Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανεβηκαν πολυ τα fees

πχ

http://www3.open.ac.uk/study/explained/expect-to-pay.shtml

Στο open ξεκινάω εγω σε 1 μηνα το bachelor στην πληροφορική..

Δέν ειναι πολλά λεφτά 5000 λίρες σε 5-6 χρόνια..Για μάστερ είναι πολλά...γύρω στις 10000 λίρες..Γενικά το Open συμφέρει απλα πρέπει πραγματικά να ξέρεις τι πάς να κάνεις και πραγματικά να έχεις ορεξη για αυτο που θα κάνεις.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο open ξεκινάω εγω σε 1 μηνα το bachelor στην πληροφορική..

Δέν ειναι πολλά λεφτά 5000 λίρες σε 5-6 χρόνια..Για μάστερ είναι πολλά...γύρω στις 10000 λίρες..Γενικά το Open συμφέρει απλα πρέπει πραγματικά να ξέρεις τι πάς να κάνεις και πραγματικά να έχεις ορεξη για αυτο που θα κάνεις.

μου φαινεται οτι πριν ηταν ποιο φθηνο...

Δημοσ.

δεν εχω ιδεα τι παιζει με το open uni...κρατικο ειναι?αναγνωρισμενο?

5-6 χρονια θα μενεις εκει-δουλευεις?αν και απ οτι διαβαζω ειναι κατι σε στυλ distance learning που μπορεις να δεινεις εξετασεις σε γραφειο στην Ελλαδα.

----------

ενα μαστερ σε gr uni κτλ εχει τουλ.10χιλ ευρω...

Δημοσ.

ή μηπως ειναι distance learning?

εξ αποστασεως.Μαλιστα εχω μια φιλη η οποια ποτε ΔΕΝ πατησε.Ουτε μιση φορα.Επισης κατι πολυ ενδιαφερον για το Open,το ΔΟΑΤΑΠ πλεον με προσφατη αποφαση αναγνωριζει πτυχια κ ισοτιμα κ αντιστοιχα στις παρακατω σχολες που εχουν εξ αποστασεως προγραμμα.

1.Τμήματα Φιλολογίας (Ελληνικής και Ξένων)

2.Τμήματα Ιστορίας\Αρχαιολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας)

3.Τμήματα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (Τομέας Φιλοσοφίας ή Παιδαγωγικής) 4.Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής ημεδαπής

5.Τμήματα Ψυχολογίας

Με λιγα λογια το ψιλοστρωσανε το θεμα.Φυσικα για Ψυχολογια πχ θελει 6 ετη.Αλλα τα κοστη ειναι πολυ ελαχιστα συγκριτικα με αυτα στα οποια απαιτηται φυσικη παρουσια.Τωρα να μου πεις Ψυχολογος χωρις να εχεις πατησει ποτε το ποδι σου στην σχολη...Λιγο ακυρο αλλα τεσπα.

Δημοσ.

εξ αποστασεως.Μαλιστα εχω μια φιλη η οποια ποτε ΔΕΝ πατησε.Ουτε μιση φορα.Επισης κατι πολυ ενδιαφερον για το Open,το ΔΟΑΤΑΠ πλεον με προσφατη αποφαση αναγνωριζει πτυχια κ ισοτιμα κ αντιστοιχα στις παρακατω σχολες που εχουν εξ αποστασεως προγραμμα.

1.Τμήματα Φιλολογίας (Ελληνικής και Ξένων)

2.Τμήματα Ιστορίας\Αρχαιολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας)

3.Τμήματα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (Τομέας Φιλοσοφίας ή Παιδαγωγικής) 4.Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής ημεδαπής

5.Τμήματα Ψυχολογίας

Με λιγα λογια το ψιλοστρωσανε το θεμα.Φυσικα για Ψυχολογια πχ θελει 6 ετη.Αλλα τα κοστη ειναι πολυ ελαχιστα συγκριτικα με αυτα στα οποια απαιτηται φυσικη παρουσια.Τωρα να μου πεις Ψυχολογος χωρις να εχεις πατησει ποτε το ποδι σου στην σχολη...Λιγο ακυρο αλλα τεσπα.

θα μπορουσες να πεις

οτι για πρακτικη εβλεπα το

LIE TO ME

back on topic

για 4500 λιρες για undergratuate πτυχιο ψυχολογιας τα λεφτα δεν ειναι καλα?

η μονο εγω το σκεφτομαι?

Δημοσ.

θα μπορουσες να πεις

οτι για πρακτικη εβλεπα το

LIE TO ME

Δεν ειναι πρωταπριλιατικη φαρσα.... :mrgreen: :devil:

Κι ομως, πλεον μπορεις να γινεις νομιμα Ψυχολογος στην Ελλαδα αρκει να εχεις 6ετες βασικο πτυχιο απο καποια σχολη εξωτερικου που προσφερει προγραμμα Ψυχολογιας εξ αποστασεως...Τωρα αν εγω ο ιδιος ως Ψυχολογος το θεωρω καλο...τεσπα αλλη συζητηση

http://www.doatap.gr/gr/news_extended.php?post_id=320

Κρίση εξ αποστάσεως τίτλων σπουδών για την αντιστοιχία τους προς τα πτυχία συγκεκριμένων Σχολών / Τμημάτων των ελληνικών Α.Ε.Ι.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια του Δ.Σ. στις συνεδρίες της 57/16-10-2009 και 84/14-1-2011, τίτλοι σπουδών που έχουν χορηγηθεί από ομοταγή Ιδρύματα μετά από εξ αποστάσεως σπουδές για τους οποίους έχει ζητηθεί η ισοτιμία και η αντιστοιχία τους προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από τα παρακάτω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. (καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα στο Ε.Α.Π.), αφού κριθούν - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο – για την ισοτιμία τους προς τα πτυχία που απονέμει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), δύνανται να κριθούν και για την αντιστοιχία τους προς τα πτυχία που απονέμονται από τα εν λόγω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. :

1. Τμήματα Φιλολογίας (Ελληνικής και Ξένων)

2. Τμήματα Ιστορίας\Αρχαιολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας)

3. Τμήματα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (Τομέας Φιλοσοφίας ή Παιδαγωγικής)

4. Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής ημεδαπής

5. Τμήματα Ψυχολογίας

ΕΝΤΙΤ

back on topic

για 4500 λιρες για undergratuate πτυχιο ψυχολογιας τα λεφτα δεν ειναι καλα?

η μονο εγω το σκεφτομαι?

Αν το θεμα ειναι τα λεφτα τοτε ακομα κ σε τοπ με 9 χιλιαρικα να πας θα παρεις δανειο απο την SLC.Αρα επι της ουσιας δεν αλλαξε τπτ.Το δανειο θα το επερνες οπως κ να χει,απλα θα βγεις στην αγορα εργασιας με ενα υπερτριπλασιο χρεος...

Τωρα για τα 4500 λιρες μπορεις να βρεις κ πιο φτηνα νομιζω σε διαφορα.Δεν νομιζω ολα στην Αγγλια να κοστολογισαν τα προπτυχιακα Ψυχολογιας στο μεγιστο δυνατο.Παιζει σε κανα πιο χαμηλου ranking να εχεις διδακτρα για το επομενο ακαδημαικο ετος (η για το ετος που αρχιζει η χρεωση με τα 9 χιλιαρικα) λιγο πιο αυξημενα απο οτι φετος

Α επισης να πω για το Open κρατικο κ αναγνωρισμενο κ εδω κ στην Ελλαδα κ ολα τα courses fully accredited from the relevant professional bodies.Η φιλη μου που το εβγαλε εγραφηκε κανονικα στον Βρετανικο Ψυχολογικο Συλλογο.Το πακετο ειναι οτι στην περιπτωση Ψυχολογιας μιλαμε για 6 ετη κ ΔΕΝ ειναι παιξε γελασε (αυτο γιατι ακολουθεις το προγραμμα μαθηματων που ζηταει ο BPS για την εγραφη).Η φιλη μου παντως στα 8 ετη το τελειωσε κ ειναι τσακαλακι.

Δημοσ.
Το πακετο ειναι οτι στην περιπτωση Ψυχολογιας μιλαμε για 6 ετη κ ΔΕΝ ειναι παιξε γελασε (αυτο γιατι ακολουθεις το προγραμμα μαθηματων που ζηταει ο BPS για την εγραφη)

δλδ?

γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει μαθηματικα ειναι ευκολο

αλλα διαφωτισε με αν μπορεις

Δημοσ.

δλδ?

γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει μαθηματικα ειναι ευκολο

αλλα διαφωτισε με αν μπορεις

Αχ...αυτα σας λενε κ μας σταμπαρετε ασχημα τους Ψυχολογους.Με το πτυχιο σου θα βγεις κατα το ημισυ στατιστικος.Με μαστερακι παμε για Advanced Statistics και χτυπας το επιστημονικο knowhow των εταιριων δημοσκοπησεων στο χαλαρο.Θα κοιμασαι κ θα ξυπνας με το SPSS για Ευαγγελιο σου :mrgreen:

Παρολα αυτα η δυσκολια εγκειται γενικα στο δυσκολο προγραμμα μαθηματων αλλα κ στον εξαντλητικο τροπο εξετασης ανα μαθημα που ζηταει ο Βρετανικος Ψυχολογικος Συλλογος για να κανει accreditation καποιο course.Η στατιστικη ειναι απλα ενα μικρο μερος της ολης δυσκολιας.

Τεσπα αν σε ενδιαφερει η Ψυχολογια κ θελεις να γινει Ψυχολογος η γνωμη μου ειναι να το πας παραδοσιακα.Σκισιμο στα εδρανα,εργαστηρια κτλ με τον συμβατικο τροπο παρακολουθησης.Αλλιως δεν λεει.Οχι οτι αμφιβαλω για το επιπεδο του Open μιας κ η φιλη μου φαινεται καλα καταρτισμενη αλλα αλλο να βλεπεις το πειραμα μπροστα σου κ να συμμετεχεις κ αλλο να κανεις ονλαιν εργαστηριο..

ΕΝΤΙΤ

Εδω αναλυτικα

http://www3.open.ac.uk/study/atoz/recognition-leaflets/3_01.pdf

Δημοσ.

η στατιστικη δεν ειναι μαθηματικα

ετσι και αλλιως την ειχα περασει και στο ΙΕΚ & ΕΑΠ

[ειμαι καλος στην στατιστικη]

ειμαι μεγαλος για εδρανα γενικα

και σκεφτομαι εναλλακτικα

P.s.

τα 6 χρονια ειναι part time να φανταστω

P.s.1. φού κριθούν - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο – για την ισοτιμία τους προς τα πτυχία που απονέμει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), δύνανται να κριθούν και για την αντιστοιχία τους προς τα πτυχία που απονέμονται από τα εν λόγω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. :

P.s.2. :-(

P.s.3. δεν το βλεπω να γινεται τπτ τετοιο στην χωρα τουτη

Δημοσ.

η στατιστικη δεν ειναι μαθηματικα

ετσι και αλλιως την ειχα περασει και στο ΙΕΚ & ΕΑΠ

[ειμαι καλος στην στατιστικη]

Σιγουρα δεν θα ειναι η στατιστικη που γινεται σε ΙΕΚ ,τωρα για ΕΑΠ δεν ξερω το επιπεδο στατιστικης που εκανες αλλα εδω σε πανε πιπα κολο με την στατιστικη πιστεψε με.

Εφοσον σκεφτεσαι εναλλακτικα τοτε ναι ειναι μια χαρα επιλογη.Μαλλον μιλαμε για 6 χρονια full time ομως μιας κ μου φαινεται οτι κανουν spread του τροπου εξετασης του μαθηματος για να ειναι καλυμενοι απο Βρετανικο Ψυχολογικο Συλλογο.Πχ 2 μαθηματα ανα ετος κ εξεταζεται βαση των οσων λεει ο ΒPS.Αυτο ομως δεν το ξερω με βεβαιοτητα κ δεν θελω να σε αποπροσανατολισω

Το τελευταιο υστερογραφο σου δεν το καταλαβα...Τι εννοεις?

Δημοσ.

αν καποιος εχει με μεγαλο βαθμο IELTS και εχει κανει foundation, μπαινει ? τι αλλο χρειαζεται ? κανενα forum υπαρχει σχετικα για σπουδες στην αγγλια ? ειχε παρει κατι το ματι μου αλλα εκλεισε. Το δανειο ποιος μπορει να το παρει και τι εξοδα καλυπτει ?

Δημοσ.

Σιγουρα δεν θα ειναι η στατιστικη που γινεται σε ΙΕΚ ,τωρα για ΕΑΠ δεν ξερω το επιπεδο στατιστικης που εκανες αλλα εδω σε πανε πιπα κολο με την στατιστικη πιστεψε με.

Εφοσον σκεφτεσαι εναλλακτικα τοτε ναι ειναι μια χαρα επιλογη.Μαλλον μιλαμε για 6 χρονια full time ομως μιας κ μου φαινεται οτι κανουν spread του τροπου εξετασης του μαθηματος για να ειναι καλυμενοι απο Βρετανικο Ψυχολογικο Συλλογο.Πχ 2 μαθηματα ανα ετος κ εξεταζεται βαση των οσων λεει ο ΒPS.Αυτο ομως δεν το ξερω με βεβαιοτητα κ δεν θελω να σε αποπροσανατολισω

Το τελευταιο υστερογραφο σου δεν το καταλαβα...Τι εννοεις?

2 Μαθηματα ανα ετος

ετσι οπως το ακουω ειναι τπτ

could be wrong

δλδ στο ΕΑΠ εχουμε απο 4 μεχρι 14 μαθηματα το χρονο

[500 σελ εκαστο/minumun και τα σχετικα

και στο τελος εξεταση σε ολα μαζι]

το ps2 & ps3

ηταν comments για το ps1

γενικα δεν ειναι ασχημο

αλλα κατι δεν μου αρεσει

το τι δεν ξερω

Δημοσ.

2 Μαθηματα ανα ετος

ετσι οπως το ακουω ειναι τπτ

ναι τπτ τι να σου πω!2 μαθηματα ανα ετος με την υλη για τουλαχιστον 4 φυσιολογικα μαθηματα ανα μαθημα.Το καθε subsection μαθηματος BPS ειναι απο μονο του ιστορια μου αμαρτια μου, για να μην μιλησω για τον τροπο αξιολογησης του καθε subsection κ σου πεσουν τα μαλλια :devil: K φαντασου στο συμβατικο κανουν 6 ανα ετος.

Απλα νομιζω οτι σκεφτεσαι με την λογικη Ελλαδας κ ελληνικου συστηματος αξιολογησης,που καμια σχεση με εδω.

Δημοσ.

ναι τπτ τι να σου πω!2 μαθηματα ανα ετος με την υλη για τουλαχιστον 4 φυσιολογικα μαθηματα ανα μαθημα.Το καθε subsection μαθηματος BPS ειναι απο μονο του ιστορια μου αμαρτια μου, για να μην μιλησω για τον τροπο αξιολογησης του καθε subsection κ σου πεσουν τα μαλλια :devil: K φαντασου στο συμβατικο κανουν 6 ανα ετος.

Απλα νομιζω οτι σκεφτεσαι με την λογικη Ελλαδας κ ελληνικου συστηματος αξιολογησης,που καμια σχεση με εδω.

τσου

δεν το σκεφτηκα

απλως προσπαθησα να το φανταστω

πως 2 μαθηματα ηταν πολλα...

δλδ εξερευνητικη ηταν η ερωτηση και οχι κριτικη

Δημοσ.

τσου

δεν το σκεφτηκα

απλως προσπαθησα να το φανταστω

πως 2 μαθηματα ηταν πολλα...

δλδ εξερευνητικη ηταν η ερωτηση και οχι κριτικη

Aσε που εντωμεταξυ τα 2 μαθηματα ανα ετος ειναι δικο μου εντελως.Απλα μιλαω βαση του τι βλεπω στο φυλαδιο κ δεν ξερω πως να δικαιολογησω την 6ετια,εκτος αν εχουν κ αλλα μαθηματα που δεν φαινονται κ απλα δινουν τα υποχρεωτικα του BPS (που κ παλι βλεπω 2 να λειπουν απο τα υποχρεωτικα.Προσωπικοτητα κ research methods in psy)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...