Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πώ και γώ την εμπειρία μου:

Έχω τον iMac Late 2006 (άσπρο) και δεν έχω σκοπό να τον αλλάξω άμα δε "ψοφήσει" εντελώς.. γιατί??

Γιατί σε αυτά τα 5 χρόνια μου έβγαλε μόλις 2 Kernel Panic και τις 2 φορές ήταν βλακείες δικιές μου (πειραγμα Framework του καινουργιου τοτε Frontrow και προβληματικοι drivers για NTFS-λύθηκαν και τα 2 τελικά με πολύ απλούς τρόπους χωρις να αναγκαστώ να κανω ποτέ Format. Δε μου πεταγόντουσαν σε άκυρες στιγμές αυτά γινοντουσαν π.χ. οταν θα αδειαζα τον καδο που χε αρχεια απ τον εξωτερικο μου δισκο NTFS.

Του χω πιεί το αίμα στην κυριολεξία: Καπνιζω όλη μέρα πάνω του (που δεν ειναι καλο για τα Mac λένε), κατεβάζει όλη μέρα σχεδόν αρχεία και αποσυμπιέζει, κάνει πολλά Encodings και θα κάνει επανεκίνηση μόνο άν το απαιτησει καποιο Update, πέρασμα σε δίσκους, ταυτόχρονα πολλά ανοιχτα προγράμματα κτλ. και παρ' όλα αυτά δεν ανεβάζει σοβαρές θερμοκρασίες και ούτε καν ακουγεται. Γενικά η φιλοσοφία του είναι να μην κλείνει σχεδόν ποτέ και απ το Tiger και μετα είχε την επιλογή Restart αν θυμαμαι καλα.. εποχες PowerPC

Κάποια στιγμη του χα κατακερματισει τον εντελώς δισκο του με τα συνεχομενα βαλε βγαλε και στα 2 χρόνια λειτουργίας (που υπήρχε τοτε το Leopard και το χα αναβαθμισει σε αυτο) του εκανα ενα Full Time Machine Backup και το ξαναπερασα απο κει και εγινε σαν καινουργιο!!

Επίσης ναι, είχα βάλει Windows στην αρχή για ψυχολογικούς λόγους (αμα δεν συνηθιζα το OS X κτλ) και είχα μείνει πολύ καιρό χωρίς Windows γιατι δεν τα χα αναγκη. Ο λόγος που έχω αφιερώσει αυτή την στιγμή ενα μικρό τμήμα του δίσκου σε αυτά, είναι για μικρά πράγματα, προγραμμα backup ολου του κινητου μου κ αλλα 2-3 προγράμματα.. μπαίνω στα Windows (7!!) μια φορα το μήνα για αυτα τα πράγματα και περιμένω ποτε θα τελειωσω να γυρισω πίσω στο OS X.. όμως δε σημαίνει ότι αφού τα χω περασμένα τα Windows ότι τα προτιμώ ή οτι τα θεωρω καλυτερα για την δουλεια μου κτλ. Είναι απλά μια αναγκη που πρεπει να γινει! Γενικά σε πολλά PC έχω περάσει τα Windows 7 και είναι πράγματι πολύ καλό λειτούργικο!! Και έλεγα κάποτε ότι το καλυτερο λειτουργικο που χα δει απ την Microsoft ήταν τα 2000 Professional..ευτυχως επεσα έξω!

Και ενα προηγουμενο μηνυμα που ελεγε οτι μερικοι μπαινουν στα Windows για να δουν 1080p βιντεο πρωτη φορα το ακουω τοσα χρονια που ασχολουμαι!! :eek: Γιατι να μπει κανεις στα Windows που δεν υπαρχει καλη διαχειριση πορων (και κει αν δεν ανεβασεις τους ανεμιστηρες θα ψηθει απ τα Windows και μονο το μηχανημα..??)

Γενικα η συνολικη εμπειρια χρησης που μου χει δώσει το μηχανημα (Design, λίγα και χρηστικά προγραμματα με άλλη φιλοσοφία αλλα και πολυ σταθερο λειτουργικο, ανετίλα σε ότι και αν του κανεις σχεδον δε θα σε κρεμασει, ηρεμια που δεν ακουγεται αχνα στον χωρο μου)

Γενικά ασχολιομουν χομπιστικά για πολλά χρόνια και εδώ κ μερικά χρόνια επαγγελματικα με τον τομεα των υπολογιστων.Πήρα Mac για να μην φτιάχνω τον δικο μου υπολογιστη και να χω την ησυχια μου. Φτιάχνω που φτιάχνω των αλλωνών..!! :mrgreen:

Πιστεύω πάντως πως έχει πέσει λίγο η ποιότητα κατασκευής στα Mac σε σχέση με τις εποχές PowerPC.. ααχ τι ωραιες εποχές!! Αλλά ακόμη και έτσι έχουν πολύ καλη ποιότητα.

