Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβώς δεν σου δούλεψε σε Windows PC,αυτή την γενίκευση να μην κάνατε.Κι εμένα το Spotlight τα φτυσε στα καλά καθούμενα και

Η δική μου εντύπωση είναι ότι οι χρήστες που περιγράφεις πολύ απλά δεν είναι εξοικειωμένοι με την σωστή εγκατάσταση των drivers στα Windows, διαδικασία πολύ σημαντική για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του MACOS είναι ότι το κομμάτι αυτό γίνεται αυτόματα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, ενώ στα Windows λόγω της πληθώρας των επιλογών hardware, απαιτείται τις περισσότερες φορές να γίνει από τον χρήστη.

Επειδή τυγχάνει να με "αγγαρεύουν" πολλοί φίλοι, συγγενείς, φίλοι των συγγενών, συνάδελφοι κτλ προκειμένου να τους "στήσω" τα μηχανήματα τους, έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι αγνοούν εντελώς το θέμα drivers στα Windows. Αρκούνται στο να κάνουν μια απλή εγκατάσταση του λειτουργικού από το dvd και τα υπόλοιπα αφήνονται στην τύχη. Ότι δουλέψει, δούλεψε και είναι λογικό να υπάρχουν κολλήματα σε αυτούς.

Επίσης κάτι που δεν επισημάνθηκε καθόλου, είναι το εξής: Οι επιδόσεις των Windows είναι πολύ αδικημένες, ειδικά στην αγορά των laptop, λόγω του απίστευτου bloatware που τοποθετούν οι εταιρείες στα μηχανήματα τους. Αγοράζοντας ένα Vaio, ένα Acer, ένα Dell, ένα HP κτλ εκτός από το λειτουργικό θα δεις να ξεκινάνε και να τρέχουν στο μηχάνημα δεκάδες δοκιμαστικές εκδόσεις από κάθε απίθανο πρόγραμμα που μπορεί να συνεργάζεται η εκάστοτε εταιρεία. Στην καλύτερη περίπτωση τα συγκεκριμένα προγράμματα θα καθυστερούν το boot time και στην χειρότερη θα επιβαρύνουν συνεχώς το λειτουργικό.

Αν είσαι σχετικά έμπειρος χρήστης θα μπορέσεις με μεγάλη ευκολία να τα αφαιρέσεις ή να κάνεις κάποιο clean install.

Αν όμως είσαι ένας άπειρος χρήστης θα αρκεστείς να πεις αυτό που βλέπεις...ότι ο υπολογιστής σου αργεί κατά την εκκίνηση και κατά το κλείσιμο, ότι πετάγονται διαφημίσεις, ότι κολλάει, ότι το office και το antivirus δεν δουλεύει γιατί η trial έκδοση έχει λήξει κ.ο.κ.

H Apple στον τομέα αυτό λειτουργεί πολύ πιο έξυπνα και δεν τοποθετεί το παραμικρό περιττό πρόγραμμα που θα επιβαρύνει το λειτουργικό της. Πάντοτε πίστευα άλλωστε ότι το marketing της Apple είναι από τα καλύτερα στον χώρο της τεχνολογίας. Γνώμη μου είναι ότι και η Microsoft θα πρέπει με την σειρά της να απαγορεύσει το preinstalled blotware από τις εταιρείες που συνεργάζεται, γιατί στην ουσία αδικεί το λειτουργικό της με αυτό τον τρόπο.

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξέχασες:

Automator:

Το ποιό ισχυρό εργαλείο ίσως του OSX. Απο batch rename scripts μέχρι αυτοματοποιημένη επεξεργασία εικόνας. Εργαλείο που με έχει γλυτώσει από πολλές ώρες δουλειά, και περιττά utilities. Πως τα κάνεις αυτά στα 7 άρια? Ίσως με αγορά δεκάδων Utilities;

Spaces / Expose:

Όταν έχεις ανοικτό Xcode, Interface Builder Illustrator και Photoshop τότε θα καταλάβεις την αξία των Spaces. Απίστευτη υλοποίηση, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το σύστημα... Tα 7 έχουν ένα πράγμα με τα desktops, που ούτε καταλαβαίνω πως δουλεύει ούτε θέλω να μάθω…

Time Machine

Οκ τα εφτάρια έχουν backup, αλλά δεν νομίζω κανείς να το συγκρίνει με το Time Machine.

Καθαρότερο Installation / Uninstall,

Το Sandbox concept που όλο και περισσότερο χρησιμοποιείτε στο Os X. Χωρίς περιττούς φακέλους, registry, χιλιάδες αρχεία από δω κι εκεί. Install με drag & drop, uninstall με πέταμα στο κάδο. Απλά και όμορφα. Ειδικά με το Mac App Store είναι μέσα στους κανόνες η χρήση sandbox.

Mac App Store,

Serial Numbers; License Keys; Activation; Τα ξεχνάς αυτά. Αυτόματο installation, uninstall Update, 1 Click παραγγελία, χωρίς να δίνεις τη καρτούλα σου σε 2000 διαφορετικά site. Τίποτα καλύτερο;

Raw Formats

Το Osx υποστηρίζει πάρα πολλά format φωτογραφιών, και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα RAW. Πολλές φορές το χρόνο η Apple το αναβαθμίζει να υποστηρίζει τις νεότερες φωτογραφικές της αγοράς. Όταν ανοίξεις έναν φάκελο με Raw αρχεία, τα βλέπεις πολύ απλά είτε σε thumbnails, είτε στο Coverflow.

Για δοκίμασε τα RAW στα 7άρια…

Αν θες συνεχίζουμε…

Όχι δεν είμαι κολλημένος με Apple. Έχω 3 PC με Windows 7 που χρησιμοποιώ για 3D Graphics, ένα Windows Home Server, τα Mac που χρησιμοποιώ για Μουσική / Φωτογραφία / iOS development, και δουλεύω και με Red Hat Linux για το Flame.

Απλά το καλό πρέπει να αναφέρετε…

Automator:κλάσεις ανώτερο απο το batcj scripting που υπάρχει για Windows,αν και για να χειριστεί κάποιος το Automator σημαίνει ότι θα παιδευτεί πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το "Βάζω Mac OS και δεν παιδεύομαι".Είναι ένα μεγάλο + για τους advanced χρήστες του Mac OS όμως.

Expose-Spaces:Προσωπικά βρίσκω την υλοποίηση στο Snow Leopard όχι και τόσο καλή,μάλλον το ίδιο πιστεύει και η Apple για αυτό και το αλλάζει στο Lion.Δεν εννοώ το καθένα ξεχωριστά αλλά πως συνεργάζονται,για παράδειγμα αν είμαι στο Space 3 και κάνω expose δεν θα δω τις εφαρμογές του Space 2,θα πρέπει να πατήσω το shortcut ή το window edge για το spaces και μετά για το expose.H υλοποίηση του Snow Leopard να πατάς το εικονίδιο της εφαρμογής και να εμφανίζει μόνο τα δικά της παράθυρα είναι χειρότερη απο αυτή της taskbar των Windows,κι αυτό γιατί στα 7 με απλό hover εμφανίζεται η μικρογραφία που αν περάσεις το ποντίκι απο πάνω τους θα δεις το παράθυρο.

