Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το TRIM: υποστηριζεται προς το παρον στα macbook pro 2011 με snow leopard στους ssd που δινει η apple (bto) και το πιο πιθανο σε ολους τους ssd με την ελευση του lion σε λιγους μηνες...

Δεν υποστηριζεται TRIM σε snow leopard.

Για πληρη υποστηριξη του hardware και των δυνατοτητων του, υπαρχουν τα windows.

Για το TRIM συγκεκριμενα, φαινεται οτι επιτελους η apple με το lion θα το υποστηριξει και θα εκμεταλλευται πληρως τις δυνατοτητες των ssd.

Πολυ θετικο βημα,εστω και αν αργησε 2.5-3 χρονια σε σχεση με τα windows 7.

....Απο sleep ζήτημα είναι να περάσουν και 2 δευτερόλεπτα για να ανοίξει. Άντε κάνε sleep ή ακόμα καλύτερα hibernate σε pc :)

Ας δουμε ενα video που μολις τραβηξα για το ποσο γρηγορα ξυπναει απο sleep ενα λαπτοπ 7ετιας (hp compaq nx7010 Reviewed on: 07/06/2004) που φοραει windows 7 professional sp1, δηλαδη την τελευταια εκδοση των windows.

Φυσικα αντιστοιχης ηλικιας mac φορητο, εννοειται οτι δεν τρεχει την τελευταια εκδοση του mac os x, το 10.6 snow leopard.

Οπως φαινεται και στο video, ζητημα να περνανε και 2 δευτερόλεπτα για να ανοίξει απο sleep το λαπτοπ 7ετιας με windows 7.

http://www.youtube.com/watch?v=QM8s-8nAWeg

-----------------------------------------------------------------------

Tελος, βλεπω μια συστηματικη προσπαθεια απο μερικους mac users να αποφευχθει ο διαλογος και να κλειδωθει το thread. Το ενδιαφερον ειναι οτι γραφουν οτι κανενας mac user δεν ασχολειται/γραφει κλπ για windows, ενω πχ ακριβως στο ποστ που απαντησα βλεπουμε εναν mac user να αναφερεται στα windows, προσπαθωντας να τα μειωσει(?) με ψευδεις τοποθετησεις..

Αντιστοιχες ειρωνικες τοποθετησεις σχετικες με τα windows(τυπου windows sucks) ειναι συχνο φαινομενο απο διαφορους mac users που διαλαλουν οτι δεν ασχολουνται/γραφουν για windows.

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ότι δεν διαβάζουν HFS+ τα Windows ή ότι το Snow Leopard εκκινεί 3 sec γρηγορότερα;

για την εκκινηση λεω,τι 3sec λες;βλεπω 1 λεπτο διαφορα στο ιδιο μηχανημα μεχρι να εισαι ετοιμος για χρηση

'Εχοντας και γω ενα hackintosh pc θέλω να πω 2 πραγματάκια.

θεωρώ τεράστια μαγκιά από μια εταιρία που αναπτύσει λογισμικό να υπάρχει συμβατότητα του λογισμικού της με όλο το harware που κυκλοφορεί στην αγορά, με οτι κι αν συνεπάγεται αυτό (drivers bsod κτλ)

Σ'αυτό βγάζω το καπέλο στην microsoft. Φανταστείτε στο μέλλον μια συνεργασία της ΜΣ με την DELL και να γράφονται τα windows μόνο για τα μηχανάκια της DELL.Τις συνέπειες και μόνο στην αγορά της πληροφορικής...

Τέλος για τα windows ισχύει το καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.. Τα 7 είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό που έβγαλε η ΜΣ. Σταθερότατο,γρήγορο,παίζει σε hardware 5ετίας κτλ κτλ κτλ...

Η Apple από την άλλη είναι μια εταιρία που πουλάει υπηρεσίες.Εγώ μόνο έτσι καταλαβαίνω και δικαιολογώ τις τεράστιες διαφορές στις τιμές του hardware που πουλάει.

