rus Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην ατομικη σελιδα μεσω του dei.gr υπαρχει η επιλογή να λαμβάνεται ο λογ/σμος κάθε μηνα(ηλεκτρονικα μόνο). Τρεις διαδοχικοι μηνες εναντι και έναν εκκαθαριστικο στον 4ο μηνα. Αναρωτιέμαι σε τι μπορει να χρησιμευσει αυτή η επιλογη, όταν και οι τρεις πρωτοι μηνες θα εχουν εναντι, δηλαδή πλασματικο νουμερο. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από rus
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, rus είπε Στην ατομικη σελιδα μεσω του dei.gr υπαρχει η επιλογή να λαμβάνεται ο λογ/σμος κάθε μηνα(ηλεκτρονικα μόνο). Τρεις διαδοχικοι μηνες εναντι και έναν εκκαθαριστικο στον 4ο μηνα. Αναρωτιέμαι σε τι μπορει να χρησιμευσει αυτή η επιλογη, όταν και οι τρεις πρωτοι μηνες θα εχουν εναντι, δηλαδή πλασματικο νουμερο. Να μην σου ερχεται μαζεμενο το ποσο .Στον 2ο μηνα μπορεις να καταχωρησεις ενδειξη με την πραγματικη ενδειξη μετρητη . Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από Γιάννης Platano
MikeJ Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Αν και δεν είναι το θέμα του τόπικ , δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο για μια μικρή απορία που έχω. Δεν μου έχει εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός στη ΔΕΗ. Τον περίμενα μέσα Μαρτίου και κοντεύει ένας μήνας μετά που δεν έχει βγει. (Έχω και λογαριασμό στο e-bill και κοιτάω). Στη πολυκατοικία μου ήρθαν κανονικά στους άλλους. Να ανησυχώ ;
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Αν και δεν είναι το θέμα του τόπικ , δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο για μια μικρή απορία που έχω. Δεν μου έχει εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός στη ΔΕΗ. Τον περίμενα μέσα Μαρτίου και κοντεύει ένας μήνας μετά που δεν έχει βγει. (Έχω και λογαριασμό στο e-bill και κοιτάω). Στη πολυκατοικία μου ήρθαν κανονικά στους άλλους. Να ανησυχώ ; Αν δεν υπαρχει στο ebill μην ανησυχεις .
rus Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Να μην σου ερχεται μαζεμενο το ποσο .Στον 2ο μηνα μπορεις να καταχωρησεις ενδειξη με την πραγματικη ενδειξη μετρητη . Δηλάδη να πληρωνουμε κάθε μηνα? Ουτε αυτη η προοπτικη μου φαινεται ροδινη Επισης προτιμω να ερχεται ταχυδρομικως παρα ηλεκτρονικα. 3 ώρες πριν, MikeJ είπε Αν και δεν είναι το θέμα του τόπικ , δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο για μια μικρή απορία που έχω. Δεν μου έχει εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός στη ΔΕΗ. Τον περίμενα μέσα Μαρτίου και κοντεύει ένας μήνας μετά που δεν έχει βγει. (Έχω και λογαριασμό στο e-bill και κοιτάω). Στη πολυκατοικία μου ήρθαν κανονικά στους άλλους. Να ανησυχώ ; Και σε μενα το ιδιο(εναντι), όχι ενας μηνας βεβαια, κατι μερες. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από rus
rus Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δε νομιζεις ότι είναι πιο ευκολο να το ξεχασεις αν δε σου ερχεται ταχυδρομικως? Επισης, γιατι να κανουμε εμεις τη δουλεια των ακριβοπληρωμενων δημ.υπαλληλων, εμεις θα τους τηλεφωναμε να δινουμε την ενδειξη?
