Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ονόματος λογαριασμού ΔΕΗ

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, d_gkal είπε

1. Αρα λογικα θα παρω πισω την εγγυηση που ειχα δωσει. Σωστα; Γινεται αμεσα η διακοπη?

Ουσιατικα ναι αλλα θα συμψιφιστει με καταναλωσεις .

Θελει 2-3 μερες εκτος και γινει διαδοχη και το παρει αλλος αμεσα στο ονομα του οποτε γινεται αμεσα αλλαγη ονοματος .

38 λεπτά πριν, ARISMANIA1968 είπε

Μία ερώτηση και απο εμένα το συμβόλαιο είναι στο όνομα μου με κοινωνικό τιμολόγιο παλιό θέλω να αλλάξω στο όνομα της μητέρας μου γιατί μας πετά έξω από το κοινωνικό τιμολόγιο λόγο φιλοξενίας υπάρχει χρέος στο όνομα μου η μητέρα μου έχει την επικαρπία του σπιτιού

Αρα δεν υπαρχει μισθωτηριο αφου ειναι δικο σας το σπιτι .Με επιφυλλαξη αλλα μαλλον πρεπει να πληρωθει το χρεος αν μενετε μαζι .

Εκτός και δεν κατάλαβα καλά 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ουσιατικα ναι αλλα θα συμψιφιστει με καταναλωσεις .

Θελει 2-3 μερες εκτος και γινει διαδοχη και το παρει αλλος αμεσα στο ονομα του οποτε γινεται αμεσα αλλαγη ονοματος .

Αρα δεν υπαρχει μισθωτηριο αφου ειναι δικο σας το σπιτι .Με επιφυλλαξη αλλα μαλλον πρεπει να πληρωθει το χρεος αν μενετε μαζι .

Εκτός και δεν κατάλαβα καλά 

Το χρέος μπορεί να μεταφερθεί στο καινούργιο όνομα και να γίνει διακανονισμός

1 λεπτό πριν, ARISMANIA1968 είπε

Το χρέος μπορεί να μεταφερθεί στο καινούργιο όνομα και να γίνει διακανονισμός

Με συναίνεση γίνεται. 

Καλημέρα παιδια.. Έχω μπερδευτεί.. Βάσει εισοδήματος δικαιουμαι κοτ τυπου β. Μετακομισα πριν μια εβδομάδα σε νεο σπίτι με ενοικιο κ χθες εκανα την αλλαγή στη δεη στο όνομα μου. Κάνοντας την νεα φορολογική δήλωση χθες το βράδυ, δήλωσα φιλοξενουμενος αφου εμενα με τους δικους μου. Τωρα που πλεον μενω σε σπίτι που νοικιαζω εγώ εξακολουθώ να μην δικαιούμαι κοτ επειδή η δήλωση αναφέρεται στο 2017; Μπήκα στο ιδηκα κ με βλεπει ως φιλοξενουμενο.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Καλημέρα παιδια.. Έχω μπερδευτεί.. Βάσει εισοδήματος δικαιουμαι κοτ τυπου β. Μετακομισα πριν μια εβδομάδα σε νεο σπίτι με ενοικιο κ χθες εκανα την αλλαγή στη δεη στο όνομα μου. Κάνοντας την νεα φορολογική δήλωση χθες το βράδυ, δήλωσα φιλοξενουμενος αφου εμενα με τους δικους μου. Τωρα που πλεον μενω σε σπίτι που νοικιαζω εγώ εξακολουθώ να μην δικαιούμαι κοτ επειδή η δήλωση αναφέρεται στο 2017; Μπήκα στο ιδηκα κ με βλεπει ως φιλοξενουμενο.. 

Η δηλωση αφορα την χρηση του 2017 .Αρα δεν δικαιουσαι αφου δηλωνες φιλοξενουμενος .

8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Η δηλωση αφορα την χρηση του 2017 .Αρα δεν δικαιουσαι αφου δηλωνες φιλοξενουμενος .