Γενικά είναι τίμια μηχανήματα που αν ασχολήθει κάποιος μαζι τους κ ξέρει τι θέλει κ τι να ζητησει απο αυτα δε θα μετανοιωσει ποτε που το πηρε! Απλά δεν είναι για όλους.. αν είναι κάποιος αρχαριος που εχει ορεξη να σχοληθει λιγο θα τον κερδισουν με την απλοτητα τους.

Αν καποιος αλλος γουσταρει να αναβαθμιζεται, να ψαχνεται συνεχως κτλ. τοτε δεν ειναι γι αυτον. Εγω απλα βαρεθηκα να μαι με ενα κατσαβιδι πανω απ το κουτι κ θελησα ηρεμια και μου την προσφερε απλόχερα.

Δημοσ.

Σαν τα Apple δεν εχει !!

Απλα τα πραματα!

Μονο οταν κάποιος πάρει Apple θα καταλάβει!

ΤΕΛΟΣ !

Apple έχουμε κι εμείς και δεν καταλάβαμε B)

Λογικό είναι να γράφεις υπερβολές και να μην μπορούν να απαντηθούν απο άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει το OS,τι γίνετε με αυτούς που το χρησιμοποίησαν και πως ανταπαντάς όταν δεν συμφωνούν με την "μαγεία" των mac;

Πέρα απο την προσωπική ευχαρίστηση και την υποκειμενική ματιά (γουστάρω γιατί έτσι,βολεύομαι,γούστο μου) για την οποία δεν λέω κάτι υπάρχουν και αντικειμενικά και συγκρίσιμα πράγματα,δεν είναι τυχαίο ότι με στοιχεία δεν υπάρχει απάντηση απο τους "υποστηρικτές" του Snow Leopard.

1. dual boot σε mac ειναι τραγικο γιατι εχει νοημα μονο αν θες να παιξεις κανα παιχνιδακι ή θες να λιωνεις σε 1080p video αλλα δεν θες να λιωσεις το mac (αλλιως γιατι το αγορασες εξ αρχης)

2. mac os σημαινει αντιο προβληματα κολληματα και τα ρεστα. αντεχει και στην πιο βανδαλη χρηση και αυτο ειναι που κανει απο τον πιο αρχαριο μεχρι τον πιο ζορικο χρηστη να καθεται να δουλεψει και το μονο που να τον νοιαζει ειναι ποσο χρονο εχει να κανει την δουλεια του (στα windows ολο και καπου θα γινοταν η στραβη).

3. δεν ειναι τα παντα στην ζωη επιδοσεις και νουμερα. ειναι πιο σημαντικη η ευκολια και εκει παταει η apple τοσα χρονια.

4. καλα τα λες για το trim αλλα δεν εχουν ολη την δυνατοτητα να καταλαβουν τι εστι ssd ειτε λογο κοστους ειτε γιατι ειναι καινουργια τεχνολογια και δεν την εμπιστευονται.

5. το ιδιο ισχυει και για θειτσες με porsche αλλο το τι κανει ο καθενας με τα χρηματα του ειναι δικο του προβλημα.

6. Προσωπικα για την δουλεια μου μ εχει σωσει γιατι προγραμματα αντιστοιχα του Osirix ξεκινανε απο 4ψηφια ποσα χωρις να ειναι τοσο αξιοπιστα και φυσικα απαιτουν το λιγοτερο τουμπανο desktop για να παιξουν. επισης προγραμματα σαν το final cut και το iwork ειναι απολαυση να τα δουλευεις.

ακομα δεν εχω καταλαβει το νοημα του θεματος γιατι οπως εσενα πχ δεν σ αρεσει η δεν σου παει κατι για καποιον αλλο μπορει να ειναι το καλυτερο του. πραγματικα τετοιες συγκρισεις δεν εχουν νοημα. ισως στα πλαισια καποιου benchmark η καποιου poll με ισο αριθμο ψηφοφορων απο καθε πλευρα. απλα πραγματα.