Για αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι:

Expose+Spaces

http://www.youtube.com/watch?v=KEqA5ODppSo

Time Machine:Άριστη λύση backup,ειδικά για να είναι ενσωματωμένη στο OS.Τα Windows υποστηρίζουν full pc back μόνο στην Ultimate (Vista),αν και δεν είναι ο fancy eye candy τρόπος της Apple,σε συνδιασμό με το shadow copy προσφέρουν τα ίδια,η λύση των Windows υστερεί πολύ στο GUI.

App Store:Δεν μ' αρέσει,σκέτο :P .Καθαρά υποκειμενική άποψη,μου φέρνει λίγο ότι πάει σε κλείδωμα στυλ iOS για αυτό και αποφεύγω να το χρησιμοποιώ.Βολικό για αρχάριους,το αντιγράφει η Microsoft στα Windows 8,θα 'χουμε Windows app store δλδ.

(Ούτε εγώ είμαι κολλημένος Window-ας αν και οι Apple fαns και όχι users έτσι νομίζουν,ούτε κολλημένος αντι-Apple είμαι,τις υπερβολές και τις γενικότητες δεν αντέχω,και στο πρώτο post γράφω για θετικά του Snow Leopard το expose,time machine,απλά τα ανέφερα μόνο όμως μιας και για να παραδεχτώ την αμαρτία μου είχα μια ειρωνική διάθεση.Φυσικά να συνεχίσουμε)

Η δική μου εντύπωση είναι ότι οι χρήστες που περιγράφεις πολύ απλά δεν είναι εξοικειωμένοι με την σωστή εγκατάσταση των drivers στα Windows, διαδικασία πολύ σημαντική για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του MACOS είναι ότι το κομμάτι αυτό γίνεται αυτόματα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, ενώ στα Windows λόγω της πληθώρας των επιλογών του hardware, απαιτείται τις περισσότερες φορές να γίνει από τον χρήστη.

Επειδή τυγχάνει να με "αγγαρεύουν" πολλοί φίλοι, συγγενείς, φίλοι των συγγενών, συνάδελφοι κτλ προκειμένου να τους "στήσω" τα μηχανήματα τους, έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι αγνοούν εντελώς το θέμα drivers στα Windows. Αρκούνται στο να κάνουν μια απλή εγκατάσταση του λειτουργικού από το dvd και τα υπόλοιπα αφήνονται στην τύχη. Ότι δουλέψει, δούλεψε και είναι λογικό να υπάρχουν κολλήματα σε αυτούς.

Επίσης κάτι που δεν επισημάνθηκε καθόλου, είναι το εξής: Οι επιδόσεις των Windows είναι πολύ αδικημένες, ειδικά στην αγορά των laptop, λόγω του απίστευτου bloatware που τοποθετούν οι εταιρείες στα μηχανήματα τους. Αγοράζοντας ένα Vaio, ένα Acer, ένα Dell, ένα HP κτλ εκτός από το λειτουργικό θα δεις να ξεκινάνε και να τρέχουν στο μηχάνημα δεκάδες δοκιμαστικές εκδόσεις από κάθε απίθανο πρόγραμμα που μπορεί να συνεργάζεται η εκάστοτε εταιρεία. Στην καλύτερη περίπτωση τα συγκεκριμένα προγράμματα θα καθυστερούν το boot time και στην χειρότερη θα επιβαρύνουν συνεχώς το λειτουργικό.

Αν είσαι σχετικά έμπειρος χρήστης θα μπορέσεις με μεγάλη ευκολία να τα αφαιρέσεις ή να κάνεις κάποιο clean install.

Αν όμως είσαι ένας άπειρος χρήστης θα αρκεστείς να πεις αυτό που βλέπεις. Δηλαδή ότι ο υπολογιστής σου αργεί κατά την εκκίνηση και κατά το κλείσιμο, ότι πετάγονται διαφημίσεις, ότι κολλάει, ότι το office και το antivirus δεν δουλεύει γιατί η trial έκδοση έχει λήξει κ.ο.κ.

H Apple στον τομέα αυτό λειτουργεί πολύ πιο έξυπνα και δεν τοποθετεί το παραμικρό περιττό πρόγραμμα στην εγκατάσταση του MACOS. Πάντα πίστευα ότι η Microsoft θα έπρεπε να απαγορεύσει το preinstall blotware στα μηχανήματα που δίνει το λειτουργικό της.

Στα Windows 7 θα αναγνωρίσει όλο το hardware αν αυτό είναι σύγχρονο,μικρότερο απο 4ετια λέω στο περίπου.Όσο για το bloatware συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτό δεν είναι στα μείον του OS αλλά των κατασκευαστών,επίσης τα macbooks υπερτερούν και στα αυτοκόλλητα,ΔΕΝ έχουν,αντίθετα στα pc laptops μερικοί (βλέπε ACER) το ξεφτυλίζουν τόσο που μοιάζει αφίσα τσίρκου,i7 inside,nvidia inside κλπ,λες και το πήρες στην τύχη και δεν ξέρεις τι έχει.

*Να σε pmαρω μία για το Viao Z; :D

Δημοσ.

λοιπόν gnsX , με έπεισες ....

θα το βάλω φωτιά και θα το κάψω το MAC μου .....πάει και τελείωσε ....

από εδώ και πέρα windows και ξερό ψωμί ....

(πλάκιτσα ε!) :devil:

Δημοσ.

λοιπόν gnsX , με έπεισες ....

θα το βάλω φωτιά και θα το κάψω το MAC μου .....πάει και τελείωσε ....

από εδώ και πέρα windows και ξερό ψωμί ....

(πλάκιτσα ε!) :devil:

Όχι ρε συ γιατί;Πούλα το καλύτερα :P

Δημοσ.

τα πράγματα είναι υποκειμενικά για τον καθένα. ο ένας βρίσκει το τάδε χαρακτηριστικό καλό ο άλλος το άλλο και πάει λέγοντας.

Το καλύτερο OS είναι για τον καθένα αυτό που τον βολεύει περισσότερο. έχω έναν κολλητό ο οποίος απο τότε ποθ τον θυμάμαι ασχολείται μόνο με linux και είχε τα win μόνο για games. Γιαυτον το linux είναι το καλύτερο os.

εγώ δε θα μιλήσω για ιούς format κλπ, αλλά ούτε για το αν κάνει το photoshop 2 δευτερόλεπτα πιο αργά η γρήγορα για να ανοίξει, αλλά για την απόδοση γενικότερα.