Παρόλο που πλεον νοικιαζω μόνος μου ε Γιάννη; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γιάννη να ρωτήσω κ κάτι άλλο.. Το σπίτι ειχε ήδη παροχή νυκτερινου ρεύματος... Τωρα που αλλαξε στο όνομα μου, χρειάζεται να κάνω κάτι επιπλέον ωστε να εχω κ εγω νυκτερινή χρέωση; 

15 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Γιάννη να ρωτήσω κ κάτι άλλο.. Το σπίτι ειχε ήδη παροχή νυκτερινου ρεύματος... Τωρα που αλλαξε στο όνομα μου, χρειάζεται να κάνω κάτι επιπλέον ωστε να εχω κ εγω νυκτερινή χρέωση; 

Οχι δεν χειαζεαι φιλε μου . Ο λογαριασμος σου θα γραφει

Τιμολογιο:Γ1Ν

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/21/2018 στις 3:02 ΜΜ, nounoumou είπε

σε ευχαριστώ!

Στο αρχικό μου μήνυμα είχα αναφέρει πως:

"Έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μια οικογένεια (μητέρα και δυο υιοι) για περίπου 20 χρόνια. Ειχε γίνει αρχικό συμβόλαιο στο όνομα του ενός γιού, αλλα κάποια στιγμή μεσα σε αυτό το μεγάλο χρονικό διαστημα, ο πατέρας μου,ο οποίος είχε αναλαβει εξ ολοκλήρου ολες τις διαδικασίες, πρέπει να έπαψε να τους κάνει ανανεώσεις, ή τουλάχιστον, έτσι νομίζω. Εγώ το δηλώνω στην εφορία μου ως ενοικιασμένο πάντως, συναπτά όσα χρόνια είμαι ιδιοκτήτρια.Αυτά ως background, και δεν ξέρω κατα πόσο ενδιαφέρουν την ΔΕΗ.
Το θέμα είναι πως το ρολόι είναι στο όνομα της ενοικιάστριας και πως αυτή πριν λίγους μήνες απεβίωσε. Στο οίκημα έμειναν για λιγο ακόμα οι δύο γιοι της μεχρι που έφυγαν -νύχτα- οριστικά πριν ενα μήνα. Μεσα στα διάφορα χρέη που έχουν αφήσει είναι και η ΔΕΗ, η οποία πριν λίγες μερες διέκοψε την παροχή. 
Θέλω να βάλω την μητέρα μου να μείνει εκεί, χωρίς ενοίκιο φυσικά, και να την εξουσιοδοτήσω, γιατι εγώ μένω μακριά απο την Αττική, να μεταφέρει το ρολόι στο όνομά της ή στο δικό μου"

Δεν έχω κανένα προσφατο επικυρωμένο μισθωτήριο, ουτε συμβατικό, ούτε ηλεκτρονικό. Τώρα που πηγε η μητερα μου να κάνει νέα σύμβαση στο όνομα της  της ζητάνε μαζί με τα υπόλοιπα ( Ε2, υπεύθυνες δηλώσεις και αριθμ. παροχής) και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο της προηγούμενης ενοικιαστριας ενώ τους έχει πάει το συμβόλαιο ιδιοκτησίας που είναι στο όνομα μου.