nounoumou Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μια οικογένεια (μητέρα και δυο υιοι) για περίπου 20 χρόνια. Ειχε γίνει αρχικό συμβόλαιο στο όνομα του ενός γιού, αλλα κάποια στιγμή μεσα σε αυτό το μεγάλο χρονικό διαστημα, ο πατέρας μου,ο οποίος είχε αναλαβει εξ ολοκλήρου ολες τις διαδικασίες, πρέπει να έπαψε να τους κάνει ανανεώσεις, ή τουλάχιστον, έτσι νομίζω. Εγώ το δηλώνω στην εφορία μου ως ενοικιασμένο πάντως, συναπτά όσα χρόνια είμαι ιδιοκτήτρια.Αυτά ως background, και δεν ξέρω κατα πόσο ενδιαφέρουν την ΔΕΗ. Το θέμα είναι πως το ρολόι είναι στο όνομα της ενοικιάστριας και πως αυτή πριν λίγους μήνες απεβίωσε. Στο οίκημα έμειναν για λιγο ακόμα οι δύο γιοι της μεχρι που έφυγαν -νύχτα- οριστικά πριν ενα μήνα. Μεσα στα διάφορα χρέη που έχουν αφήσει είναι και η ΔΕΗ, η οποία πριν λίγες μερες διέκοψε την παροχή. Θέλω να βάλω την μητέρα μου να μείνει εκεί, χωρίς ενοίκιο φυσικά, και να την εξουσιοδοτήσω, γιατι εγώ μένω μακριά απο την Αττική, να μεταφέρει το ρολόι στο όνομά της ή στο δικό μου, ή αν δεν γίνεται αυτό, μια που το υπάρχον (κομμενο και με χρέος) είναι σε άλλο ΑΦΜ, να κανει αίτηση για παροχή νέου ρολογιού. Διαβάζω πως θα χρειαστώ α. πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου β. τα φορολογικά μου στοιχεία (Ε2 και δεν ξέρω τι άλλο) γ. εξουσιοδότηση προς την μητέρα μου να αναλάβει τα του ρολογιού δ. κάποια υπεύθυνη δήλωση προφανώς πως της παραχωρώ την οικία προς διαμονή; ε. τον αριθμό παροχής αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί το ίδιο ρολόι. ζ. ισως υπεύθυνη δήλωση πως η αποβιούσα έμενε εκεί εως ότου απεβίωσε; Αυτό που δεν θέλω, είναι να χρεωθώ εγώ ή η μητέρα μου το χρέος της αποβιούσας ενοικιάστριας, γύρω στα 1.000 ευρώ.Οι γιοί της ειναι εξαφανισμένοι, έχω μόνο το ΑΦΜ του ενός μια και τον δήλωνα ως ενοικιαστή αλλά το ρολόι είναι στης μητέρας του το ΑΦΜ. Μπορείτε σας παρακαλώ, να με κατευθυνετε ως προς το τί πρέπει να γίνει και πόσο απλό ή δύσκολο είναι να υπάρξει νέα παροχή; Δυσκολεύομαι να βρώ κατανοητή απάντηση απο τις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Ο εκάστοτε υπάλληλος λέει και κάτι διαφορετικό. (Απο υποκατάστημα της ΔΕΗ επίσης, μας είπαν -λίγες μέρες πριν κοπεί τελικά το ρεύμα- πως θα πρέπει να πληρώσουμε το 15% του λογαριασμού για να γίνει η αλλαγή ονόματος.)
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 45 λεπτά πριν, nounoumou είπε Έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μια οικογένεια (μητέρα και δυο υιοι) για περίπου 20 χρόνια. Ειχε γίνει αρχικό συμβόλαιο στο όνομα του ενός γιού, αλλα κάποια στιγμή μεσα σε αυτό το μεγάλο χρονικό διαστημα, ο πατέρας μου,ο οποίος είχε αναλαβει εξ ολοκλήρου ολες τις διαδικασίες, πρέπει να έπαψε να τους κάνει ανανεώσεις, ή τουλάχιστον, έτσι νομίζω. Εγώ το δηλώνω στην εφορία μου ως ενοικιασμένο πάντως, συναπτά όσα χρόνια είμαι ιδιοκτήτρια.