Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω εκεινο που απορω ειναι γιατι δεν ανοιγει ενα αναλογο ποστ στην ενοτητα των windows ? εδω και χρονια

Φυσικα η απαντηση ειναι μια , οι χρηστες macosx δεν ασχολουνται με αλλα λειτουργικα , δεν τους ενδιαφερουν καν

Οποτε καλυτερα ειναι να κλειδωθει το συγκεκριμενο γιατι ειναι εντελως ανουσιο ...

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

atheatos, leonidas_fs και άλλοι...

Αφού το βλέπετε... το Windows είναι καλύτερο.

Όπως είπε και ο atheatos αναμένουμε και για το συγκρητικό με το Windows 8. Να ξαναδούμε ότι τα μειονεκτήματα είναι τα libraries, το ότι δεν θέλει η Apple να "χρησιμοποιεί" flash (αλήθεια κάπου άκουσα για κάτι παρόμοιες τεχνολογίες... να δεις πώς τις έλεγαν; ) και το ότι τα tech specs ενός Apple Η/Υ τα βρίσκεις με λιγότερα λεφτά.

OK!

εγω εκεινο που απορω ειναι γιατι δεν ανοιγει ενα αναλογο ποστ στην ενοτητα των windows ? εδω και χρονια

Φυσικα η απαντηση ειναι μια , οι χρηστες macosx δεν ασχολουνται με αλλα λειτουργικα , δεν τους ενδιαφερουν καν

Οποτε καλυτερα ειναι να κλειδωθει το συγκεκριμενο γιατι ειναι εντελως ανουσιο ...

Χε... πολύ καλή απορία!!!!

Όπως και γιατί δεν γίνεται κάτι παρόμοιο στην ενότητα με το Linux.

Όπως και γιατί σε topics με τεχνολογία της MS δεν μπαίνουν χρήστες Apple να πούνε Vs της MS ενώ σε κάθε Apple related topic υπάρχουν αρκετοί MS χρήστες που αρχίζουν να λένε τα γνωστά τους;

Το ίδιο και για Linux προφανώς...

Δημοσ.

οι χρηστες macosx δεν ασχολουνται με αλλα λειτουργικα , δεν τους ενδιαφερουν καν

Τότε γιατι πολλοι εχουν dual ή και triple boot; Ρε παιδια αυτες οι γενικοτητες και οι πομπωδεις εκφρασεις που εχουν ως σκοπο να εξυμνησουν την ανωτεροτητα καποιου που εχει εναν mac τι ακριβως εξυπηρετουν; Το ιδιο ισχυει και για οσους κανουν το αντιθετο προσπαθωντας να μειωσουν καποιον που αγορασε mac. Τα mac ειναι πολυ ωραια μηχανηματα και εχουν τα δικα τους πλεονεκτηματα

Δημοσ.

βρε παιδιά σταματήστε να τρώγεστε σαν τα κοκόρια.. λεφτά σας δίνουν ήθελα να' ξερα??

ας γίνει μια κουβέντα πάνω στα δύο λειτουργικά και τι κάνει και τι δεν κάνει το καθένα χωρίς αψιμαχίες..

υπάρχουν άτομα που πραγματικά θέλουν να μάθουν τα υπέρ και τα κατά των δύο λειτουργικών..

κρίμα να κλειδωθεί ξανά το θέμα..

Δημοσ.

ας γίνει μια κουβέντα πάνω στα δύο λειτουργικά και τι κάνει και τι δεν κάνει το καθένα χωρίς αψιμαχίες..

Αυτο πως θα γινει; Απο αυτους που δεν εχουν mac; ή απο αυτους που εχουν mac και συμφωνα με τη δηλωση καποιων δεν ασχολουνται καν με αλλα λειτουργικα; :devil:

Δημοσ.

βρε παιδιά σταματήστε να τρώγεστε σαν τα κοκόρια.. λεφτά σας δίνουν ήθελα να' ξερα??

υπάρχουν άτομα που πραγματικά θέλουν να μάθουν τα υπέρ και τα κατά των δύο λειτουργικών..