Είχε μαζί της πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης, το συμβόλαιο ιδιοκτησίας μου, το Ε2 που δείχνει πως το ενοικίαζα στο ονομα του γιού της Γιώργου, τον λογαριασμο της ΔΕΗ που ειναι στο όνομα της μητέρας του  Μαρίας και μια δηλωση πως η Μαρία που έχει την παροχή στο ονομά της πέθανε και της ζήτησαν πιστοποιητικό θανάτου της αποθανουσης...αν είναι δυνατόν.. (συμβιβάζονται και με δηλωση λεει, απο την διαχειρίστρια πως είναι πεθαμένη η πεθαμένη). Αλλα εκεί που της προβάλουν το μεγαλύτερο "κόλλημα" ειναι πως θέλουν το ηλεκτρονικό μισθωτήριο (το οποίο ο πατέρας μου δεν έκανε ποτέ και όσα ιδιωτικά μισθωτήρια τους είχε κάνει δεν τα είχε επικυρωμένα. Επίσης, κατι πολύ παράξενο κατα την γνώμη μου, κοιτώντας τον υπολογιστή της η υπάλληλος ειπε στην μητέρα μου πως ο πελάτης τους δεν είναι η Μαρια (της οποιας το ονομα ειναι στον λογαριασμό) αλλα ο Γιώργος (ο οποίος αναγράφεται στο Ε2 μου ως ενοικιαστής). Κάνουν ότι μπορουν για να την πείσουν να πληρώσει και μάλιστα οχι πια μονο το 15% απο το χρεος  (150 ευρω) αλλά 300 γιατί λέει τις τελευταίες μέρες άλλαξε ο νομος.Και πως αν είχα το ηλεκτρονικό συμφωνητικό θα κάναμε στην ΔΕΗ μια καταγγελια στον Γιώργο (που φαίνεται ως πελάτης τους ενω ο λογαριασμός της ΔΕΗ ειναι στην Μαρια)  και θα γινόταν η νέα σύμβαση εύκολα. Επειδή η μητέρα μου είναι εύκολο θύμα κι εγω δεν εχω ΔΕΗ κοντά μου, μόνο ΔΕΔΔΗΕ, λέω να κάνω μια αλλαγή, να απλουστεύσω λίγο το θέμα για να ξεμπερδευτει η μητέρα μου και να της στείλω εξουσιοδότηση να αναλάβει την εκδοση νέας συμβασης στο όνομα μου αυτη την φορά, ως ιδιοκτήτριας του ακινήτου και όχι στο δικό της , χωρίς να αναφέρω πως θα της το παραχωρίσω δωρεάν, γιατί η πολλή ειλικρίνεια βλάπτει όπως βλέπω... Βάση αυτού του λίνκ : https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143   ήδη τους τα έχουμε δώσει όλα όσα ζητάνε, αλλα προσπαθουν να απελπίσουν την μητέρα μου και να την πιάσουν στα δίχτυα τους..

Επεξ/σία από nounoumou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Ειμαι στη ΔΕΗ στον προμηθευητη καθολικης υπηρεσιας, μου ηρθε εκκαθαριστικος 1000€ πριν απο 3 μηνες το οποιο αδυνατουσα να πληρωσω και τωρα μου ηρθε εναντι 600€ το οποιο εγινε πλεον 1600€ με ειδοποιηση διακοπης. Εχει περασει 1 βδομαδα απο τη ληξη του λογαριασμου, πηρα στο 11770 για διακανονισμο οφειλης και θελουν το 40% προκαταβολη! Δηλαδη 640 ευρω και το υπολοιπο σε δοσεις. Εγω ομως δεν εχω τοσα χρηματα για προκαταβολη, το 40% ειναι μονο για πελατες καθολικης υπηρεσιας, για τους κανονικους πελατες ειναι ευνοικοτερη η ρυθμιση, τι μπορω να κανω σαυτη την περιπτωση ? Ο λογαριασμος ειναι στο ονομα της μητερας μου, γινεται να το αλλαξω σε νεο ονομα στου πατερα μου και να πληρωνουμε απο την αρχη ? Υποψιν οτι υποβαλλουν μαζι φορολογικη δηλωση αν παιζει ρολο.