το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι δεν μαζευτηκαν οσοι φτιαχνουν linux να στησουν ενα της προκοπης με εφε και μια Α υποστηριξη να τελειωνει το πανηγυρι...

1,2:Πως συμβαδίζουν αυτά τα 2;"dual boot σε mac ειναι τραγικο γιατι εχει νοημα μονο αν θες να παιξεις κανα παιχνιδακι ή θες να λιωνεις σε 1080p video αλλα δεν θες να λιωσεις το mac " και μετά λες "αντεχει και στην πιο βανδαλη χρηση και αυτο ειναι που κανει απο τον πιο αρχαριο μεχρι τον πιο ζορικο χρηστη ".Η βάνδαλη χρήση δεν περιλαμβάνει HD videos,ούτε hd flash videos,ούτε καλύτερο multitasking απο τον ανταγωνισμό,διπλάσσιο χρόνο για rendering,convert κ.α.Τι περιλαμβάνει ακριβώς;Γιατί στα παραπάνω η CPU γονατίζει.

(Επίσης δουλεύω σε 7 απροβλημάτιστα χωρίς στραβές και ευθείες,ελπίζω να καταλαβαίνεται ότι αυτά για την μη σταθερότητα των Windows αρχίζουν να μπαίνουν στην σφαίρα της γραφικότητας,ένα επιχείρημα το οποίο δεν στέκει αλλά έχει γίνει καραμέλα)

3.Η ευκολία είναι μεν υποκειμενικό πράγμα αλλά υπάρχουν και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία.Η πληθώρα προγραμμάτων είναι ευκολία για παράδειγμα,υπάρχουν τα πάντα,το 1 λειτουργικό για HD και για gaming είναι επίσης ευκολία σε σχέση με το dual boot που κάνεις όπως λες στο 1,2.Και αυτά είναι αντικειμενικά πράγματα.

Το να προτιμείς το preview του OSX απο αυτό των 7 ή το expose αντί της taskbar είναι υποκειμενικό όμως.

Φίλε Πάνο δυστυχώς συνέχεια γίνονται αναφορές χωρίς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.... Πάλι καταλήγουμε "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.... ΟΧΙ.... ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ... "

Υπάρχει φανατισμός και επιθετικότητα κυρίως απο την win πλευρά (όπως τα βλέπω) και με κάνει να μου έρχεται το "ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ".

Ξαναλέω ΟΛΟΙ έχουμε την ΕΠΙΛΟΓΗ... Ναι έχω τα φράγκα, το γουστάρω και το αγοράζω ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ... Αν δεν μου αρέσει δεν φταίει κανείς παρα μόνο εγώ που το αγόρασα. (Όσο αφορά την αγορά που αναφέρονται μερικοί)

Χαλαρώστε και κάντε ένα ποστ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ....

Εγώ έλλειψη επιχειρημάτων και επιθετικότητα βλέπω απο την άλλη μεριά(διαφωνώ ότι έχουμε μεριές αλλά ΟΚ).Αντίθετα μιλάμε για αντικειμενικά πράγματα,μετρήσιμα (hd videos,flash,gaming,multitasking,benchmarks κ.α) και παίρνουμε απαντήσεις του στυλ "μικρομαλακή sucks",τα Windows Κολλάνε και το Snow Leopard δεν καταλαβαίνει τίποτα.Πως ισχύουν αυτά δλδ όταν καταλαβαίνει και πολλά μάλιστα στα hd videos,flash,gaming,multitasking;

@Τα παιδιά που ζητάνε κλείδωμα ας αγνοήσουν το θέμα και μην troll-αρουν,σύγκριση δυνατοτήτων θέλουμε να κάνουμε όχι e-penis κόντρα,τεχνολογικό φόρουμ είναι άρα η σύγκριση λειτουργικών έχει και παραέχει νόημα,αν ήθελα συνταγές μαγειρικής δεν θα γινόμουν μέλος στο Insomnia

Δημοσ.

Ρε παιδια μια και μιλαμε για τα 2 λειτουργικα εχω μια απορια,εχω mbp 13 late2010,του εχω βαλει και win7 απο το bootcamp,παταω το κουμπακι και το snow leopard φορτωνει σε 35 δευτερολεπτα μετα κανω το ιδιο και με τα win7 και κανει 1 λεπτο και 30,και τα 2 λειτουργικα ειναι χωρις προγραμματα,γιατι το κανει αυτο;δεν εκανα κατι καλα στην εγκατασταση των windows;

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με τον darklordvader77 και προσθετω οτι αν θελει κανεις να ψαχνεται αλλα και να χαρχαλευει οπως μου αρεσει να κανω τοτε κανει ενα Hackintosh Pc και τα εχει ολα.