κρίμα να κλειδωθεί ξανά το θέμα..

προφανως επειδη ειναι μια μπουρδα και μιση το θεμα και πλεον εχει ξεφυγει και απο το επιπεδο της ανουσιας αψιμαχιας καλο θα ηταν να ξανακλειδωθει.

σχεδον 20 χρονια χρηστης windows και 7 χρονια mac os (εντατικα τον τελευταιο χρονο). και φυσικα οτι και να κανει η μικρομαλακη παλι mac θα προτιμουσα (με χαλαει μονο η ανασφαλεια για το κακο service στην Ελλαδα)

Δημοσ.

Παιδιά μην χαθείτε...το ενδιαφέρον σας για τα λεφτά μας,την υγεία μας και οτιδήποτε σας δημιουργεί απορίες για μας,είναι συγκινητικό ...Η ευαισθησία σας για τον συνάνθρωπο είναι εντυπωσιακή.Δεν είμαστε όλοι το ίδιο αλλα μέχρι να το καταλάβετε θα έχουν βγεί πολλά λειτουργικά ακόμα....Το ότι δεν χρησιμοποιούμε το καλύτερο λειτουργικό μας κάνει λαλακες αλλά και σας που ασχολείστε μαζί μας εμ,πως το λένε να δεις..τέλος πάντων ....περαστικά

Δημοσ.

Σ' αρέσει το interface του Snow Leopard,γουστάρεις τον τρόπο που δουλεύει κλπ για software

Σ' αρέσει το καταπληκτικό trackpad του MacBook,σ' αρέσει το design του imac για hardware

Για την δουλειά σου χρειάζεσαι mac specific software όπως Aperture πχ

Κι άλλοι λόγοι φυσικά

Προσωπικά επέλεξα το Macbook Pro περισσότερο για την λειτουργικότητα και την κατασκευή του και πολύ λιγότερο για το ίδιο το λειτουργικό που φοράει.

Έχοντας αλλάξει πολλές δεκάδες laptop στο παρελθόν, ποτέ δεν μπόρεσα να βρω κάτι που να συνδυάζει τόσα πλεονεκτήματα μαζί: Τέλειο trackpad, εξαιρετική οθόνη, καταπληκτικό πληκτρολόγιο, ιδανικό μέγεθος, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, πολύ καλά ηχεία και πολύ μεγάλη αυτονομία. Το μόνο ίσως που πλησίαζε την φιλοσοφία του MBP ήταν το VAIO Z που αγόρασα πριν κάποιους μήνες, το οποίο όμως υστερεί πολύ σε trackpad και ηχεία. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά αν συνηθίσεις το trackpad της Apple πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να δουλέψεις σε οποιαδήποτε άλλο laptop.

Στην περίπτωση μου δηλαδή για να το πω απλά, επέλεξα μηχάνημα και όχι λειτουργικό. Αν υπήρχε ένα MBP που να έτρεχε windows 7 το ίδιο καλά, ίσως και να το προτιμούσα. Δυστυχώς όμως εσκεμμένα ή όχι, η Apple εφοδιάζει bootcamp-windows με ελλιπέστατους drivers, αστείο power management που έχει πολύ αρνητική επίπτωση σε θερμική συμπεριφορά και αυτονομία και τέλος αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λειτουργία του μηχανήματος (πχ. στο boot time). Αναγκαστικά λοιπόν τα Snow Leopard είναι μονόδρομος χωρίς βέβαια αυτό να με χαλάει ιδιαίτερα. Είναι κάτι διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον. Έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα και εξίσου σημαντικά μειονεκτήματα. Από εκεί και πέρα για κάποιον που θέλει να είναι απόλυτα συμβατός με το 90% κόσμου και να έχει την μέγιστη δυνατή υποστήριξη, που δεν έχει τα δικά μου κολλήματα (βλ. trackpad), που θέλει να εναλλάσσει συχνά hardware+software, που έχει gaming ανησυχίες και που θέλει να γλυτώσει αρκετά ευρώ, τότε τα Windows είναι σαφέστατα προτιμότερα. Για όσους όμως έχουν διαφορετικές ανησυχίες, που η απλότητα είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα και για όσους θέλουν να πειραματιστούν σε κάτι διαφορετικό τότε τα Snow Leopard αποτελούν εξαιρετική επιλογή.

