gnsX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Είναι και τα δύο λειτουργικά... Τι Apple έχει καλύτερο value/money. Πως βγαίνει αυτό μπορείς να εξηγήσεις;Βάζεις και το hardware στην εξίσωση;Προσωπικά βλέπω ότι η retail έκδοση των 2 OS έχουν παρόμοια τιμή,130 ευρώ το Snow Leopard και 150 τα Windows 7 Ultimate.Αντίστοιχων specs PC κοστίζει τα μισά απο ότι ένα Mac. 1.Τα 7 έχουν gaming,το Snow Leopard όχι 2.Τα 7 είναι σχεδόν σε κάθε benchmark πιο γρήγορα αλλά και σε κάθε καθημερινή ή μη εργασία (photoshop,blender,video convert κλπ,δες benchmarks απο ArsTechnica κλπ) 3.Στα 7 υπάρχει πραγματικό GPU hardware acceleration και σε flash (όλο το internet είναι σε flash) και σε HD videos με οποιονδήποτε player (στο Snow Leopard η CPU έχει ποσοστά αποχής εκλογών για offline HD videos και ξεπερνάει τα ποσοστά που έπαιρνε ο Σαντάμ για HD flash.) 4.Σε μηχάνημα 5ετιας (C2D) τα 7 τρέχουν απροβλημάτιστα,το Snow Leopard σε μερικά δεν εγκαθίσταται καν (το Lion δεν θα υποστηρίζει τα πρώτα CD mac) 5.Η πληθώρα προγραμμάτων μπαίνει στο value; 6.Το κόστος για αλλαγή hardware part στα PC είναι υποδιπλάσσιο απο ότι σε ένα Mac (αν γίνεται) Πραγματικά υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 OS και να πιστεύει ότι δεν ισχύει κάτι απο τα παραπάνω; Υπάρχουν αρκετοί χρήστες PC που προσπαθούν να βάλουν Mac OS X σε μη Apple μηχανήματα.Ακόμα και τώρα που βγήκαν τα 7. Σιγουρα τα 7 είναι πιο εύκολα να τα βρει κανείς και ακόμα πιο εύκολα να τα εγκαταστήσει σε PC και αυτομάτως το κάνει καλύτερο λειτουργικό όχι μόνο από το Snow Leopard αλλά και από οποιδήποτε λειτουργικό στο κόσμο....Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει σε κανένα forum γιατί η πλειοψηφεία πάντα θα έχει την δύναμη.Αλλα για να λέμε και το στραβού το δίκιο η microsoft αντέγραψε και αντιγράφει πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Mac OS X το οποίο έχει πάνω κάτω την ίδια αρχιτεκτονική που είχε πριν δέκα χρόνια όταν πρωτοεμφανίστηκε. Βέβαια με την έλευση του 7 θεώρησαν κάποιοι τώρα να κάνουν το συγκριτικό γιατί με τα Vista δεν θα είχαν και πολύ τύχη....όχι γιατί δεν ήταν καλό το Vista, απλά η πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες (σε σχέση με το 7 που μπορεί να δουλέψει καλά και σε παλιά μηχανήματα) Αν το 8 δεν είναι συμβατό με τους υπολογιστές τουλάχιστον 2ετίας προβλέπω να έχει την κατάληξη του Vista, άσχετα αν είναι καλύτερο από το 7, γιατί όπως είπαμε η σύγκριση δυστυχώς γίνεται σχεδόν πάντα με τους κανόνες της πλειοψηφείας... Το ότι αρκετοί προσπαθούν να βάλουν Mac OS σε PC δεν σημαίνει κάτι,κι εγώ είχα βάλει.Πες το περιέργεια,πες ότι με όλα αυτά που ακούν θέλουν να το δοκιμάσουν.Ειδικά με τα μεγέθη στους τωρινούς δίσκους που δεν έχεις και πρόβλημα χώρου δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Οι αντιγραφές γίνονται εκατέρωθεν,και πολλές δεν φαίνονται.Θυμήσου απο πότε υπάρχει το Shadow Copy (2003) στα Windows,το πήρε η Apple,του βαλε ένα fancy GUI (την παραδέχομαι στο στυλ ότι και να λέμε) και το παρουσιάζει σαν νέο feature του Lion (Versions το 2011),βλέπεις,βελτιώνεις,αλλάζεις,το κάνουν και οι δύο. Ακόμα και με Vista σε ίδιων specs μηχάνημα (C2D ας πούμε) παίρνεις χειρότερη απόδοση με Leopard.Ο haHa συμμετέχει στο θέμα,αν γίνεται ας βρει την φώτο για τo multitasking των Vista που είχε ανεβάσει και κάνε κάτι αντίστοιχο στο Leopard.Δεν είναι το θέμα μας όμως,το τελευταίο OS κρίνουμε. Επίσης συγκρίνουμε ένα OS που έχει σχεδιαστεί να δουλεύει σε κάθε πιθανό συνδιασμό hardware με ένα OS που δουλεύει σε συγκεκριμένα configurations και παρόλα αυτά ούτε καλύτερες ταχύτητες βλέπουμε ούτε καμιά ουσιαστική υπεροχή.
