανετε θατε στην καθολικη υπηρεσια... Με παραπανω χρεωσεις και πιθανη διακοπη του ρευματος..

Διακανονισμό προσπαθούσαμε να κάνουμε αλλά πρέπει να δώσουμε λίγο πιο κάτω από τα μισά χρήματα του συνολικού ποσού και δεν δέχονται για να κάνουμε δώσεις ... Δεν δέχονται λιγότερα ... Θα ξανά προσπαθήσω παντός .τώρα το ρεύμα είναι Κομμένο αλλά το έχω σύνδεση εγώ 1 φάση που χρειαζόμαστε γιατί αλλιώς δεν γίνεται χωρίς ρεύμα ρε παιδιά.. για προμηθευτή άλλον δεν έχουμε κάνει κάποια ενέργεια .

3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Διακανονισμό προσπαθούσαμε να κάνουμε αλλά πρέπει να δώσουμε λίγο πιο κάτω από τα μισά χρήματα του συνολικού ποσού και δεν δέχονται για να κάνουμε δώσεις ... Δεν δέχονται λιγότερα ... Θα ξανά προσπαθήσω παντός .τώρα το ρεύμα είναι Κομμένο αλλά το έχω σύνδεση εγώ 1 φάση που χρειαζόμαστε γιατί αλλιώς δεν γίνεται χωρίς ρεύμα ρε παιδιά.. για προμηθευτή άλλον δεν έχουμε κάνει κάποια ενέργεια .

Καλησπέρα.. Καλύτερα θα ήταν να δώσεις κάποιο ποσό μπροστά.. Μετά δεν είναι σωστό που το έχεις συνδέσει...Αυτό σημαίνει ρευματοκλοπη..Θα πληρώσεις αρκετά λεφτά γι'αυτό...Πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς να κάνεις την πληρωμή..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θα κατσεις στην Καθολικη Υπηρεσια που κοστιζει πιο ακριβα,και σου δινει νομιζω πολυ στενα περιθωρια πληρωμης (και αν δεν πληρωσεις λογαριασμο το ρευμα κοβεται αμμεσα), η θα παρεις σβαρνα ολους τους εναλλακτικους μπας και βρεις καποιον διαθεσιμο να σου κανει συμβαση. Τους λες ξεκαθαρα οτι υπαρχει χρεος και παυση εκπροσωπησης απο την δεη και το ρευμα ειναι κομμενο. Αυτα χθες. Δε ποσταρεις, τρεχεις.

Και ελπιζω να εχεις το μυαλο να ακυρωσεις την παρανομη ρευματοδοτηση, γιατι αφενως θα φατε (εσυ, η μανα σου, η γιαγια σου) χοντρη καμπανα (προστιμο), αφετερου εχετε και ποινικες συνεπειες. 

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 2

Μόλις τώρα, fredd0 είπε

Η θα κατσεις στην Καθολικη Υπηρεσια που κοστιζει πιο ακριβα,και σου δινει νομιζω πολυ στενα περιθωρια πληρωμης, η θα παρεις σβαρνα ολους τους εναλλακτικους μπας και βρεις καποιον διαθεσιμο να σου κανει συμβαση. Τους λες ξεκαθαρα οτι υπαρχει χρεος και παυση εκπροσωπησης απο την δεη και το ρευμα ειναι κομμενο. Αυτα χθες. Δε ποσταρεις, τρεχεις.

Και ελπιζω να εχεις το μυαλο να ακυρωσεις την παρανομη ρευματοδοτηση, γιατι αφενως θα φατε (εσυ, η μανα σου, η γιαγια σου) χοντρη καμπανα (προστιμο), αφετερου εχετε και ποινικες συνεπειες.

Ετσι ακριβως !!!

3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Τζαμπα κοπος θα ηταν...Σε ΔΕΔΗΕ και όχι σε παροχο χρωστας.

Ευχαριστω για την βοήθεια .ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάρουν το ρολόι η κόψουν το ρεύμα από την κολόνα ακόμα .. γιατί δεν μπορω να τρέχω λόγο προβλιματον υγείας και να περνω ακυρο. άνεργος είμαι και λεφτά δεν υπάρχουν από πουθενά

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας,

Έφθασε σε δικό μου άνθρωπο ειδοποιήτηριο (όχι λογαριασμός) για να πληρώσει ποσόν από λύση παλιού συμβολαίου με ΔΕΗ. Η παροχή ανήκει σε σπίτι που ο ίδιος έχει κληρονομήσει και εκμισθώνει νόμιμα με συμβόλαια, δηλώσεις κτλ.

Το 2007 το ενοικίασε σε οικογένεια, στο όνομα της συζύγου, ενώ η ΔΕΗ παρέμενε στο όνομα του αποθανόντος παλιού ιδιοκτήτη και οι ένοικοι δημιούργησαν δικά τους χρέη. Το 2014 έγινε νέο συμβόλαιο στο όνομα του συζύγου, με τη ΔΕΗ πλέον στο όνομά του. Αποχώρησαν αρχές 2018 και μετά διμήνου επανασύνδεσε το ρεύμα ο επόμενος ενοικιαστής χωρίς πρόβλημα.

Τώρα έρχεται στον ιδιοκτήτη (μιλούμε για ηλικιωμένο) αυτό το χαρτί χωρίς προγενέστερη ειδοποίηση τόσον καιρό! Και πώς το 2014 έγινε αλλαγή ονόματος με λύση συμβολαίου πεθαμένου χωρίς εξόφληση; *Προϊσταμένη υποκ/τος ΔΕΗ, προέτρεψε "υπευθύνως" : τί ήρθατε; σκίστε το!!

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...