Εγώ ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το ποίο είναι καλύτερο και ούτε πρόκειται. Είναι λειτουργικά με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ εξίσου.

Δημοσ.

προσπαθώ να μείνω αντικειμενικός, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ macos αλλά αυτό που παρατηρώ είναι μια οπαδίστικη συμπεριφορά από τους χρήστες mac.. όχι πως οι χρήστες win πάνε πίσω, αλλά παρατηρώ ειρωνικά σχόλια και μια προσπάθεια να κλειδωθεί ξανά το θέμα που πραγματικά με εντυπωσιάζει..

Δημοσ.

προφανως επειδη ειναι μια μπουρδα και μιση το θεμα και πλεον εχει ξεφυγει και απο το επιπεδο της ανουσιας αψιμαχιας καλο θα ηταν να ξανακλειδωθει.

Εναλλακτικά μπορούν να σβηστούν τα υβριστικά και εμπρηστικά μηνύματα.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε πολιτισμένα επίπεδα και με λογικά επιχειρήματα. Αν η πλειοψηφία δεν μπορεί να το "επιβάλλει" αυτό, τότε είναι λογικό να ξανακλειδωθεί το θέμα και θα έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν.

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορούν να σβηστούν τα υβριστικά και εμπρηστικά μηνύματα.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε πολιτισμένα επίπεδα και με λογικά επιχειρήματα. Αν η πλειοψηφία δεν μπορεί να το "επιβάλλει" αυτό, τότε είναι λογικό να ξανακλειδωθεί το θέμα και θα έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν.

Φίλε Πάνο δυστυχώς συνέχεια γίνονται αναφορές χωρίς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.... Πάλι καταλήγουμε "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.... ΟΧΙ.... ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ... "

Υπάρχει φανατισμός και επιθετικότητα κυρίως απο την win πλευρά (όπως τα βλέπω) και με κάνει να μου έρχεται το "ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ".

Ξαναλέω ΟΛΟΙ έχουμε την ΕΠΙΛΟΓΗ... Ναι έχω τα φράγκα, το γουστάρω και το αγοράζω ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ... Αν δεν μου αρέσει δεν φταίει κανείς παρα μόνο εγώ που το αγόρασα. (Όσο αφορά την αγορά που αναφέρονται μερικοί)

Χαλαρώστε και κάντε ένα ποστ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ....

Δημοσ.

ΠΕΙΡΑΜΑ: Θέλω οι χρήστες των pc να χρονομετρήσουν πόση ώρα κάνουν να μπουν στο internet απο την στιγμή που θα πατήσουν το κουμπακι για να ανοίξει ο υπολογιστής!

'Έντεκα (11) δευτερόλεπτα. Καλά είναι; Να το αφήσω; Σε Pentium 4.

Τα macbook ίσως είναι το μόνο εργαλείο που βγάζει η Aplle (και τα άλλα τα τέρατα που είναι για μοντάζ). Όλα τα υπόλοιπα είναι gadgets.

Δημοσ.

'Έντεκα (11) δευτερόλεπτα. Καλά είναι; Να το αφήσω; Σε Pentium 4.

:confused: Πώς το κατάφερες αυτό? Με 6πυρηνο και intel ssd κάνω τουλάχιστον το διπλάσιο.

Μιλάμε για windows 7 ή κάποια φτιαγμένη έκδοση XP?

Δημοσ.

:confused: Πώς το κατάφερες αυτό? Με 6πυρηνο και intel ssd κάνω τουλάχιστον το διπλάσιο.

Μιλάμε για windows 7 ή κάποια φτιαγμένη έκδοση XP?

"Πειραγμένη" διανομή Linux.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...