konc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις έναν μετρητή ΔΕΗ στο όνομά σου χωρίς να είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής? Το σενάριο δεν αφορά μαύρες ενοικιάσεις και τέτοια, αλλά 2 ανθρώπους που θα πάνε να μείνουν ο ένας στο σπίτι του άλλου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για πρακτικούς λόγους. Και οι 2 το επιθυμούν, περισσότερο για να δώσουν μια τυπική σιγουριά στον άλλον πως δεν θα του αφήσουν χρέη με τις καταναλώσεις τους και λιγότερο μήπως αποκτήσουν οι ίδιοι χρέη (μικρή η πιθανότητα αν και ποτέ δεν ξέρεις φυσικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, konc είπε Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις έναν μετρητή ΔΕΗ στο όνομά σου χωρίς να είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής? Το σενάριο δεν αφορά μαύρες ενοικιάσεις και τέτοια, αλλά 2 ανθρώπους που θα πάνε να μείνουν ο ένας στο σπίτι του άλλου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για πρακτικούς λόγους. Και οι 2 το επιθυμούν, περισσότερο για να δώσουν μια τυπική σιγουριά στον άλλον πως δεν θα του αφήσουν χρέη με τις καταναλώσεις τους και λιγότερο μήπως αποκτήσουν οι ίδιοι χρέη (μικρή η πιθανότητα αν και ποτέ δεν ξέρεις φυσικά). Έτσι όπως το περιγράφεις όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο είναι να κάνουν δωρεάν παραχώρηση ο ένας στον άλλον, αλλά έτσι θα αποκτήσουν και οι δύο τεκμαρτό εισόδημα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έτσι όπως το περιγράφεις όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο είναι να κάνουν δωρεάν παραχώρηση ο ένας στον άλλον, αλλά έτσι θα αποκτήσουν και οι δύο τεκμαρτό εισόδημα.... Αυτό φαντάστηκα και εγώ αλλά είπα να ρωτήσω μήπως έχει αλλάξει κάτι που δεν ξέρω. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, konc είπε Αυτό φαντάστηκα και εγώ αλλά είπα να ρωτήσω μήπως έχει αλλάξει κάτι που δεν ξέρω. Ευχαριστώ! Κανουν κανονικα ενα μισθωτηριο , πεαρνει τη ΔΕΗ αυτος που θελει και σε να μηνα κανουν διακπη μισθωσης με κοινη συνενεση εστω και αν συνεχισουν να μενουν.Δεν το παρακολουθει η ΔΕΗ αυτο μετα την αλλαγη ονοματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasileios-gr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Ανάλογα την εταιρεία, μπορούν να στο κάνουν και χωρίς μισθωτήριο. Είναι θέμα να σε αποδεχτεί ο πάροχος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyf95 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 17/8/2022 στις 10:12 ΠΜ, johnnyf95 είπε Αίτηση από 26/7 μέσω econtract για my home online σε σπίτι που νοικιάζω για πρώτη φορά όποτε έπρεπε να μεσολαβήσει και η αλλαγή στο όνομα μου από τον ΔΕΔΔΗΕ. από ΔΕΗ μου λένε εμείς είμαστε εντάξει περιμένουμε την καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ. απο τον ΔΕΔΔΗΕ ήρθαν την Πέμπτη στις 11/8 για καταμέτρηση και ακόμα δεν έχει πάει στο σύστημα τους η καταμέτρηση λόγω 15 Αυγοστου όπως μου είπαν 😂😂😂 πως μέρες μετά την επίσκεψη για καταμέτρηση να περιμένω πια την ενεργοποίηση ; 30/9 Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έχει γίνει η αλλαγή. στο τελευταίο τηλέφωνο μου είπαν ότι η μέτρηση έχει γίνει κανονικά από 11/8 αλλά έχουν προωθήσει το αίτημα μου στο αρμοδιο(;) τμήμα καθώς χρειάζεται μια τηλεφωνική επικοινωνία για να ολοκληρωθεί το αίτημα αλλαγής. τι μπορώ να κάνω; Εξαντλείται η υπομονή μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε 30/9 Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έχει γίνει η αλλαγή. στο τελευταίο τηλέφωνο μου είπαν ότι η μέτρηση έχει γίνει κανονικά από 11/8 αλλά έχουν προωθήσει το αίτημα μου στο αρμοδιο(;) τμήμα καθώς χρειάζεται μια τηλεφωνική επικοινωνία για να ολοκληρωθεί το αίτημα αλλαγής. τι μπορώ να κάνω; Εξαντλείται η υπομονή μου Τι εχεις ζητησει;; Τι θελεις; Με τον Δεδδηε εχεις μιλησει; Τι σου απαντησαν για την αλλαγη; Σε ποια περιοχη;; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από takoulou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyf95 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, takoulou είπε Τι εχεις ζητησει;; Τι θελεις; Με τον Δεδδηε εχεις μιλησει; Τι σου απαντησαν για την αλλαγη; Σε ποια περιοχη;; 26/7 έκανα ηλεκτρονικό αίτημα για ένταξη σε my home online μέσω του site της ΔΕΗ. Παράλληλα θα έπρεπε να αλλάξει και το όνομα γιατί τώρα νοίκιασα το σπίτι. 11/8 έγινε η μέτρηση από τον Δεδδηε. Και περιμένω από τότε. Στο ebill η αίτηση μου φαίνεται ακόμα υπό εξέταση. Από τη ΔΕΗ νου λένε ότι περιμένουν να τους στείλει τη μέτρηση για να ολοκληρώσουν το αίτημα. Από το Δεδδηε μου λένε αυτά που ειπα πανω βρισκομαι στον Άγιο Νικόλαο στα κάτω πατησια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε 26/7 έκανα ηλεκτρονικό αίτημα για ένταξη σε my home online μέσω του site της ΔΕΗ. Παράλληλα θα έπρεπε να αλλάξει και το όνομα γιατί τώρα νοίκιασα το σπίτι. 11/8 έγινε η μέτρηση από τον Δεδδηε. Και περιμένω από τότε. Στο ebill η αίτηση μου φαίνεται ακόμα υπό εξέταση. Από τη ΔΕΗ νου λένε ότι περιμένουν να τους στείλει τη μέτρηση για να ολοκληρώσουν το αίτημα. Από το Δεδδηε μου λένε αυτά που ειπα πανω βρισκομαι στον Άγιο Νικόλαο στα κάτω πατησια Οταν ηρθαν για την καταμετρηση ηταν για την αλλαγη ονοματος... Η τακτικη καταμετρηση;; Στον Δεδδηε εχει περαστει η εντολη της αλλαγης του ονοματος... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από takoulou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε 26/7 έκανα ηλεκτρονικό αίτημα για ένταξη σε my home online μέσω του site της ΔΕΗ. Παράλληλα θα έπρεπε να αλλάξει και το όνομα γιατί τώρα νοίκιασα το σπίτι. 11/8 έγινε η μέτρηση από τον Δεδδηε. Και περιμένω από τότε. Στο ebill η αίτηση μου φαίνεται ακόμα υπό εξέταση. Από τη ΔΕΗ νου λένε ότι περιμένουν να τους στείλει τη μέτρηση για να ολοκληρώσουν το αίτημα. Από το Δεδδηε μου λένε αυτά που ειπα πανω βρισκομαι στον Άγιο Νικόλαο στα κάτω πατησια Aν η μέτρηση που έγινε στις 11/8 ήταν προγραμματισμένη 4μήνου και το αίτημα εκπροσώπησης έφτασε στον ΔΕΔΔΗΕ αργότερα (με την ένδειξη που είχες δώσεις στις 26/7), τότε η ένδειξη είναι άκυρη και κολλάει η αίτηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου (το διαπιστώνεις εδώ https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ βάζοντας τον 11ψήφιο αρ. παροχής... και βλέπεις αν έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο) και να μην έχει ενεργοποιηθεί το Online για κάποιο λόγο. Ότιδήποτε κι απ'τα παραπάνω αν ισχύει, αν ενεργοποιηθεί τώρα το Online θα γίνει με σταθερή τιμή 0.50/kwh (χωρίς επιδότηση εννοείται) και μετά θα πρέπει να περάσεις ένα τεράστιο γολγοθά για να πάρεις την τιμή που ίσχυε όταν έκανες την αίτηση. Τα ίδια πέρασε ο @Prasino Mantarinh Eν τω μεταξύ το επιδοτούμενο Γ1 είναι φτηνότερο από 0.22 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prasino Mantarinh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Aν η μέτρηση που έγινε στις 11/8 ήταν προγραμματισμένη 4μήνου και το αίτημα εκπροσώπησης έφτασε στον ΔΕΔΔΗΕ αργότερα (με την ένδειξη που είχες δώσεις στις 26/7), τότε η ένδειξη είναι άκυρη και κολλάει η αίτηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου (το διαπιστώνεις εδώ https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ βάζοντας τον 11ψήφιο αρ. παροχής... και βλέπεις αν έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο) και να μην έχει ενεργοποιηθεί το Online για κάποιο λόγο. Ότιδήποτε κι απ'τα παραπάνω αν ισχύει, αν ενεργοποιηθεί τώρα το Online θα γίνει με σταθερή τιμή 0.50/kwh (χωρίς επιδότηση εννοείται) και μετά θα πρέπει να περάσεις ένα τεράστιο γολγοθά για να πάρεις την τιμή που ίσχυε όταν έκανες την αίτηση. Τα ίδια πέρασε ο @Prasino Mantarinh Eν τω μεταξύ το επιδοτούμενο Γ1 είναι φτηνότερο από 0.22 Εφοσον το εκανε ηλεκτρονικα και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εχει e-contract και παει λεγοντας δεν νομιζω να του ειναι τοσο δυσκολο να του αλλαξουν και να εχει τιμες πριν αλλαγης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyf95 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Aν η μέτρηση που έγινε στις 11/8 ήταν προγραμματισμένη 4μήνου και το αίτημα εκπροσώπησης έφτασε στον ΔΕΔΔΗΕ αργότερα (με την ένδειξη που είχες δώσεις στις 26/7), τότε η ένδειξη είναι άκυρη και κολλάει η αίτηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου (το διαπιστώνεις εδώ https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ βάζοντας τον 11ψήφιο αρ. παροχής... και βλέπεις αν έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο) και να μην έχει ενεργοποιηθεί το Online για κάποιο λόγο. Ότιδήποτε κι απ'τα παραπάνω αν ισχύει, αν ενεργοποιηθεί τώρα το Online θα γίνει με σταθερή τιμή 0.50/kwh (χωρίς επιδότηση εννοείται) και μετά θα πρέπει να περάσεις ένα τεράστιο γολγοθά για να πάρεις την τιμή που ίσχυε όταν έκανες την αίτηση. Τα ίδια πέρασε ο @Prasino Mantarinh Eν τω μεταξύ το επιδοτούμενο Γ1 είναι φτηνότερο από 0.22 Λοιπόν στις 11/8 έγινε η μέτρηση για την αλλαγή του ονόματος με μήνυμα στο κινητό που με ενημέρωνε για αυτό. Στο λινκ που έστειλες, φαίνεται το προηγούμενο όνομα ακόμα. Στη ΔΕΗ μου λένε ότι αφού υπέγραψα πριν την αλλαγή της τιμής ότι θα ισχύει η τότε. Αν όχι, θα τους βάλω φωτιά. Καποια ιδέα που μπορεί να κολλάει το όλο ζήτημα; Το αρμόδιο τμήμα που περιμένω να με καλέσει ποιο είναι; Μπορώ να εξυπηρετηθώ σε γραφείο του Δεδδηε στην περιοχή μου γιατί δεν βλέπω να βγάζω άκρη με το τηλεφωνικό τους κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε Λοιπόν στις 11/8 έγινε η μέτρηση για την αλλαγή του ονόματος με μήνυμα στο κινητό που με ενημέρωνε για αυτό. Στο λινκ που έστειλες, φαίνεται το προηγούμενο όνομα ακόμα. Το όνομα στην ΥΔΕ δε παίζει ρόλο, εμφανίζει αυτουνού που τη κατέθεσε. Aυτό που σε νοιάζει είναι αν άλλαξε ο αριθμός παροχής (το τελευταίο ψηφίο). Αν έχει αλλάξει ο αρ. παροχής και έχεις εκπροσώπηση απ'τη ΔΕΗ (Γ1), τότε ίσως έχει κολλήσει η ενεργοποίηση επειδή δεν είναι όλες οι επιλογές ενεργοποιημένες (μηνιαίος λογαριασμός, ηλεκτρονικός λογαριασμός, πάγια εντολή). Επίσης η αίτηση μέσω econtract δεν αρκεί για την αίτηση του Online, θα πρέπει να πατήσεις ενεργοποίηση μέσα απ'το ebill. Για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να έχεις κωδικό εταίρου για να γραφτείς στο ebill. Σου ξαναλέω... ακόμα κι αν τα κάνεις όλα αυτά, θα χρεώνεσαι για ένα διάστημα με σταθερή τιμή 0.50Ε/Κwh μέχρι να σου διορθώσουν τη τιμή (αν σου τη διορθώσουν, άν πεσεις στο κατάλληλο υπάλληλο κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε Λοιπόν στις 11/8 έγινε η μέτρηση για την αλλαγή του ονόματος με μήνυμα στο κινητό που με ενημέρωνε για αυτό. Στο λινκ που έστειλες, φαίνεται το προηγούμενο όνομα ακόμα. Στη ΔΕΗ μου λένε ότι αφού υπέγραψα πριν την αλλαγή της τιμής ότι θα ισχύει η τότε. Αν όχι, θα τους βάλω φωτιά. Καποια ιδέα που μπορεί να κολλάει το όλο ζήτημα; Το αρμόδιο τμήμα που περιμένω να με καλέσει ποιο είναι; Μπορώ να εξυπηρετηθώ σε γραφείο του Δεδδηε στην περιοχή μου γιατί δεν βλέπω να βγάζω άκρη με το τηλεφωνικό τους κέντρο. Τι έγραφε το μήνυμα στο κινητό σου; Άρα ήρθαν από τον Δεδδηε όπως είπες για την αλλαγή ονόματος.. Η ΔΕΗ τι σου αναφέρει; Σε γραφείο του Δεδδηε όχι.. Να στείλεις email μπορείς. [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyf95 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Το όνομα στην ΥΔΕ δε παίζει ρόλο, εμφανίζει αυτουνού που τη κατέθεσε. Aυτό που σε νοιάζει είναι αν άλλαξε ο αριθμός παροχής (το τελευταίο ψηφίο). Αν έχει αλλάξει ο αρ. παροχής και έχεις εκπροσώπηση απ'τη ΔΕΗ (Γ1), τότε ίσως έχει κολλήσει η ενεργοποίηση επειδή δεν είναι όλες οι επιλογές ενεργοποιημένες (μηνιαίος λογαριασμός, ηλεκτρονικός λογαριασμός, πάγια εντολή). Επίσης η αίτηση μέσω econtract δεν αρκεί για την αίτηση του Online, θα πρέπει να πατήσεις ενεργοποίηση μέσα απ'το ebill. Για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να έχεις κωδικό εταίρου για να γραφτείς στο ebill. Σου ξαναλέω... ακόμα κι αν τα κάνεις όλα αυτά, θα χρεώνεσαι για ένα διάστημα με σταθερή τιμή 0.50Ε/Κwh μέχρι να σου διορθώσουν τη τιμή (αν σου τη διορθώσουν, άν πεσεις στο κατάλληλο υπάλληλο κλπ) Ο ίδιος παραμένει ο αριθμός μ αυτόν που έδωσε ο ιδιοκτήτης, όποτε δεν εχει αλλάξει. Εχω κάνει όλα τα βήματα στο ebill τα έκανα κανονικά. Και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη ΔΕΗ μου λένε ότι περιμένουν τη μέτρηση του Δεδδηε για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αυτο που λες για την τιμή το ακούω αλλά αν δεν αλλάξει η παροχή στο όνομα μου, τι μπορώ να κάνω στο μεσοδιάστημα; 1 ώρα πριν, takoulou είπε Τι έγραφε το μήνυμα στο κινητό σου; Άρα ήρθαν από τον Δεδδηε όπως είπες για την αλλαγή ονόματος.. Η ΔΕΗ τι σου αναφέρει; Σε γραφείο του Δεδδηε όχι.. Να στείλεις email μπορείς. [email protected] Αυτό έλεγε το μήνυμα: ΔEΔΔHE:H METABAΣH TEXNIKOY ΓIA THN YΛOΠOIHΣH TOY AITHMATOΣ THΣ ΠAPOXHΣ 00840178 OPIΣTHKE ΓIA TIΣ 11-08-2022 12:00 ME 15:00 Εmail θα προσπαθήσω να στείλω αυτές τις μέρες. Πραγματικα έχω απελπιστεί και κουραστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα