Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Θα βρεις το νουμερο της παροχης που αντιστοιχει σε αυτο που θα εχεις  το μισθωτηριο...( υπαρχει επανω στην παροχη)  Και θα ζητησεις σε αυτο την επαναφορα του ρευματος..

Δεν κατάλαβα. Θα δω το νουμερο της παροχής πάνω στο ρολόι της ΔΕΗ. Μετά πως ξέρω σε ποιο από τα 2 μισθωτήρια ανήκει; Ποιο από τα 2 μισθωτήρια να τους δώσω;

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mindreader είπε

'Δεν κοβουν χρονια, τετοιες ενεργειες', ελεγαν οι παλιοι....

Μακαρι να ειναι καλα οι γονεις μου, αλλα επειδη τα προβληματα υγειας δινουν και παίρνουν, σκεφτομαι να αλλαζα το ονομα στην ΔΕΗ, για το πατρικο μου, κι ας ειναι εν ζωη οι δικοι μου, και οσο ζουν και ειναι στο σπιτι, θα πληρωνουν αυτοι τον λογαριασμο, απλα να ειναι στο ονομα μου, οπου ετσι κι αλλιως με συμβολαιο εδω και πολλα χρονια, ειμαι μετα το θανατο τους ο νομιμος κατοχος(επικαρπωτης το λενε;).

Βρηκα την αντιστοιχη σελιδα της ΔΕΗ, αλλα σιγουρα εδω ξερετε παραπανω.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143

Μπορειτε να μου πειτε ποσο θα κοστισει, για ενα σπιτι 130 τμ περιπου, και πως μπορει να γινει οσο το δυνατον ευκολοτερη η διαδικασια; Να παω καποια στιγμη στην ΔΕΗ, εγω μαζι με τον πατερα μου, και τι να εχω μαζι μου απο χαρτια και απο χρηματα, και ποσο συντομα γινεται, και αν υπαρχουν συνηθισμενα προβληματα/σκαλωματα κλπ

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Από ότι περιγράφεις μάλλον ο ψιλός κύριος είσαι, και μετά το θάνατο τους θα αποκτήσεις και την επικαρπία.

Αν όντως είναι έτσι, σαν ψιλός κύριος ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να πάρεις το ρεύμα στο όνομα σου. Θα πρέπει να τους προσκομίσεις κάποια υπεύθυνη δήλωση των γονιών σου που να λέει ότι σου παραχωρούν τη χρήση.

Τα υπόλοιπα τα έχουμε γράψει και σε προηγούμενα post, μόνος σου πρέπει να πας με ταυτότητα, 130€ εγγύηση, και ΥΔΕ αν έχει λήξει η παλιά.

Edit

με πρόλαβαν

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα...  Θα πας στην Δεη   με τον γονεα σου  που εχει στο ονομα του το ρευμα,  και τα χαρτια που θα εχεις ειναι , ο τελευταιο λογαριασμος, το ΑΦΜ σου ,  και το ποσο ειναι 130 ευρω σαν εγγυηση για την αλλαγη του ονοματος.. Ισως να χρειαστεις  και πιστοποιητικο απο ηλεκτρολογο αν δεν εχει ληξει...

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Ναι, μετα θανατον, ειναι ηδη απο συμβολαιο, στο ονομα μου.

Μπερδευτηκα ομως. Γινεται, ή δεν γινεται; Γιατι ο Γιαννης και ο joshua αν καταλαβα καλα λενε πως οχι, ενω ο takoulou λεει ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, heisenberg είπε

Δεν κατάλαβα. Θα δω το νουμερο της παροχής πάνω στο ρολόι της ΔΕΗ. Μετά πως ξέρω σε ποιο από τα 2 μισθωτήρια ανήκει; Ποιο από τα 2 μισθωτήρια να τους δώσω;

Ναι το αναγραφει επανω στην παροχη το νουμερο του ρολογιου... Και θα πας αυτο  με το μισθωτηριο που ανηκει εκει ο χωρος που εχει την παροχη... Δεν εχεις καποιο χαρτι που να σου λεει  οτι ο ταδε χωρος ανηκει με αυτη την παροχη..  Καποιο λογαρασμο κατι αλλο...

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

..

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Ναι, μετα θανατον, ειναι ηδη απο συμβολαιο, στο ονομα μου.

Μπερδευτηκα ομως. Γινεται, ή δεν γινεται; Γιατι ο Γιαννης και ο joshua αν καταλαβα καλα λενε πως οχι, ενω ο takoulou λεει ναι.

