Joshua21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 14 λεπτά πριν, ringboy είπε Εφ οσον ο ενοικιαστης δεν κανει την αλλαγη ονοματος ειναι ευκολο να κοψεις το ρευμα. Για την προθεσμια αλλαγης ονοματος γινεται συμφωνια πριν το συμβολαιο. Σου λεει ποτε θα μπορεσει και αν δεν το κανει τοτε κανονιζεις την πορεια σου. Απο την πειρα μου ως ιδιοκτητης δυο μερες προθεσμια ειναι ως συνηθως πολυ λιγο. Και δεν γινεται να βαλεις το μαχαιρι στο λαιμο. Χτιζεις και μια σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ ιδιοκτητη και ενοικιαστη. Εκτος και αν νοικιαζεις καμια τριανταρια ακινητα και τα διαχειριζεται ψυχρά κανενας δικηγορος ή λογιστης. Επί της ουσίας συμφωνούμε, αν ο ενοικιαστής δεν πάρει το ρεύμα στο όνομα του τότε το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει τον ιδιοκτήτη είναι να κάνει διακοπή, αυτό ακριβώς είχα απαντήσει στον φίλο παραπάνω. Τώρα το πόσο ανοχή θα δείξει ο ιδιοκτήτης ας το κρίνει μόνος του, απλά να έχει υπόψιν ότι η διακοπή δεν γίνεται την ίδια στιγμή που θα τη ζητήσει, θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 εργάσιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mynam3 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Ακίνητο χωρίς ρεύμα, πόσες μέρες θέλει η επανασύνδεση; Επίσης την εγγύηση την καταβάλεις στην αίτηση ή στον πρώτο λογαριασμό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, mynam3 είπε Ακίνητο χωρίς ρεύμα, πόσες μέρες θέλει η επανασύνδεση; Επίσης την εγγύηση την καταβάλεις στην αίτηση ή στον πρώτο λογαριασμό; Υδε υπάρχει σε ισχύ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 18 λεπτά πριν, mynam3 είπε Ακίνητο χωρίς ρεύμα, πόσες μέρες θέλει η επανασύνδεση; Επίσης την εγγύηση την καταβάλεις στην αίτηση ή στον πρώτο λογαριασμό; Κανονικά έως 4 ημέρες, και φυσικά με την προϋπόθεση να μην έχει λήξει η ΥΔΕ. Την περασμένη Τρίτη που έκανα αλλαγή ονόματος δεν μου ζήτησαν εγγύηση, δεν ξέρω όμως αν αυτό ισχύει για κάθε περίπτωση. Σε άλλη περίπτωση τον Μάρτιο την πλήρωσα κανονικά την στιγμή που υπέγραψα τη σύμβαση (100€). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Υπαρχει τροπος να δω ως ιδιοκτητης αν ο ενοικιαστης πληρωνει τους λογαριασμους της δεη ενω αυτοι δεν ειναι στο ονομα μου, ξερει κανεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, Titos301 είπε Υπαρχει τροπος να δω ως ιδιοκτητης αν ο ενοικιαστης πληρωνει τους λογαριασμους της δεη ενω αυτοι δεν ειναι στο ονομα μου, ξερει κανεις; Όχι δεν υπάρχει, άλλωστε δεν σε αφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, Titos301 είπε Υπαρχει τροπος να δω ως ιδιοκτητης αν ο ενοικιαστης πληρωνει τους λογαριασμους της δεη ενω αυτοι δεν ειναι στο ονομα μου, ξερει κανεις; Έχεις βάσιμη υπόνοια ότι δεν πληρώνει; Κι επειδή καμμιά φορά λέμε "ΔΕΗ" κι εννοούμε τον πάροχο που μπορεί να είναι άλλος, σίγουρα μιλάμε για σύνδεση στην ΔΕΗ; Ή μήπως για κάποιον άλλο, "εναλλακτικό" πάροχο; Αν είναι όντως ΔΕΗ (και το έχεις σίγουρο), στην περίπτωση που σου είναι εύκολο, πάνε με το Ε9 σου σε κάποιο κατάστημα (κλείσε ραντεβού στο συγκεκριμένο κατάστημα μέσα από το σάιτ της ΔΕΗ - ίσως έχει και απογευματινά το συγκεκριμένο) και ρώτα εάν υπάρχει περίπτωση να σ' ενημερώσουν ΕΣΤΩ για το εάν "εξοφλούνται κανονικά" (χωρίς να διαθέσουν απαραίτητα περισσότερες λεπτομέρειες) Ή εάν υπάρχει ανεξόφλητο ποσό από μεριάς του. Στην ΕΥΔΑΠ μέχρι και τηλέφωνο μπορείς να πάρεις, δίνοντας απλά το ΑΦΜ σου ως ιδιοκτήτης, και να σ' ενημερώσουν ΟΛΙΚΑ για την κατάσταση του λογαριασμού. Στην ΔΕΗ δεν ξέρω (δεν θυμάμαι βασικά), αλλά πιθανώς να μην βγάλεις άκρη από τηλεφώνου (αν θες πάντως, δοκίμασε καλώντας στην εξυπηρέτηση πελατών, επειδή είναι σαφώς πιο εύκολο από το να πας σε κατάστημα, αν και ΚΑΙ εκεί παίζει να φας αναμονή μεγάλη ή να κάνεις κεφάλι με τις "επιλογές" τύπου "πάτα το τάδε"). Αν σου αρνηθούν, τότε δοκίμασε με το κατάστημα. Στην επιλογή "είδος ραντεβού", ό,τι και να βάλεις, το ίδιο είναι. Βάλε παρ' ολ' αυτά κάτι σχετικό με "λογαριασμούς"). Αν έχει πάει σε κάποιο άλλο πάροχο (μπορεί και να μην το γνωρίζεις καν), ας πούμε ότι δεν σε πολυνοιάζει ακόμη και αν έχει αφήσει απλήρωτους. Αν όμως έχει αφήσει απλήρωτους στη ΔΕΗ, κι αν έχει καταφέρει να τη σκαπουλάρει ως τώρα χωρίς διακοπή, και το ποσό που έχει μαζευτεί να είναι υπέρογκο, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει το εξής θέμα, που μπορεί να σ' επηρεάσει από έμμεσα έως και άμεσα : κάποια στιγμή φεύγει αυτός, κόβει το ρεύμα (ή του το κόβουν) και εσύ θες να βάλεις άλλον ενοικιαστή. Η ΔΕΗ λοιπόν, έχει την κακή συνήθεια εδώ και πολλά χρόνια (το έχω ως διαπιστωμένο προσωπικά, από τουλάχιστον 3 περιπτώσεις), να μην δέχεται να κάνει νέα σύνδεση, εάν έχει υπάρξει χρέος σε μία παροχή, αν δεν εξοφληθεί αυτό. Ανεξάρτητα από το εάν το χρέος έχει γίνει υπό άλλο ΑΦΜ. Πες δηλαδή πως ο ενοικιαστής που λες φεύγοντας αφήνει ένα χρέος, πχ 1.000€. Ε η ΔΕΗ θεωρεί το χρέος "επί της παροχής" (ή αν θες, "επί του ακινήτου"), και εάν έρθει νέος ενοικιαστής (ή θες να κατοικήσεις ο ίδιος), θα ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο να εξοφλήσει το χρέος...Το ωραίο είναι ότι αυτό το κάνει παρανόμως, και θα πρέπει κάποιος (είτε ο υποψήφιος ενοικιαστής είτε ο ιδιοκτήτης) να την πάει δικαστικά για να βγάλει άκρη. Και προκειμένου να γίνει αυτό, η συνήθης (και πιο εύκολη) λύση, είναι ν' απευθυνθεί ο υποψήφιος ενοικιαστής σε άλλον πάροχο (ανάλογα τον πάροχο, ζητιέται κι εγγύηση. Σ΄ εμένα προ 5ετίας, που ήμουν ενοικιαστής, η Ελπέντισον που ρώτησα, μου είχε ζήτησει,,,,1.000€ εγγύηση - μπορεί και 1.500, δεν καλοθυμάμαι - επειδή ο ο προηγούμενος είχε αφήσει χρέος στην ΔΕΗ 10.000+€...Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω τόσα πολλά, και τελικά κατέληξα στην Πρωτέργεια, η οποία μου είχε ζητήσει κάπου γύρω στα 60...). Επειδή όμως στις μέρες μας, η ΔΕΗ μάλλον είναι ο προορισμός που επιλέγουν οι περισσότεροι (για την ώρα έστω), ενδέχεται ΑΝ όντως αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς ο νοικάρης σου, να έχεις θέμα με τον επόμενο, εάν θέλει σώνει και καλά ΔΕΗ. Θα είναι δηλαδή ένα "μείον", ίσως, για το ακίνητο, αν τυχόν θα έχει ένα τέτοιο "βάρος" (...βρίσκεις πχ κάποιον που μοιάζει "ιδανικός" ως ενοικιαστής, κι όταν του λες ότι δεν μπορεί να βάλει ΔΕΗ για τον συγκεκριμένο λόγο, να λακίσει και να τραβάς τα μαλλιά σου...). Ή όπως είπα, μπορεί να θελήσεις να μείνεις ο ίδιος, να θες ΔΕΗ, και να μην μπορείς.... Δες το λοιπόν. Κι αν ακόμη και σε κατάστημα σου πούνε "δεν επιτρέπεται" (να μάθεις αν χρωστάει), τουλάχιστον ρώτα πριν φύγεις, εάν συνεχίζει να υφίσταται αυτό που σου είπα : εάν δηλαδή θα δεχτεί η ΔΕΗ να ξανακάνει σύνδεση σε άλλον, στην περίπτωση που κάποιος αφήσει χρέος, ή αν απλά "θα πάει στο ΑΦΜ του μπαταχτσή". Μέχρι πέρσι τέτοιες μέρες πάντως που είχα ίδια γνώση επί του συγκεκριμένου (άλλη περίπτωση και εντελώς άλλη περιοχή μάλιστα), η ΔΕούλα συνέχιζε ν' αρνείται να προβεί σε νέα σύνδεση (να πάρει νέος ενοικιαστής το ρεύμα στο δικό του όνομα), "αν δεν αναλάμβανε και το χρέος τρίτου" (συνήθως μάλιστα κάνουν μπαλάκι τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή, στον ιδιοκτήτη : "πες του να το πληρώσει αυτός, αφού θέλει να δει το ακίνητό του να νοικιάζεται"...). Αν τυχόν έχει αλλάξει κάτι σε αυτή της την πρακτική και το μάθεις, μετάφερέ το μας... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Titos301 είπε Υπαρχει τροπος να δω ως ιδιοκτητης αν ο ενοικιαστης πληρωνει τους λογαριασμους της δεη ενω αυτοι δεν ειναι στο ονομα μου, ξερει κανεις; Εκτύπωσε το Ε9 (αναγράφει τον αρ. παροχής για το οίκημα σου) πήγαινε στο Δήμο και ρώτα είναι πληρωμένα τα δημοτικά τέλη. Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί εκδίδονται ανά μήνα ή ανά δίμηνο και το περιθώριο πληρωμής είναι 20 μέρες ή 40 μέρες για το ΚΟΤ, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να είναι πληρωμένα τα τέλη μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο. Αν είναι απλήρωτοι προηγούμενοι μήνες, πιθανώς να χρωστάει ή να έχει κάνει διακανονισμό. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να έχει πληρώσει αλλά να έχει καθυστερήσει ο πάροχος να αποδόσει τα τέλη στο Δήμο... είναι λίγοι οι πάροχοι που έχουν τέτοιο θέμα πχ Volton. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από ekrepali 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) @washcloud τραγικα πραγματα απο τη ΔΕΗ, 100 χρονια πισω, ηθελα να εχω υποψιν μου τη διαδικασια οταν το κανω θα ενημερωσω, ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες @ekrepaliευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από Titos301 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikko_ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Επειδή το έψαξα το θέμα φαίνεται ότι οι διαδικασίες αλλαγής ονόματος γίνονται και ηλεκτρονικά (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο νήμα). Για τη ΔΕΗ: https://econtract.dei.gr/ στην επιλογή Αλλαγή Ονόματος/Χρήσης. Το έκανα και περιμένω να δω τι θα απαντήσουν γιατί χρειάζεται και ΥΔΕ. Για την ΕΥΔΑΠ: https://www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/ Το έκανα και ολοκληρώθηκε αυθημερόν. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιλογή να πάει στο όνομα του ενοικιαστή με την υποβολή του μισθωτήριου. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από nikko_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, nikko_ είπε Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Επειδή το έψαξα το θέμα φαίνεται ότι οι διαδικασίες αλλαγής ονόματος γίνονται και ηλεκτρονικά (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο νήμα). Για τη ΔΕΗ: https://econtract.dei.gr/ στην επιλογή Αλλαγή Ονόματος/Χρήσης. Το έκανα και περιμένω να δω τι θα απαντήσουν γιατί χρειάζεται και ΥΔΕ. Για την ΕΥΔΑΠ: https://www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/ Το έκανα και ολοκληρώθηκε αυθημερόν. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιλογή να πάει στο όνομα του ενοικιαστή με την υποβολή του μισθωτήριου. Ναι γινεται ηλεκτρονικά.. Απλά υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση 5-6 ημερων γιατί θα πρεπει να στείλεις τα έγραφα σου και μετά αυτοί να τα παραλάβουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, nikko_ είπε Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Επειδή το έψαξα το θέμα φαίνεται ότι οι διαδικασίες αλλαγής ονόματος γίνονται και ηλεκτρονικά (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο νήμα). Για τη ΔΕΗ: https://econtract.dei.gr/ στην επιλογή Αλλαγή Ονόματος/Χρήσης. Το έκανα και περιμένω να δω τι θα απαντήσουν γιατί χρειάζεται και ΥΔΕ. Για την ΕΥΔΑΠ: https://www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/ Το έκανα και ολοκληρώθηκε αυθημερόν. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιλογή να πάει στο όνομα του ενοικιαστή με την υποβολή του μισθωτήριου. Η αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται και ηλεκτρονικά, αλλά για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να τους αποστείλεις υπογεγραμμένα όσα έγγραφα απαιτούνται, ενώ σε κατάστημα ξεμπερδεύεις μέσα σε 10 λεπτά. Όσο για την ΥΔΕ εφόσον το ρεύμα στο ακίνητο δεν είναι κομμένο δεν χρειάζεται να βγάλεις νέα άμεσα, θα γίνει η αλλαγή ονόματος και μετά ο ΔΕΔΔΗΕ θα απαιτήσει να του πας νέα με προθεσμία 6 μήνες. Επίσης στο τελευταίο που αναφέρεις μάλλον κάπου μπερδεύτηκες, ο ενοικιαστής για να πάρει στο όνομα του το ρεύμα θα πρέπει να υπογράψει σύμβαση υποβάλλοντας την απόδειξη υποβολής μίσθωσης, αυτομάτως δεν γίνεται τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Απο προσωπικη εμπειρια ποτε ηλεκτονικες αιτησεις σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Titos301 είπε @washcloud τραγικα πραγματα απο τη ΔΕΗ, 100 χρονια πισω, ηθελα να εχω υποψιν μου τη διαδικασια οταν το κανω θα ενημερωσω, ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες ...είναι όντως ένα από τα (μεγάλα - ίσως και το μεγαλύτερο) κακά της ΔΕΗ όπως υπάρχει σήμερα (...το οποίο γενικά δεν πολυδιαφέρει από το πώς υπήρχε το 1922, πράγματι ). ...όμως, στο σημερινό γενικό χάλι που ζούμε από πέρσι τέτοιο καιρό σχεδόν, καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς), η ΔΕΗ είναι ασύγκριτα καλύτερη επιλογή (το λέω, ενώ που για διάφορους λόγους δεν κατάφερα να πάω σε αυτήν, όταν έπρεπε, δηλαδή κάπου μέχρι τον Νοέμβρη του '21, το αργότερο, για να προλάβαινα τις σκοτωμένες για τα σημερινά δεδομένα τιμές της στα σταθερά της, για ΔΥΟ παρακαλώ χρόνια...). Και όχι μόνο για το επιφανειακό/γενικό "είναι η φθηνότερη" (που ΕΙΝΑΙ, αν κι εξαρτάται από την κάθε περίπτωση, έτσι "μπλεγμένα" που είναι τα πράγματα. Αν πχ κάποιος είναι σε σταθερό άλλου παρόχου και δεν του έχουν αλλάξει τιμές/όρους, με τιμή πχ 0,11 την κιλοβατώρα, όσο δεν του αλλάζουν κάτι, να ΜΗν πάει ΔΕΗ...). Είναι ΤΟΣΑ πολλά τα κακά των άλλων (μεμονωμένα και συνδυαστικά), που πραγματικά (ενώ έχω γράψει αρκε΄τ απαό αυτά κάποιες φορές), δεν έχω κουράγιο να τ' απαριθμήσω. Όχι απλώς επειδή "οι άλλοι είναι κακοί, φτου κακά" (και η ΔΕΗ είναι "η εκ των πραγμάτων αγία" <- σε καμμία περίπτωση), αλλά επειδή παίζουν ΠΑΡΑ πολλά (πχ η ΔΕΗ είναι του "μεγέθους" που ήταν και είναι, κι έχει τις κυβερνητικές πλάτες αλλά και τις οδηγίες, να κάνει όπως κάνει, για προφανείς λόγους, που επίσης είναι πολλοί. Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της άλλωστε ανήκει ακόμα στο κράτος, κι ας πετσοκόφτηκε/ξεπουλήθηκε/έχασε πρόσφατα ακόμη και το "51%"). Τεσπα η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή, κι απ' ό,τι φαίνεται για πολύ-πολύ ακόμα, η ΔΕΗ είναι "ο μονόφθαλμος που ήταν πάντα, ενώ οι οι άλλοι γύρω ξαφνικά,,,τυφλώθηκαν". Και το ρεύμα δεν κόβει όπως οι άλλοι (αν κι έχει κι αυτή κατεβάσει τα όρια που είχε παλιότερα), και "δικε΄ς της επιδοτήσεις" είχε δώσει μέχρι το τέλος του '21, και παραπλανητικές τακτικές δεν εφαρμόζει, ενώ οι άλλοι έχουν ΞΕΦΥΓΕΙ πάνω σε αυτό, και τιμές δεν έχει ανεβάσει σε σταθερά (οι άλλοι ξεσκίστηκαν) μετά το περίφημο 6μηνο ισχύος, και (Σε σχέση με τον χαμό στους άλλους) έβαζε σωστά τις επιδοτήσεις (τις καθαρά κρατικές), και πολλά άλλα (<- και δεν είναι καραμέλα αυτό το "και πολλά άλλα"). Δεν ξέρω τί έχεις στο σπίτι που μένεις, αλλά όπως ήδη είπα για αυτό που νοικιάζεις, θα είναι δυνητικά ένα θέμα εάν ΤΥΧΟΝ σου αφήσει απλήρωτους ο συγκεκριμένος ενοικιαστής (ή ο οποιοσδήποτε μελλοντικός). Δεν θα καταστραφείς κι όλας, αλλά καλύτερα να μην τυχόν το βρεις μπροστά σου και γίνει "πονοκέφαλος". Συνεπώς, ναι, σε νοιάζει, γι' αυτό και φρόντισε να (προσπαθήσεις έστω να) βγάλεις άκρη. Καλή κι εναλλακτική στο μεταξύ που σου πρότεινε ο ekrepali (έξυπνο το να το πας "δια της τεθλασμένης"), αλλά καλύτερα να δοκιμάσεις την ευθεία οδό. Αν τυχόν έχεις ξερωγώ έστω και κάποιον που να έχει κάποιον που να γνωρίζει κάποιον που να έχει έναν ξάδερφο του οποίου η νύφη να,,,,δουλεύει στη ΔΕΗ (), εκμεταλλεύσου το.... Εν τω μεταξύ, αν το πιάνω καλά, παίζει πολύ να είναι σε φάση να φύγει ο ενοικιαστής που λες, κι επειδή ήταν γενικώς "κάπως" (και δη με τις υποχρεώσεις τους - έπρεπε πχ να τον κυνηγάς για κοινόχρηστα ή το νερό ή και αν σου καθυστέραγε νοίκια), φοβάσαι μην έχει κάνει κουτσουκέλα και με το ρεύμα, ε; Αν ναι, πιθανώς φεύγοντας όντως ν' αφήσει κάποια "τόνγκα"...Γι' αυτό τσέκαρέ το αν μπορέσεις (κι αν όντως είναι ΔΕΗ - αν είναι σ' εναλλακτικό, ασ' τον να τα βρούνε με τις εισπρακτικές που θα τον κυνηγάνε, αν και, θυμάμαι μια-δυο περιπτώσεις το τελευταίο 6μηνο εδώ μέσα, που στέλνανε ΚΑΙ "εναλλακτικοί" - η Πρωτέργεια σίγουρα - ειδοποιήσεις διακοπής σε άλλον από αυτόν που έκανε το χρέος : είτε ιδιοκτήτη, είτε επόμενο ενοικιαστή. Θέλω να πω, ακόμη και σ' εναλλακτικό να είναι τελικά αυτός, ΙΣΩΣ, αν φύγει, και καπάκι πάρει άλλος την παροχή στ' όνομά του, να του έρθουν του "νέου", ή και σε εσένα, ειδοποιήσεις διακοπής, παρά την αλλαγή ονόματος/παρόχου. Βέβαια ΠΡΑΚΤΙΚΑ παίζει να ΜΗΝ γίνει τίποτα, αλλά,,,,φύλαγε τα ρούχα σου κτλ....Γι' αυτό προσπάθα να μάθεις/να "κανονίσεις" να μην μείνει κα'να χρέος...Είμαστε άλλωστε σε χώρα που δεν ξέρεις τί θα σου 'ρθει κι από πού...) Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από washcloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Εχω δεη στο δικο μου σπιτι αλλα οχι σταθερο προγραμμα, γενικα μεχρι το φλεβαρη-μαρτη που ακουστηκε πολυ το περιφημο excel εδω στο insomnia δεν ειχα ιδεα οτι η δεη προσφερε τετοια προγραμματα😁 αλλα νταξει ευτυχως δεν εχω τρομερη καταναλωση οποτε καπως σωθηκε η κατασταση... δεν ειχα παει σε αλλο παροχο γιατι οσοι φιλοι και γνωστοι ειχαν παει μου ελεγαν τα χειροτερα, στην αρχη ηταν καλα μετα μας εμφανιζαν χρεωσεις απο το πουθενα και αλλα τετοια που θα τα ξερεις. Ακομα, δεν χωνευα το γεγονος οτι ο αλλος εβαλε κεφαλαιο ανοιξε μια εταιρια και απλα πουλουσε ρευμα χωρις να παραγει οποτε λεω κατσσ δεη να μαστε σιγουροι... Παντως εκτος απο το γολγοθα για την αλλαγη ονοματος στο λογαριασμο ή τελος παντων τον ελεγχο αυτου που συζητουσαμε παραπανω, η δεη δεν ειχε καταφερει να επικοινωνησει επαρκως οτι ειχε τετοια προγραμματα, δηλαδη ουτε καν φιλοι και γνωστοι δεν μου ελεγαν ξερεις εχει η δεη αυτο το σταθερο προγραμμα αλλα επειδη οι ιδιωτες παροχοι ειχαν φθημοτερο πηγα σ'αυτους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα