Προς το περιεχόμενο

Gigabyte p67-ud4 vs Asus P8P67 Deluxe

SkaKostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω λέω να πάς σε 60άρι πάντως

και με τον 60άρι καλυμένος θα είσαι, απλά για να μη ζεις με το άγχος. Εναλλακτικά σου προτείνω τον F60 τον οποίο έχω και εγώ.

Για να κάνω το sum σου προτείνω την mobo της Gigabyte -αν θες κάτι που να ξεχωρίζει την Sabertooth της ASUS-, τον 2600Κ -ή τον 2500Κ σε περίπτωση που δεν επαρκεί το budget- και τον Corsair F80A -ως τη νεότερη κυκλοφορία της εταιρίας- με έναν μεγάλης χωρητικότητας σκληρό. Αυτές θα ήταν οι δικές μου επιλογές αν ήμουνα στη θέση σου πάντως.

Δημοσ.

θα παω σε 2600κ και για ssd αργοτερα γιατι το budget δεν το επιτρεπει..ευχαριστω πολυ παιδια..για μητρικη για gigabyte το βλεπω..δεν θα περιμενω την sabertooth

Δημοσ.

για να υπαρχει και μια απαντηση εντος θεματος, εγω θα σου πω ΜΗΝ παρεις την UD4. Δε το λεω απο πλευρας εταιρειας, αλλωστε gigabyte εχω (και μαλλιστα τη UD4 αλλα θα την αλλαξω με UD3). Απλα εχει κακο layoyt για τα pci-express για μητρικη των 200 ευρω. Επειδη εχει μονο 2 pci-e x16, αν βαλεις κατι στη δευτερη αυτοματα ριχνει και την 1η σε 8x (την καρτα γραφικων σου δηλαδη, και ΔΕΝ το θες αυτο). Ειναι ο πιο fail σχεδιασμος αυτος. Ολες οι Asus απο την PRO Και πανω εχουν 3 pci-e x16 οποτε αν θες κατι εξτρα το βαζεις στην τριτη και δε σου κοβει την καρτα και μπορεις να κανεις και sli/xfire κλπ αργοτερα.

Η UD3 απο την αλλη που κανει μονο 135 ευρω ουσιαστικα σε αποτρεπει απο sli/xfire αφου η 1η pci-e ειναι κολλημενη στα 16 και η δευτερη στα 4, αλλα γλιτωνεις απο το προβλημα της UD4 ετσι...

Επειδη αυτη η πλατφορμα (1155) δεν ειναι πολυ καλη για Multi-gpu anyway (λιγα pci-e lanes) ειμαι της αποψης, ή την giga ud3 Και γλιτωνεις και κανα φραγκο, ή την asus p8p67 pro (τα μοντελα πανω απο το pro δε θεωρω οτι εχουβν κατι σημαντικο παραπανω, οκ το front usb3 ειναι ενδιαφερον αλλα ο κονεκτορας υπαρχει και στην Pro και το βαζεις αργοτερα, δεν αξιζει τη διαφορα τιμης).

Κατα τα αλλα, συμφωνω με την προταση για 2500k (και ας εχω 2600k) και συμφωνω και με την επιλογη σου στην καρτα οσον αφορα το chip gtx560 (και ας εχω 6950) αλλα δε ξερω ποσο τσιμπημενη τιμη εχει η twinfrozr και αν συμφερει αυτη η υλοποιηση...

ΥΓ: Τελικα οτι εχω ΔΕΝ το προτεινω lol

Δημοσ.

Ειλικρινα με βοηθησε αυτο που μου ειπες οποτε θα παω σε καμια πιο φτηνη μητρικη και θα βαλω την διαφορα σε ενα ssd..αν μπορεις πες μου γιατι θα προτιμουσεσ 2500κ γιατι παιζουν και 100 ευρουλακια στο ενδιαμεσο..για το τελος ελπιζω να νικησουμε την αεκ με ανεση γιατι η εικονα της ομαδας δεν παλευεται...

Δημοσ.

Ο 2600Κ έχει +2MB Cache και φυσικά Hyperthreating. Αυτό με το layout θέλω να το ψάξω -δεν γνωρίζω ούτως ώστε να σου απαντήσω άμεσα-. Τέλος με τα 60GB είμαι κομπλέ -26GB spare- αλλά δεν έχω σκοπό να εγκαταστήσω κανένα game.

Δημοσ.

Τα 2mb cache κανουν ελαχιστη διαφορα στην αποδοση, μπορεις να το δεις σε οποιοδηποτε benchmark στα reviews. Ουσιαστικα λοιπον η διαφορα ειναι το hyperthreading.

Χωρις πολλα πολλα, αγνοωντας περιπτωσεις που ανηκουν στο 1/1000 , Hyperthreading = encoding. Αν ασχολεισαι με encoding ταινιων θα σου δωσει ενα πολυ καλο Boost και τοτε αξιζει ο 2600. Αν το παιρνεις κυριως για παιχνιδια, απλα δε κανει τιποτα το HT...

Γι'αυτο γενικα προτεινω τον 2500k...

Προσωπικα, σε μητρικες θα πηγαινα δαγκωτο στην P8P67 pro, δεν εχει ψεγαδι, τα δινει ολα και σε προσιτη τιμη στα ~165, αλλα δε μου αρεσουν τα μαγαζια που την πουλανε στην Ελλαδα, και επειδη ζυγιζω αρκετα και το θεμα RMA, γι'αυτο προτεινω την giga UD3 που στην τιμη της ειναι μια χαρα.

ΥΓ: Το πρωταθλημα εχει τελειωσει anyway εδω και κανα μηνα, ας κερδισουμε την ΑΕΚ ετσι για τις εντυπωσεις... Κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος, αλλα πλεον ολοι κοιταμε τι θα γινει το καλοκαιρι, το φετος εχει ληξει προ πολλου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...