Μη ξεχνάμε και οτι ο κάθε χρήστης έχει διαφορετική συμπεριφορά όταν δουλεύει . Εγώ προσωπικά δε μου αρέσει να κλείνω (quit) κανένα πρόγραμμα που θα χρειαστεί να ξανανοίξω κατά τη διάρκεια της μέρας. Αν για παράδειγμα ανοίξω το photoshop και κάνω μια δουλειά 5 λεπτών και μετά θέλω να χρησιμοποιήσω το flash τότε δε θα κλείσω το photoshop και ας το ξαναχρειαστώ μετά απο 2 ώρες, ή έστω και μετά απο 5. Το ίδιο και αν χρειαστεί να ανοίξω άλλο πρόγραμμα (πχ dreamweaver), δε θα κλείσω κάποιο από τα 2 προηγούμενα και ας μη χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσω άμεσα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Σε ένα pc αυτό το πράγμα ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις χωρίς να έχεις μειωμένη απόδοση του συστήματος, σε ένα mac μπορείς. Και αυτό το βλέπω στη πράξη και όχι μέσα απο μετρήσεις περιοδικών κλπ.

Ακόμα και σήμερα το μεσημέρι που είχα πάει σε έναν συνεργάτη, ενώ έχει καλύτερο σε χαρακτηριστικά laptop από το δικό μου (με win vista), και ενώ έχει πάνω τη cs3, ενώ εγώ έχω τη cs5, λίγο που κάθισα να δούμε 2-3 πραγματάκια αγανάκτησα καθώς χρειάστηκε να κλείσουμε το dreamweaver για να πάει πιο γρήγορα ο firefox :s .

Θα πει κάποιος οτι θα μπορούσε να συντηρεί τα win καλύτερα, έτσι ώστε να μην αργεί για 1002 λόγους.

Ε στο macos δε τα έχεις αυτά. Δε χρειάζεται νασαι πάνω από το λειτουργικό και να κάνεις "εργασίες συντήρησης" για να τρέχει το μηχάνημα όπως όταν ήταν του κουτιού.

Και αυτό είναι το ίδιο σημαντικό για έναν επαγγελματία, όσο και για έναν απλό χρήστη που θέλει να κάνει τις βασικές του δουλειές χωρίς να πονοκεφαλιάζει να χρειάζεται να μπλέκει με ιούς defrag και άλλα τόσα που μας έχουν απασχολήσει όλους μας και τα ξέρουμε.

θυμάμαι οτι όταν κυκλοφορούσε μια νέα έκδοση του photoshop το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν: θα τρέχει στο pc μου; Τώρα ούτε καν μου περνά από το μυαλό.

Για αυτά που είπα πιο πάνω θεωρώ το macos καλύτερο λειτουργικό για τις ανάγκες μου, και δε νομίζω να μπω ξανά σε διαδικασία επιλογής λειτουργικού.

Δημοσ.

Επειδή απο ότι φαίνεται σε αυτό το forum είναι ταμπού να κρίνεις το Mac OS X είπα να φτιάξω αυτό το θέμα σύγκρισης των δύο λειτουργικών και αυτό γιατί στο παρών forum το Mac OS μόνο εκθειάζεται και προτείνεται προς αγορά γιατί τα κάνει όλα μαγικά.

Οι έχοντες διαφορετική άποψη είτε δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε είτε το κρατάμε λάθος είτε οτιδήποτε πλην ότι απλά δεν μας άρεσε.Το ωραίο είναι ότι συνήθως τα μηνύματα τέτοιου τύπου σβήνονται χωρίς να περιέχουν ύβρεις,χωρίς να είναι επιθετικά και χωρίς να troll-αρουν,ούτε είναι off-topic φυσικά αφού στα πλεονεκτήματα του Snow Leopard γράφονται τα άπαντα για πατζούρια κλπ,όλως τυχαίως μόλις υπάρξει απάντηση πέφτει και το "μην αρχίζετε flame"

Ας αλλάξετε τον τίτλο σε Mac OS-Εδώ γράφουμε μόνο τα καλά του.

Κυρίως για αυτούς που δεν ξέρουν και σκέφονται την αλλαγή,άποψη απο χρήστη Mac OS X που δεν φοράει παρωπίδες.

Όποιος έχει όρεξη να διαβάσει ας το κάνει.

File Management

Στα Windows είναι ο explorer και στο Mac OS ο Finder.Ο explorer υποστηρίζει libraries όπου μια library εμφανίζει τα περιέχομενα πολλαπλών φακέλων που έχουμε επιλέξει,μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα libraries θέλουμε και να εμφανίζονται στη sidebar.

Ο Finder δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο,κάθε pin στο sidebar αντιστοιχεί σε έναν φάκελο,για 100 φακέλους χρειάζονται 100 pins-στα windows γίνεται και μόνο με ένα pin,υποστηρίζει τα Smart Folders (όπως και τα Windows απο Vista εποχή,ουσιαστικά είναι σωσμένα searches) το οποίο με κόπο μπορείς να καταφέρεις το 1/10 απο αυτά που προσφέρουν τα libraries των Windows 7.Το καλύτερο στον Finder είναι ότι δεν έχει την επιλογή cut στο δεξί κλικ,το γιατί δεν ξέρω,cut κάνεις πατώντας το cmd και σέρνοντας το αρχείο φάκελο-φάκελο,εργονομικό.

Ωραία χαρακτηριστικά του Finder είναι τα preview,live thumbnails και coverflow,το preview ανοίγει το αρχείο που θέλουμε πατώντας το space bar ή το μάτι στην toolbar με την εφαρμογή preview και όχι με αυτή που έχουμε default για να ελένξουμε αν είναι αυτό το αρχείο που θέλουμε,τα thumbnails του Finder έχουν κατα κάποιο τρόπο preview,αν πχ πάμε στο thumbnail μιας ταινίας στο μέσο του θα εμφανιστεί το κουμπί play,πολύ χρήσιμο feature αν θες να δεις μια ταινία σε 10x10 pixels ή να διαβάσεις ένα pdf σε 5x5 pixels,βέβαια το μέγεθος των thumbnails μεγαλώνει οπότε αν το μεγαλώσεις αρκετά ώστε να πιάνει όλο το παράθυρο του Finder κάτι θα κουτσοδείς.Το coverflow είναι ένας eye candy τρόπος παρουσίασης φακέλων και αρχείων,μερικοί το έχουν χρησιμοποιήσει για ένα ολόκληρο 5λεπτο.

coverflow475.jpg

Αντίθετα στα Windows 7 δεν υπάρχει πλήκτρο για preview,έχει ένα κουμπάκι στην toolbar που ανοίγει στα πλάγια μια περιοχή όπου φαίνεται το preview του αρχείου,ω τι θαύμα διαβάζεταιτο pdf χωρίς reader και βλέπω ταινία χωρίς να ανοίξει ο player (παλαμάκια).

pic1dy.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Καλύτερο file management απο ότι καταλαβαίνεται έχει το Snow Leopard λόγω Coverflow (+1)

Hardware Acceleration

Direct X vs OpenGL 3.x.LOL.Μπορείς να δεις ένα απλό 720p video στο Snow Leopard χωρίς να χτυπήσει 40% η CPU;Η απάντηση είναι ίσως αν έχεις δώσει 2500 χιλιάρικα για Mac PRO ή για MacBook Pro με i7.Όχι μόνο OpenCL αλλά version 3,outdated δλδ.