:-D

Παντως Εχει δει κανεις κατι πιο εκνευριστικο απο τα ατελειωτα restart για να ολοκληρωθουν τα updates σε μια νεα εγκατασταση 7?

Παλιοτερα ειχα πουλησει το Powerbook Ppc μου γιατι βαρεθηκα τη... σταθεροτητα. Αλλα το μεγαλο αρνητικο ειναι οτι με Apple πληρωνεις τον αερα που αναπνεεις.

Δημοσ.

Ρε παιδια μια και μιλαμε για τα 2 λειτουργικα εχω μια απορια,εχω mbp 13 late2010,του εχω βαλει και win7 απο το bootcamp,παταω το κουμπακι και το snow leopard φορτωνει σε 35 δευτερολεπτα μετα κανω το ιδιο και με τα win7 και κανει 1 λεπτο και 30,και τα 2 λειτουργικα ειναι χωρις προγραμματα,γιατι το κανει αυτο;δεν εκανα κατι καλα στην εγκατασταση των windows;

Το HFS+ δεν ύποστηρίζεται native απο τα Windows,προσπαθεί να διαβάσει τον δίσκο και γι αυτό καθυστερεί.

Συμφωνω απολυτα με τον darklordvader77 και προσθετω οτι αν θελει κανεις να ψαχνεται αλλα και να χαρχαλευει οπως μου αρεσει να κανω τοτε κανει ενα Hackintosh Pc και τα εχει ολα.

:-D

Παντως Εχει δει κανεις κατι πιο εκνευριστικο απο τα ατελειωτα restart για να ολοκληρωθουν τα updates σε μια νεα εγκατασταση 7?

Παλιοτερα ειχα πουλησει το Powerbook Ppc μου γιατι βαρεθηκα τη... σταθεροτητα. Αλλα το μεγαλο αρνητικο ειναι οτι με Apple πληρωνεις τον αερα που αναπνεεις.

Δηλαδή αυτός που παίρνει laptop το χαχαλεύει;Ή μήπως είναι χαρχάλεμα να θες κάνεις αναβάθμιση την κάρτα γραφικών;

Έχεις δει πιο εκνευριστικό πράγμα απο το να θέλει restart για update του Safari;Ότι update σχετίζεται με το σύστημα θέλει restart,και σε Windows και σε Mac OS.

Δημοσ.

Έχει να κάνει με το bootcamp και το file system των Mac.

Αν έκανες την εγκατάσταση των windows σε οποιοδήποτε άλλο laptop με πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο χρόνος του boot θα μειώνονταν στα 40 έως 50 δευτερόλεπτα. Σε γενικές γραμμές όμως είναι κοινά αποδεκτό ότι τα Snow Leopard μπουτάρουν πιο γρήγορα από τα Windows.

Δημοσ.

Μαλιστα,αρα ειναι ενα στα συν του snow αυτο,σωστα;,μην τσακωνεστε ρε παιδες για τα λειτουργικα,και τα 2 εχουν συν και πλην το θεμα ειναι τι βολευει τον καθενα και τι του αρεσει,απλο δεν ειναι;

Δημοσ.

Μαλιστα,αρα ειναι ενα στα συν του snow αυτο,σωστα;

Το ότι δεν διαβάζουν HFS+ τα Windows ή ότι το Snow Leopard εκκινεί 3 sec γρηγορότερα;

Δημοσ.

Το HFS+ δεν ύποστηρίζεται native απο τα Windows,προσπαθεί να διαβάσει τον δίσκο και γι αυτό καθυστερεί.

Δηλαδή αυτός που παίρνει laptop το χαχαλεύει;Ή μήπως είναι χαρχάλεμα να θες κάνεις αναβάθμιση την κάρτα γραφικών;

Έχεις δει πιο εκνευριστικό πράγμα απο το να θέλει restart για update του Safari;Ότι update σχετίζεται με το σύστημα θέλει restart,και σε Windows και σε Mac OS.

Ναι εχω δει....Αλλα τι να λεμε τωρα?