Επεξ/σία από stefa_1

4 ώρες πριν, stefa_1 είπε

Καλησπερα,

Ειμαι στη ΔΕΗ στον προμηθευητη καθολικης υπηρεσιας, μου ηρθε εκκαθαριστικος 1000€ πριν απο 3 μηνες το οποιο αδυνατουσα να πληρωσω και τωρα μου ηρθε εναντι 600€ το οποιο εγινε πλεον 1600€ με ειδοποιηση διακοπης. Εχει περασει 1 βδομαδα απο τη ληξη του λογαριασμου, πηρα στο 11770 για διακανονισμο οφειλης και θελουν το 40% προκαταβολη! Δηλαδη 640 ευρω και το υπολοιπο σε δοσεις. Εγω ομως δεν εχω τοσα χρηματα για προκαταβολη, το 40% ειναι μονο για πελατες καθολικης υπηρεσιας, για τους κανονικους πελατες ειναι ευνοικοτερη η ρυθμιση, τι μπορω να κανω σαυτη την περιπτωση ? Ο λογαριασμος ειναι στο ονομα της μητερας μου, γινεται να το αλλαξω σε νεο ονομα στου πατερα μου και να πληρωνουμε απο την αρχη ? Υποψιν οτι υποβαλλουν μαζι φορολογικη δηλωση αν παιζει ρολο.

Τι εννοεις με αυτο ? Προσπαθησα αλλα δεν καταλαβα.Η παροχη παει με αυτον που ειναι ιδιοκτητης ή  ενοικιαστης.

Αν δεν ησουν ΔΕΗ αλλα σε αλλο παροχο θα στο ειχαν ηδη κοψει και οχι να φτασει 1600 ευρω ο λογαριασμος.

Φανταζομαι οτι εχετε  πολλους μηνες να πληρωσετε.

12 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τι εννοεις με αυτο ? Προσπαθησα αλλα δεν καταλαβα.Η παροχη παει με αυτον που ειναι ιδιοκτητης ή  ενοικιαστης.

Αν δεν ησουν ΔΕΗ αλλα σε αλλο παροχο θα στο ειχαν ηδη κοψει και οχι να φτασει 1600 ευρω ο λογαριασμος.

Φανταζομαι οτι εχετε  πολλους μηνες να πληρωσετε.

Τους 2 τελευταιους λογαριασμους δεν πληρωσαμε. Τα 1600 εφτασαν λογω θερμαντικων σωματων τον χειμωνα. 1000 εκκαθαριστικος + 600 εναντι. Καθολικη υπηρεσια ειναι οτι ο προηγουμενος παροχος δηλαδη παλι η ΔΕΗ ακυρωσε τη συμβαση και λογω ανεξοφλητων που ειχαν φτασει σε μεγαλο ποσο δεν μπορουσαν να το κοψουν λογω ΚΟΤ αρα ακυρωσαν τη συμβαση. Η ΔΕΗ επειδη ειναι καθολικος παροχος εκανε νεο προχειρο συμβολαιο. Στην αρχη που ξεκινησαν παλι οι λογαριασμοι απο το μηδεν τα ποσα ηταν μικρα μπορουσαμε και πληρωσαμε. Ε μετα το χειμωνα αδυνατουσαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

Τους 2 τελευταιους λογαριασμους δεν πληρωσαμε. Τα 1600 εφτασαν λογω θερμαντικων σωματων τον χειμωνα. 1000 εκκαθαριστικος + 600 εναντι. Καθολικη υπηρεσια ειναι οτι ο προηγουμενος παροχος δηλαδη παλι η ΔΕΗ ακυρωσε τη συμβαση και λογω ανεξοφλητων που ειχαν φτασει σε μεγαλο ποσο δεν μπορουσαν να το κοψουν λογω ΚΟΤ αρα ακυρωσαν τη συμβαση. Η ΔΕΗ επειδη ειναι καθολικος παροχος εκανε νεο προχειρο συμβολαιο. Στην αρχη που ξεκινησαν παλι οι λογαριασμοι απο το μηδεν τα ποσα ηταν μικρα μπορουσαμε και πληρωσαμε. Ε μετα το χειμωνα αδυνατουσαμε.

Με τεοιου ειδους θερμαση λογικο ηταν αν πανε οι λογαριασμοι εκει .Ας προσεχατε.

Η ΔΕΗ ειναι και προμηθευτης "τελευταιου καταφυγιου" με οδηγια της ΡΑΕ  και αν καποιος αλλος ...παροχος φαληρησει ειναι υποχρεωμενη να σε ξαναπαρει αλλα με καποιες αυξημενες χρεωσεις για καποιο διαστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...