Για browsing δεν το συζητώ,το flash έχει πολύ κακή υλοποίηση,το hardware acceleration των browsers είναι αστείο (ο Safari δεν ξέρω αν το υποστηρίζει),για αυτό φταίει η Adobe στο 100%,η Apple δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης με την outdated έκδοση του OpenGL.

Για Windows 7 δεν χρειάζεται να πω κάτι πιστεύω.

Καλύτερο hardware acceleration εν κατακλείδι έχει το Snow Leopard.

Games

Πιτσιρίκια δεν είμαστε αλλά ένα game για χαλάρωση θα παίξεις μια στο τόσο.Αν είσαι fan του pacman το Snow Leopard είναι ιδανική λύση.

Καλύτερο gaming experience το Snow Leopard λόγω Tetris (εμφανίζονται πιο συχνά οι γραμμές)

Security

Μπορείτε να πιστέψετε τον Timonkaipumpa ή τον κάθε ένα που γράφει στα forums συμπερριλαμβανομένου και μένα ή τον Miller,ίσως τον καλύτερο security researcher αυτή την εποχή.

“Mac OS X is like living in a farmhouse in the country with no locks, and Windows is living in a house with bars on the windows in the bad part of town.”

http://www.cultofmac...ss-secure/34252

Αν δεν σας αρέσει ο Miller να κι άλλοι δύο.

“Tyler Reguly, a senior security research engineer with Ncircle told thenewnewinternet that if you take a look at the two platforms, and the mindsets of the companies behind them, then the Windows PC wins hands down. He said that the Mac ships with more exploitable vulnerabilities already on a system when it is delivered. Further, Eric Johanson, a security researcher pointed out that the Mac OS X has far more published vulnerabilities per user than Windows”

http://www.theinquir...-secure-windows

Με λίγα λόγια λέει.Τα Windows είναι πιο ασφαλές λειτουργικό αλλά με το Mac OS είσαι πιο ασφαλής γιατί ακόμα δεν έχει στοχευθεί.Το να λες ότι το Snow Leopard είναι πιο ασφαλές απο τα Windows 7 (καλά καλά full ASLR δεν υποστηρίζει ενώ το DEP του είναι για γέλια) είναι σαν να λες ότι η Μάλτα έχει καλύτερο στρατό απο τις ΗΠΑ γιατί οι ΗΠΑ έχουν τα τελευταία χρόνια περισσότερους νεκρούς στρατιώτες.

Καλύτερους security mechanisms το Snow Leopard γιατί πιο εύκολα καταλαμβάνεις την Νέα Υόρκη απο την Βαλέτα.

Benchmarks-Performance

Πάνω σε τι;Σε photoshop;Σε video compression;Σε video encoding;Aς ποστάρει κάποιος OSX enthusiast να δούμε.Ασχολίαστο,θεωρώ ότι δεν είναι μειονέκτημα του Snow Leopard ότι για το ίδιο convert θα κάνει 2-3 λεπτά παραπάνω απο ότι τα 7,κλείνει σε 5 δευτερόλεπτα ενώ τα 7 σε 15 απο όταν πατήσεις Shutdown.Snow Leopard και πάλι.

Taskbar και Dock

http://gizmodo.com/#...-mac-os-xs-dock

Ok γράφω λίγο ειρωνικά αλλά μιλάω με πράματα δεδομένα,υπάρχουν ή δεν υπάρχουν,όχι με επιχειρήματα του στυλ "νιώθεις την μαγεία" κλπ,γράφω εριρωνικά κυρίως λόγω της λογοκρισίας των moderators σε προηγούμενο θέμα.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν θετικά στο Snow Leopard,όπως τα spaces (πολλαπλές επιφάνειες εργασίας,το ωραίο GUI του Time Machine),ο εύκολος τρόπος install-unistall των προγραμμάτων κ.α,απο αυτό μέχρι τα κάνει όλα μαγικά και οι Windows χρήστες είναι καταδικασμένοι να χρησιμοποιούν ένα υποδεέστερο OS και λοιπά εκκεντρικά απέχει πολύ,πάρα πολύ.

(Μια απορία έχω κάθε φορά που διαβάζω χρήστη Mac να μιλάει για Windows,τόσο καλός είμαι και δεν θέλω format ανα 6μηνο όπως λέει ή ότι το pc μου δουλεύει 2,5 χρόνια μετά ακριβώς όπως την 1η μέρα;Τι να πω,μήπως είμαι ο εκλεκτός;)

(Είμαι σίγουρος ότι αν απαντήσει κάποιος θα ναι του στυλ "Εγώ απο τότε που το πήρα,ο φίλος μου μου είπε,εγώ με τα Windows κτλ)

Kαταρχάς να ξεκινήσω αναφέροντας οτι οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές (καθώς αντικειμενικότητα λίγο δύσκολο να υπάρξει γενικώς - αλλά ας μην πιάσουμε/επεκταθούμε με το θέμα της "αντικειμενικότητας vs υποκειμενικότητας φιλοσοφικά, διότι είναι μεγάλη ιστορία και δεν θα βγάλουμε άκρη)

Προσωπικά χρησιμοποιώ και τα 3 κυρίαρχα λειτουργικά.

Mac OS X Snow Leopard (Mac Pro 2009, 6GB Ram, GTX285, Intel SSD, About 8 TB Total HDD's Space, Wacom Tablet, Magic Mouse, EyeTV Hybrid).

Win 7 64bit (καμία σχέση με WinXP - μεγάλη βελτίωση. Τα χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο από ότι το Mac OS X)

Linux Ubuntu (Δεν ξεχνάμε και το Linux-άκι μας - το παρακολουθούμε από όσο πιο κοντά μας επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μας)

Γενικότερα έχω χρησιμοποιήσει και αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα που έχουν βγει από εποχή DOS μέχρι και σήμερα (είμαι computer-ας εδώ και 25 χρόνια περίπου).

Επίσης κάτοχος iPhone 3G, iPhone 4.

Αρκετή (για να καταλάβω τι παίζει) εμπειρία έχω και με Android OS εκτός από το iOS (έχω κάνει δώρο Android κινητό στην αδελφή μου και το έχω χειριστεί - και το χειρίζομαι - αρκετά το Android, αλλά και από φίλους και γνωστούς επίσης).

Κάτοχος Mac είμαι εδώ και 1.5 χρόνο περίπου. Πριν είχα PC.