Πάτησε και πατάει πάνω σε 2-3 αποτυχίες της ΜΣ και καλά έκανε και πλασάρει ένα λειτουργικό πιο "minimal".

Το MacOs είναι πανέμορφο λειτουργικό διαφορετικό από τα windows και σαφώς έχει πόλλα θετικά but δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο τα τα windows.

Στα windows υπάρχουν άπειρα προγράμματα για οτι μπορεί να σου κατέβει στο κεφάλι,παιχνίδια,ο media player classic ^_^ (καλό το movist δε λέω) και φυσικά όλα τα επαγγελματικά προγράμματα.

Στο mac όχι.Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά και πάλι όχι. Έμενα προσωπικά που χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά δεν μου εχει λείψει κάτι στο mac. Άλλα και πάλι...

Δεν θα μπω στην λογική να πώ τα αρνητικά των 2 λειτουργικών και ας έχουν.

Άυτο που βλέπω ειναι οτι τα mac τα τελευταία χρονια (με την κυκλοφορία του iphone) έχουν γίνει μόδα.

Παλιότερα κάποιος έπαιρνε mac γιατί έκανε καλύτερα την δουλειά του,επειδή υπήρχαν κάποια προγράμματα αποκλειστικά για mac,επειδή σας επαγγελματίας χρειαζόταν αυτό το δέσιμο software-hardware και ήθελε το μηχάνημα του να μην πετάξει μπλε οθόνη.

Εκανέ μια επιλογή βασισμένη στις ανάγκες του. Πλέον δεν ισχύει αυτό...

Απορώ όταν διαβάζω εδώ στο forum οτι κάποιος πήρε mac επειδή έκανε συνέχεια format και είχε προβλήματα με το hardware και τους drivers κτλ.

Αν στησείς ένα pc με επώνυμο hardware βάλεις windows και τους drivers και δεν το ξαναπειράξεις δεν παίζει να σου βγάλει πρόβλημα.

Αν τα σκαλίζεις όλα τότε ειτε mac είτε windows θα γίνει η στραβή.

Συνοψιζοντάς (ξέφυγα λίγο)

Θεωρώ τα windows πιο ώριμη πλατφόρμα απο το mac os και πιστευώ οτι αν οι χρήστες συμπεριφερόταν στα windows οπώς και στο mac (το στήνω και δεν ασχολούμε)

και τα windows θα παίζαν απροβλημάτιστα χωρίς φορματ και οτι άλλο!!!

Το 70 % το δίνω στον χρήστη για ότι πρόβλημα προκύπτει και στον τρόπο που χρησιμοποιεί το μηχάνημα του. B)

Φιλικά.

η καλυτερη τοποθετηση που διαβασα!!!απλα στα win ειναι πιο ευκολο να κανεις την βλακεια,προσωπικα δουλευω και τα 2 λειτουργικα
Δημοσ.

Δεν υποστηριζεται TRIM σε snow leopard.

Για πληρη υποστηριξη του hardware και των δυνατοτητων του, υπαρχουν τα windows.

Για το TRIM συγκεκριμενα, φαινεται οτι επιτελους η apple με το lion θα το υποστηριξει και θα εκμεταλλευται πληρως τις δυνατοτητες των ssd.

Πολυ θετικο βημα,εστω και αν αργησε 2.5-3 χρονια σε σχεση με τα windows 7.

Ας δουμε ενα video που μολις τραβηξα για το ποσο γρηγορα ξυπναει απο sleep ενα λαπτοπ 7ετιας (hp compaq nx7010 Reviewed on: 07/06/2004) που φοραει windows 7 professional sp1, δηλαδη την τελευταια εκδοση των windows.

Φυσικα αντιστοιχης ηλικιας mac φορητο, εννοειται οτι δεν τρεχει την τελευταια εκδοση του mac os x, το 10.6 snow leopard.

Οπως φαινεται και στο video, ζητημα να περνανε και 2 δευτερόλεπτα για να ανοίξει απο sleep το λαπτοπ 7ετιας με windows 7.

http://www.youtube.com/watch?v=QM8s-8nAWeg

-----------------------------------------------------------------------

Tελος, βλεπω μια συστηματικη προσπαθεια απο μερικους mac users να αποφευχθει ο διαλογος και να κλειδωθει το thread. Το ενδιαφερον ειναι οτι γραφουν οτι κανενας mac user δεν ασχολειται/γραφει κλπ για windows, ενω πχ ακριβως στο ποστ που απαντησα βλεπουμε εναν mac user να αναφερεται στα windows, προσπαθωντας να τα μειωσει(?) με ψευδεις τοποθετησεις..

Αντιστοιχες ειρωνικες τοποθετησεις σχετικες με τα windows(τυπου windows sucks) ειναι συχνο φαινομενο απο διαφορους mac users που διαλαλουν οτι δεν ασχολουνται/γραφουν για windows.

πολύ καλό! προσωπικά χρησιμοποιώ και τα δύο, mac για όλες τις δουλειές και laptop windows αφού εφαρμογές για windows μπορείς να γράψεις μόνο σε πλατφόρμα windows οπότε δε με ενδιαφέρει να πω οτι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο. Και απο τα δύο ζω.

Αλλά sleep εσύ θεωρείς αυτό που μόλις έκανες; Δλδ κλείσιμο καπάκι και μετά απο 2 δευτερόλεπτα άνοιγμα; Αυτό σημαίνει sleep? Βάλτο σε sleep ένα 8ωρο και άνοιξέ το μετά. Επίσης άφησε ανοιχτά πx 7-8 προγράμματα και κάνε το ίδιο. Επίσης άσε ανοιχτό ένα mac για 15 μέρες και ένα pc για 15 μέρες. Το mac δε θα δεις την παραμικρή πτώση επιδόσεων ενώ δυστυχώς στα windows (όπως κάνω κι εγώ) με ένα restart θα ανασάνει το μηχάνημα. Τα αποτελέσματα μοιραία δε θα είναι αυτά που είδες παραπάνω, είτε αρέσει είτε όχι αφού το sleep λειτουργεί διαφορετικά στα δύο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Κανείς δεν πήρε mac για να του ξεκινά ο υπολογιστής στα 2 δευτερόλεπτα.

Φυσικά κανένας mac user δεν ασχολείται. Και κανένας δεν είπε windows sucks. Αυτό είναι προνόμιο όσων μετα μανίας προσπαθούν να πουν το ίδιο για τα mac. Το βλέπεις και απο το παρόν θέμα πως ξεκινάει. Κι επαναλαμβάνω δανεικά σας ζήτησε κάποιος; Κι εγώ θα αρχίσω να κράζω αυτόν που αγόρασε audi γιατί κι ένα fiat αν έπαιρνε πάλι τη δουλειά του θα έκανε.

Αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους, αυτοί είναι που κάναν την πατάτα και δώσαν τα λεφτά τους (και όχι δανεικά) κ οι υπόλοιποι με τα μηχανήματα 7ετίας είναι πιο έξυπνοι που δεν έχουν χαλάσει ευρώ απο τότε.

Δημοσ.

για την εκκινηση λεω,τι 3sec λες;βλεπω 1 λεπτο διαφορα στο ιδιο μηχανημα μεχρι να εισαι ετοιμος για χρηση

Αν δεν είχες το HFS partition λέω.

720p Video-QuickTime format (.mov),το πιο ελαφρύ που βρήκα

5ukawp.jpg[

720p YouTube Video

2hcg2nn.jpg

Multitasking (Zune,IE9 1080p,WMP 720p,Handbrake - itunes,Safari 1080p,QuickTime 720p,Handbrake)

2cppa40.jpg

Φυσικά κανένας mac user δεν ασχολείται. Και κανένας δεν είπε windows sucks. Αυτό είναι προνόμιο όσων μετα μανίας προσπαθούν να πουν το ίδιο για τα mac. Το βλέπεις και απο το παρόν θέμα πως ξεκινάει. Κι επαναλαμβάνω δανεικά σας ζήτησε κάποιος; Κι εγώ θα αρχίσω να κράζω αυτόν που αγόρασε audi γιατί κι ένα fiat αν έπαιρνε πάλι τη δουλειά του θα έκανε.

Αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους, αυτοί είναι που κάναν την πατάτα και δώσαν τα λεφτά τους (και όχι δανεικά) κ οι υπόλοιποι με τα μηχανήματα 7ετίας είναι πιο έξυπνοι που δεν έχουν χαλάσει ευρώ απο τότε.

Έχεις συνηδειτοποιήσει ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουμε είμαστε ή ήμασταν mac users;Αν ναι καταλαβαίνεις πόσο άκυρο είναι αυτό που λες;

Δλδ αν αγοράσω οθόνη Sharp και δεν με ικανοποιήσει και το κάνω θέμα στο forum σχολιάζοντας με στοιχεία ότι η Sony που είχα ήταν καλύτερη θα μπεις και θα πεις "Δανεικά σου ζήτησαν;Άσε τους Sharp users στην ησυχία τους,βλέπεις να γράφουν στο θέμα της Sony;"

Τι κόλλημα αυτό με την Apple να μην ακουστεί κακιά κουβέντα δεν μπορώ να καταλάβω.

Δημοσ.

Αλλά sleep εσύ θεωρείς αυτό που μόλις έκανες; Δλδ κλείσιμο καπάκι και μετά απο 2 δευτερόλεπτα άνοιγμα; Αυτό σημαίνει sleep? Βάλτο σε sleep ένα 8ωρο και άνοιξέ το μετά. Επίσης άφησε ανοιχτά πx 7-8 προγράμματα και κάνε το ίδιο. Επίσης άσε ανοιχτό ένα mac για 15 μέρες και ένα pc για 15 μέρες. Το mac δε θα δεις την παραμικρή πτώση επιδόσεων ενώ δυστυχώς στα windows (όπως κάνω κι εγώ) με ένα restart θα ανασάνει το μηχάνημα. Τα αποτελέσματα μοιραία δε θα είναι αυτά που είδες παραπάνω, είτε αρέσει είτε όχι αφού το sleep λειτουργεί διαφορετικά στα δύο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Κανείς δεν πήρε mac για να του ξεκινά ο υπολογιστής στα 2 δευτερόλεπτα.

Προφανως δεν γνωριζεις οτι ουδεμια σχεση εχει ποση ωρα εχεις αφησει σε sleep τον υπολογιστη σου. Ο υπολογιστης εκεινη την ωρα ειναι κλειστος, ο επεξεργαστης και ο σκληρος ουσιαστικα απενεργοποιημενοι και το μονο που περναει ρευμα ειναι στην ram.

Και 5 μερες να το αφησω κλειστο με 15 προγραμματα ανοικτα, για να επανελθει απο sleep θα κανει 2 sec.

Φυσικά κανένας mac user δεν ασχολείται. Και κανένας δεν είπε windows sucks. Αυτό είναι προνόμιο όσων μετα μανίας προσπαθούν να πουν το ίδιο για τα mac. Το βλέπεις και απο το παρόν θέμα πως ξεκινάει. .

Ενδεικτικα:

Τι στο καλό έχει αυτό το DOS; Κολλάει καν'να υιό που να σε κάνει να ωρύεσαι σαν την Λουκά;

...

Απλά ας σταματήσουν να πετάγονται σε κάθε Apple related thread για να προσπαθούν να αποδείξουν ότι τελικά Windows don't sucks. Το ξέρουν, δεν το ξέρουν; Γιατί κάνουν έτσι;

Είμαστε και σε περίεργες εποχές που θερίζει το άγχος και το στρες.. cool!!!

την έβαλα και σε άλλο topic..

Αλλά ας υπάρχει και εδώ...

Υ.Γ. Πάντως.. έχουν κάνει φοβερή πρόοδο τα Windows... τόσα χρόνια.. έχουν εξελιχθεί!!!

πιο συχνό είναι το να ψάχνεις κάτι και άμα είναι αυτό που θες τότε να το ανοίγεις νομίζω. Έτσι, έχουν το preview, να δεις εάν είναι αυτό που θες και τότε να το ανοίξεις. Έτσι, μπορείς είτε να το ψάξεις μόνος σου, Windows like, ψάχνοντας μέσα στους τόσους φακέλους.. προσπαθώντας να θυμηθείς πού το έβαλες, ανοίγοντας όλα τα αρχεία με παρόμοιο όνομα...

Κλασσικα η ειρωνια παει συννεφο.(και ταυτοχρονα αγνοια για τις λειτουργιες/δυνατοτητες του λειτουργικου, διαφορετικα δεν εξηγειται το γεγονος οτι νομιζει οτι πρεπει να ψαξεις ενα-ενα τους τοσους φακελους κλπ)

Αλλα οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, μονο η ειρωνια μενει.

Κι επαναλαμβάνω δανεικά σας ζήτησε κάποιος; Κι εγώ θα αρχίσω να κράζω αυτόν που αγόρασε audi γιατί κι ένα fiat αν έπαιρνε πάλι τη δουλειά του θα έκανε.

Βλεπω οτι σε αυτο το thread κυριως εσυ εισαι που αναφερεσαι σε δανεικα και χρηματα γενικοτερα.. Και μαλιστα με ενα περιεργο υφος.

Οσοι υπολοιποι αναφερθηκαν στην τιμη (τι ειναι mac users, τι windows users), αναφερθηκαν γιατι ειναι ενας σημαντικος παραγοντας οταν αγοραζεις ενα μηχανημα..

Αλλα φυσικα δεν αναφερθηκαν στην τιμη με κανενα περιεργο υφακι.

Αλλοι το εκαναν αυτο, αλλωστε οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, αρχιζει η ειρωνια. ;)

Δημοσ.

ε ακριβώς αυτό λέω. Εδώ σε κάθε θέμα μπαίνει κάποιος και γράφει πόσο χάλια είναι τα mac ΟΧΙ πόσο χάλια είναι τα windows.

Δεν είναι κόλλημα εγώ απλά δε μπορώ να καταλάβω τη μανία που κάποιος θέλει να αποδείξει οτι τα windows είναι καλύτερα, αυτό είναι το κόλλημα. Όχι απο τους mac χρήστες. Δεν άνοιξε κανείς θέμα να γράψει "πόσο γ***** τα mac σε σχέση με τα windows".

Oι πιο ενδελεχείς "συγκρίσεις" που γίνονται μικρή σημασία έχουν.

Απο την άποψη οτι στο πόσο % δουλεύει ο επεξεργαστής ή οτι η ονομαστική ισχύς των pc είναι μεγαλύτερη ή όλα τα υπόλοιπα. Του καθενός με τι του αρέσει να δουλεύει είναι και ΜΟΝΟ.

Δλδ επειδή εσένα (του οποιουδήποτε εσένα όχι προσωπικά) δε σου έκατσε καλά το mac ή για τη δουλειά που το ήθελες δεν έκανε πάει να πει οτι είναι σκάρτο και θες να σώσεις και τους υπόλοιπους απο τη μούργα; Γιατί ΦΥΣΙΚΑ και θα δεχτώ κάποιον που δεν έκανε για τη δουλειά που το ήθελε. Και ευτυχώς υπάρχει πληθώρα λειτουργικών συστημάτων και πληθώρα hardware για να μπορούν ΟΛΟΙ να είναι ευχαριστημένοι, δεν είναι κακό αυτό. Αυτό που μου τη δίνει (με όλες τις συγκρίσεις) είναι οι αφορισμοί. Δεν έχω καμία διάθεση να πείσω κάποιον για κάποιο απο τα 2 και τα 2 έχουν τα καλά τους

EDIT: Βρε φίλε haHa αυτά ΔΕΝ τα γράψανε μόνοι τους όσοι μου πόσταρες. Το θέμα άνοιξε για να δείξει πόσο καλύτερα είναι τα pc απο τα mac, τα windows απο το snow leopard? ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Η κυριότερη ανησυχία μου για τα δανεικά είναι το πάθος όλων όταν αναφέρονται σε αυτό και φυσικά μιλάνε για τη σχέση ποιότητα/χρήματα.

Αν το snow leopard ήταν τσαμπέ θα γινοταν τέτοια συζήτηση; Αν τα mac ήταν στην ίδια κατηγορία τιμής με τα pc θα γινόταν η ίδια συζήτηση; Δύσκολο

Δημοσ.

Να ψάξω ένα-ένα τα θέματα να δεις πόσοι mac users πετάγονται σε Windows θέματα κυριώς στις Ειδήσεις;Είτε για iOS είτε για OSX.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι το τι πραγματεύεται το θέμα και πως ξεκίνησε.Να το διευκρινήσω λοιπόν.

Το παρών είναι τεχνολογικό forum και γράφονται διάφορα περι τεχνολογίας,λειτουργικών κλπ,όταν κάποιος λέει "Σκέφτομαι να πάρω mac,ποια η γνώμη σας;",δεν καταλαβαίνω γιατί το δικό σου "Είναι μαγικά,αν δεν πάρεις δεν μπορείς να καταλάβεις" είναι άποψη και το δικό μου "Εμένα δεν με ενθουσίασε για τον α,β λόγο" είναι μανία να αποδείξω ότι τα Windows είναι καλύτερα.Και οι δύο πήραμε Apple,δουλέψαμε το OS και έχουμε διαφορετική άποψη.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για mac και δει το section του Mac OS η μόνη πηγή πληροφόρησης για τα θετικά-αρνητικά του OS είναι θέματα σαν και αυτό που εσύ τα ταξινομείς στις μανίες και τα flames,σε όλα τα άλλα θα διαβάσει περι μαγείας,ψυχικής ανάτασης και άλλα φαιδρά.Στα περισσότερα τουλάχιστον γιατί ευτυχώς υπάρχουν και mac users που δεν έχουν ταυτιστεί με την εταιρία

Περισσότερο θα έπρεπε να σε "προβληματίσει" και να δώσεις βάρος στα επιχειρήματα τα οποία ακούγονται,γιατί ως τώρα μόνο η μία "μεριά" έχει,η άλλη περιορίζεται στις μαγείες και τις ειρωνίες,οι ουδέτεροι που διαβάζουν το θέμα έχουν βγάλει ήδη συμπέρασμα.

Να επαναλάβω ότι είναι τεχνολογικό forum άρα οι συγκρίσεις,τα reviews,οι απόψεις άλλων είναι αυτό που τράβηξε όλους αυτούς να γίνουν μέλη ή θα γίνω γραφικός;

Σκέφτομαι να βάλω στον τίτλο -> Η ανάγνωση και η συμμετοχή στο θέμα δεν είναι υποχρεωτική,αν δεν σας ενδιαφέρει μη συμμετέχετε,αν διαφωνείτε πείτε και κανένα επιχείρημα έτσι για το γαμώτο (η μαγεία δεν είναι επιχείρημα)

Δημοσ.

... Όχι απο τους mac χρήστες. Δεν άνοιξε κανείς θέμα να γράψει "πόσο γ***** τα mac σε σχέση με τα windows".

EDIT: Βρε φίλε haHa αυτά ΔΕΝ τα γράψανε μόνοι τους όσοι μου πόσταρες.

Πραγματι δεν ανοιξαν thread, αλλα φροντιζουν να το τονιζουν σε πληθος αλλων threads.

Και μην ξεχνας οτι αυτο το thread ανοιχτηκε, επειδη κλειδωθηκε ενα αλλο που απλα γινοτανε συζητηση γενικη.

Το θέμα άνοιξε για να δείξει πόσο καλύτερα είναι τα pc απο τα mac, τα windows απο το snow leopard? ΝΑΙ ή ΟΧΙ....

ΟΧΙ.

To θεμα ανοιξε για να γινει συζητηση για τα 2 λειτουργικα, οχι για να δειξει αποκλειστικα οτι τα pc ειναι καλύτερα απο τα mac οπως λες.

Δημοσ.

ok gnsX,αλλα καταλαβα,ρε παιδια τι κακο ειναι αυτο με ορισμενους χρηστες mac η win να κανουν σαν να ειναι δικες τους οι εταιρειες!!!εκτος αν τους τα χαριζουν τα μηχανηματα και τα λειτουργικα οποτε πασο,αλλους βολευει το ενα λειτουργικο αλλους το αλλο ετσι απλα,δεν καταλαβαινω την λογικη να τσακωνεσε με το πληκτρολογιο σε ενα φορουμ εκτος αν εισαι 16 χρονων αλλα φοβαμε οτι ορισμενοι που το κανουν αυτο δεν ειναι πιτσιρικαδες,προσωπικα δουλευα 15 χρονια win ειπα πριν 6 μηνες να δω και τα mac βεβαια με επιφυλαξη για αυτο αγορασα mbp οποτε αν δεν μου κατσουν καλα να το πουλησω ευκολα,αλλα ειδα οτι μου πηγαινε το λειτουργικο μου αρεσε η ποιοτητα του μηχανηματος και γενικα μου εκατσε καλα ολο το πακετο,πουλησα ενα πολυ καλο desktop μηχανημα που ειχα φτιαξει οποτε εκανα μια μικρη αποσβεση,εχω και win στο mbp για να μην χανω επαφη,τι εχω καταλαβει;οτι και τα 2 λειτουργικα εχουν συν και πλην,δεν απαξιωνω τα win,αλλωστε απο εκει ξεκινησαμε ολοι και μαθαμε να δουλευουμε υπολογιστες,απλα αλλοι συνεχιζουν με αυτα και αλλοι οχι και αλλοι και με τα 2,ας συνεχισουμε ηρεμα την κουβεντα κερδισμενοι θα βγουμε ολοι και θα βγαλουν συμπερασματα και αλλοι

Δημοσ.

εσένα λοιπόν η μαγεία και η ψυχική ανάταση όπως έγραψες δε σε γεμίζουν. Κάποιον άλλον τον οποίον τον ενδιαφέρει ο χώρος εργασίας του να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τον θέλει εκείνος κι επειδή λοιπόν το mac του το προσφέρει (ενώ σε εσένα όχι και είναι φυσιολογικό αλλιώς ΟΛΟΙ θα χρησιμοποιούσαν ένα και μόνο πράμα) εσύ το θεωρείς φαιδρό. Δεν είναι όλα για το πως κάτι να είναι πιο γρήγορο 5-10-20-30%. Δεν είναι θέμα για το πως θα ταξινομούνται τα αρχεία. Είναι και θέμα αισθητικής κι ο άλλος με το mac λοιπόν στο χώρο εργασίας του αποδίδει χίλιες φορές καλύτερα γιατί είτε έχει περισσότερη έμπνευση είτε το βρίσκει πιο ευχάριστο να δουλεύει σε mac είτε οτιδήποτε άλλο. Εσένα αυτά σου φαίνονται χαζά και είναι φυσιολογικό. Ο άλλος γουστάρει να έχει τον υπολογιστή του ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο χωρίς να κάνει ούτε μια φορά restart και οι επιδόσεις να είναι ίδιες όπως στις αρχές. Το mac τον βόλεψε. Εσένα δε σε ενδιαφέρει αυτό όμως, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ. Τι ανάγκες έχει ο καθένας και πόσο τις κοστολογεί.

