Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

:rolleyes:

Παντως να ξερεις δεν είναι και 100 % σίγουρο.

Π.χ εμένα μου στείλαν τα βιβλία απο Αγγλία στις 18 Μαρτίου και μου ήρθαν στις 28-29..πάντως αν δεις οτι αργούν στείλε ενα e-mail και ρώτα αν τα στείλανε

Δημοσ.

:rolleyes:

Παντως να ξερεις δεν είναι και 100 % σίγουρο.

Π.χ εμένα μου στείλαν τα βιβλία απο Αγγλία στις 18 Μαρτίου και μου ήρθαν στις 28-29..πάντως αν δεις οτι αργούν στείλε ενα e-mail και ρώτα αν τα στείλανε

δεν πειραζει, οταν λες βιβλια ? εννοεις βιβλια βιβλια η τα prospectus ? που στελνω e-mail ?

Δημοσ.

Βιβλία κανονικά.

Εγω εχω ξεκινησει ήδη την σχολή!

Εχω γραφτεί και εχω ξεκινήσει το bachelor. e-mail στείλε απο εκει που τα περιμένεις! :P

Δημοσ.

Βιβλία κανονικά.

Εγω εχω ξεκινησει ήδη την σχολή!

Εχω γραφτεί και εχω ξεκινήσει το bachelor. e-mail στείλε απο εκει που τα περιμένεις! :P

ναι εχεις δικιο, αλλα το ειπα γιατι εχει τοσα πολλα e-mail το καθε πανεπιστημιο, αλλα το βρηκα :)

θελεις να μου πεις την ειδικοτητα σου και σε ποιο πανεπιστημιο θα πας ? εκανες foundation ε ?

Δημοσ.

Είμαι στο Open University ( www.open.ac.uk) και κάνω Bsc ( bachelor) στον τομέα Computing & ICT. :rolleyes: :rolleyes:

ευχαριστω, τα βιβλια πολλα ειναι ? τα ειδες καθολου ? δυσκολα ειναι ? good luck!!! :)

Δημοσ.

:)

Τωρα ξεκινάω! Το πρώτο module που κάνω αυτη την στιγμή (Introduction to business studies) έχει 5 Βιβλία των 100-120 σελίδων και ένα study companion(Βοήθημα.)Παρ'ολο που σπουδάζω πληροφορική πρέπει να επιλέξω ενα extra module. και επέλεξε το introduction to business studies) Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσω πληροφορική. Τα βιβλία έχουν κάποια δυσκολία χωρίς ομως να είναι κάτι αδύνατο. Απλα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος οταν διαβάζεις, ωστε να μην χρειαστείς να τα διαβάζεις 2-3 φορές! :P

Αυτο που με αγχώνει πιο πολύ δεν είναι το διάβασμα αλλα οι εκθέσεις που θα πρέπει να γράψω! :fear:

Τεςπα ελπίζω ολα να πάνε καλά! Ευχαριστω πολυ! Καλη επιτυχία και σε σένα σε οτι και να επιλέξεις!

Δημοσ.

:)

Τωρα ξεκινάω! Το πρώτο module που κάνω αυτη την στιγμή (Introduction to business studies) έχει 5 Βιβλία των 100-120 σελίδων και ένα study companion(Βοήθημα.)Παρ'ολο που σπουδάζω πληροφορική πρέπει να επιλέξω ενα extra module. και επέλεξε το introduction to business studies) Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσω πληροφορική. Τα βιβλία έχουν κάποια δυσκολία χωρίς ομως να είναι κάτι αδύνατο. Απλα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος οταν διαβάζεις, ωστε να μην χρειαστείς να τα διαβάζεις 2-3 φορές! :P

Αυτο που με αγχώνει πιο πολύ δεν είναι το διάβασμα αλλα οι εκθέσεις που θα πρέπει να γράψω! :fear:

Τεςπα ελπίζω ολα να πάνε καλά! Ευχαριστω πολυ! Καλη επιτυχία και σε σένα σε οτι και να επιλέξεις!

παρακαλω, και σε ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος τον ελάχιστο Ελληνικό Μέσο Όρο που θεωρεί το UCL Second Upper Class?

Ξέρει κάποιος αντίστοιχα για το Surrey?

Γνώμη για το Bristol ως Πανεπιστήμιο?

όλα με γνώμωνα το πεδίο των Δικτύων και Data Communications όχι τόσο Telecom.

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος τον ελάχιστο Ελληνικό Μέσο Όρο που θεωρεί το UCL Second Upper Class?

Ξέρει κάποιος αντίστοιχα για το Surrey?

Γνώμη για το Bristol ως Πανεπιστήμιο?

όλα με γνώμωνα το πεδίο των Δικτύων και Data Communications όχι τόσο Telecom.

To Surrey δίνει συγκεκριμένα τις απαιτήσεις του από ελληνικά πανεπιστήμια, θέλει 6 και πάνω. Για τα άλλα δεν είμαι σίγουρος, γενικά μην πολυαγχώνεσαι για το βαθμό, κάνε τις αιτήσεις σου και ο,τι γίνει. Το Bristol θεωρείται πολύ καλό στον τομέα της Πληροφορικής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Surrey δίνει συγκεκριμένα τις απαιτήσεις του από ελληνικά πανεπιστήμια, θέλει 6 και πάνω. Για τα άλλα δεν είμαι σίγουρος, γενικά μην πολυαγχώνεσαι για το βαθμό, κάνε τις αιτήσεις σου και ο,τι γίνει. Το Bristol θεωρείται πολύ καλό στον τομέα της Πληροφορικής

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση doctor_667 :-)

Μέχρι τώρα έχω 7.15 και μου μένουν ακόμα 5 του εξαμήνου μου και 2 η πτυχιακή και στο UCL νομίζω θεωρούν το 7.5+(για Ελλάδα ofcourse) για να μπορέσεις να είσαι μέσα στις απαιτήσεις τους και είναι κάπως πάλουξ να το φτάσω. Μου αρέσει πολύ το Syllabus του UCL και θα ήθελα να πάω εκεί αν και το Surrey με εξάπτει επίσης.

Το Bristol υπόσχεται ότι μέσα σε 21 μέρες απαντάει οπότε λέω να κάνω Apply σε καμιά 20-ριά μέρες για να μην χρειαστεί να τους απαντήσω ενω οι άλλοι δε μου έχουν στείλει καν.

Γενικά γνωρίζει κάποιος απαιτούμενο background για να πας εκεί και να είσαι κομπλέ με τις εργασίες, διαλέξεις κλπ?

Πχ αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τα εξής skill levels:

1. Expert
  2. Professional
  3. Competent
  4. Advanced Beginner
  5. Novice

Ποιός θα ήταν ο συνδυασμός για Μαθηματικά, Προγραμματισμό, Τηλεπικοινωνίες κλπ για τον τομέα της CS & Networks & Elec. Eng.?

Γενικά τι να περιμένω?

Συγγνώμη αν κατευθύνω το θέμα προς τη δική μου περίπτωση αν είναι έτσι θα ανοίξω νέο thread,

mods

Επεξ/σία από siropio
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

αν τα εχουμε και αξιζει γιατι οχι ?

και εγω για πληροφορικη ενδιαφερομαι.....

σε ποιο πας (αν θες μου λες)? πηγες απο εκει ? τι πρεπει να κανουμε για να παμε (γενικα)? ξερω μερικα πραγματα για το ucas, πρεπει να εχεις καποιο καλο βαθμο στο απολυτηριο για να πας ?

παιζει ρολο αν εισαι απο επαλ η ενιαιο λυκειο ? τι αλλα χαρτια χρειαζομαι (και γενικα ποια ?)?

ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Λοιπόν έψαχνα τυχαία κάτι για τα Gce A-Levels στο Google και έπεσα πάνω στη ερώτηση σου για τα gce's και μετά είδα και το "σπουδές στην αγγλια" οπότε σου απαντάω εδώ και για τα gce's. Επειδή gce's θα ξεκινήσω του χρόνου και το έχω μελετήσει αρκετά θα σου πω κάποια βασικά πράγματα. Τα A-Levels είναι ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αν δηλαδή αν δεν είσαι πολύ "του διαβάσματος" ή δεν έχεις καλή γνώση της αγγλικής γλωσσάς καλύτερα να μην το προτιμήσεις, πιστεύω λοιπόν πως ένας μαθητής που έχει τελειώσει Επαλ δεν μπορεί να αποδώσει όπως ένας μαθητής του εννίαιου. Λέγονται A-Levels γιατί σε βάζουν στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ πανεπιστήμια της Αγγλίας, που ΔΕΝ σε βάζουν αλλά προγράμματα (όπως τα Foundations και τα O-Levels, ακόμα και το ΙΒ δεν σου εγγυάται την εισαγωγή), όταν λέω καλύτερα πανεπιστήμια αναφέρομαι σε Cambridge, LSE, UCL, Oxford, Imperial, Warwick k.a. Το κόστος δυστυχώς είναι μεγάλο και αυτό γιατί οι καθηγητές που αναλαμβάνουν αυτά τα μαθήματα έχουν τεράστια εμπειρία και έχουν τελειώσει οι ίδιο πολύ καλά πανεπιστήμια (ενδεικτικά σου αναφέρω πως τα economics μου του χρόνου θα κοστίζουν 100 ευρώ την ώρα μια-δυο φορές την εβδομάδα), τα φροντιστήρια βέβαια είναι πιο φθηνά (περίπου 2.000-5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε μάθημα) αλλά είναι ελάχιστα και όχι τόσο αξιόπιστα, και φυσικά στις τιμές συμπεριλαμβάνονται και τα εξέταστρα όπως είδες στου british council. Τωρα οσο αναφορα τα μαθηματα που πρεπει να παρεις...συνηθως επιλεγουν 3 (αλλα μερικες φορες ακομη και 4 ή 5 επειδη ο ανταγωνισμος ειναι μεγάλος) ανάλογα με το τι θέλεις να σπουδάσεις π.χ. για οικονομικά θες οπωσδήποτε mathematics (η ύλη είναι ύλη Β' και Γ' Ενιαίου Λυκείου και κάποια επιπλέον πράγματα), economics, further mathematics και χρήσιμο θα ήταν 4ο μάθημα politcs, history klp. Επίσης, ναι χρειάζεσαι ένα καλό απολυτήριο (τουλάχιστον πάνω από 17). Αυτά για τα A-Levels...αν λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το πανεπιστήμιο καλύτερα να επιλέξεις κάποιο foundation που είναι ένα χρόνος (τα gce's είναι 2) και είναι πολύ πιο εύκολο. Ελπίζω να βοήθησα λίγο :P

Δημοσ.

Λοιπόν έψαχνα τυχαία κάτι για τα Gce A-Levels στο Google και έπεσα πάνω στη ερώτηση σου για τα gce's και μετά είδα και το "σπουδές στην αγγλια" οπότε σου απαντάω εδώ και για τα gce's. Επειδή gce's θα ξεκινήσω του χρόνου και το έχω μελετήσει αρκετά θα σου πω κάποια βασικά πράγματα. Τα A-Levels είναι ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αν δηλαδή αν δεν είσαι πολύ "του διαβάσματος" ή δεν έχεις καλή γνώση της αγγλικής γλωσσάς καλύτερα να μην το προτιμήσεις, πιστεύω λοιπόν πως ένας μαθητής που έχει τελειώσει Επαλ δεν μπορεί να αποδώσει όπως ένας μαθητής του εννίαιου. Λέγονται A-Levels γιατί σε βάζουν στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ πανεπιστήμια της Αγγλίας, που ΔΕΝ σε βάζουν αλλά προγράμματα (όπως τα Foundations και τα O-Levels, ακόμα και το ΙΒ δεν σου εγγυάται την εισαγωγή), όταν λέω καλύτερα πανεπιστήμια αναφέρομαι σε Cambridge, LSE, UCL, Oxford, Imperial, Warwick k.a. Το κόστος δυστυχώς είναι μεγάλο και αυτό γιατί οι καθηγητές που αναλαμβάνουν αυτά τα μαθήματα έχουν τεράστια εμπειρία και έχουν τελειώσει οι ίδιο πολύ καλά πανεπιστήμια (ενδεικτικά σου αναφέρω πως τα economics μου του χρόνου θα κοστίζουν 100 ευρώ την ώρα μια-δυο φορές την εβδομάδα), τα φροντιστήρια βέβαια είναι πιο φθηνά (περίπου 2.000-5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε μάθημα) αλλά είναι ελάχιστα και όχι τόσο αξιόπιστα, και φυσικά στις τιμές συμπεριλαμβάνονται και τα εξέταστρα όπως είδες στου british council. Τωρα οσο αναφορα τα μαθηματα που πρεπει να παρεις...συνηθως επιλεγουν 3 (αλλα μερικες φορες ακομη και 4 ή 5 επειδη ο ανταγωνισμος ειναι μεγάλος) ανάλογα με το τι θέλεις να σπουδάσεις π.χ. για οικονομικά θες οπωσδήποτε mathematics (η ύλη είναι ύλη Β' και Γ' Ενιαίου Λυκείου και κάποια επιπλέον πράγματα), economics, further mathematics και χρήσιμο θα ήταν 4ο μάθημα politcs, history klp. Επίσης, ναι χρειάζεσαι ένα καλό απολυτήριο (τουλάχιστον πάνω από 17). Αυτά για τα A-Levels...αν λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το πανεπιστήμιο καλύτερα να επιλέξεις κάποιο foundation που είναι ένα χρόνος (τα gce's είναι 2) και είναι πολύ πιο εύκολο. Ελπίζω να βοήθησα λίγο :P

Ευχαριστώ για την απαντήσει. Το ξέρω ότι για A-Levels χρειάζεσαι 2 χρονιά άλλα κάπου διάβασα ότι γίνεται και με ένα....... αυτό τώρα το υπονοούμενο με το ΕΠΑΛ δεν το έπιασα..... Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με τον νομο 3475/2006, οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ προβλέπεται από τον ίδιο Νόμο να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το απολυτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου είναι ισότιμο αυτού του Γενικού Λυκείου, ενώ ο απόφοιτος μπορεί να αποκτήσει και Πτυχίο εξειδίκευσης βαθμού 3(αν διαβάζει το παίρνει, περιπου το 30% δεν το παίρνει με την πρώτη). Το ΕΠΑΛ δεν είναι ΤΕΕ! Έχουμε το ίδιο επίπεδο μάθησης της θετικής κατεύθυνσης του γενικου λυκειου! ούτε είναι εύκολο άλλα ούτε είναι δύσκολο για ένα άτομο που διαβάζει! δηλαδή ότι ισχύει για το γενικό λύκειο της θετικής κατεύθυνσης....... Εγώ δεν διάλεξα να πάω αγγλια γιατί δεν πέρασα κάπου εδώ(αντίθετος, πέρασα), το διάλεξα για το επίπεδο που σου προσφέρουν και την "δύναμη" του πτυχίου!

πόσο ετών είσαι ? άσε να μαντέψω.... από γενικό λύκειο είσαι ε ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...