Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ονόματος λογαριασμού ΔΕΗ

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, mindreader said:

Λοιπον παιδια, ξεκινησα διαδικασιες για αλλαγη ονοματος, σε 2 παροχες.

Στην μια που ειχε ρελε, μου κοστισε η ΥΔΕ του ηλεκτρολογου, 100 ευρω. Στην αλλη που δεν ειχε ρελε, 150 ευρω. Συνολο 250 ευρω και για τα δυο. Καλη τιμη αραγε;

Αυτο που δεν ξερω, ειναι στην ΔΕΗ τι θα μου ζητησουν απο χρηματα, για την αλλαγη ονοματων. Οι παροχες ειναι απο τη δεκαετια του 80, και το λεω μηπως ανα δεκαετια ηταν αλλο το ποσο εγγυησης κλπ. Ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι γινεται συμψηφισμος, σου επιστρεφουν την παλια εγγυηση και πληρωνεις την νεα, αρα πληρωνεις την διαφορα. Ποσα χρηματα ομως ειναι αυτα, ανα παροχη; 50 ευρω, 100 ευρω; Να ξερω τι με περιμενει, πριν παω στη ΔΕΗ.

Μάλλον πολλά έδωσες.

100€ είναι η εγγύηση της ΔΕΗ (όπου προβλέπεται), και σε οποιοδήποτε από τους παλιούς λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα μπορείς να δεις πόσο ήταν η παλιά εγγύηση.

image.png.a1dc4048db436addba80a7133dea8e31.png

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Λοιπον παιδια, ξεκινησα διαδικασιες για αλλαγη ονοματος, σε 2 παροχες.

Στην μια που ειχε ρελε, μου κοστισε η ΥΔΕ του ηλεκτρολογου, 100 ευρω. Στην αλλη που δεν ειχε ρελε, 150 ευρω. Συνολο 250 ευρω και για τα δυο. Καλη τιμη αραγε;

Αυτο που δεν ξερω, ειναι στην ΔΕΗ τι θα μου ζητησουν απο χρηματα, για την αλλαγη ονοματων. Οι παροχες ειναι απο τη δεκαετια του 80, και το λεω μηπως ανα δεκαετια ηταν αλλο το ποσο εγγυησης κλπ. Ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι γινεται συμψηφισμος, σου επιστρεφουν την παλια εγγυηση και πληρωνεις την νεα, αρα πληρωνεις την διαφορα. Ποσα χρηματα ομως ειναι αυτα, ανα παροχη; 50 ευρω, 100 ευρω; Να ξερω τι με περιμενει, πριν παω στη ΔΕΗ.

Γράφουν ΠΑΝΩ οι λογαριασμοί την εγγύηση που είχε δοθεί τοτε

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δηλαδη καμια εκτιμηση, ποσα χρηματα να κρατω πανω μου;

150 τμ το ενα, 50 τμ το αλλο.

100€ ζητά η ΔΕΗ ανεξάρτητα από τετραγωνικά εκτός αν κάνεις πάγια εντολή 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2023 στις 4:55 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Αν κανεις παγια εντολη τα πιστωνουν στον επομενο λογαριασμο 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστη εκπληξη σημερα στην επισκεψη στη ΔΕΗ.

Ειχα να αλλαξω ονομα σε 2 ακινητα.

Στο ενα πληρωσα κανονικα εγγυηση, 100 ευρω.

Στο αλλο δεν πληρωσα τιποτε ομως! Κανονικα αλλαγη, χωρις καμια πληρωμη στη ΔΕΗ. Κατι ειπε η υπαλληλος 'αυτο ειναι δωρεα', δεν πολυκαταλαβα ομως...

Τωρα θα ερθουν λεει 2 λογαριασμοι, οι τελευταιοι στο προηγουμενο ονομα, αφου πρωτα πανε και παρουν μετρησεις (΄ή μου τηλεφωνησουν λεει απο τον δεδδηε να το κανω εγω, αν μπορω). Επειτα, οι επομενοι, θα ειναι λογαριασμοι στο δικο μου ονομα.

Με εβαλαν, ουσιαστικα χωρις να με ρωτησουν, απλα μου το ειπε την ωρα που υπεγραφα, σε αυτο το προγραμμα για φτηνοτερη  κιλοβατωρα, αν καψεις ως 500. Για ενα χρονο ειναι λεει. Δεν με ρωτησε, μου το ειπε την ωρα που υπεγραφα, δεν εδωσα ιδιαιτερη συνεχεια, 'πιστευω δεν βγαινω χαμενος' της λεω, μου λεει οχι, απλα φτηνοτερη κιλοβατωρα αν καψεις ως 500.

Πιστευω να τελειωσα με αυτο το θεμα.

Στις 15/7/2023 στις 4:55 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Γράφουν ΠΑΝΩ οι λογαριασμοί την εγγύηση που είχε δοθεί τοτε

To ίδιο ισχύει και σε αλλαγη παρόχου απο τρίτο -> ΔΕΗ για τήν εγγυήση ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Joshua21 said:

Όταν υπογράφεις σύμβαση στη ΔΕΗ ενώ έχεις ήδη κάποια άλλη παροχή στο όνομα σου τότε δεν σου ζητάνε εγγύηση.

A μαλιστα. Οποτε ετσι οπως το λες, αφου ηταν να παρω δυο παροχες στο ονομα μου, πληρωσα για τη μια, δεν θα πληρωνα και για την αλλη, σωστα αντιλαμβανομαι; (γιατι νομιζα οτι καθε παροχη παει και ξεχωριστη εγγυηση=κι αλλα χρηματα)

Επεξ/σία από mindreader

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εκανα την αλλαγη παροχης στο ονομα μου.