Δεν είναι όλα τεχνικές λεπτομέρειες και συγκριτικά. Δεν είπα να μη γίνονται, και φυσικά κάποιος που δεν ξέρει θα καθίσει να ψάξει. Όμως το συγκεκριμένο θέμα ήταν καταδικασμένο απο το φίλο που το ξεκίνησε καθώς γίνεται εμφανής η εμπάθειά του απο το πρώτο ποστ (άρα και το χαρακτήρα όλου του θέματος). Εγώ δλδ αν ήθελα να αγοράσω mac και έμπαινα και διάβαζα το πρώτο ποστ θα μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση.

Δημοσ.

Εγώ το ξεκίνησα και το πρώτο ποστ εξηγέί γιατί είναι ειρωνικό,δεν έχει σχέση με το Mac OS ή την Apple,στο λέει και ο haHa.

Ωραία,δλδ το Mac OS είναι καλύτερο γιατί σου τονώνει το ηθικό,επειδή έτσι με ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα αυτό "Ο άλλος γουστάρει να έχει τον υπολογιστή του ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο χωρίς να κάνει ούτε μια φορά restart και οι επιδόσεις να είναι ίδιες όπως στις αρχές. Το mac τον βόλεψε" το στηρίζεις κάπου ότι γίνεται μόνο στο Mac OS και όχι στα Windows ή απλά έτσι το λες;Γιατί για παράδειγμα εγώ λέω ότι γίνεται και στα 2

Αν θεωρείς ότι δεν έχει νόημα το thread μη συμμετέχεις,συγκρίνουμε τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες εδώ,το αντίκτυπο που έχει στην προσωπικότητα και την ψυχολογία το αφήνουμε απ' έξω,ειλικρινά δεν το λέω επιθετικά.

Αν γίνεται ας κλείσουμε το off-topic

Δημοσ.

συγκεκριμένα για το οτι μπορεί να μείνει ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο; απρόσκοπτα; όχι ένα σύστημα δλδ που να το δουλεύεις για κατεβαστήρι. Δλδ θα δουλεύεις πχ εκει πάνω κανονικά photoshop/illustrator ftp clients επεξεργαστές κειμένου ή οτιδήποτε άλλο και δε θα του κάνεις ούτε reset και θα είναι όπως την πρώτη μέρα;

δε γίνεται με την καμία εντάξει τώρα διάφορα benchmarks τι λένε δεν ξέρω, ξέρω τη εμπειρία έχω τόσα χρόνια σε υπολογιστές απο dos εποχή μέχρι και τώρα. Και να επαναλάβω οτι δουλεύω και τα δύο, και τα δύο μου δίνουν και τρώω.

Τώρα αν θέλετε απο αυστηρώς τεχνικής άποψης αν νομίζετε οτι θα ωφελήσει κάποιον οκ, ας έχει.

Δημοσ.

Έχω μία οθόνη, με δύο εισόδους. Από τη μια μπαίνει ένα Mac Mini και από την άλλη ένα Toshiba laptop με Win7. Επίσης έxω ασύρματο desktop σετ για να βάζω/βγάζω συνέχεια τον πομποδέκτη από το ένα μηχάνημα στο άλλο. Ναι, χρειάζομαι εξίσου και τα δύο, γιατί το καθένα κάνει κάποια συγκεκριμένη δουλειά ΠΟΛΥ καλύτερα από το άλλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και σε όποιον κολλημένο PCάκια ή MACά αρέσει. ΔΕΝ αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, και το λέω ειλικρινά.

Δημοσ.

.Αλλά sleep εσύ θεωρείς αυτό που μόλις έκανες; Δλδ κλείσιμο καπάκι και μετά απο 2 δευτερόλεπτα άνοιγμα; Αυτό σημαίνει sleep? Βάλτο σε sleep ένα 8ωρο και άνοιξέ το μετά.

Πιστεύω να έχεις καταλάβει πόσο ανακριβές και άστοχο ήταν αυτό που είπες. Εντελώς φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, αλλά όταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλά, είναι προτιμότερο να μην κάνουμε και υποδείξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...