Αν καποιος ευχαριστιεται με το συστημα ποου προτιμα τοτε εγω ειμαι οκ.

Δημοσ.

ωραίο θεματάκι είναι ,ποιος τσακώνεται?

απλα νόημα έχει 1/3 ποστ.

υπάρχουν και άλλα νηματα με 1/5 ,1/10 ποστ.

γιατί να κλειδωθεί?

Γενικώς πέφτουν πολλές ιδέες και αποψεις που εγω δεν ήξερα.

Το να 'μεινει το νημα σε κυριλε επιπεδα δεν ειναι θέμα του τιτλου του θέματος αλλά των συνομιλητών.

Αν καποιος πχ εβαζε ενα τοπικ με τιτλο Lg LCd 37xxx vs Panasonic plasma 42Pxxx θα το κλειδωναμε?

αμα ηταν ετσι στις αναβαθμισεις δεν θα επρεπε να εμενε πανω απο μιση ωρα ανοικτο τοπικ,

πχ καποιος θα ελεγε Phenom II καποιος I5.

Ειναι καθαρά θεμα συνομιλητών να μείνει σοβαρό το νημα.

παντως εγώ σαν επιχειρημα δεχομαι την ομορφιά και το περιβάλλον της επιφανειας εργαστιας του Snow.

αμα ηταν δηλαδή μονο ενα χαρακτηστικο του ενός λειτουργικου πχ ποσο γρηγορα κανεις boot θα βαζαμε gentoo η Lubuntu.

ολα παιζουν ρόλο.

Σιγουρα οταν ανοιγεις το Osx το οπτικό αποτέλεσμα ειναι πιο ομορφο απο μαμά.

Βεβαια Windows 7 ειναι ποιο παραμετροποιησημα. Με rainmeter αν εχεις ορεξη να φτιάξεις δικά σου σκριπτάκια μπορείς να κάνεις παπάδες.

Εκπληκτικά αποτελέσματα μπορείς να πετυχεις και στο KDE 4.x

Παντως ισχύει απο "μαμά" τα snow leopard ειναι πιο όμορφα.

Δημοσ.

Πραγματικά ρε παιδιά. Δανεικά σας ζήτησαν για να το αγοράσουν; Της εφορίας είστε;

Ο άλλος γουστάρει να πάρει audi, ενώ με τα μισά λεφτά θα έπαιρνε ένα fiat που θα του έκανε πάλι τη δουλειά του. Ποιό είναι το πρόβλημα; Γιατί όλα αυτά τα θέματα αυτού του τύπου είναι απο χρήστες windows που λένε τα windows κάνουν αυτό, τα windows κάνουν εκείνο ενώ τα mac δεν κάνουν αυτό και δεν κάνουν το άλλο.

Το ανάποδο θέμα ούτε το χει ξεκινήσει κάποιος. Γιατί ζορίζεστε τόσο πολύ μερικοί; Αφού βλέπετε οτι όσοι χρησιμοποιούν mac είναι μια χαρά άνετοι στο μηχάνημά τους κι ούτε έχουν απαιτήσεις να αλλάζουν κάρτα γραφικών για να έχουν στο κεφάλι τους για το ΠΩΣ θα δέσει η νέα κάρτα με το λειτουργικό. Ούτε οτι θα αλλάξουν επεξεργαστή και μετά μητρική και μετά μνήμες και μετά ανεμιστήρια. Κάνουν τη δουλειά τους και δεν παραπονιούνται. Εσείς τι ασχολείσται μαζί τους;

ΝΙΣΑΦΙ πια.

ΥΓ: Επίσης για το boot που ειπώθηκε να πω πως οι χρήστες mac απλά ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ τον υπολογιστή. Απο sleep ζήτημα είναι να περάσουν και 2 δευτερόλεπτα για να ανοίξει. Άντε κάνε sleep ή ακόμα καλύτερα hibernate σε pc :)

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορούν να σβηστούν τα υβριστικά και εμπρηστικά μηνύματα.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε πολιτισμένα επίπεδα και με λογικά επιχειρήματα. Αν η πλειοψηφία δεν μπορεί να το "επιβάλλει" αυτό, τότε είναι λογικό να ξανακλειδωθεί το θέμα και θα έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν.

αν γινει αυτο θ αρχισει αλλο μπαραζ για λογοκρισια και θα λενε μα τι ειπα και δεν το εννοουσα και τα γνωστα...

το μονο λογικο ηταν να φτιαχτει ενα τμημα διαξιφισμων οπως σε αλλα site και να βγαλετε τα ματια σας εκει μεσα. απλα πραματα. γιατι ετσι θα γεμισουμε ταλιμπαν που θα ποσταρουνε απο δω και απο κει χωρις νοημα. ή οπως ειπα φτιαξτε ενα θεμα με benchmark να τα δουμε σφαιρικα ή ενα αλλο που να δειχνει με ποσα λεφτα βρισκεις αντιστοιχης ποιοτητας λαπτοπ τι συντηρηση χρειαζεται καθε συστημα και τα λοιπα. εδω αυτο που γινεται ειναι απλα χωρις νοημα και σε ασχετο section.

Δημοσ.

'Εχοντας και γω ενα hackintosh pc θέλω να πω 2 πραγματάκια.

θεωρώ τεράστια μαγκιά από μια εταιρία που αναπτύσει λογισμικό να υπάρχει συμβατότητα του λογισμικού της με όλο το harware που κυκλοφορεί στην αγορά, με οτι κι αν συνεπάγεται αυτό (drivers bsod κτλ)

Σ'αυτό βγάζω το καπέλο στην microsoft. Φανταστείτε στο μέλλον μια συνεργασία της ΜΣ με την DELL και να γράφονται τα windows μόνο για τα μηχανάκια της DELL.Τις συνέπειες και μόνο στην αγορά της πληροφορικής...

Τέλος για τα windows ισχύει το καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.. Τα 7 είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό που έβγαλε η ΜΣ. Σταθερότατο,γρήγορο,παίζει σε hardware 5ετίας κτλ κτλ κτλ...

Η Apple από την άλλη είναι μια εταιρία που πουλάει υπηρεσίες.Εγώ μόνο έτσι καταλαβαίνω και δικαιολογώ τις τεράστιες διαφορές στις τιμές του hardware που πουλάει.

Πάτησε και πατάει πάνω σε 2-3 αποτυχίες της ΜΣ και καλά έκανε και πλασάρει ένα λειτουργικό πιο "minimal".

Το MacOs είναι πανέμορφο λειτουργικό διαφορετικό από τα windows και σαφώς έχει πόλλα θετικά but δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο τα τα windows.

Στα windows υπάρχουν άπειρα προγράμματα για οτι μπορεί να σου κατέβει στο κεφάλι,παιχνίδια,ο media player classic ^_^ (καλό το movist δε λέω) και φυσικά όλα τα επαγγελματικά προγράμματα.

Στο mac όχι.Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά και πάλι όχι. Έμενα προσωπικά που χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά δεν μου εχει λείψει κάτι στο mac. Άλλα και πάλι...

Δεν θα μπω στην λογική να πώ τα αρνητικά των 2 λειτουργικών και ας έχουν.

Άυτο που βλέπω ειναι οτι τα mac τα τελευταία χρονια (με την κυκλοφορία του iphone) έχουν γίνει μόδα.

Παλιότερα κάποιος έπαιρνε mac γιατί έκανε καλύτερα την δουλειά του,επειδή υπήρχαν κάποια προγράμματα αποκλειστικά για mac,επειδή σας επαγγελματίας χρειαζόταν αυτό το δέσιμο software-hardware και ήθελε το μηχάνημα του να μην πετάξει μπλε οθόνη.

Εκανέ μια επιλογή βασισμένη στις ανάγκες του. Πλέον δεν ισχύει αυτό...

Απορώ όταν διαβάζω εδώ στο forum οτι κάποιος πήρε mac επειδή έκανε συνέχεια format και είχε προβλήματα με το hardware και τους drivers κτλ.

Αν στησείς ένα pc με επώνυμο hardware βάλεις windows και τους drivers και δεν το ξαναπειράξεις δεν παίζει να σου βγάλει πρόβλημα.

Αν τα σκαλίζεις όλα τότε ειτε mac είτε windows θα γίνει η στραβή.

Συνοψιζοντάς (ξέφυγα λίγο)

Θεωρώ τα windows πιο ώριμη πλατφόρμα απο το mac os και πιστευώ οτι αν οι χρήστες συμπεριφερόταν στα windows οπώς και στο mac (το στήνω και δεν ασχολούμε)

και τα windows θα παίζαν απροβλημάτιστα χωρίς φορματ και οτι άλλο!!!

Το 70 % το δίνω στον χρήστη για ότι πρόβλημα προκύπτει και στον τρόπο που χρησιμοποιεί το μηχάνημα του. B)

Φιλικά.

Δημοσ.

1,2:Πως συμβαδίζουν αυτά τα 2;"dual boot σε mac ειναι τραγικο γιατι εχει νοημα μονο αν θες να παιξεις κανα παιχνιδακι ή θες να λιωνεις σε 1080p video αλλα δεν θες να λιωσεις το mac " και μετά λες "αντεχει και στην πιο βανδαλη χρηση και αυτο ειναι που κανει απο τον πιο αρχαριο μεχρι τον πιο ζορικο χρηστη ".Η βάνδαλη χρήση δεν περιλαμβάνει HD videos,ούτε hd flash videos,ούτε καλύτερο multitasking απο τον ανταγωνισμό,διπλάσσιο χρόνο για rendering,convert κ.α.Τι περιλαμβάνει ακριβώς;Γιατί στα παραπάνω η CPU γονατίζει.

(Επίσης δουλεύω σε 7 απροβλημάτιστα χωρίς στραβές και ευθείες,ελπίζω να καταλαβαίνεται ότι αυτά για την μη σταθερότητα των Windows αρχίζουν να μπαίνουν στην σφαίρα της γραφικότητας,ένα επιχείρημα το οποίο δεν στέκει αλλά έχει γίνει καραμέλα)

3.Η ευκολία είναι μεν υποκειμενικό πράγμα αλλά υπάρχουν και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία.Η πληθώρα προγραμμάτων είναι ευκολία για παράδειγμα,υπάρχουν τα πάντα,το 1 λειτουργικό για HD και για gaming είναι επίσης ευκολία σε σχέση με το dual boot που κάνεις όπως λες στο 1,2.Και αυτά είναι αντικειμενικά πράγματα.

Το να προτιμείς το preview του OSX απο αυτό των 7 ή το expose αντί της taskbar είναι υποκειμενικό όμως.

Εγώ έλλειψη επιχειρημάτων και επιθετικότητα βλέπω απο την άλλη μεριά(διαφωνώ ότι έχουμε μεριές αλλά ΟΚ).Αντίθετα μιλάμε για αντικειμενικά πράγματα,μετρήσιμα (hd videos,flash,gaming,multitasking,benchmarks κ.α) και παίρνουμε απαντήσεις του στυλ "μικρομαλακή sucks",τα Windows Κολλάνε και το Snow Leopard δεν καταλαβαίνει τίποτα.Πως ισχύουν αυτά δλδ όταν καταλαβαίνει και πολλά μάλιστα στα hd videos,flash,gaming,multitasking;

@Τα παιδιά που ζητάνε κλείδωμα ας αγνοήσουν το θέμα και μην troll-αρουν,σύγκριση δυνατοτήτων θέλουμε να κάνουμε όχι e-penis κόντρα,τεχνολογικό φόρουμ είναι άρα η σύγκριση λειτουργικών έχει και παραέχει νόημα,αν ήθελα συνταγές μαγειρικής δεν θα γινόμουν μέλος στο Insomnia

ποιος ειπε δεν τα περιλαμβανει. απλα ειναι το γαμωτο που σε pc υπαρχει DXVA. και γω το σκιζω στο τερμα και δεν με νοιαζει. το λεω απο την αποψη της ελλειψης επιλογης λογω στενομυαλιας της apple. και δεν γονατιζει σε καμμια περιπτωση.

και οχι η ευκολια δεν ειναι υποκειμενικο. και γω καποτε κοροιδευα σαν εσενα, κοιτουσα benchmarks και τετοια technicalities, αλλα τα πραγματα ειναι αλλιως. αμα δουλευεις αρκετες ωρες το μονο που σε νοιαζει ειναι να δουλευουν ολα ρολοι. και πραγματικα τον τελευταιο καιρο το 90% του χρονου το περναω στο mac (γιατι μου καθεται καλυτερα). το υπολοιπο 10 % στο toshiba και αυτο μονο για λιγο gaming antivirus defragment και για να μην χανω την επαφη

αν δεν καταλαβαινεις το υποκειμενικο τοτε δεν εχει νοημα. σε ανθρωπους απευθυνονται ολα οχι σε μετροπρογραμματα. και το θεμα ειναι να μας κανουν την ζωη ευκολοτερη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...