Μην μπερδεύεσαι, άλλο το "θα γίνει μετά θάνατον", και άλλο το "είναι ήδη".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ναι δεν γινεται να αλλαξεις το ονομα στην παροχηαν δεν ειναι το διαμερισμα στο ονομα σου... Η να το εχεις νοικιασεις...

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ναι το αναγραφει επανω στην παροχη το νουμερο του ρολογιου... Και θα πας αυτο  με το μισθωτηριο που ανηκει εκει ο χωρος που εχει την παροχη... Δεν εχεις καποιο χαρτι που να σου λεει  οτι ο ταδε χωρος ανηκει με αυτη την παροχη..  Καποιο λογαρασμο κατι αλλο...

..

μάλλον δνε το έχω εξηγήσει καλά. Ο χώρος έιναι ένας, αλλά θα κάνω 2 μισθωτήρια με 2 διαφορετικους ιδιοκτήτες. γιατί κανονικά ήταν 2 διαφορετικά ακίνητα, που τα έχουν ενώσει ρίχνωντας τοίχο. Τυπικά όμως είναι σαν 2 διαφορετικά ακίνητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δηλαδη, μονο μετα θανατον; Σωστα;

Ναι μονο....

7 λεπτά πριν, heisenberg είπε

μάλλον δνε το έχω εξηγήσει καλά. Ο χώρος έιναι ένας, αλλά θα κάνω 2 μισθωτήρια με 2 διαφορετικους ιδιοκτήτες. γιατί κανονικά ήταν 2 διαφορετικά ακίνητα, που τα έχουν ενώσει ρίχνωντας τοίχο. Τυπικά όμως είναι σαν 2 διαφορετικά ακίνητα. 

Ελα... Θα βρεις  εκει που  θα σου δωσουν το ενοικιαστηριο  τον χωρο που εχει και την παροχη μεσα.. Θα ειναι σε διαφορετικο μερος η καθε μια παροχη στα δυο  ακινητα... Θα βρεις και ενα λογαριασμο να τα ταιριαξεις....

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κανονικά ναι, αλλά σου εξήγησα σε προηγούμενο post πως μπορείς να το κάνεις από τώρα...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ναι μονο....

Ελα... Θα βρεις  εκει που  θα σου δωσουν το ενοικιαστηριο  τον χωρο που εχει και την παροχη μεσα.. Θα ειναι σε διαφορετικο μερος η καθε μια παροχη στα δυο  ακινητα... Θα βρεις και ενα λογαριασμο να τα ταιριαξεις....

Δεν υπάρχουν 2 παροχές. Μια μόνο υπάρχει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, heisenberg είπε

Δεν υπάρχουν 2 παροχές. Μια μόνο υπάρχει.

Αυτο δεν επιτρεπεται σε δυο χωρους που δεν ανηκουν στον ιδιο αρα δεν μπορεις να παρεις την παροχη στο ονομα σου .

24 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δυστυχως....Αν δεν μενετε μαζι γιατι δεν το εχω καταλαβει μπορει  να σου κανει δωρεαν παραχωρησει να μενεις και τοτε μπορεις να παρεις την παροχη στο ονομα σου .

27 λεπτά πριν, heisenberg είπε

Αυτο που εκαναν δεν επιτρεπεται .

Δημοσ.

Εσυ δεν ειπες οτι εχεις δυο χωρους.. Αρα θα εχεις και δυο παροχες... Δεν γινεται να υπαρχει μονο μια... Αφου ανηκουν σε δυο διαφορετικα ατομα αυτοι οι χωροι...

Δημοσ.

Δεν μενω μαζι, αλλα μπορω να τους φτασω συντομα, περαν του οτι ολα μου τα πραγματα ειναι εκει...

Πως στην ευχη η ΔΕΗ τσεκαρει που μενεις; Ταυτοπροσωπια μες το σπιτι κανει;

Παντως, ενα παλιοχωραφο με μια αποθηκη που οι γονεις το εχουν γραψει στον αδερφο μου, και εχει παροχη ΔΕΗ, κανονικα ειναι στο ονομα του αδερφου μου, απλα επειδη εγινε πριν πολλα πολλα χρονια, σιγουρα δεν θυμαται πια πως εγινε, ουτε ο αδερφος, ουτε ο πατερας.... Ειναι αραγε παρανομο; Εκει δεν μενει κανενας μας. Και ηταν στο ονομα του πατερα, και ειναι εδω και χρονια στο ονομα του αδερφου μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...