Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον τόπικ! Χάρηκα πολύ που ξεκλείδωσε.

Χρησιμοποιώ 3 λειτουργικά, το Linux (Ubuntu), τo Leopard (Macbook Pro και hackintosh στον σταθερό) και τα 7ρια (με τη σειρά του χρόνου που διαθέτω στο καθένα). Παρ'όλα αυτά άκουσα πόσα πράγματα που δεν είχα υπόψην μου.

Το καθένα έχει τις ομορφιές του και τις αδυναμίες του. Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα γράψω μερικά σχόλια για το καθένα, από τη σκοπιά του απλού χρήστη (δεν σκαμπάζω γρι ούτε από console σε linux ούτε από προχωρημένες δυνατότητες mac ή win, ότι είναι plug and play ή mouse and click μόνο).

Δύο λόγια μόνο.

Για μένα η μόνη μαγεία είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 3 επιλογές (Linux, Mac, Win). Αν ήταν περισσότερες ακόμη καλύτερα (μη μου πείτε για άλλα "εξωτικά" λειτουγικά, είπαμε μιλάμε για άσχετους σαν εμένα).

Και δεύτερον μη φανατίζεστε, ειδικά με εταιρείες που κοιτάνε μόνο την τσέπη σας και σας το λένε και κατάμουτρα.

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω παιδια ενα εχω να πω , μετα απο τοσα χρονια με windows και τωρα τα 2 τελευταια χρονια μονο με macosx και ios απλα ξαναβρηκα την αγαπη μου για τους υπολογιστες ...

Τεχνικα χαρακτηριστικά , λεπτομεριες , κλπ κλπ απλα δεν με απασχολουν , εγω θελω ο υπολογιστης μου να ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη να μου κανει αυτο που θελω χωρις περιεργα κωλύματα , χωρις ιους , χωρις ξαφνικά errors , το δίκτυο μου να συνδέεται αυτόματα , να ανταλλασω αρχεία ανάμεσα στις ios και macosx συσκευές μου χωρίς κανένα κοπο ........ και ναι με τα mac μου βρήκα την απόλυτη ηρεμία μου

Πλεον δοκιμάζω απειρα προγράμματα , χωρις να φοβαμαι μηπως κατι μου κρασσαρει ..

Απλα χαιρομαι να χρησιμοποιώ τα mac μου και αυτο μου φτανει ..

Και επισης οταν μου τηλεφωνουν φιλοι μου και με ρωτανε """τι να κανω κολησαν τα windows"" εγω τους απαντω απλα , sorry δεν ξερω πια , ειμαι macosx user

Δημοσ.

εγω παιδια ενα εχω να πω , μετα απο τοσα χρονια με windows και τωρα τα 2 τελευταια χρονια μονο με macosx και ios απλα ξαναβρηκα την αγαπη μου για τους υπολογιστες ...

Τεχνικα χαρακτηριστικά , λεπτομεριες , κλπ κλπ απλα δεν με απασχολουν , εγω θελω ο υπολογιστης μου να ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη να μου κανει αυτο που θελω χωρις περιεργα κωλύματα , χωρις ιους , χωρις ξαφνικά errors , το δίκτυο μου να συνδέεται αυτόματα , να ανταλλασω αρχεία ανάμεσα στις ios και macosx συσκευές μου χωρίς κανένα κοπο ........ και ναι με τα mac μου βρήκα την απόλυτη ηρεμία μου

Πλεον δοκιμάζω απειρα προγράμματα , χωρις να φοβαμαι μηπως κατι μου κρασσαρει ..

Απλα χαιρομαι να χρησιμοποιώ τα mac μου και αυτο μου φτανει ..

Και επισης οταν μου τηλεφωνουν φιλοι μου και με ρωτανε """τι να κανω κολησαν τα windows"" εγω τους απαντω απλα , sorry δεν ξερω πια , ειμαι macosx user

Επειδή έχουν παρεξηγηθεί κάπως οι απόψεις που γράφονται να κάνω μια διευκρίνιση.

ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε να μην χρησιμοποιείς αυτό που σου αρέσει και σε βολεύει,ακόμα ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι πχ εσύ που δουλεύεις πιο ευχάριστα στο Mac OS και το γουστάρεις τρελλά λες ψέματα.Εννοείται αυτό.

"Ενστάσεις" γίνονται για μη υποκειμενικά θέματα όπως πχ σχολιάζοντας το post σου τα παρακάτω.

"εγω θελω ο υπολογιστης μου να ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη να μου κανει αυτο που θελω χωρις περιεργα κωλύματα , χωρις ιους , χωρις ξαφνικά errors , το δίκτυο μου να συνδέεται αυτόματα , να ανταλλασω αρχεία ανάμεσα στις ios και macosx συσκευές μου χωρίς κανένα κοπο "

Ανα πάσα στιγμή έτοιμο και χωρίς κολλήματα είναι κάθε Windows PC με σωστούς drivers.

Ιοί υπάρχουν και εγκαθίσταται το 99% αυτών ύστερα απο δική σου έγκριση (όπως ισχύει και για τα trojans του Mac OS)

Ξαφνικά errors δεν υπαρχουν ή αν υπάρχουν είναι σπάνια,δεν είμαστε στο '98 ούτε μιλάμε για τα OS του τότε

Το δίκτυο συνδέεται αυτόματα και στα Windows (αν κατάλαβα καλά τι εννοείς)

Το ότι έχεις iphone που συνεργάζεται άψογα με το Mac είναι υποκειμενικό και δεν είναι επιχείρημα,εκτός αν θεωρείς επιχείρημα και το "To PC μου είναι φοβερό γιατί ανταλλάσω αρχεία ανάμεσα στο WP7 και Win7 χωρίς κανένα κόπο".

Δημοσ.

firewalker τρομερό βίντεο!!!!!!

Και για λίγο γράψιμο on topic...

Τα κοινά PC με Windows μπορούν

να "παίξουν" παιχνίδια

να "πάρουν" όποιο νέο hardware βγει

να έχουν καλύτερα tech specs σε χαμηλότερη τιμή

Όμως τα MAC

μπορούν να σου κάνουν την ζωή εύκολη

την χρήση του Η/Υ να μην είναι ένας αγώνας να φτιάξεις αυτό που δεν δουλεύει, ακόμα και 3+ χρόνια μετά

αντισταθμίζουν τις μικρότερες επιδόσεις για την ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ (για όσους θέλουν να δουν το τέρας της Apple ας πάνε στο site της να δουν τον MAC Pro) με την σταθερότητα και την ευκολία που παρέχουν ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ χρήσεις. Για τις εξειδικευμένες χρήσεις απαιτούνται και εξειδικευμένα κριτήρια.

Όσοι απορούν... ας δούνε πόσοι χρήστες MAC λένε τα ίδια...

Για αυτούς που παρόλο που έχουν MAC (και ΟΧΙ HACKINTOSH) και υποστηρίζουν ότι για την καθημερινή χρήση είναι πιο εύχρηστο το Windows... τότε κάτι δεν κάνουν καλά είτε είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δημοσ.

firewalker τρομερό βίντεο!!!!!!

Και για λίγο γράψιμο on topic...

Τα κοινά PC με Windows μπορούν

να "παίξουν" παιχνίδια

να "πάρουν" όποιο νέο hardware βγει

να έχουν καλύτερα tech specs σε χαμηλότερη τιμή

Όμως τα MAC

μπορούν να σου κάνουν την ζωή εύκολη

την χρήση του Η/Υ να μην είναι ένας αγώνας να φτιάξεις αυτό που δεν δουλεύει, ακόμα και 3+ χρόνια μετά

αντισταθμίζουν τις μικρότερες επιδόσεις για την ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ (για όσους θέλουν να δουν το τέρας της Apple ας πάνε στο site της να δουν τον MAC Pro) με την σταθερότητα και την ευκολία που παρέχουν ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ χρήσεις. Για τις εξειδικευμένες χρήσεις απαιτούνται και εξειδικευμένα κριτήρια.

Όσοι απορούν... ας δούνε πόσοι χρήστες MAC λένε τα ίδια...

Για αυτούς που παρόλο που έχουν MAC (και ΟΧΙ HACKINTOSH) και υποστηρίζουν ότι για την καθημερινή χρήση είναι πιο εύχρηστο το Windows... τότε κάτι δεν κάνουν καλά είτε είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Εγγύηση 1 χρόνο και αγορά AppleCare για έξτρα χρήμα (για 3 χρόνια μετά).΄

Τι ακριβώς δεν σου δούλεψε σε Windows PC,αυτή την γενίκευση να μην κάνατε.Κι εμένα το Spotlight τα φτυσε στα καλά καθούμενα και αρνείται να βγάλει αποτελέσματα (λύση δεν έχω βρει μια και το rebuild δεν το διόρθωσε) αλλά δεν το κανα πρόβλημα του Mac OS γενικά και ούτε έγραψα,προτιμώ PC γιατί το Mac έχει προβλήματα.

Για αυτούς που παρόλο λένε ότι χρησιμοποιούν Windows 7 και υποστηρίζουν ότι έχουν τα μύρια προβλήματα...τότε κάτι δεν κάνουν καλά είτε είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όσοι απορούν... ας δούνε πόσοι χρήστες Windows 7 λένε τα ίδια...

Δημοσ.

Το έχετε κουράσει όμως με τον πόλεμο.Ή συγκρίνετε συγκεκριμένα πράγματα να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι ή αφήστε το.Το να προσπαθείς έναν πρώην χρήστη XP να τον πείσεις ότι τα windows δεν έχουν προβλήματα δεν γίνεται.

Το να προσπαθείς γενικά να πείσεις κάποιον ότι δεν έχει κάνει την καλύτερη επιλογή και αυτό κομματάκι δύσκολο.Οπότε ας δεχτείτε όλοι ότι οι μεν επέλεξαν αυτό για τον Α,Β,Γ λόγο και οι δε το άλλο για τον Α,Β,Γ λόγο και ας εξηγήσετε τους λόγους.

Και για να είμαι λίγο ον τόπικ να πω και τη δική μου άποψη.

Πρόσφατα πολύ κοντινό μου πρόσωπο αγόρασε ένα imac και είχα την ευκαιρία να δουλέψω πολύ περισσότερο για να έχω μια πιο πλήρη άποψη.Καταρχήν δεν μου άρεσε το interface.Γούστο προσωπικό και τίποταα παραπάνω.Αν θέλετε και συνήθεια.Ήμουν και είμαι συνηθισμένος σε αέρο και κρύσταλ και το σολιντ μου κακοφάνηκε.Σίγουρα θα αλλάζει δεν λέω αλλά σαν πρώτη εικόνα δεν μου άρεσε.Έπειτα μου φάνηκε σε πολλά σημεία κάπως κομπλεξικό.Δηλαδή ενώ μερικά πράγματα υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος να γίνουν,σαν να προσπαθεί να μάθει στον χρήστη έναν πιο δύσχρηστο τρόπο.Γιατί;Για να μην κάνει τίποτα όπως γίνεται σε windows;Δεν ξέρω.Αλλά κάτι drag and drop,κάτι κουλά cut κάτι κάτι με κάναν πραγματικά να απορώ.Btw fullscreen τον mozilla πως τον κάνεις;Έψαχνα κανένα 20άλεπτο στο google δεν έβγαλα άκρη και το παράτησα.

Αυτό που μου άρεσε ήταν η ομοιογένεια των προγραμμάτων.Δηλαδή μαθαίνεις ένα τι που πως και αμέσως τα έμαθες όλα.Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται στα Win.Είναι πιο ελαστική η ms στους προγραμματιστές..Εδώ ο mozilla σε γράφει στα @@ του..στους άλλους θα επιβάλεις κάτι τέτοιο;Από την άλλη στο mac μέχρι και η adobe που είστε στα μαχαίρια ακολουθεί τα δικά σου στάνταρ.Με λίγα λόγια είναι πιο εύκολο ένας χρήστης να μάθει να δουλεύει το mac osx από ότι τα windows.Στα windows στάνταρ θα υπάρξει στιγμή που θα ψάξει σε ένα πρόγραμμα κάτι,στο mac ξέρει που θα το βρεί.

Κατά τα άλλα υπάρχουν σημεία που είναι έτη φωτός το mac,και υπάρχουν σημεία που είναι αρκετά μπροστά τα win.Απλά αυτό που λένε οι περισσότεροι εδώ μέσα ισχύει.Περίμενα πολλά περισσότερα από αυτά που διάβαζα και άκουγα.

Και για να τελειώσω να πω σε όλους να δοκιμάσουν και μια έκδοση Linux με KDE για να δούν περίπου σε τι κατάσταση έχει φτάσει το εύπεπτο για τον πολύ κόσμο λειτουργικό.Για necrogaming καταστάσεις δηλαδή ίσως δεν είναι άσχημο και αυτό.

Δημοσ.

Ξέχασες:

Automator:

Το ποιό ισχυρό εργαλείο ίσως του OSX. Απο batch rename scripts μέχρι αυτοματοποιημένη επεξεργασία εικόνας. Εργαλείο που με έχει γλυτώσει από πολλές ώρες δουλειά, και περιττά utilities. Πως τα κάνεις αυτά στα 7 άρια? Ίσως με αγορά δεκάδων Utilities;

Spaces / Expose:

Όταν έχεις ανοικτό Xcode, Interface Builder Illustrator και Photoshop τότε θα καταλάβεις την αξία των Spaces. Απίστευτη υλοποίηση, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το σύστημα... Tα 7 έχουν ένα πράγμα με τα desktops, που ούτε καταλαβαίνω πως δουλεύει ούτε θέλω να μάθω…

Time Machine

Οκ τα εφτάρια έχουν backup, αλλά δεν νομίζω κανείς να το συγκρίνει με το Time Machine.

Καθαρότερο Installation / Uninstall,

Το Sandbox concept που όλο και περισσότερο χρησιμοποιείτε στο Os X. Χωρίς περιττούς φακέλους, registry, χιλιάδες αρχεία από δω κι εκεί. Install με drag & drop, uninstall με πέταμα στο κάδο. Απλά και όμορφα. Ειδικά με το Mac App Store είναι μέσα στους κανόνες η χρήση sandbox.

Mac App Store,

Serial Numbers; License Keys; Activation; Τα ξεχνάς αυτά. Αυτόματο installation, uninstall Update, 1 Click παραγγελία, χωρίς να δίνεις τη καρτούλα σου σε 2000 διαφορετικά site. Τίποτα καλύτερο;

Raw Formats

Το Osx υποστηρίζει πάρα πολλά format φωτογραφιών, και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα RAW. Πολλές φορές το χρόνο η Apple το αναβαθμίζει να υποστηρίζει τις νεότερες φωτογραφικές της αγοράς. Όταν ανοίξεις έναν φάκελο με Raw αρχεία, τα βλέπεις πολύ απλά είτε σε thumbnails, είτε στο Coverflow.

Για δοκίμασε τα RAW στα 7άρια…

Αν θες συνεχίζουμε…

Όχι δεν είμαι κολλημένος με Apple. Έχω 3 PC με Windows 7 που χρησιμοποιώ για 3D Graphics, ένα Windows Home Server, τα Mac που χρησιμοποιώ για Μουσική / Φωτογραφία / iOS development, και δουλεύω και με Red Hat Linux για το Flame.

Απλά το καλό πρέπει να αναφέρετε…

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...