tr3quart1sta Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 @gnsX @haHa σε ποιες περιπτωσεις αγοραζει καποιος mac?
firewalker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πως βγαίνει αυτό μπορείς να εξηγήσεις;Βάζεις και το hardware στην εξίσωση;Προσωπικά βλέπω ότι η retail έκδοση των 2 OS έχουν παρόμοια τιμή,130 ευρώ το Snow Leopard και 150 τα Windows 7 Ultimate.Αντίστοιχων specs PC κοστίζει τα μισά απο ότι ένα Mac. Μόνο για το OS μιλάω και για τις προσωπικές μου ανάγκες από ένα OS. Νομίζω πως το Snow Leopard έχει κάτω από 50 ευρώ.
gnsX Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 @gnsX @haHa σε ποιες περιπτωσεις αγοραζει καποιος mac? Σ' αρέσει το interface του Snow Leopard,γουστάρεις τον τρόπο που δουλεύει κλπ για software Σ' αρέσει το καταπληκτικό trackpad του MacBook,σ' αρέσει το design του imac για hardware Για την δουλειά σου χρειάζεσαι mac specific software όπως Aperture πχ Κι άλλοι λόγοι φυσικά Με ψυχρούς αριθμούς όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις είναι καλύτερο,δλδ μπορείς να πεις δουλεύω blender ευχάριστα στο Snow Leopard αλλά δεν μπορείς να υποστηρίξεις ότι κάνει ταχύτερα το render γιατί πολύ απλά το δεύτερο μετριέται και δεν βγαίνει η άποψή σου. Μόνο για το OS μιλάω και για τις προσωπικές μου ανάγκες από ένα OS. Νομίζω πως το Snow Leopard έχει κάτω από 50 ευρώ. 30 ευρώ έχει η αναβάθμιση απο Leopard,απλά το update dvd γίνεται και clean install
Tony_Montana Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 την υποστήριξη trim στα w7 στους SSD θα την αναφέρει κάποιος? την υποστήριξη σε Drivers? αν εγω θέλω να βαλω μια GTX 560 σε snowleopard μπορω? το ότι δεν μπορώ να φτιαξω ενα pc με ότι hardware Θέλω και να βάλω Snow Leopard ? Δεν καταλαβαίνω γιατί τοσα χρονια αυτο ήταν μειονέκτημα τoy Linux και όχι του OSX? τα προγράματα που δεν υποστηρίζει? Ποιο λειτουργικο υποστηρίζει περισσότερα? ΚΑι κάτι μυθοι περι συμβατότητας σε επαγγελματικες εφαρμογες... Eίδαμε από όταν τα έκανε πλακακια η apple με την ADOBE στα photoshop CS4 & μετά
atheatos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πως βγαίνει αυτό μπορείς να εξηγήσεις;Βάζεις και το hardware στην εξίσωση;Προσωπικά βλέπω ότι η retail έκδοση των 2 OS έχουν παρόμοια τιμή,130 ευρώ το Snow Leopard και 150 τα Windows 7 Ultimate.Αντίστοιχων specs PC κοστίζει τα μισά απο ότι ένα Mac. 1.Τα 7 έχουν gaming,το Snow Leopard όχι 2.Τα 7 είναι σχεδόν σε κάθε benchmark πιο γρήγορα αλλά και σε κάθε καθημερινή ή μη εργασία (photoshop,blender,video convert κλπ,δες benchmarks απο ArsTechnica κλπ) 3.Στα 7 υπάρχει πραγματικό GPU hardware acceleration και σε flash (όλο το internet είναι σε flash) και σε HD videos με οποιονδήποτε player (στο Snow Leopard η CPU έχει ποσοστά αποχής εκλογών για offline HD videos και ξεπερνάει τα ποσοστά που έπαιρνε ο Σαντάμ για HD flash.) 4.