Αυτά ως background, και δεν ξέρω κατα πόσο ενδιαφέρουν την ΔΕΗ. Το θέμα είναι πως το ρολόι είναι στο όνομα της ενοικιάστριας και πως αυτή πριν λίγους μήνες απεβίωσε. Στο οίκημα έμειναν για λιγο ακόμα οι δύο γιοι της μεχρι που έφυγαν -νύχτα- οριστικά πριν ενα μήνα. Μεσα στα διάφορα χρέη που έχουν αφήσει είναι και η ΔΕΗ, η οποία πριν λίγες μερες διέκοψε την παροχή. Θέλω να βάλω την μητέρα μου να μείνει εκεί, χωρίς ενοίκιο φυσικά, και να την εξουσιοδοτήσω, γιατι εγώ μένω μακριά απο την Αττική, να μεταφέρει το ρολόι στο όνομά της ή στο δικό μου, ή αν δεν γίνεται αυτό, μια που το υπάρχον (κομμενο και με χρέος) είναι σε άλλο ΑΦΜ, να κανει αίτηση για παροχή νέου ρολογιού. Διαβάζω πως θα χρειαστώ α. πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου β. τα φορολογικά μου στοιχεία (Ε2 και δεν ξέρω τι άλλο) γ. εξουσιοδότηση προς την μητέρα μου να αναλάβει τα του ρολογιού δ. κάποια υπεύθυνη δήλωση προφανώς πως της παραχωρώ την οικία προς διαμονή; ε. τον αριθμό παροχής αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί το ίδιο ρολόι. ζ. ισως υπεύθυνη δήλωση πως η αποβιούσα έμενε εκεί εως ότου απεβίωσε; Αυτό που δεν θέλω, είναι να χρεωθώ εγώ ή η μητέρα μου το χρέος της αποβιούσας ενοικιάστριας, γύρω στα 1.000 ευρώ.Οι γιοί της ειναι εξαφανισμένοι, έχω μόνο το ΑΦΜ του ενός μια και τον δήλωνα ως ενοικιαστή αλλά το ρολόι είναι στης μητέρας του το ΑΦΜ. Μπορείτε σας παρακαλώ, να με κατευθυνετε ως προς το τί πρέπει να γίνει και πόσο απλό ή δύσκολο είναι να υπάρξει νέα παροχή; Δυσκολεύομαι να βρώ κατανοητή απάντηση απο τις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Ο εκάστοτε υπάλληλος λέει και κάτι διαφορετικό. (Απο υποκατάστημα της ΔΕΗ επίσης, μας είπαν -λίγες μέρες πριν κοπεί τελικά το ρεύμα- πως θα πρέπει να πληρώσουμε το 15% του λογαριασμού για να γίνει η αλλαγή ονόματος.) Δεν σε αφορα κανενα χρεος σε αλλο ΑΦΜ !!! Θα χρειαστεις πιστοποητικο ηλεκτρολογου , εξουσιοδοτηση προς την μητερα σου για καθε ενργεια , υπεθυνη δηλωση οτι της το παραχωρεις δωρεαν. Ασε την ΔΕΗ να ψαχνει αυτους που χρωστουν.Κανε και μια υπευθνη δηλωση οτι αυτος που ειχε την παροχη στο ονομα του πεθανε. 1
papoys1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ................ Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από papoys1
nounoumou Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν σε αφορα κανενα χρεος σε αλλο ΑΦΜ !!! Θα χρειαστεις πιστοποητικο ηλεκτρολογου , εξουσιοδοτηση προς την μητερα σου για καθε ενργεια , υπεθυνη δηλωση οτι της το παραχωρεις δωρεαν. Ασε την ΔΕΗ να ψαχνει αυτους που χρωστουν.Κανε και μια υπευθνη δηλωση οτι αυτος που ειχε την παροχη στο ονομα του πεθανε. αυτά που μου γράφεις πραγματικά με ανακουφίζουν, γιατί τρέχει η μητέρα μου και την έχουν χιλιοαγχώσει... Σε ευχαριστώ πολύ! Και μια ακόμα ερώτηση; ο ηλεκτρολόγος θα χρειαστει κάποιο χαρτι ειδικό απο εμένα -που θα είμαι απούσα- για να προβεί στον έλεγχο ή η γενική εξουσιοδότηση προς την μητέρα μου συν το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του σπιτιου μου ειναι αρκετά για αυτή την εργασία; 9 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μήπως φορολογικά Γιάννη φαίνεται φιλοξενούμενη,άρα υποθέτουν ότι η αλλαγή γίνεται να αποφύγουν τα χρέος και να ξεκινήσουν καινούργιο λογαριασμό από το μηδέν.Από τη στιγμή που ο πατέρας της είναι εν ζωή μένει στο ίδιο σπίτι το οποίο του ανήκει πως δικαιολογεί την αλλαγή του ονόματος;;;;; Edit Υπεύθυνη δήλωση ψεύτικη αφού ζει και αν την πιάσουν να κινδυνεύει με 1-2 χρόνια φυλακή.