Θεωρησα ομως, εσφαλμενα μαλλον οπως φαινεται, οτι οταν ζητω 'μεταβιβαση', εννοειται 'as is', οπως ειναι, 'τα ιδια'. Ομως οχι. Ενω το παλιο προγραμμα ηταν Γ1, το νεο ειναι myhome4all, το οποιο εγω επρεπε να 'εννοησω' οταν η υπαλληλος ψελλισε ψυθιριστα πισω απο το προπετασμα πλεξιγκλας, 'σας εβαλα καπου που θα εχετε και επιπλεον εκπτωση αν εχετε λιγες κιλοβατωρες'....

Ετσι γινεται; Κανεις αλλαγη ονοματος και σε αλλαζουν και προγραμμα, και αμα το παρεις ειδηση καλως, αλλιως το βλεπεις αργοτερα οποτε το ανακαλυψεις;

Μπορω να γυρισω σε Γ1;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να κάνω αίτηση μέσω e-contract της ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος σε μονοκατοικία στην επαρχία, ωστόσο βλέπω ότι μετά την καταχώρηση του αριθμού παροχής, οδηγεί σε μία λίστα με τα διαθέσιμα προγράμματα. Αυτά λογικά περιέχουν κάποια ελάχιστη χρονική δέσμευση ως συμβόλαιο και πόση μπορεί να είναι αυτή, πχ 1 έτος, 2 έτη κλπ; Άρα αν κάνω αίτηση σήμερα, η ημερομηνία διάρκειας συμβολαίου θα είναι από τη σημερινή;

Επεξ/σία από gousias

1 hour ago, gousias said:

Προσπαθώ να κάνω αίτηση μέσω e-contract της ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος σε μονοκατοικία στην επαρχία, ωστόσο βλέπω ότι μετά την καταχώρηση του αριθμού παροχής, οδηγεί σε μία λίστα με τα διαθέσιμα προγράμματα. Αυτά λογικά περιέχουν κάποια ελάχιστη χρονική δέσμευση ως συμβόλαιο και πόση μπορεί να είναι αυτή, πχ 1 έτος, 2 έτη κλπ; Άρα αν κάνω αίτηση σήμερα, η ημερομηνία διάρκειας συμβολαίου θα είναι από τη σημερινή;

Από τη σημερινή δεν υπάρχει περίπτωση, ίσως να είναι από τη στιγμή που ο κούριερ θα παραλάβει το υπογεγραμμένο συμβόλαιο, ίσως να είναι από τη στιγμή που η ΔΕΗ θα το καταχωρήσει στο σύστημα της. Αν θες να γίνει άμεσα, τότε μπορείς να πας από κάποιο κατάστημα ΔΕΗ.

Αν και υποψιάζομαι πως αυτό που βλέπεις δεν είναι δέσμευση, είναι διάρκεια του προγράμματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά, ξαναβλέποντας τα καλύτερα, εκτός από όλα τα άλλα προγράμματα, δεν φαίνεται κάποιος ορισμός χρονικής διάρκειας μόνο στο Γ1/Γ1Ν ΟΙΚΙΑΚΟ. Οπότε λογικά, επιλέγοντας αυτό για τώρα, θα μπορούσα όποτε θελήσω, για παράδειγμα μετά από 1-2 μήνες, να προβώ σε αλλαγή με κάποιο άλλο πρόγραμμα κι εκείνο μόνο το πρόγραμμα να έχει δέσμευση (από τη στιγμή εκείνη), σωστά;

Εκεί όμως που αναφέρει "με επίτευξη στόχου" και "χωρίς επίτευξη στόχου", αυτό τι ακριβώς δίνει και αν είναι κάτι που επιλέγεται;

Επεξ/σία από gousias

Εδω μιλαμε για αλλαγη ονοματος, αλλα μαλλον δεν ειναι και τοσο διαφορετικο αυτο που με απασχολει: αλλαγη προγραμματος. Μπορω να αλλαξω σε Γ1 απο το home4all που με εβαλαν πριν ενα μηνα που εγινε μεταφορα της παροχης στο ονομα μου; Πως γινεται, πρεπει να παω σε καταστημα, πληρωνω κατι;

23 ώρες πριν, mindreader είπε

Εδω μιλαμε για αλλαγη ονοματος, αλλα μαλλον δεν ειναι και τοσο διαφορετικο αυτο που με απασχολει: αλλαγη προγραμματος. Μπορω να αλλαξω σε Γ1 απο το home4all που με εβαλαν πριν ενα μηνα που εγινε μεταφορα της παροχης στο ονομα μου; Πως γινεται, πρεπει να παω σε καταστημα, πληρωνω κατι;

Ναι αυτό είναι αντιληπτό, όμως στην διαδικασία αυτή η ίδια η ΔΕΗ θέτει ως ενδιάμεσο στάδιο την επιλογή προγράμματος. Επομένως, τι είναι σωστό κατά τη γνώμη σου, να μη ρωτήσω;

2 hours ago, gousias said:

Ναι αυτό είναι αντιληπτό, όμως στην διαδικασία αυτή η ίδια η ΔΕΗ θέτει ως ενδιάμεσο στάδιο την επιλογή προγράμματος. Επομένως, τι είναι σωστό κατά τη γνώμη σου, να μη ρωτήσω;

Δεν ξερω αγαπητε να σου πω, ας πει καποιο αλλο μελος που ξερει. Το μονο που ξερω, οτι στο καταστημα μου εκαναν την 'αλλαγη', μου αφαιρεσαν το myhome4all οπως το ζητησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...