Προς το περιεχόμενο

Corsair ssd f80

emm_stra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

'εχω τον δισκο του θεματος σαν τον δισκο για το λειτουργικο και ενω στην αρχη ειχε καλες ταχυτητες τωρα τελευταια εχει αρκετα μειωμενες, οπως :

-atto : 213044 write & 275036 read στα 8192,0.

-crystal diskmark : 262 read & 165 write

υπαρχει κατι που μπορω να κανω γιαυτο?? Ειναι λογικα αυτα τα νουμερα? και γιατι τοση διαφορα στο write αναμεσα στα 2 προγραμματα???

ξερω οτι για τους intel υπαρχει μια εφαρμογη που ξαναεπαναφερει τους δισκους, η οποια δεν δουλευει για τον δικο μου.

Δημοσ.

γιατί το CrystalDiskMark δεν παίζει σωστά με SandForce based SSDs...

ευχαριστω για την απαντηση

στο atto η ταχυτητα εγγραφης ειναι παλι μικρη αφου ο δισκος στην αρχη ειχε καπου 250..

τι μπορω να κανω γιαυτο??

Δημοσ.

Χμμ άρα δε φταίει αυτό..

Έχεις κάνει τα tweaks;

αυτα που λενε στο site της corsair.forum για αυξηση επιδοσεων, τα εκανα, και ενω την πρωτη φορα ηταν καλα, απο χθες που δοκιμασα τυχαια τα νουμερα ειναι αυτα που εχω γραψει παραπανω..

Δημοσ.

εννοειται οτι τα ειχ κανει στην αρχη και ηταν οκ...

GarbageCollection ειναι η λυση στο προβλημα σου.Ετσι κανει και ο Vertex που εχω,αν τον αφησω κανενα μηνα με συνεχης εγγραφες χωρις GarbageCollection,πεφτει αρκετα το write του.Θα τον αφηνεις,αναλογα και την χρηση που του κανεις,κανα δυο 10ωρα την εβδομαδα ανοιχτο να καθαριζει ο controler την σαβουρα και θα εισαι οκ.

Δημοσ.

GarbageCollection ειναι η λυση στο προβλημα σου.Ετσι κανει και ο Vertex που εχω,αν τον αφησω κανενα μηνα με συνεχης εγγραφες χωρις GarbageCollection,πεφτει αρκετα το write του.Θα τον αφηνεις,αναλογα και την χρηση που του κανεις,κανα δυο 10ωρα την εβδομαδα ανοιχτο να καθαριζει ο controler την σαβουρα και θα εισαι οκ.

δλδ δεν χρειαζεται καποιο προγραμμα απλα να ειναι ανοικτος ο η/υ για κανα 10ωρο καθε εβδομαδα χωρις να κανω τιποτα αλλο? θα μπορω να χρησιμοποιω τον η/υ κατα την διαρκεια αυτη?

Δημοσ.

Τι παίζει ακριβώς με το GarbageCollection; Συνίσταται για όλους ή για κάποιους SSD's;

Φανη,δεν ειμαι σιγουρος για ssd πλην Sandforce επειδη δεν το εχω ψαξει.Για τους Sandforce παντως ξερω οτι δουλευει.Ξερω επισεις οτι πραγματικα κανει δουλεια επειτα απο δικες μου δοκιμες.Ανεβαζει αρκετα την ταχυτητα του write,και σε αισθηση και στα μετροπρογραμματα.Τι ακριβως ειναι,ειναι ενα future του controler το οποιο του επιτρεπει να απομακρυνει τη σαβουρα που μαζευεται απο την συνεχη χρηση.Το λενε ITGC (Idle Time GarbageCollection) και το οποιο μπαινει σε λειτουργια μολις ο controler αντιληφθει idle,οχι αμεσως μετα απο καποια ωρα,ή μαλλον για να ειμαι ακριβης μετα απο καποια λεπτα.Το εχουν ενσωματωσει (μιλαω για την OCZ) μεσα στο firmware,δεν θυμαμαι απο ποιο ομως και μετα.

δλδ δεν χρειαζεται καποιο προγραμμα απλα να ειναι ανοικτος ο η/υ για κανα 10ωρο καθε εβδομαδα χωρις να κανω τιποτα αλλο? θα μπορω να χρησιμοποιω τον η/υ κατα την διαρκεια αυτη?

Ο δικος σου ειναι Corsair,και σε σενα δουλευει το GarbageCollection κανονικα.Πρεπει να κανεις ενα δυο πραγματακια πρωτα και μετα απλα πατας log off (αποσυνδεση χρηστη δλδ) και το αφηνεις καποιες ωρες ωστε να κανει ο controler την δουλεια του.Ψαξε λιγο στο φορουμ της Corsair και θα το βρεις.Αλλιως θα σου βαλω εγω οταν μπορεσω το λινκ.

Δημοσ.

δλδ ολοι οι ssd θελουν τετοια φροντιδα?επειδη σκεφτομαι να παρω εναν αλλα αν ειναι να καθομαι να το νταντευω........

Δημοσ.

Δεν ειπε κανενας να το νταντευεις,ουτε να του αλλαζεις πανες.Ειναι τοσο δυσκολο δλδ να αφηνεις τον υπολογιστη idle καποιες ωρες? :huh:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...