Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ονόματος λογαριασμού ΔΕΗ

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ήρεμος είμαι, σε αντίθεση με αυτούς που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της παραπληροφόρησης που τους παρέχετε.

Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, καλύτερα μην απαντάτε καθόλου.

Να σε προσλαβει η insomnia να δινεις ...συμβουλες !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όσο για τη δική σου περίπτωση δεν λέει απολύτως τίποτα, μια και ούτε εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις ούτε τον λόγο που σου χρέωσαν την επανασύνδεση, ούτε καν πόσα είχες πληρώσει. Ακόμα και για άσκοπη μετάβαση παίζει να σε χρέωσαν.

Αυτό που γράφεις είναι εντελώς αντιφατικό, πως γίνεται να μην υπάρχει στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ ενώ ταυτόχρονα να ανάρτησε κάποιος πινακάκι από ΔΕΔΔΗΕ?

Επίσης αυτό το πινακάκι "φάντασμα" γράφει ξεκάθαρα πως η επανασύνδεση χρεώνεται με τόσο ασχέτως του λόγου διακοπής, ακόμα και αν πάρει άλλος την παροχή στο όνομα του?

Τί σημασία έχει "ο λόγος που χρέωσαν την επανασύνδεση" (και αν "το γνωρίζω" ή όχι; Που προφανώς το γνωρίζω - είναι αυτονόητος, και είναι η περίπτωση που περιέγραψα); Εγώ απλά ανέφερα περιστατικό επιβολής "τέλους επανασύδνεσης" για το οποίο εξέφρασες αμφιβολία αν υφίσταται ως τέλος... Το αν είναι σχετικό με την περίπτωση που συζητάμε, άλλο καπέλο (για το οποίο εξέφρασα επιφύλαξη - δεν είπα ότι σώνει και καλά στο κομμένο ρεύμα, λόγω καταγγελίας σύμβασης από χρήστη, θα επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος, όταν πάει να γίνει επανασύνδεση...Απλά τόνισα ότι σαν "έννοια"΄, υφίσταται. Τώρα σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις, δεν ξέρω).

..."αντιφατικό"...;! Δεν σε καταλαβαίνω :

Αναφορά σε κείμενο

φθινόπωρο '21

...αν από τότε άλλαξε το layout της σελίδας του ΔΕΔΔΗΕ (που άλλαξε, ίσως και πάνω από μία φορά). Εγώ απλά τόνισα τί θα βρεις αν γκουγκλάρεις. Δεν μπορώ να ξέρω αν επειδή δεν υπάρχει πλέον ως αναφορά στο σάιτ του ΔΕΔΔΗΕ, ισχύει ή δεν ισχύει ως χρέωση (πιθανώς να μην ισχύει, αλλά χωρίς επιβεβαίωση, δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος). Ίσως αλλάζοντας το σάιτ, να άφησαν πράγματα απ' έξω. Ακόμη πχ και για την περίπτωση επανασύνδεσης μετά από κόψιμο λόγω χρέους, νομίζω ότι δεν αναφέρεται ποσό, πράγμα που ανέκαθεν ίσχυε (και μιας και είναι "πρόσφατο" το ποστ, λίγο δύσκολα να άλλαξαν ίσα-ίσα τώρα κάτι που ίσχυε πάντα, ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ).

Αν γκουγκλάρεις "τέλος επανασύνδεσης insomnia" νομίζω θα το βρεις άμεσα το σχετικό θρεντ με το πινακάκι (πριν από κάτι βδομάδες που το τσέκαρα, ήταν στα πρώτα αποτελέσματα). Το λέω επειδή ρωτάς αν αναφέρεται σε "υποπεριπτώσεις"/λόγους διακοπής/χρεώσεις κτλ. Αν θυμάμαι καλά πάντως, όχι δεν αναφερόταν. Παίζει να ήταν απλά αναφορά γενικά σε "τέλος επανασύνδεσης". Το μόνο σίγουρο, δεν ανέφερε +ΦΠΑ (ή μη). Και ήταν screenshot τμήματος του πίνακα (αν θυμάμαι καλά).

Δεν προσπαθώ να "πείσω" ότι "τα πράγματα είναι όπως τα λέω ΕΓΩ" πάντως : απλά αναφέρω την εμπειρία μου, έστω και με "μισά δεδομένα" (και με "αν" και "απ' όσο θυμάμαι"), για την περίπτωση που κάτι από αυτά θα φανούν χρήσιμα για κάποιον που θα το ψάξει (και απλά να έχει την "μαρτυρία" μου στην άκρη του μυαλού του). Κι αυτό επειδή θεωρώ ότι η συγκεκριμένη "μισοπληροφόρηση" δεν λειτουργεί ως παραπληροφόρηση : ΚΑΘΕ στοιχείο μπορεί να έχει την αξία του (όπως μπορεί και όχι). Αρκεί αυτός που το καταθέτει να εκφράζει την όποια επιφύλαξή του.

30 λεπτά πριν, washcloud είπε

δεν είπα ότι σώνει και καλά στο κομμένο ρεύμα, λόγω καταγγελίας σύμβασης από χρήστη, θα επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος, όταν πάει να γίνει επανασύνδεση...

Μα αυτό ακριβώς έκανες, ρώτησε ο φίλος αν συμφέρει να κάνει διακοπή στο ρεύμα για το χρονικό διάστημα που το διαμέρισμα του θα μείνει άδειο, και εσύ του απάντησες ότι αν το κόψει τώρα θα πρέπει να πληρωθεί τέλος επανασύνδεσης για να το επανασυνδέσει ο νοικάρης

Η απάντηση που του έδωσες ήταν εντελώς λάθος, άσχετα που δεν το παραδέχεσαι.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μα αυτό ακριβώς έκανες, ρώτησε ο φίλος αν συμφέρει να κάνει διακοπή στο ρεύμα για το χρονικό διάστημα που το διαμέρισμα του θα μείνει άδειο, και εσύ του απάντησες ότι αν το κόψει τώρα θα πρέπει να πληρωθεί τέλος επανασύνδεσης για να το επανασυνδέσει ο νοικάρης

...ξεκίνησα να γράφω μια πιο εκτενή απάντηση, αλλά τελικά αποφάσισα να πω μόνο αυτό : εφ' όσον νομίζεις ότι έχω θέμα "παραδοχής", δεν έχει νόημα το οτιδήποτε άλλο.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αν καποιος απλα χωρις λογο ζητησει διακοπη παροχης δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι δεν θα υπαρξει κοστος επανασυνδεσης 

Ο τεχνιτης που θα κανει τις δυο ενεργειες πρεπει να πληρωθει .Δεν υπαρχει υπαιτιοτητα του ΔΕΔΔΗΕ.

Το ποιος παραδεχεται εδω και ποιος οχι καλυτερα αστο ...Δεν σε συμφερει .

Στις 23/6/2022 στις 8:25 ΠΜ, nikko_ είπε

Πως διασφαλίζεις ότι ο νέος ενοικιαστής θα βάλει το λογαριασμό στο όνομα του ; Ή τη διαδικασία αυτή την κάνει ο ιδιοκτήτης ; 

Κυταξε, εγω που εχω κανει την διαδικασια 6 φορες τα τελευταια 20 χρονια ως ιδιοκτητης,  πριν να κανω τα συμβολαια, θετω προφορικο ορο, την αλλαγη ονοματος  ρευματος και νερου,  με την δικη μου παρουσια

Πρακτικα προκειται για μεταβιβαση δικαιωματων οποτε δικαιουσαι να παρευρισκεσαι και εσυ.  Δεν εχει φερει ποτε κανεις ενοικιαστης  αντιρηση  και ειναι και ο ασφαλεστερος  τροπος να εχεις ησυχο το κεφαλι σου μια ωρα αρχυτερα.

Η αλλαγη του ονοματος στους οργανισμους γινεται πλεον με ραντεβου που κλεινεται ονλαιν και

ειναι πολυ ευκολα.

4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν καποιος απλα χωρις λογο ζητησει διακοπη παροχης δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι δεν θα υπαρξει κοστος επανασυνδεσης 

Ok, δεν είσαι σίγουρος, το εμπεδώσαμε.

Εγώ πάλι είμαι σίγουρος επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι στην περίπτωση του φίλου παραπάνω (ο ιδιοκτήτης ζητάει διακοπή, και ο ενοικιαστής κάνει νέα σύμβαση στον πάροχο του) τέλος επανασύνδεσης δεν χρεώνεται.

11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο τεχνιτης που θα κανει τις δυο ενεργειες πρεπει να πληρωθει .Δεν υπαρχει υπαιτιοτητα του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο τεχνίτης θα πληρωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ μια και αυτός τον έστειλε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τώρα αν ο ΔΕΔΔΗΕ χρεώνει τις εργασίες αυτές σε κάποιους άλλους (πχ στους παρόχους που εκπροσωπούν τους πελάτες) ούτε το γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει, για μένα ως καταναλωτή σημασία έχει ότι ούτε ο ιδιοκτήτης που εμμέσως ζήτησε την διακοπή ούτε ο ενοικιαστής που εμμέσως ζήτησε την επανασύνδεση πληρώνουν κάτι.

37 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το ποιος παραδεχεται εδω και ποιος οχι καλυτερα αστο ...Δεν σε συμφερει .

Ευτυχώς που με ενημερώνεις για τα συμφέροντα μου, τι θα έκανα χωρίς εσένα :)

4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ευτυχώς που με ενημερώνεις για τα συμφέροντα μου, τι θα έκανα χωρίς εσένα :)

Η Insomnia τι θα έκανε χωρίς εσένα...... 

Για τα συμφέροντα σου καρφάκι δεν μου καίγεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ringboy είπε

Κυταξε, εγω που εχω κανει την διαδικασια 6 φορες τα τελευταια 20 χρονια ως ιδιοκτητης,  πριν να κανω τα συμβολαια, θετω προφορικο ορο, την αλλαγη ονοματος  ρευματος και νερου,  με την δικη μου παρουσια

Πρακτικα προκειται για μεταβιβαση δικαιωματων οποτε δικαιουσαι να παρευρισκεσαι και εσυ.  Δεν εχει φερει ποτε κανεις ενοικιαστης  αντιρηση  και ειναι και ο ασφαλεστερος  τροπος να εχεις ησυχο το κεφαλι σου μια ωρα αρχυτερα.

Η αλλαγη του ονοματος στους οργανισμους γινεται πλεον με ραντεβου που κλεινεται ονλαιν και

ειναι πολυ ευκολα.

Οι προφορικές συμφωνίες δεν σου εξασφαλίζουν απολύτως τίποτα, και αυτό επειδή δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Το μόνο που θα σε εξασφαλίσει 100% είναι μετά από 2 ημέρες πχ να πας στον πάροχο σου και να ζητήσεις διακοπή.

Επεξ/σία από Joshua21

Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Στο σάητ της ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ξεκάθαρα σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει τέλος επανασύνδεσης

Αν είναι εύκολο δώσε και το link στο site του ΔΕΔΔΗΕ.

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν είναι εύκολο δώσε και το link στο site του ΔΕΔΔΗΕ.

link στο site του ΔΕΔΔΗΕ

To πρώτο λινκ στο τέλος της σελίδας "Χρεώσεις για την εκτέλεση εργασιών σε παροχές ηλεκτρικού ρεύματος"

• Like 1
  • Thanks 1

41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι προφορικές συμφωνίες δεν σου εξασφαλίζουν απολύτως τίποτα, και αυτό επειδή δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Το μόνο που θα σε εξασφαλίσει 100% είναι μετά από 2 ημέρες πχ να πας στον πάροχο σου και να ζητήσεις διακοπή.

Αν ο ενοικιαστης δεν τηρησει την συμφωνια και δεν παρει την παροχη στο ονομα του ο ιδιοκτητης εχει καθε δικαιωμα να ζητησει διακοπη της με μια απλη αιτηση στον παροχο .

14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ok, δεν είσαι σίγουρος, το εμπεδώσαμε.

Εγώ πάλι είμαι σίγουρος επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι στην περίπτωση του φίλου παραπάνω (ο ιδιοκτήτης ζητάει διακοπή, και ο ενοικιαστής κάνει νέα σύμβαση στον πάροχο του) τέλος επανασύνδεσης δεν χρεώνεται.

:)

Το εμπεδωσαμε πληρως οτι εισαι η...ΔΟΜΗ 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/6/2022 στις 9:52 ΜΜ, Joshua21 είπε

Εφ οσον ο ενοικιαστης δεν κανει την αλλαγη ονοματος ειναι ευκολο να  κοψεις το ρευμα.  Για την προθεσμια  αλλαγης ονοματος γινεται συμφωνια πριν το συμβολαιο.  Σου λεει ποτε θα μπορεσει και αν δεν το κανει τοτε κανονιζεις την πορεια σου.  Απο την πειρα μου  ως ιδιοκτητης δυο μερες προθεσμια  ειναι  ως συνηθως πολυ λιγο. Και δεν γινεται να  βαλεις  το μαχαιρι στο λαιμο. Χτιζεις και μια σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ ιδιοκτητη και ενοικιαστη.   Εκτος και αν νοικιαζεις καμια τριανταρια ακινητα και τα διαχειριζεται ψυχρά  κανενας δικηγορος ή λογιστης.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...