Σε μηχάνημα 5ετιας (C2D) τα 7 τρέχουν απροβλημάτιστα,το Snow Leopard σε μερικά δεν εγκαθίσταται καν (το Lion δεν θα υποστηρίζει τα πρώτα CD mac) 5.Η πληθώρα προγραμμάτων μπαίνει στο value; 6.Το κόστος για αλλαγή hardware part στα PC είναι υποδιπλάσσιο απο ότι σε ένα Mac (αν γίνεται) Πραγματικά υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 OS και να πιστεύει ότι δεν ισχύει κάτι απο τα παραπάνω; Το ότι αρκετοί προσπαθούν να βάλουν Mac OS σε PC δεν σημαίνει κάτι,κι εγώ είχα βάλει.Πες το περιέργεια,πες ότι με όλα αυτά που ακούν θέλουν να το δοκιμάσουν.Ειδικά με τα μεγέθη στους τωρινούς δίσκους που δεν έχεις και πρόβλημα χώρου δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Οι αντιγραφές γίνονται εκατέρωθεν,και πολλές δεν φαίνονται.Θυμήσου απο πότε υπάρχει το Shadow Copy (2003) στα Windows,το πήρε η Apple,του βαλε ένα fancy GUI (την παραδέχομαι στο στυλ ότι και να λέμε) και το παρουσιάζει σαν νέο feature του Lion (Versions το 2011),βλέπεις,βελτιώνεις,αλλάζεις,το κάνουν και οι δύο. Ακόμα και με Vista σε ίδιων specs μηχάνημα (C2D ας πούμε) παίρνεις χειρότερη απόδοση με Leopard.Ο haHa συμμετέχει στο θέμα,αν γίνεται ας βρει την φώτο για τo multitasking των Vista που είχε ανεβάσει και κάνε κάτι αντίστοιχο στο Leopard.Δεν είναι το θέμα μας όμως,το τελευταίο OS κρίνουμε. Επίσης συγκρίνουμε ένα OS που έχει σχεδιαστεί να δουλεύει σε κάθε πιθανό συνδιασμό hardware με ένα OS που δουλεύει σε συγκεκριμένα configurations και παρόλα αυτά ούτε καλύτερες ταχύτητες βλέπουμε ούτε καμιά ουσιαστική υπεροχή. Πάντως για να φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με windows και να προκαλεί τέτοιο πανικό μετά από 10 χρόνια κυκλοφορία δεν το περίμενα.Το δουλεύω από εποχές panther και ολοι όσοι ξαφνικά ξυπνήσαν και το είδαν καθυστερημένα μπροστά τους ,έρχονται τώρα να πούν οτι δεν αξίζει.Οκ τα ίδια λέγανε και πριν 10 χρόνια...και λοιπόν...κάτι καινούργιο δεν ακούω και γενικά το έχω βαρεθεί το φαινόμενο... Μόλις τελειώσει το συγκριτικό και βγει νικητής το 7, φωνάχτε με να ευχηθώ περαστικά....ωστε με το 8 να τα ξαναπάμε πάλι για συγκριτικό
Tony_Montana Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πάντως για να φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με windows και να προκαλεί τέτοιο πανικό μετά από 10 χρόνια κυκλοφορία δεν το περίμενα.Το δουλεύω από εποχές panther και ολοι όσοι ξαφνικά ξυπνήσαν και το είδαν καθυστερημένα μπροστά τους ,έρχονται τώρα να πούν οτι δεν αξίζει.Οκ τα ίδια λέγανε και πριν 10 χρόνια...και λοιπόν...κάτι καινούργιο δεν ακούω και γενικά το έχω βαρεθεί το φαινόμενο... Μόλις τελειώσει το συγκριτικό και βγει νικητής το 7, φωνάχτε με να ευχηθώ περαστικά....ωστε με το 8 να τα ξαναπάμε πάλι για συγκριτικό γέμισες το ποστ σου με επιχειρήματα και Ontopic σχόλια. ...κατι τεχνολογικό, κατι πρακτικό απο τη καθημερινή σου εμπειρία, έστω θεωρητικό έχεις να μας πεις? η σύγκριση έχει γίνει γιατί μερικοι εχουμε βαρεθεί να ακούμε τιπάδες που δε βγάζουν "ψωμί" απο το μηχάνημα τους , να λένε αξιζει τα 1000+ ευρώ παραπάνω που έδωσαν, για να κάνουν τις μισές δουλειές απο όσες εγώ, να κάνουν μόστρα για το ακριβό τους εργαλείο όπως οι γκόμενες για τις τσάντες και να σου πεταν με στυλ χιλίων καρδιναλίων ενα "once you go mac, you never go back" Και αφου είναι τόσο αχρηστα τα w7? γιατί και εδω και στο Maclife.gr ολοι ζητάν να μαθουν πως γίνεται dual boot? γιατί απο τους άπειρους που ξέρω με w7, αντε ενα δυο να εχουν δοκιμασει να κανουν dual boot με ΟsX? ενώ το 90% απο οσους ξερω με ΟsX εχουν και dual boot τα w7? Για το trim κανεις δεν λεει κουβεντα. Γιατι σημερα η μεγαλυτερη αναβαθμιση δεν ειναι ουτε η cpu ,ουτε η ram ,ουτε η καρτα γραφικών. Ολα εχουν βρει το ταβάνι τους. Δεν χρειαζόμαστε τιποτα παραπάνω στα προηγούμενα. Την μεγαλυτερη διαφορα που εχει ενα σημερινο μηχανημα απο ενα παλιότερο ειναι ο σκληρος. Εκεί ζουμε το μεγαλυτερο επίπεδο βελτιωσης. Για να μην με πεις windows fanboy. Ποιο πολυ "σεβας" εχει απο μενα ένας που δουλευει με gentoo σε ενα pentium3 η στηνει Linux servers παρά ένας που εχει mac των 1500 για 90% χρηση να μπαινει στο facebook και να ακουει Mp3. Μερικοί έτσι το βλέπουμε ...ευχησου μας περαστικά απο τώρα
GoldenEye Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 γέμισες το ποστ σου με επιχειρήματα και Ontopic σχόλια. ...κατι τεχνολογικό, κατι πρακτικό απο τη καθημερινή σου εμπειρία, έστω θεωρητικό έχεις να μας πεις? η σύγκριση έχει γίνει γιατί μερικοι εχουμε βαρεθεί να ακούμε τιπάδες που δε βγάζουν "ψωμί" απο το μηχάνημα τους , να λένε αξιζει τα 1000+ ευρώ παραπάνω που έδωσαν, για να κάνουν τις μισές δουλειές απο όσες εγώ, να κάνουν μόστρα για το ακριβό τους εργαλείο όπως οι γκόμενες για τις τσάντες και να σου πεταν με στυλ χιλίων καρδιναλίων ενα "once you go mac, you never go back" Και αφου είναι τόσο αχρηστα τα w7? γιατί και εδω και στο Maclife.gr ολοι ζητάν να μαθουν πως γίνεται dual boot? γιατί απο τους άπειρους που ξέρω με w7, αντε ενα δυο να εχουν δοκιμασει να κανουν dual boot με ΟsX? ενώ το 90% απο οσους ξερω με ΟsX εχουν και dual boot τα w7? Για το trim κανεις δεν λεει κουβεντα. Γιατι σημερα η μεγαλυτερη αναβαθμιση δεν ειναι ουτε η cpu ,ουτε η ram ,ουτε η καρτα γραφικών. Ολα εχουν βρει το ταβάνι τους. Δεν χρειαζόμαστε τιποτα παραπάνω στα προηγούμενα. Την μεγαλυτερη διαφορα που εχει ενα σημερινο μηχανημα απο ενα παλιότερο ειναι ο σκληρος. Εκεί ζουμε το μεγαλυτερο επίπεδο βελτιωσης. Για να μην με πεις windows fanboy. Ποιο πολυ "σεβας" εχει απο μενα ένας που δουλευει με gentoo σε ενα pentium3 η στηνει Linux servers παρά ένας που εχει mac των 1500 για 90% χρηση να μπαινει στο facebook και να ακουει Mp3. Μερικοί έτσι το βλέπουμε ...