Κυρίως ασχολούμαι με τα γραφικά (3D/2D, Video, Special Effects, κλπ) στο computer μου. Από εκεί και πέρα ίντερνετ και ο,τι άλλο χρειάζομαι ή μπορεί να περάσει από το μυαλό μου και να μου προκαλέσει ενδιαφέρον.

Η σωστή απάντηση για το Mac OS X vs Windows δεν είναι το "ποιό είναι καλύτερο" αλλά το "ποιό είναι καλύτερο για εμένα" (όπου εμένα είναι ο καθένας μας και οι ανάγκες του / προτιμήσεις του).

Όλα τα μηχανήματα κάνουν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Και το Android OS κάνει περίπου ό,τι και το iOS. Το iOS όμως σου δίνει μια εμπειρία χρήσης που δεν την ξεχνάς εύκολα...!!! Σου δίνει μία εμπειρία χρήσης που την εκτιμάς. Σου δίνει μία εμπειρία χρήσης που όταν χειρίζεσαι ένα Android κινητό, λες --> " ok, καλό είναι. Super..!!! Αλλά δεν είναι όπως το iPhone...!!!

Το iPhone είναι καλύτερο...!!! Σου δίνει καλύτερο "Feeling".

(Oups...!!! Άγνωστη λέξη...!!! "Feeling"??? Εγώ νόμιζα οτι θα μιλούσαμε για Benchmark, για TRIM, για ταχύτητες και κόντρες κλπ σε αυτό το Thread για το Mac OS (Snow Leopard) Vs Windows OS (win7)...!!!! Γιατί μας τσαμπουνάς Vag3D για τα iPhone και αυτές τις βλακείες τις "άσχετες"...???? Τσκ...Τσκ...!!!! Για πες μας Vag3D, παίρνει Flash Cards το iPhone 4 σου? Μπορείς να στείλεις αρχεία μέσω Blue Tooth? Τσκ τσκ....μπααα δεν νομίζω...!!! Πρέπει να κάνεις από εκείνο το εχμμ.....πως το λένε? Α, ναι το Jailbreak....!!!! χαχαχαχα πάρτο και πέτα το το iPhone σου Vag3D...!!! Και το πλήρωσες και πόοσααα??? 800 ευρώωωω??? ααχαχαχαχαχαχαχαχα)

Και μετά το "μουσικό μου διάλειμα" (για το πανάκριβο iPhone), ας συνεχίσω...!!!

Προσωπικά λοιπόν θα δυσκολευτώ πολύ να "ξαναγυρίσω σε windows μηχάνημα" ως το μηχάνημα με το κυρίαρχο λειτουργικό μου σύστημα (κάτι το οποίο θα γίνει μόνο εάν δεν έχω λεφτά για ξανα-αγοράσω Mac όταν θα χρειαστεί ξανά ή αν αλλάξει τόσο πολύ δραματικά η κατάσταση με τους Mac και πάψουν να μου χαρίζουν το "Feeling" που μου δίνουν μέχρι στιγμής).

ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!! Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα χρησιμοποιήσω ένα PC με windows για να κάνω την δουλειά μου αν το χρειαστώ. Θα μπορούσα πχ. να έχω στήσει 5 μηχανάκια PC και να τα έχω μόνο για Rendering (λόγω του ότι είναι πιο φθηνά. Δεν θα αγόραζα με την ίδια ευκολία 5 Mac Pro για να στήσω ένα μικρό Render Farm).

Με άλλα λόγια παίρνω από το κάθε μηχάνημα/λειτουργικό αυτό που θέλω χωρίς φόβο και πάθος (και από το Mac OSX και από τα Windows και από το Linux)

Οι Mac είναι όντως ακριβότεροι από ένα PC και όντως βρίσκεις με πολύ λιγότερα λεφτά PC φθηνότερα από Mac με πιό γρήγορα χαρακτηριστικά σε Hardware..!!!

Ε, τότε Vag3D, γιατί πήρες Mac? Χαζός είσαι? Μετά από τόοσα χρόνια εμπειρίας με υπολογιστές, αποφάσισες οτι θα στερείσαι άλλα πράγματα για να παίρνεις Mac? Με τα μισά λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο PC με Windows μέσα. Γιατί χαραμίζεις τα λεφτά σου σε Mac ενώ με τα ίδια ή πολύ λιγότερα λεφτά παίρνεις δυνατότερο μηχάνημα?

Η απάντηση δυστυχώς δεν είναι και τόσο απλή ή εύκολη. Δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Και αυτό διότι όλα είναι μηχανήματα και διότι δεν υπάρχει πουθενά "τέλειο".

Με το Mac OS X και τους Mac, αρχίζεις και πάλι να χαμογελάς όταν χειρίζεσαι τον υπολογιστή σου.

Με το Mac OS X και τους Mac, "νιώθεις και πάλι παιδί" - όπως όταν απόκτησες τον πρώτο σου υπολογιστή (δηλαδή αποκτάς πάλι ενδιαφέρον για τους υπολογιστές, επειδή η εμπειρία που έχεις με τον Mac είναι περισσότερες φορές ευχάριστη και λιγότερες δυσάρεστη).

Με το Mac OS X και τους Mac, νιώθεις μία περίεργη ξεγνοιασιά και ασφάλεια (πχ. Time Machine ---> απλά απίστευτο backup σκηνικό)

Με το Mac OS X και τους Mac, καταλαβαίνεις οτι έχεις ένα λειτουργικό σύστημα που "δεν στα πρήζει", οπότε μπορείς να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά σε νοιάζει (δηλαδή την δουλειά σου και όχι τα Backups, την συντήρηση του λειτουργικού σου, τους Drivers, την Non Human Reading "Registry", τα Defrag, τα σποραδικά μηνυματάκια του λειτουργικού που στα πρήζουν (συννεφάκια στο Taskbar, ερωτήσεις, δημοσκοπήσεις, κλπ) το να καθίσεις να εγκαταστήσεις ξανά από την αρχή τα πάντα στο νέο σου PC που αγοράζεις και να το "Set-άρεις"....!!! Είναι πολλά παρόμοια...!!! Δεν θα τα αναφέρω όλα....!!! Ναι, στα Windows 7 η κατάσταση "έχει βελτιωθεί" αρκετά...!!! Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι τα Windows "έπαψαν να είναι Windows", με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με το Mac OS X και τους Mac, νιώθεις την "ανετίλα"...!!! Ένα Feeling που δεν μπορείς εύκολα να το περιγράψεις σε έναν Windows χρήστη.

Με το Mac OS X και τους Mac, δεν έχεις λόγους να μην είσαι παραγωγικός στην δουλειά σου, εφόσον δεν ασχολείσαι με το λειτουργικό σου όσο με άλλα λειτουργικά, εφόσον είσαι χαρούμενος όταν δουλεύεις στο computer σου εφόσον ο Mac σου ΔΕΝ στα πρήζει όπως στα πρήζουν "αλλού"...

