Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, xraxra είπε Το εμαθα εντος ΔΕΔΔΗΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΉΞΕΙ.(Πριν 2 μέρες) UPDATE=Χτες βράδυ με ενημέρωσε ο ενοικιαστής οτι τον πήραν απο ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησαν ΥΔΕ εντός μηνός. Τότε ο ΔΕΔΔΗΕ τον σύνδεσε εντελώς παράτυπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, xraxra είπε Μιλάμε για αποθήκη που θα χρησιμοποιηθεί σαν επαγγελματικος χώρος(οχι για σπίτι) Εκει τι γίνεται Αν ειναι τριφασικη η παροχη αλλαζει το κοστος της ΥΔΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, xraxra είπε Το εμαθα εντος ΔΕΔΔΗΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΉΞΕΙ.(Πριν 2 μέρες) UPDATE=Χτες βράδυ με ενημέρωσε ο ενοικιαστής οτι τον πήραν απο ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησαν ΥΔΕ εντός μηνός. Αρα τέλος το ερώτημα. Το μόνο θέμα τωρα πως θα χειριστώ το θέμα του κόστους. Εφοσον δεν υπάρχει νομοθεσία, υπάρχει θέμα. προφανώς δεν θα θέλει να το πληρώσει. Μπορεί και να μην πρέπει,δεν ξέρω. Θα ρωτησω εδώ τοπικά ηλεκτρολογους,και αν μου πουν οτι συνηθίζεται να πληρώνει ο ενοικιαστής ,θα του αναφέρω και βλέπουμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καλημέρα.. Σε ποια περιοχη έγινε αυτό.. Συνδεση χωρίς ΥΔΕ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, takoulou είπε Καλημέρα.. Σε ποια περιοχη έγινε αυτό.. Συνδεση χωρίς ΥΔΕ; Μαλλον δεν το εκανε ο ΔΕΔΔΗΕ αλλα καποιος ...ιδιωτης ηλεκτρολογος .Δεν ειναι κατι δυσκολο να επενατοποθετησει την ασφαλεια του ρολογιου . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xraxra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι τριφασικη η παροχη αλλαζει το κοστος της ΥΔΕ Μονοφασική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μαλλον δεν το εκανε ο ΔΕΔΔΗΕ αλλα καποιος ...ιδιωτης ηλεκτρολογος .Δεν ειναι κατι δυσκολο να επενατοποθετησει την ασφαλεια του ρολογιου . Ανάλογα.. Είπε ότι πηγαν από τον Δεδδηε.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xraxra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Τότε ο ΔΕΔΔΗΕ τον σύνδεσε εντελώς παράτυπα. Δεν ξερω γιατι το εκανε. Ισως να ηθελε να βοηθησει τον ενοικιαστή(για να λειτουργήσει πιό γρήγορα? ) Δεν ξέρω Παντως αφου το ζητησε τωρα ,δεν αλλάζει κάτι 27 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μαλλον δεν το εκανε ο ΔΕΔΔΗΕ αλλα καποιος ...ιδιωτης ηλεκτρολογος .Δεν ειναι κατι δυσκολο να επενατοποθετησει την ασφαλεια του ρολογιου . Οχι ρε παιδιά. Αν ηταν ετσι δεν θα επαιρνε ο ΔΕΔΔΗΕ και θα ζητουσε ΥΔΕ εντός μηνός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, xraxra είπε Το μόνο θέμα τωρα πως θα χειριστώ το θέμα του κόστους. Εφοσον δεν υπάρχει νομοθεσία, υπάρχει θέμα. προφανώς δεν θα θέλει να το πληρώσει. Μπορεί και να μην πρέπει,δεν ξέρω. Θα ρωτησω εδώ τοπικά ηλεκτρολογους,και αν μου πουν οτι συνηθίζεται να πληρώνει ο ενοικιαστής ,θα του αναφέρω και βλέπουμε. ...συνηθίζεται, καθώς στους επαγγελματικούς χώρους συνηθίζεται να γίνονται αλλαγές στην εγκατάσταση από τον ενοικιαστή του χώρου, οι οποίες να ανταποκρίνονται στην συγκεκριμένη χρήση που θέλει αυτός να κάνει (οπότε και εν ισχύ να είναι η υπάρχουσα ΥΔΕ, πάλι θα πρέπει να βγει νέα αν γίνουν παρεμβάσεις - άρα εδώ κολλάει το γιατί "συνηθίζεται"). Αν από την άλλη θα νοικιάσεις σε κάποιον κάτι που α) δεν σκοπεύει ν' αλλάξει κάτι στην εγκατάσταση (καλή ώρα σε αποθήκη που λες) β) έχει ήδη λήξει η ισχύς της τρέχουσας ΥΔΕ, μάλλον το ορθόν είναι να του παραδώσεις ένα χώρο "έτοιμο για να κάνει την δουλειά του" (να βάλει μέσα τα πράγματα που θέλει απλώς), όπως θα έκανες με ένα σπίτι (δλδ να είναι "έτοιμο προς χρήση"), αναλαμβάνοντας εσύ το κόστος...Αν βέβαια έχει σκοπό να αλλάξει κάτι στην εγκατάσταση "επειδή δεν του κάνει", συνεννοηθείτε το να πληρώσει ούτως ή άλλως εκείνος, γιατί θα είναι μαλακία να πληρώσετε και οι δυο... Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από washcloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xraxra Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, washcloud είπε ...συνηθίζεται, καθώς στους επαγγελματικούς χώρους συνηθίζεται να γίνονται αλλαγές στην εγκατάσταση από τον ενοικιαστή του χώρου, οι οποίες να ανταποκρίνονται στην συγκεκριμένη χρήση που θέλει αυτός να κάνει (οπότε και εν ισχύ να είναι η υπάρχουσα ΥΔΕ, πάλι θα πρέπει να βγει νέα αν γίνουν παρεμβάσεις - άρα εδώ κολλάει το γιατί "συνηθίζεται"). Αν από την άλλη θα νοικιάσεις σε κάποιον κάτι που α) δεν σκοπεύει ν' αλλάξει κάτι στην εγκατάσταση (καλή ώρα σε αποθήκη που λες) β) έχει ήδη λήξει η ισχύς της τρέχουσας ΥΔΕ, μάλλον το ορθόν είναι να του παραδώσεις ένα χώρο "έτοιμο για να κάνει την δουλειά του" (να βάλει μέσα τα πράγματα που θέλει απλώς), όπως θα έκανες με ένα σπίτι (δλδ να είναι "έτοιμο προς χρήση"), αναλαμβάνοντας εσύ το κόστος...Αν βέβαια έχει σκοπό να αλλάξει κάτι στην εγκατάσταση "επειδή δεν του κάνει", συνεννοηθείτε το να πληρώσει ούτως ή άλλως εκείνος, γιατί θα είναι μαλακία να πληρώσετε και οι δυο... Οπως πάντα ουσιώδης και πλήρως επεξηγηματικός. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whosethere Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Έχει κάνει κπς αλλαγή ονόματος ηλεκτρονικά; επικοινώνησα με δεη και μου είπαν σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται εγγύηση και πως περίπου σε καμιά βδομάδα γίνεται η αλλαγή -αλλά επίσης τη δεύτερη φορά που επικοινώνησα ανέφεραν ότι χρειάζεται φωτογραφία του ρολογιού, που αρχικά δεν αναφεραν στα δικαιολογητικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, whosethere είπε Έχει κάνει κπς αλλαγή ονόματος ηλεκτρονικά; επικοινώνησα με δεη και μου είπαν σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται εγγύηση και πως περίπου σε καμιά βδομάδα γίνεται η αλλαγή -αλλά επίσης τη δεύτερη φορά που επικοινώνησα ανέφεραν ότι χρειάζεται φωτογραφία του ρολογιού, που αρχικά δεν αναφεραν στα δικαιολογητικά. Σε αλλαγή ονόματος συνήθως περναει ο Δεδδηε.. Είναι ανάλογα και με την περιοχη που είσαι.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whosethere Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, takoulou είπε Σε αλλαγή ονόματος συνήθως περναει ο Δεδδηε.. Είναι ανάλογα και με την περιοχη που είσαι.. ....άρα; παίρνουν τελικά εγγύηση; χρειάστηκε κάποιος άλλος να ανεβάσει φωτογραφία; μιλάς με γρίφους που δεν καταλαβαίνω επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί. (επίσης γίνεται αλλαγή σε ψηφιακό ρολόι;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, whosethere είπε ....άρα; παίρνουν τελικά εγγύηση; χρειάστηκε κάποιος άλλος να ανεβάσει φωτογραφία; μιλάς με γρίφους που δεν καταλαβαίνω επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί. (επίσης γίνεται αλλαγή σε ψηφιακό ρολόι;) Μην δίνεις πολύ βάση σε ότι λένε στην εξ. πελατών, όπως και εσύ διαπίστωσες άλλα λένε τη μία και άλλα την άλλη. Σε ότι λέει η σελίδα που κάνεις e-contract να δίνεις βάση, και εκεί δεν λέει κάτι για φωτογραφία, λέει "Να γνωρίζετε την ένδειξη του μετρητή". Όσο για την εγγύηση, δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει. Τον Μάρτιο που έκανα αλλαγή ονόματος σε κατάστημα πλήρωσα κανονικά 100€ εγγύηση την οποία την πήρα πίσω βάζοντας πάγια εντολή, τον Ιούνιο που πάλι έκανα αλλαγή ονόματος σε άλλη παροχή επίσης σε κατάστημα δεν μου ζήτησαν εγγύηση. Σε κάθε περίπτωση η τυχόν εγγύηση που θα δώσεις θα σου επιστραφεί αν βάλεις εξόφληση με πάγια εντολή. e-contract δεν έχω κάνει, και οι περισσότεροι από όσους το έκαναν προτείνουν να μην το προτιμάμε. Τώρα αν επιμένεις για e-contract, με μια απλή αναζήτηση στο forum θα βρεις πάρα πολλούς που έγραψαν την εμπειρία τους με λεπτομέρειες. Επίσης όχι, η αλλαγή ονόματος πραγματοποιείται χωρίς αλλαγή μετρητή σε ψηφιακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whosethere Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην δίνεις πολύ βάση σε ότι λένε στην εξ. πελατών, όπως και εσύ διαπίστωσες άλλα λένε τη μία και άλλα την άλλη. Σε ότι λέει η σελίδα που κάνεις e-contract να δίνεις βάση, και εκεί δεν λέει κάτι για φωτογραφία, λέει "Να γνωρίζετε την ένδειξη του μετρητή". Όσο για την εγγύηση, δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει. Τον Μάρτιο που έκανα αλλαγή ονόματος σε κατάστημα πλήρωσα κανονικά 100€ εγγύηση την οποία την πήρα πίσω βάζοντας πάγια εντολή, τον Ιούνιο που πάλι έκανα αλλαγή ονόματος σε άλλη παροχή επίσης σε κατάστημα δεν μου ζήτησαν εγγύηση. Σε κάθε περίπτωση η τυχόν εγγύηση που θα δώσεις θα σου επιστραφεί αν βάλεις εξόφληση με πάγια εντολή. e-contract δεν έχω κάνει, και οι περισσότεροι από όσους το έκαναν προτείνουν να μην το προτιμάμε. Τώρα αν επιμένεις για e-contract, με μια απλή αναζήτηση στο forum θα βρεις πάρα πολλούς που έγραψαν την εμπειρία τους με λεπτομέρειες. Επίσης όχι, η αλλαγή ονόματος πραγματοποιείται χωρίς αλλαγή μετρητή σε ψηφιακό. Σευχαριστώ για τις πληροφορίες, έψαξα και βρήκα καλά και κακά. Προτιμώ να αποφύγω την πάγια εντολή για διάφορους λόγους. Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανένας, γιατί ναι μεν το ρώτησα αλλά εδώ υπάρχει θησαυρός εμπειριών και γνώσης, το Ε1 αρκεί για συμβόλαιο σωστα; Ένας από τους κύριους λόγους που γίνεται η αλλαγή είναι για αίτηση ΚΟΤ και δε θέλω να πάρει εβδομάδες... Ίσως χρειάζεται να πάω από κατάστημα αλλά θα ήθελα να το αποφύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, whosethere είπε Σευχαριστώ για τις πληροφορίες, έψαξα και βρήκα καλά και κακά. Προτιμώ να αποφύγω την πάγια εντολή για διάφορους λόγους. Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανένας, γιατί ναι μεν το ρώτησα αλλά εδώ υπάρχει θησαυρός εμπειριών και γνώσης, το Ε1 αρκεί για συμβόλαιο σωστα; Ένας από τους κύριους λόγους που γίνεται η αλλαγή είναι για αίτηση ΚΟΤ και δε θέλω να πάρει εβδομάδες... Ίσως χρειάζεται να πάω από κατάστημα αλλά θα ήθελα να το αποφύγω. Χρειάζεσαι κάποιο αποδεικτικό ΑΦΜ και κάποιο αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο, το Ε9 κάνει και για τα δύο αν είσαι ιδιοκτήτης, αν είσαι ενοικιαστής τότε χρειάζεται και η εκτύπωση από το taxis για τη μίσθωση. https://www.dei.gr/el/e-contract/ Επίσης ακριβώς επειδή βιάζεσαι είναι καλός λόγος να πας από κατάστημα, μέσα σε 10 λεπτά θα έχεις ξεμπερδέψει, ενώ ηλεκτρονικά θα σου πάρει τουλάχιστον κάποιες μέρες αν όλα κυλήσουν άψογα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα