leonidas_fs Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Συγκεκριμένα για μένα να μιλήσω που ξεκινάω σε λιγότερο απο 1 μήνα Computing & ICT. Για να πάρεις το Bachelor θέλει 360 credits. ( πόντους) Εγω ξεκινάω με 1 module το οποίο έχει 30 credits. Το module λέγται Introduction to business Studies. Αυτο το module εχει 5 βιβλία των 103 (περίπου. Το 1 έχει 110 το 2 95 κτλ) σελίδων. Τον Οκτώμβριο θα πρέπει να δώσω εξετάσεις σε αυτο το μάθημα. ( Μερικές εξετάσεις online και σε μερικές θα πρέπει να πάω στον Βρετανικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Εγω είμαι απο Θεσσαλονίκη) Το θέμα είναι οτι ενδιάμεσα θα πρέπει να γράφω και διάφορα essays. Τωρα θα μου πείς σιγα το πράγμα..Θα γράφεις εκθέσεις στα Αγγλικά! Να τονίσω όμως οτι τα βιβλία είναι στα Αγγλικά (Λογικό) και οτι τις εκθέσεις θα πρέπει να τις γράφω με Ακαδημαικό ύφος.. :fear: (Πραγματικά δεν ξερω πως θα τα καταφέρω..) Το σύστημα αξιολόγησεις που έχουν τα Αγγλικά πανεπιστήμια είναι για να τρομάζεις! Μου το εξήγησε ο ξάδερφος που είναι 10 χρόνια στο Manchester (Phd) και πραγματικά με έπιασε κατάθλιψη.. Και σχετικά με τα βιβλία ενα εχω να πω: Όσο καλά αγγλικά και να ξέρει κάποιος τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα! Πάντα θα υπάρχουν λέξεις-φράσεις που δεν θα καταλάβεται..( και θα θέλει 2 και 3 φορές ανάγνωσμα ωστε να πιάσεις το νόημα...) Με τον καιρό ομως γίνεσαι καλύτερος! Όταν μου στείλαν την τελική επιστολή για να μου πάρουνε το τελικό ΟΚ ωστε να στείλουν τα βιβλία κάτω στην επιστολή πριν το σημέιο που βάζω την υπογραφή μου έλεγε με bold "Think carefully be realistic " ( ή κάτι παρόμοιο... ) Με λίγα λόγια σου λέει μην επαναπαύεσαι αυτο που πας να κάνεις ειναι κατι δύσκολο που θέλει κόπο. Και μερικές φορές είναι πιο δύσκολες οι καταστάσεις απο το να είσαι στην Αγγλία γιατι δεν εχεις άμμεση επαφή με άτομα που να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα ωστε να ανοίγει το μυαλό σου. Τα 6 χρόνια που λέει οτι θέλει για να τελειώσει κάποιος το bachelor είναι κατα μέσο όρο με 2 ωρες διάβασμα την μέρα 6 φορές την βδομάδα. Αυτό εχει βγεί γιατι οι περισότεροι μαθητές δουλεύουν και έχουν λίγη ωρα στην διάθεση τους.. Το θέμα είναι εσυ πως μπορείς να το βγάλεις. Οπως είπα και στην αρχή για το Computing θέλει 360 credits. Εγω πήρα 30. Τον οκτόμβριο αντι για 60 μπορώ να πάρω 90 ή μερικές φορές και πιο πολλά. Αλλα το θέμα είναι μπορώ να τα βγάλω πέρα ? Σίγουρα αν δεν δούλευα θα διάλεγα πιο πολλούς πόντους..Αλλα προς το παρόν διάλεξα λίγους..Δεν πειράζει βλέπουμε πως παέι και συνεχίζουμε !! Επίσης πρέπει να τονίσω οτι η επικοινωνία και η υποστήριξει που έχω είναι απλά απίστευτη. Έχουνε φοβερό support και ολόκληρη ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση που αντιμετωπίσης κάποιο πρόβλημα. ( οικονομικό,θες να τα παρατήσεις,εχεις πρόβλημα με τον tutor γενικά οτιδήποτε! )
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Λεωνιδα τι μου θυμισες με αυτο το Think before embarking and be realistic!Η φιλη μου αυτη επισης οταν αρχιζε το Οpen της το ειχαν πει καπως πιο φρικιαστικα.Δεν θυμαμαι πως ακριβως αλλα θυμαμαι οτι μου το ειχε αναφερει κ ειχαμε σκασει στα γελια.Γενικα νομιζω το Οπεν εχει καλο επιπεδο οπως κ να εχει γι αυτο κ οι απαιτησεις ειναι αυξημενες κ θελουν να ειναι σιγουροι οτι γνωριζεις τις θυσιες που πρεπει να κανεις κ την δυσκολια να κανεις σπουδες εξ αποστασεως κ μαλιστα να αναλαμβανεις δεσμευση για τοσα πολλα χρονια.Αν θυμαμαι καλα το drop out rate του Οπεν ειναι απο τα μεγαλυτερα στην Βρετανια,αν οχι το μεγαλυτερο απο ολα τα Πανεπιστημια. Παντως μην φοβασαι μολις βγαλεις τον πρωτο χρονο θα εχεις παρει το κολαι κ μετα θα εχεις μπει στο συστημα.Δεδομενου οτι δεν εισαι κ native στα Αγγλικα οι καθηγητες στο Οπεν εχουν πολυ καλη φημη για την σχετικη ελαστικοτητα τους με αυτο.Με υπομονη κ επιμονη θα εισαι οκ.
viper2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Επίσης πρέπει να τονίσω οτι η επικοινωνία και η υποστήριξει που έχω είναι απλά απίστευτη. Έχουνε φοβερό support και ολόκληρη ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση που αντιμετωπίσης κάποιο πρόβλημα. ( οικονομικό,θες να τα παρατήσεις,εχεις πρόβλημα με τον tutor γενικά οτιδήποτε! ) oh i am very impressed ετσι οπως το πας θα μου πεις οτι εχουν και video μαθηματα... αλλα γενικα καμια σχεση με το ΕΑΠ
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 oh i am very impressed ετσι οπως το πας θα μου πεις οτι εχουν και video μαθηματα... αλλα γενικα καμια σχεση με το ΕΑΠ Στην Ψυχολογια εχουν μαλιστα ονλαιν εργαστηρια!Κανεις δλδ psychophysiology labs,ανιχνευτες αληθειας,video observations πειραματων σε ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΟΝΟ!Αυτα που καναμε δλδ κ εμεις υποχρεωτικα απο BPS στα συμβατικα Πανεπιστημια...Νομιζω το αναφερω πιο πριν.Ολα αυτα μου τα περιεγραφε αυτη η φιλη μου..Επισης δεν μπορεις να χασεις πανω απο 1 ονλαιν εργαστηριο χωρις σοβαρη δικαιολογια.Τα ονλαιν εργαστηρια μου ελεγε η φιλη μου ειναι κοινη ωρα για ολους ΟΠΟΥ κ να βρισκεσαι στον κοσμο... Φυσικα εγω επιμενω οτι αλλο να το ζεις το εργαστηριο κ το πειραμα κ αλλο να το βλεπεις ονλαιν...
leonidas_fs Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Τοξοβολος_UK : Mε υπομονή και επιμονή ΟΛΑ γίνονται. Απλα πραγματικά πρέπει να ξέρεις τι πας να κάνεις. Δεν νομίζω ομως οτι εχει και μεγάλη διαφορά η νοοτροπία που εχεις είτε είσαι εδω είτε εισαι Αγγλία. Και στην Αγλλία να πας πάλι πρέπει να ξέρεις τι πάς να κάνεις. ( Εκτος και αν είσαι χαραμοφάεις! ) Απλα εδω είναι πιο εύκολο να παρασυρθείς..(λόγω ήλιου-καιρού,φίλων,καλοκαίρι,γενικά λόγω Ελλάδας) viper2005 ¨Δεν κατάλαβα τι εννοείς αλλα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με ΕΑΠ. Πάντως αν είσαι διατεθημένος προσπάθησε το. Το πολύ πολύ να χάσεις κάποια χρήματα που θα πληρώσεις για το πρωτο module. Ποτε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει Φυσικα εγω επιμενω οτι αλλο να το ζεις το εργαστηριο κ το πειραμα κ αλλο να το βλεπεις ονλαιν... Αυτο εννοείται. Όσο καλό και να είναι το open ( που πραγματικά ειναι πολύ καλό τουλάχιστον αυτη την φήμη έχει) σε μερικά πράματα δεν μπορεί να συγκριθεί με το live! Αλλα τι να κάνουμε..Ο καθένας το κατα δύναμην!
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Αυτο εννοείται. Όσο καλό και να είναι το open ( που πραγματικά ειναι πολύ καλό τουλάχιστον αυτη την φήμη έχει) σε μερικά πράματα δεν μπορεί να συγκριθεί με το live! Αλλα τι να κάνουμε..Ο καθένας το κατα δύναμην! σωστα!Συν του οτι εαν εισαι ψωναρα (σαν εμενα) μπορεις να εισαι κ το πειραματοζωο (τουλαχιστον στα πειραματα που αφορουν την Ψυχολογια).Οπου γαμος κ χαρα πρωτος ημουν.Με ειχαν παρει πρεφα κ με εβαζαν πειραματοζωο συνεχεια,εβγαζα την λευκη ποδια κ καλωδιονομουν απο πανω μεχρι κατω .Αλλη φαση το ζωντανο εργαστηριο παιδια...Γερη εμπειρια κ ειδικα στην Ψυχολογια.
viper2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Στην Ψυχολογια εχουν μαλιστα ονλαιν εργαστηρια!Κανεις δλδ psychophysiology labs,ανιχνευτες αληθειας,video observations πειραματων σε ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΟΝΟ!Αυτα που καναμε δλδ κ εμεις υποχρεωτικα απο BPS στα συμβατικα Πανεπιστημια...Νομιζω το αναφερω πιο πριν.Ολα αυτα μου τα περιεγραφε αυτη η φιλη μου..Επισης δεν μπορεις να χασεις πανω απο 1 ονλαιν εργαστηριο χωρις σοβαρη δικαιολογια.Τα ονλαιν εργαστηρια μου ελεγε η φιλη μου ειναι κοινη ωρα για ολους ΟΠΟΥ κ να βρισκεσαι στον κοσμο... Φυσικα εγω επιμενω οτι αλλο να το ζεις το εργαστηριο κ το πειραμα κ αλλο να το βλεπεις ονλαιν... wow εχω μεινει αφωνος αυτο ειναι εξαιρετικο αλλα με το παγκοσμιο εργαστηριο ειναι πολυπλοκο οποτε ξαναπετυχεις την φιλη σου ξεζουμισε την για πληροφοριες σχετικα με τα πρακτικα δλδ για πραγματα που θα ελεγε μονο ο φοιτητης Δεν κατάλαβα τι εννοείς αλλα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με ΕΑΠ.Πάντως αν είσαι διατεθημένος προσπάθησε το. Το πολύ πολύ να χάσεις κάποια χρήματα που θα πληρώσεις για το πρωτο module. Ποτε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αμα δεν εχεις ζησει το ΕΑΠ δεν προκοιτε να καταλαβεις μονο σου μπορεις να εισαι για ενα πτυχιο [χωρις δασκαλους και σχετικα] γενικα με ενδιαφερει το αντικειμενο [να μην σου πω οτι ψηνομαι κιολας]
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 γενικα με ενδιαφερει το αντικειμενο [να μην σου πω οτι ψηνομαι κιολας] . Αποφάσισε όμως Ψυχολογία η Πληροφορική σε ψηνει; Sent from my iPhone using Tapatalk
leonidas_fs Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Και εσυ και ο viper !! Καλό θα ήταν να μας λέγατε τι θέλετε να σπουδάσετε ωστε να ξέρουμε και εμεις που προσπαθούμε να βοηθήσουμε !
dimitris_pa Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Και εσυ και ο viper !! Καλό θα ήταν να μας λέγατε τι θέλετε να σπουδάσετε ωστε να ξέρουμε και εμεις που προσπαθούμε να βοηθήσουμε ! computer science... εσυ εχεις παει πανεπιστημιο στην αγγλια ?
viper2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 . Αποφάσισε όμως Ψυχολογία η Πληροφορική σε ψηνει; Sent from my iPhone using Tapatalk μα ψυχολογια φυσικα αφου φανηκε απο τα προηγουμενα ποστ μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα