Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ το ξεκίνησα και το πρώτο ποστ εξηγέί γιατί είναι ειρωνικό,δεν έχει σχέση με το Mac OS ή την Apple,στο λέει και ο haHa.

Ωραία,δλδ το Mac OS είναι καλύτερο γιατί σου τονώνει το ηθικό,επειδή έτσι με ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα αυτό "Ο άλλος γουστάρει να έχει τον υπολογιστή του ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο χωρίς να κάνει ούτε μια φορά restart και οι επιδόσεις να είναι ίδιες όπως στις αρχές. Το mac τον βόλεψε" το στηρίζεις κάπου ότι γίνεται μόνο στο Mac OS και όχι στα Windows ή απλά έτσι το λες;Γιατί για παράδειγμα εγώ λέω ότι γίνεται και στα 2

Αν θεωρείς ότι δεν έχει νόημα το thread μη συμμετέχεις,συγκρίνουμε τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες εδώ,το αντίκτυπο που έχει στην προσωπικότητα και την ψυχολογία το αφήνουμε απ' έξω,ειλικρινά δεν το λέω επιθετικά.

Αν γίνεται ας κλείσουμε το off-topic

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Μac OS ποτέ δεν ήταν καλύτερα του windows...Tώρα αν εσύ έστω και καθυστερημένα το καταλάβεις, θα δεις οτι αυτό το συγκριτικό είναι για να καλύψεις κάποιους εγωισμούς και κενα που σου προκαλουν οι ανθρωποι που τους αρέσει το MAc OS ,γιατί απλά είναι άνθρωποι και εσύ έρχεσαι με λογική ρομπότ μην πώ καποιά βαρια άλλη λέξη να κρίνεις με την στενή έννοια , για να αποδείξεις τί?Οτι είναι λάθος?Δεν πρέπει κανένας να χρησιμοποιεί Mac OS ή οτιδίποτε άλλο πέρα από windows?Σου ξαναλέω το συγκριτικό με καθαρά τεχνικούς όρους ανέκαθεν έβγαζε και βγάζει το windows καλύτερο...Τωρα αν εσύ κολλάς στο τι θα πει ο καθένας από προσωπική πλευρά ,τότε επίτρεψε μου να σου πώ οτι έχεις πρόβλημα....

Ξαναδιάβασε προσεκτικά όλα όσα έγραψα στο νήμα σου....(καλιτέχνης μπορεί να είναι και ένας μικρός άνθρωπος ...)

Επίσης αν περιμένεις να το παραδεχτούν κάποιοι εδώ μέσα οτι το Mac OS με καθαρά τεχνικούς όρους είναι χειρότερο του windows,πάλι έχεις πρόβλημα....

YΓ.Αν δε κάνω λάθος το forum απαρτίζεται από ανθρώπους και όχι ρομπότ σωστα? :X(Ακόμα και οι ειδικοί επιστήμονες είναι άνθρωποι...)

Ακόμα και το iOS είναι υποδιέστερο του Android αλλά μετράει εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο....Γιατί τους ικανοποιεί άλλες ανάγκες που δεν έχει να κάνουν με τεχνικά χαρακτηριστικά....δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει όλους να παίρνουν αυτό με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.Και εύχομαι να μην υπάρξει και ποτέ....

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@haHa προσεξε τι εγραψα για το TRIM

http://www.powerpage.org/2011/03/07/12693/

@gnsX εχεις δουλεψει με mac (και αν ναι ποιο) η μονο hackintosh?

MacBook Pro.

atheatos έχεις μπερδέψει τα forum,ευχαριστώ για την διάγνωση.Κατάλαβες τα πάντα,λογικότερο αυτό που είπες απο το "Τεχνολογικό forum είναι,συζητάνε γιατί γουστάρουν".

Δημοσ.

MacBook Pro.

atheatos έχεις μπερδέψει τα forum,ευχαριστώ για την διάγνωση.Κατάλαβες τα πάντα,λογικότερο αυτό που είπες απο το "Τεχνολογικό forum είναι,συζητάνε γιατί γουστάρουν".

Tουλάχιστον εγώ δεν τα κάνω γήπεδα και αρένες.Παρακαλώ....και περαστικά :-D

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 19 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από parsifal, 19 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

2wcnxqb.jpg

DoubleFacePalm.jpg

040-the-naked-gun.gif

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 19 Μαρτίου 2011 - flame
Κρυμμένο από paredwse, 19 Μαρτίου 2011 - flame

Είναι τουλάχιστον ελεεινό να αποκόπτει κανείς μηνύματα από το αρχικό τους περιεχόμενο και να παραποιεί το τι λένε και σε τι πλαίσιο λεχθήκανε μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τα αστήριχτα.

Και το λέω για εσένα haha.

τουλάχιστον ελεεινό.

Τα μηνύματα που παρέθεσες ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε άλλους... και ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ.

Μα τόσο χαμηλά; Τόσο; Τι να πω;

Εδώ δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος... το τι λειτουργικό θα έχεις σε μάρανε.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 19 Μαρτίου 2011 - flame
Κρυμμένο από paredwse, 19 Μαρτίου 2011 - flame

Είναι τουλάχιστον ελεεινό να αποκόπτει κανείς μηνύματα από το αρχικό τους περιεχόμενο και να παραποιεί το τι λένε και σε τι πλαίσιο λεχθήκανε μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τα αστήριχτα.

Και το λέω για εσένα haha.

τουλάχιστον ελεεινό.

Τα μηνύματα που παρέθεσες ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε άλλους... και ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ.

Μα τόσο χαμηλά; Τόσο; Τι να πω;

Εδώ δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος... το τι λειτουργικό θα έχεις σε μάρανε.

Μετα την ειρωνια στα προηγουμενα μηνυματα, περασες σε προσωπικες, υβριστικες επιθεσεις(ειδες τι κανει η ελλειψη επιχειρηματων??). Δυστυχως αυτο ειναι το επιπεδο σου.

Δεν μπορω να πεσω στο επιπεδο σου .

Αλλωστε οπως μπορει ο καθενας: μερικοι με επιχειρηματα, αλλοι με προσωπικες, υβριστικες επιθεσεις.

----------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ.: Ειναι εμφανης η προσπαθεια απο μερικους mac users να κλειδωθει το thread . Λενε οτι δεν τους ενδιαφερουν τα windows, αλλα συμμετεχουν σε αυτο το thread κανοντας μονο ειρωνικα ποστ και προσωπικες , υβριστικες επιθεσεις , προφανως σε μια προσπαθεια να κλειδωθει το thread.

Δημοσ.

εγω εκεινο που απορω ειναι γιατι δεν ανοιγει ενα αναλογο ποστ στην ενοτητα των windows ? εδω και χρονια

Φυσικα η απαντηση ειναι μια , οι χρηστες macosx δεν ασχολουνται με αλλα λειτουργικα , δεν τους ενδιαφερουν καν

Οποτε καλυτερα ειναι να κλειδωθει το συγκεκριμενο γιατι ειναι εντελως ανουσιο ...

Aνοίγει εδώ,δεν ανοίγει στην ενότητα των windows,και κατά τα άλλα οι εδώ δεν ασχολούμαστε; :-D

Δημοσ.

καλημέρα και από εμένα ,

ωρέ τι γίνεται εδώ ρε παιδιά....?

είπαμε να πούμε καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα , αλλά εδώ μέσα έγινε αμέρικαν μπαρ ......(από ταινία)

από την στιγμή που θα πήγαινε η συζήτηση στο τι κάνει το ένα λειτουργικό καλύτερα από το άλλο ή χειρότερα

ήταν σίγουρο ότι θα μπερδευότανε η κατάσταση και θα χανότανε και το νόημα , (έτσι νομίζω αν κάνω λάθος κρεμάστε με)

υπάρχει μια ωραία φωτογραφία (να μην την βάζω ξανά εδώ ) που δείχνει τους φυλλομετρητές σαν να είναι γυναίκες ....

o IE έτσι , ο OPERA αλλιώς , ο FIREFOX κάπως αλλιώτικα κλπ ....

εκεί είναι νομίζω το θέμα ...

αν παρομοιάσουμε το MAC με τα windows σαν να ήταν ...καφέδες δεν θα παίρναμε κάτι ανάλογο?

αυθόρμητα εντελώς τα windows τα παρομοιάζω με :

μια φραπεδιά με παχύ αφρό και 36 ζάχαρες .... την πίνεις και γουστάρεις ...έτσι δεν είναι....ξυπνάς στο φτερό και είσαι άρχοντας ....κάνει την δουλειά ρε παιδί μου ....

το MAC από την άλλη :

με εκείνα τα μυστήρια ... καφές με λικέρ , με ουίσκια , με κονιάκ .... αίρις μαιρις κόφι ....καφές και αυτός , ξυπνάς και με αυτόν , αλλά με άλλον τρόπο ....

υ.γ είπα να το ελαφρύνω λιγάκι ....χιούμορ προσπάθησα να κάνω ...

και για να μην παρεξηγούμαι ένα IMAC . 2.66 GHz intel core 2 duo 4 gb ram έχω ...και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ...

την καλημέρα μου ..

Δημοσ.

και τα λοιπα. εδω αυτο που γινεται ειναι απλα χωρις νοημα και σε ασχετο section.

GoldenEye δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο section περισσότερο σχετικό από αυτό. Τρία είναι τα section των λειτουργικών (Windows, MACOS, Linux) και το μόνο που δεν έχουμε κάνει ακόμη είναι να μεταφέρουμε την συζήτηση στο Linux Section για να "παίζουμε" σε ουδέτερο γήπεδο.

Πιστεύω ότι το θέμα "ξέφυγε" από λίγους φανατισμένους οπαδούς που δυστυχώς έχουν μείνει σε δεδομένα και απόψεις προηγούμενων ετών. Όπως θα παρατήρησες οι περισσότεροι που εκφέρουμε την γνώμη μας, μεταξύ των οποίων και εσύ, είμαστε χρήστες και των 2 λειτουργικών ακόμη και σήμερα. Η γνώμη αυτών των ανθρώπων ίσως έχει λίγο περισσότερη βαρύτητα σε σχέση με κάποιου άλλου που αγνοεί πλήρως τι συμβαίνει στο άλλο λειτουργικό και γράφει θεωρίες και ανακρίβειες.

Επίσης με λύπη και απορία βλέπω την αγωνιώδη προσπάθεια ορισμένων (κυρίως mac user για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου) προκειμένου να κλειδωθεί το θέμα.

Το thread αυτό δεν πιστεύω ότι θέλει να ανακηρύξει ένα νικητή, αλλά να διαγράψει κάποια στερεότυπα που υπάρχουν στο μυαλό ορισμένων που έχουν πάψει να παρακολουθούν την εξέλιξη των λειτουργικών. Τα στερεότυπα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά ( Τα Windows θέλουν συνεχώς format, κρασάρουν με το παραμικρό, είναι ακριβά, χρειάζεσαι πολύ σύγχρονο hardware για να τα εγκαταστήσεις, έχουν κενά ασφαλείας κτλ κτλ). Έχω δουλέψει και συνεχίζω να δουλεύω και τα 2 λειτουργικά για χρόνια και πραγματικά έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν και στα δύο, πολλοί μύθοι και πραγματικότητες. Άλλα άκουγα και άλλα τελικά ίσχυαν. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και τη δύναμη του marketing τα τελευταία χρόνια.

Λίγο πολύ υπάρχει μια γενικότερη παραδοχή ότι τα windows 7 είναι πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο λειτουργικό. Υπάρχουν όμως χρήστες που επιθυμούν απλούστερα και σταθερότερα πράγματα ή και την διαφορετικότητα εν τέλει και είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό. Με ένα τραβηγμένο παράδειγμα Θα χαρακτήριζα τα Windows σαν ένα σύγχρονο smartphone που έχει εκατοντάδες δυνατότητες και λειτουργίες, αλλά που μπορεί να άφηνε αδιάφορο κάποιον επαγγελματία που ήθελε ένα τηλέφωνο απλά για να κάνει τη δουλειά του, να μην μπερδεύεται και να έχει μεγάλη αυτονομία. Αν του πατέρα μου του έδινα ένα htc/iphone θα μου το έφερνε στο κεφάλι...αντίθετα αν του έδινα ένα "συμμαζεμένο" ΝΟΚΙΑ με απλές και ξεκάθαρες λειτουργίες θα ήταν τρισευτυχισμένος. Στο ίδιο παράδειγμα τα δεδομένα θα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα αν στην θέση του πατέρα μου βρισκόταν το 20χρονο ξαδελφάκι μου κ.ο.κ.

Στην ζωή ευτυχώς δεν επιλέγουμε πάντα το αντικειμενικά καλύτερο και αυτή η διαφορετικότητα έχει την μαγεία της. Γι' αυτό τον λόγο και όλοι οι φίλαθλοι δεν είναι Μπαρτσελόνα, παρόλο που όλοι αποδέχονται ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Γι' αυτό το λόγο και κάποιοι προτιμούν να κυκλοφορούν με ρετρό και παλιά αυτοκίνητα, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το φτηνότερο σύγχρονο αυτοκίνητο θα τους προσφέρει μεγαλύτερες ανέσεις, ασφάλεια και επιδόσεις. Βλέπουμε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να μπεις στην ιδεολογία, την φιλοσοφία και την κουλτούρα του καθενός από εμάς.

Το καλύτερο λοιπόν είναι πάντα σχετικό και ο καθένας επιλέγει αυτό που τον βολεύει και τον εξυπηρετεί, με βάση την συμπάθεια, την χρήση που θα κάνει και τα οικονομικά του. Η ηλιθιότητα του πράγματος όμως ξεκινάει όταν προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε και να διαστρεβλώσουμε πράγματα που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Τότε κάποιος από συνειδητοποιημένος χρήστης, γίνεται γραφικός οπαδός!!!

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 19 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από parsifal, 19 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

MacBook Pro.

2wcnxqb.jpg

DoubleFacePalm.jpg

040-the-naked-gun.gif

invalid-argument.jpg

Aνοίγει εδώ,δεν ανοίγει στην ενότητα των windows,και κατά τα άλλα οι εδώ δεν ασχολούμαστε; :-D

129000214851254169.jpg

Δημοσ.

Επίσης ξεχάσατε να πείτε στο MacOSX ότι εκτός από cmd+o τα αρχεία ανοίγουν και με διπλό κλικ στο κουμπί του touchpad ή του ποντικιού, πράγμα ακόμα πιο αντι-εργονομικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...