Δεν είναι αστείο ειδικά η υπεύθυνη δήλωση. αν αναφέρεστε στην δική μου περίπτωση α. εγώ δεν είμαι φιλοξενούμενη κανενός, η μητέρα μου, ναι, κανει κοινή δηλωση με τον πατέρα μου και μένει μαζι του (αλλα θέλει να μείνει σε διαφορετικό σπίτι , στο δικό μου) β. το χρεος ειναι σε άλλο ονομα , άλλο αφμ και άλλη οικια απο την οικογενειακή, στην οποια μενουν οι γονεις μου. η ενοικιαστρια μου ειναι νεκρή, η δηλωση δεν μπορει να ειναι λοιπόν ψευδής...ισως χρειαστεί να υπογράψουν και η διαχειρήστρια ή άλλοι ένοικοι; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από nounoumou
papoys1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, nounoumou είπε αν αναφέρεστε στην δική μου περίπτωση α. εγώ δεν είμαι φιλοξενούμενη κανενός, η μητέρα μου, ναι, κανει κοινή δηλωση με τον πατέρα μου και μένει μαζι του (αλλα θέλει να μείνει σε διαφορετικό σπίτι , στο δικό μου) β. το χρεος ειναι σε άλλο ονομα , άλλο αφμ και άλλη οικια απο την οικογενειακή, στην οποια μενουν οι γονεις μου. Γράψε λάθος.Άλλο διάβαζα για άλλο απάντησα για αυτό το διέγραψα.όπως τα λέει ο Γιάννης είναι που τα ξέρει καλύτερα. 1
nounoumou Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Γράψε λάθος.Άλλο διάβαζα για άλλο απάντησα για αυτό το διέγραψα.όπως τα λέει ο Γιάννης είναι που τα ξέρει καλύτερα. το φαντάστηκα, αλλα είπα να απαντήσω μπας και.... Ευχαριστώ! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, nounoumou είπε αυτά που μου γράφεις πραγματικά με ανακουφίζουν, γιατί τρέχει η μητέρα μου και την έχουν χιλιοαγχώσει... Σε ευχαριστώ πολύ! Και μια ακόμα ερώτηση; ο ηλεκτρολόγος θα χρειαστει κάποιο χαρτι ειδικό απο εμένα -που θα είμαι απούσα- για να προβεί στον έλεγχο ή η γενική εξουσιοδότηση προς την μητέρα μου συν το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του σπιτιου μου ειναι αρκετά για αυτή την εργασία; αν αναφέρεστε στην δική μου περίπτωση α. εγώ δεν είμαι φιλοξενούμενη κανενός, η μητέρα μου, ναι, κανει κοινή δηλωση με τον πατέρα μου και μένει μαζι του (αλλα θέλει να μείνει σε διαφορετικό σπίτι , στο δικό μου) β. το χρεος ειναι σε άλλο ονομα , άλλο αφμ και άλλη οικια απο την οικογενειακή, στην οποια μενουν οι γονεις μου. η ενοικιαστρια μου ειναι νεκρή, η δηλωση δεν μπορει να ειναι λοιπόν ψευδής...ισως χρειαστεί να υπογράψουν και η διαχειρήστρια ή άλλοι ένοικοι; Ο ηλεκτρολογος θα κανει ελεγχο του σπιτιου και το μονο που θελει εναι ο αριθμος παροχης. Αν το σπιτι δεν εχει ρελε διαφυγης πρεπει να βαλει στον πινακα . Κοστος χωρις τον ρελε καπου 50-60 ευρω και με ρελε αναλογα τη μαρκα 30-40 ευρω πιο πανω. 1
nounoumou Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ο ηλεκτρολογος θα κανει ελεγχο του σπιτιου και το μονο που θελει εναι ο αριθμος παροχης. Αν το σπιτι δεν εχει ρελε διαφυγης πρεπει να βαλει στον πινακα . Κοστος χωρις τον ρελε καπου 50-60 ευρω και με ρελε αναλογα τη μαρκα 30-40 ευρω πιο πανω. μπορώ να υποθέσω λοιπόν πως μιλάμε για ΝΕΑ παροχή έτσι; Και πως η υπάρχουσα θα μείνει κομμένη και εις τους αιώνες απλήρωτη χωρίς να έρθει και να μας "στοιχειώσει" κάποια στιγμή ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα