Dimitris_il_mix Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Έχω το εξής πρόβλημα: έχω τον δίσκο Barracuda 750gb (7200.12) και πρόσφατα αγόρασα μια εξωτερική θήκη ( αυτή εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505851 ) έτσι ώστε να τον συνδέω με laptop !! Συνδέω λοιπόν την θήκη usb, αναγνωρίζεται σαν καινούργια συσκευή, εγκαθιστούνται τα απαραίτητα και είναι έτοιμη για χρήση. Παρόλα αυτά πηγαίνω στον "Υπολογιστή μου" και δεν εμφανίζεται πουθενά ο δίσκος σαν removable storage. (έχω το Λειτουργικό windows 7 αν έχει κάποιο ρόλο) Να προσθέσω και κάτι ακόμα ίσως σημαντικό. Ο δίσκος αυτός πριν λίγο καιρό ήταν στο desktop pc μου το οποίο είχε windows xp και όλα ήταν μια χαρά. Όταν όμως τον έβαλα εσωτερικά σε ένα άλλο desktop pc με windows 7, για να τον "δει" το pc αυτό έπρεπε να το ανοίξω και στην συνέχεια να κάνω restart. (με την δεύτερη φορά δηλαδή τον έβλεπε) Στο laptop που το βάζω μαζί με την θήκη όταν πάω disk management μου εμφανίζει "Disk1 Dynamic Invalid " . Στο δεξί κλικ έχω κάποιες επιλογές "Reactivate Disk" και "Convert to basic Disk" αλλά φοβάμαι να πειράξω τίποτα μην χάσω τα αρχεία μου. Παραθέτω και εικόνα. (Ο δίσκος είναι μισο-γεμάτος) Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια λύση ;; (η θήκη δουλεύει μια χαρά γιατί την έστειλα πίσω και μου είπαν οτι είναι εντάξει) Ευχαριστώ πολύ. Βρήκα κάτι στο google. Μου φαίνεται παρόμοια περίπτωση με την δικιά μου. Ισχύει ?? Να κάνω ότι έκανε και το παλικάρι;; Βέβαια εμένα είναι δίσκος τοποθετημένος σε εξωτερική θήκη. http://windows7forums.com/windows-7-support/3906-dynamic-disk-invalid.html
SPANK Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το καλύτερο κατα την γνώμη μου ειναι αν μπορείς να το. ξανα κάνεις εσωτερικό να μεταφέρεις τα πράγματα σου για ασφάλεια σε ενα αλλο δίσκο και μετα τον βάζεις στην θήκη format parition και θα είσαι κομπλέ. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις αυτο που έκανε το αλλο το παιδί στο forum που διάβασες και δούλεψε αλλα ειναι ρίσκο απο την στιγμή που έχεις δεδομένα μεσα.
koprodogis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Φιλε μου ακριβως χθες ειχα να α;ντιμετωπισω το ιδιο ακριβως προβλημα, με το συγκεκριμενο δισκο και μεταφορα απο xp σε seven. Δεν θυμαμαι ακριβως τι εκανα μιας και τα δοκιμασα ολα σχεδον. Οταν κανεις δεξι κλικ στο δισκο και σου δινει τις επιλογες που λες επελεξα το Reactivate Disk και μετατραπικε μια χαρα. Δοκιμασε το δε θα χασεις τα δεδομενα σου
Dimitris_il_mix Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το έψαξα λίγο και βρήκα ένα προγραμματάκι για παρόμοιο πρόβλημα. Αυτό εδώ είναι το prog: http://www.dynamic-disk.com/invalid-dynamic-disk.html . Μου φαίνεται οτι είναι για ίδια περίπτωση. Βέβαια ο δικός μου είναι στην θήκη και τον βάζω με usb. Απ'την άλλη επειδή δεν είναι free δεν ξέρω η demo version τι μπορεί να κάνει. SPANK και koprodogis thanx !! Μάλλον αρχικά θα δοκιμάσω το Reactivate Disk !!
Dimitris_il_mix Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Φιλε μου ακριβως χθες ειχα να α;ντιμετωπισω το ιδιο ακριβως προβλημα, με το συγκεκριμενο δισκο και μεταφορα απο xp σε seven. Δεν θυμαμαι ακριβως τι εκανα μιας και τα δοκιμασα ολα σχεδον. Οταν κανεις δεξι κλικ στο δισκο και σου δινει τις επιλογες που λες επελεξα το Reactivate Disk και μετατραπικε μια χαρα. Δοκιμασε το δε θα χασεις τα δεδομενα σου Δυστυχώς δεν με αφήνει να κάνω Reactivate Disk !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.