Εγώ από όταν πήρα τον Mac μου και μετά, χαμογελούσα ευχάριστα κάθε φορά που σκεφτόμουνα δουλειές στον υπολογιστή...!!! Κοιτούσα το ταβάνι και έλεγα --> "Εχμμ....για ποιόν ακριβώς λόγο δεν είχα αγοράσει Mac πιό παλιά? Πόσο ανόητος ήμουνα, τι έχανα...!!!!"

Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναλωθώ άλλο σε τέτοιου είδους Thread.

Εξυπνάδες και επιχειρήματα μπορούμε να βρούμε και να αντιπαραθέσουμε όλοι μας από όλες τις μεριές.

Οκ, δεν έχουν βάλει ακόμη TRIM στους Mac. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΝ...!!! Ντροπή στην Apple...!!! Έχω SSD στον Mac Pro μου και θα προτιμούσα να είχα TRIM.

Δεν αποτελεί όμως Deal-Breaker. H εμπειρία χρήσης του Mac OS X για εμένα είναι υπέροχη και μακάρι να μπορώ να την απολαμβάνω πάντα (από οικονομικής απόψεως μιλάω)

Ps.: Ακούσατε πουθενά να μιλάω με συναίσθημα για Benchmarks? (σε αυτό το Post εννοώ, διότι πριν πάρω Mac την έψαξα πολύ καλά του τι παίζει και τους είχα πρήξει όλους σε ερωτήσεις και Benchmarks - τους mac users)

Και ένα αμάξι άμα του βάλεις σκληρές αναρτήσεις, οκ.. θα παίρνει ταχύτερα / με μεγαλύτερη ασφάλεια τις στροφές (κρατήματα) κλπ...!!! Τα νεύρα σου και ο κώ__ς σου όμως κάτι θα πάθουν με τις λακούβες...!!!

(με το "σου" δεν εννοώ κανέναν από εσας εδώ μέσα έτσι?? Μην παρεξηγηθώ. Έκφραση είναι όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στον προφορικό λόγο).

Εγώ προσωπικά, "δεν θέλω όμως να νιώθω την λακούβα" ρε παιδιά πλέον... Κουράστηκα!!!! Θέλω να μπορώ να κάνω απλώς την δουλειά μου Α-νε-τα..!!! Δεν θέλω να ασχολούμαι με το Turbo και τα λάδια άλλο πιά...!!! Κουράστηκα...!!! Θέλω άνεση και ξεγνοιασιά...!!! Γι' αυτό πήρα ένα άνετο και ακριβό "Mercedes" (Mac) και όχι ένα Sport γρήγορο αμάξι σε πολύ καλύτερη τιμή κλπ κλπ (PC).,...!!! Όχι πως τα mercedes δεν είναι γρήγορα αμάξια. Απλώς "φτιάχνεις" πιό "κολπαδόρικα" και γρήγορα και με καλύτερες τιμές αν δεν πάρεις Mercedes...!!! Τώρα αν πρέπει να βάζεις πιό συχνά λάδι στην μηχανή κλπ κλπ κλπ κλπ....επειδή το Turbo "καίει"....είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...!!!!

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

Once you go mac, you never go back...!!! Ενδιαφέρον ρητό θα έλεγα...!!! Λέτε να αληθεύει τελικά..?? Για να δούμε...!!!! ;-)

PS 2.: Sorry αν ίσως υπάρχει κάπου ειρωνία μέσα στο κειμενό μου, αλλά θεωρώ οτι ΕΙΝΑΙ επιχείρημα το "Νιώθεις τη Μαγεία"...!!!! Όλοι γνωρίζουν ότι όταν έχει κάποιος καλή διάθεση, δουλεύει καλύτερα...!!! Σίγουρα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με απλά λόγια για παράδειγμα το "γιατί δίνουν τόση ελευθερία και άνεση στους υπαλλήλους της Google και τους επιτρέπουν να πάνε και να φεύγουν ό,τι ώρα θέλουν από και προς την δουλειά η να διακοσμούν τα γραφεία τους όπως θέλουν, να έρχονται με τα κατοικίδιά τους στην δουλειά, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ (δεν θα τα αναλύσουμε όλα εδώ, αλλά πιάνετε το νόημα του "που το πάω" αν διαθέτετε στοιχειώδη αντίληψη πιστεύω). Μάλλον γιατί τους δίνει καλύτερο "Feeling" και είναι και πιο αποδοτικοί στην δουλειά τους? Λέω εγώ τώρα...!!! "Νιώθεις την μαγεία" της Google δηλαδή αν δουλεύεις στην Google θα έλεγα...!!!! (τώρα το "Νιώθεις την Μαγεία" και δουλεύεις πιο αποδοτικά, είναι η δεν είναι επιχείρημα??? Μάλλον ναι, είναι θα έλεγα...)

Υποκειμενικά βέβαια όλα αυτά...!!! Άλλοι μπορεί να θέλουν βούρδουλα ή σπάσιμο νεύρων για να δουλέψουν πιο αποδοτικά...!!! Ποιός ξέρει...!!!

PS.3.: Μακάρι οι Mac να ήταν πιο φθηνοί....!!! (εδώ είναι το πρόβλημα όλων με τους Mac και το Mac OS X και όχι τόσο στο αν είναι καλύτερο λειτουργικό ή όχι πιστεύω...!!!)

PS.5: Κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Σε κάποιους αρέσουν τα μεν πιο πολύ και σε άλλους τα δε. Το ζήτημα είναι να είναι συνειδητοποιημένος αυτός που κάνει την αλλαγή από PC σε Mac και να ξέρει τι του γίνεται γενικώς. (τι κερδίζει και τι χάνει)

PS.6: Το...πήραμε και παίρνουμε Mac ή apple προϊόντα γενικότερα, "γιατί... έτσι μας αρέσει" μετράει σαν επιχείρημα? χιχιχι :P

Δημοσ.

Ωραίο και με αρκετό χιούμορ το αρχικό post.

Μερικα πραγματάκια από κάποιον που έχει και τα δύο και τα δουλεύει και τα δύο.

1. Πράγματι κκ jobs είμαστε ελαφρότεροι , έχουμε απαλλάγεί από την κόλαση της registry και των dlls , και αυτό μας κάνει κατά ποιο γρήγορους. Δεν θα πάθουμε και επιληψία όμως από το γεγονός οτι κάνουμε 33 sec να μπούμε στο internet αντι για 40 και 50 sec.

2. Πιο σιγά κκ Jobs να μην μας ακούσει κανείς, αλλά παραείμαστε ξέφραγκο αμπέλι. Το ότι δεν μας το έχουν κάνει Βαγδάτη μέχρι στιγμής είναι λόγος να ανάψουμε κανα κεράκι στην microsoft που έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο και περισσότερους χρήστες να ασχολούνται με τα παράθυρα.

3. Μην το πολυλέμε κκ jobs αλλά με το έτσι θέλω πετάμε την συμβατότητα με το παρελθόν όποτε μας καπνίσει.Και αντί να μας πετάξουν ντομάτες μας αποκαλούν θεούς.Χουρεει!!

4. Σιγά σιγά και το κάνουμε γαργάρα κκ jobs, αλλά χρεώνουμε ουσιαστικά τα service packs μας. Προσθέτουμε 2, 3 στοιχεία και ζητάμε κανα 40 δόλαρο από όλους αυτούς που στήνονται έξω από το κάθε μαγαζί της apple για να πάρουν το καινούργιο ipad iphone ipod από τις 12 τα μεσάνυχτα . Δεν είναι κακό!

5. Συγνώμη κκ jobs αλλά ο file manager μας είναι για τα πανυγύρια. Οσα spaces, expose control center και να βγάλουμε όπου θα κοιτάμε τις ανοιχτές μας εφαρμογές από πάνω, από τα πλάγια, από κάτω δεν μας γλυτώνει από το γεγονός ότι ο finder παραείναι σαλάτα για λειτουργικό 2011 και το dock ήταν εντυπωσιακό για πρίν από 5 χρόνια. Και τα εφε preview και τα ρέστα είναι στάχτη στα μάτια για να μην δούν το πραγματικό μας πρόβλημα.

6.ΚΚ jobs μπορεί το itunes να έχει αρμέξει την κότα με το χρυσό αυγό αλλά είναι ο ορισμός του δυσχρηστου ,κακογραμμένου σύνολο εντολών προγραμματισμού.. Επιτρέπεται εν έτη 2011 να μην μπορει να κάνει monitor τις αλλαγές ενός folder; Αλλά συνχρονίζει iphone οπότε του δίνουμε άφεση.

7. Μην πολυλέμε ότι πρωτοπορούμε ΚΚ jobs, γιατί κάπού κλέψαμε αρκετά και από την φτού - κακά - αντίχριστός- microsoft. Και ευτυχώς δεν το καταλαβαίνει κανείς, τουλάχιστο από τα sites που μας κάνουν τεμένους κάθε μέρα.

8. Οσο για το innovation κκ jobs μας βγάζω το καπέλο. Βάλαμε thunderbolt αλλά ακόμα έχουμε σκληρούς με 5400 στροφές και αμα λάχει βγάζουμε και τα usb γιατί είναι πασέ.Blue ray; hardware acceleration σε ταινίες; trim ; Δεν πάτε καλά μου φαίνεται!

9. Πετάμε από την χαρά μας πλέον κκ jobs αλλά σε λίγο όλοι οι σταθεροί υπολογιστές θα συμπεριφέρονται σαν σταθερά μπαούλα iphone. Και δεν θα μας ζαλίζουν με κονσόλες , file managment, εντολές . Παραμόνο γλυκούλικα πλακάκια apps - ουτε καν εφαρμογές. Και μεταξύ μας, αυτή η adobe μου σπάει τα νεύρα και η Oracle επίσης. Να τις χαρακτηρίσω μπανάλ;

10. Αν κάτι δεν αρέσει σε μας κκ jobs τότε......το κρατάτε λάθος.

11.Πειράζει που καπνίζω μπροστά στο mac μου κκ jobs,γιατί μπροστά στην hp μου (που στοίχισε 2/3 από το αλουμίνιο σας)μου το επιτρέπουν. Η να κόψω το κάπνισμα για την υγεία μου?

12. Δεν πρέπει να καλείτε ινδούς στα events σας κκ jobs γιατί ο -απολίτιστος -τσοπάνης anand τόλμησε να πει οτι παραείναι πολυτέλεια αυτό το tablet και ουσιαστικά δεν κάνει και καμμιά δουλειά.Καλά τον έκοψα οτι μόνο για τον μπουφέ είχε έρθει.ΚΑΙ ΔΕΝ χειροκρότησε όταν γεμάτος χαρά αποκαλύψατε τον διπύρηνο A5. Μεταξύ μας όμως ξέρουμε ότι ήταν 2 Α9 ουσιαστικά.Αμ το άλλο που το πάς. Αυτό το toms να λέει για τις συνθήκες εργασίες στον υποχθόνιο κόσμο των κινέζων -ταιβανέζων . Καλά δεν βάλαν δίχτυ έξω από τα τζάμια ακόμα;

13.Ανάβουμε κανά κερί κκ jobs στην valve που μας έφερε το gaming στο macosx ή θα την αποκλείσουμε και αυτή ;

14.Πειράζει που δεν νιώθω παιδί μπροστά στο macbookpro μου; Μήπως έχω πρόβλημα που δεν γελάω όταν θέλω να κάνω cut ένα αρχείο;Τα επίπεδα ανετίλας μου είναι αρκετά χαμηλά και δεν ξέρω τί φταίει.Μάλλον πρέπει να κόψω το κάπνισμα .

15.Θέλω όταν αφιερώνω χρόνο 2,3 10 ώρες κκ jobs το λειτουργικό να μου τα πρήζει. Να τσακωνόμαστε να σκοτωνόμαστε και στο τέλος να πίνουμε μπυρες μαζί .Που είπαμε οτι είναι τα υπολείμματα κάθε εφαρμογής που πετάω στο κάδο ,γιατί δεν τα βρήσκω.Μήπως να το κάνω jb;Η το cleanmymac θα μου διαλύσει το συμπαν;

16. Κάθε φορά που ανοίγω το mac μου, με πιάνει κατάθλιψη και δεν λέω επιτέλους δουλεια. Γιατί μου το κάνεις αυτό κκ jobs. Πρέπει να πάω σε ψυχολόγο μου φαίνεται.

17. Μήπως να αποκλείσουμε και κάθε developper κκ jobs που δεν γουστάρουμε την φάτσα του από το app store μας . Και να πουλάμε μόνο ότι θέλουμε εμείς.Σίγουρα θα βρεθεί και κάποιος να τα αγοράσει.

18.Γιατί δεν πιάνω το feelin με το ταπεινό μου nokia e52.Μαλλον το κρατάω λάθος.

19. Δεν ξέρω αν σας το είπα κκ jobs αλλά είμαι μανιακός συλλέκτης από αντάπτορες. Την βρίσκω να βάζετε περίεργες θύρες και μετά να θέλω αντάπτορα στον αντάπτορα για να συνδέσω μια ......οθόνη;Είπαμε να φύγουν όλα τα καλώδια για να δείχνει καλύτερα στο τούμπανο γκομενάκι αλλά σε λίγο δεν θα χωράνε τα καλώδια από τους αντάπτορες να τα κρύψω.Και με τρελαίνει που κάθε μαραφέτι με το μηλαράκι πάνω στοιχίζει 30 με 40 % πάνω. Θα την ρίξω μου φαίνεται.lucky me

20. επιτέλους πότε θα σταματήσουμε τον ετήσιο κύκλο ανανεώσεων. Χάθηκε να το κάνουμε 6 μηνο;

21. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν είμαι σαν το pc άτομο.Αλλά δεν είμαι και σαν τον mac άτομο. Μήπως είμαι αδελφή ή ψυχάκιας που θέλω να καθαρίσω τον cool mac τύπο.

22. Ο γιατρός που μου έκανε ενχείρηση δεν ήταν μαύρος ούτε κρατούσε ipad για να δώ το καρδιογράφημα. Μήπως να πάω στο Ερρικος Ντυναν;

Απλά όλη αυτή η αγιοποίηση του μύλου μου την δίνει στα νεύρα.Και τα γράφω από macpro 13 αυτά, αλλά να λέμε και του στραβού το δίκαιο.

Δημοσ.

Πριν μέρες είχα γράψει ότι ένας από τους λόγους που πήρα iMac ήταν ότι δεν θα είχα να παλέψω πλέον με καλώδια και πύργους ...

δεν ήταν ακριβώς πλάκα ....

εκεί θα καταλήξουμε να δείτε ...

Δημοσ.

Πριν μέρες είχα γράψει ότι ένας από τους λόγους που πήρα iMac ήταν ότι δεν θα είχα να παλέψω πλέον με καλώδια και πύργους ...

Στο ίδιο thread σου έχω γράψει 2 φορές ότι συγχέεις τις κατηγορίες των υπολογιστών.

Τα Desktop PC θα τα συγκρίνεις ΜΟΝΟ με τα MAC Pro και τα imac ΜΟΝΟ με All-in-one PC όπως για παράδειγμα τα παρακάτω:

http://www.sony.gr/product/vd-l-series/vpcl21m1e-b,

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do;HHOJSID=TKwcNHGMJZxrQKLkh1xlJhd2mt4HMTGTqHcxrgpzQGJ1M6txHMqR!-1461333637?storeName=computer_store&category=desktops&a1=Category&v1=All-in-One+PCs&series_name=200q_series&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/psg/desktops/All-in-One_PCs/200q_series

http://us.msi.com/msiaio/specs/detailpage.aspx?id=32

http://www.sony.co.uk/product/vd-l-series/vpcl14s1e-s

http://www.acer.gr/ac/el/GR/content/model/PW.SF0E2.071

http://www.amazon.co.uk/Lenovo-IdeaCenter-i7-720QM-1-6GHz-Premium/dp/B003V8AUXK

που επίσης δεν έχουν καλώδια, πύργους και είναι ίδιας κατηγορίας με τα imac.

Όπως σου είχα ξαναγράψει δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα ποδήλατο με ένα μηχανάκι και να λέμε ότι το ποδήλατο είναι πιο αθόρυβο, έχει λιγότερα καλώδια και μηδενική κατανάλωση. Όταν συγκρίνουμε 2 πράγματα θα πρέπει να είναι ίδιας κατηγορίας. Μηχανάκι με μηχανάκι, ποδήλατο με ποδήλατο, macbook με laptop, smartphone με iphone κ.ο.κ .

Από εκεί και πέρα το ποιό μηχάνημα θα επιλέξεις και ποιο λειτουργικό σε εξυπηρετεί είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. Απλά να κάνουμε δίκαιες συγκρίσεις.

Δημοσ.

Στα Windows 7 θα αναγνωρίσει όλο το hardware αν αυτό είναι σύγχρονο,μικρότερο απο 4ετια λέω στο περίπου.

Στα laptop υπάρχουν θεματάκια ακόμη και σε πρόσφατα μηχανήματα...στα desktop είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Όσο για το bloatware συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτό δεν είναι στα μείον του OS αλλά των κατασκευαστών,επίσης τα macbooks υπερτερούν και στα

Εγώ το ξέρω αυτό...εσύ το ίδιο...ο απλός χρήστης όμως θα πει ότι τα windows είναι αργά και δυσλειτουργικά χωρίς να κάτσει να ψάξει αν ευθύνεται η microsoft γι'αυτό ή ο κατασκευαστής. Το αποτέλεσμα δυστυχώς μετράει και γι' αυτό αναφέρομαι σε "αδικία" για τις επιδόσεις των Windows λόγω bloatware.

Δημοσ.

Στο ίδιο thread σου έχω γράψει 2 φορές ότι συγχέεις τις κατηγορίες των υπολογιστών.

Τα Desktop PC θα τα συγκρίνεις ΜΟΝΟ με τα MAC Pro και τα imac ΜΟΝΟ με All-in-one PC όπως για παράδειγμα τα παρακάτω:

http://www.sony.gr/product/vd-l-series/vpcl21m1e-b,

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do;HHOJSID=TKwcNHGMJZxrQKLkh1xlJhd2mt4HMTGTqHcxrgpzQGJ1M6txHMqR!-1461333637?storeName=computer_store&category=desktops&a1=Category&v1=All-in-One+PCs&series_name=200q_series&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/psg/desktops/All-in-One_PCs/200q_series

http://us.msi.com/msiaio/specs/detailpage.aspx?id=32

http://www.sony.co.uk/product/vd-l-series/vpcl14s1e-s

http://www.acer.gr/ac/el/GR/content/model/PW.SF0E2.071

http://www.amazon.co.uk/Lenovo-IdeaCenter-i7-720QM-1-6GHz-Premium/dp/B003V8AUXK

που επίσης δεν έχουν καλώδια, πύργους και είναι ίδιας κατηγορίας με τα imac.

Όπως σου είχα ξαναγράψει δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα ποδήλατο με ένα μηχανάκι και να λέμε ότι το ποδήλατο είναι πιο αθόρυβο, έχει λιγότερα καλώδια και μηδενική κατανάλωση. Όταν συγκρίνουμε 2 πράγματα θα πρέπει να είναι ίδιας κατηγορίας. Μηχανάκι με μηχανάκι, ποδήλατο με ποδήλατο, macbook με laptop, smartphone με iphone κ.ο.κ .

Από εκεί και πέρα το ποιό μηχάνημα θα επιλέξεις και ποιο λειτουργικό σε εξυπηρετεί είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. Απλά να κάνουμε δίκαιες συγκρίσεις.

αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι έχεις μπερδέψει τα ψευδώνυμα ...

σε άλλον το έλεγες αυτό ...

όχι ότι πειράζει , αλλά μιας και μπήκες στον κόπο για ένα τόσο αναλυτικό ποστ .

Δημοσ.

αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι έχεις μπερδέψει τα ψευδώνυμα ...

σε άλλον το έλεγες αυτό ...

όχι ότι πειράζει , αλλά μιας και μπήκες στον κόπο για ένα τόσο αναλυτικό ποστ .

:rolleyes: Χίλια συγνώμη φίλε μου...μόλις διαπίστωσα και εγώ ότι σας μπέρδεψα καθώς γράφατε τα ίδια περίπου πράγματα (περί imac & καλωδίων). Κατά τα λοιπά όμως ισχύουν αυτά που έγραψα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...