ευχησου μας περαστικά απο τώρα 1. dual boot σε mac ειναι τραγικο γιατι εχει νοημα μονο αν θες να παιξεις κανα παιχνιδακι ή θες να λιωνεις σε 1080p video αλλα δεν θες να λιωσεις το mac (αλλιως γιατι το αγορασες εξ αρχης) 2. mac os σημαινει αντιο προβληματα κολληματα και τα ρεστα. αντεχει και στην πιο βανδαλη χρηση και αυτο ειναι που κανει απο τον πιο αρχαριο μεχρι τον πιο ζορικο χρηστη να καθεται να δουλεψει και το μονο που να τον νοιαζει ειναι ποσο χρονο εχει να κανει την δουλεια του (στα windows ολο και καπου θα γινοταν η στραβη). 3. δεν ειναι τα παντα στην ζωη επιδοσεις και νουμερα. ειναι πιο σημαντικη η ευκολια και εκει παταει η apple τοσα χρονια. 4. καλα τα λες για το trim αλλα δεν εχουν ολη την δυνατοτητα να καταλαβουν τι εστι ssd ειτε λογο κοστους ειτε γιατι ειναι καινουργια τεχνολογια και δεν την εμπιστευονται. 5. το ιδιο ισχυει και για θειτσες με porsche αλλο το τι κανει ο καθενας με τα χρηματα του ειναι δικο του προβλημα. 6. Προσωπικα για την δουλεια μου μ εχει σωσει γιατι προγραμματα αντιστοιχα του Osirix ξεκινανε απο 4ψηφια ποσα χωρις να ειναι τοσο αξιοπιστα και φυσικα απαιτουν το λιγοτερο τουμπανο desktop για να παιξουν. επισης προγραμματα σαν το final cut και το iwork ειναι απολαυση να τα δουλευεις. ακομα δεν εχω καταλαβει το νοημα του θεματος γιατι οπως εσενα πχ δεν σ αρεσει η δεν σου παει κατι για καποιον αλλο μπορει να ειναι το καλυτερο του. πραγματικα τετοιες συγκρισεις δεν εχουν νοημα. ισως στα πλαισια καποιου benchmark η καποιου poll με ισο αριθμο ψηφοφορων απο καθε πλευρα. απλα πραγματα. το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι δεν μαζευτηκαν οσοι φτιαχνουν linux να στησουν ενα της προκοπης με εφε και μια Α υποστηριξη να τελειωνει το πανηγυρι...
tr3quart1sta Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 για το TRIM: υποστηριζεται προς το παρον στα macbook pro 2011 με snow leopard στους ssd που δινει η apple (bto) και το πιο πιθανο σε ολους τους ssd με την ελευση του lion σε λιγους μηνες...
atheatos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 γέμισες το ποστ σου με επιχειρήματα και Ontopic σχόλια. ...κατι τεχνολογικό, κατι πρακτικό απο τη καθημερινή σου εμπειρία, έστω θεωρητικό έχεις να μας πεις? η σύγκριση έχει γίνει γιατί μερικοι εχουμε βαρεθεί να ακούμε τιπάδες που δε βγάζουν "ψωμί" απο το μηχάνημα τους , να λένε αξιζει τα 1000+ ευρώ παραπάνω που έδωσαν, για να κάνουν τις μισές δουλειές απο όσες εγώ, να κάνουν μόστρα για το ακριβό τους εργαλείο όπως οι γκόμενες για τις τσάντες και να σου πεταν με στυλ χιλίων καρδιναλίων ενα "once you go mac, you never go back" Και αφου είναι τόσο αχρηστα τα w7? γιατί και εδω και στο Maclife.gr ολοι ζητάν να μαθουν πως γίνεται dual boot? γιατί απο τους άπειρους που ξέρω με w7, αντε ενα δυο να εχουν δοκιμασει να κανουν dual boot με ΟsX? ενώ το 90% απο οσους ξερω με ΟsX εχουν και dual boot τα w7? Για το trim κανεις δεν λεει κουβεντα. Γιατι σημερα η μεγαλυτερη αναβαθμιση δεν ειναι ουτε η cpu ,ουτε η ram ,ουτε η καρτα γραφικών. Ολα εχουν βρει το ταβάνι τους. Δεν χρειαζόμαστε τιποτα παραπάνω στα προηγούμενα. Την μεγαλυτερη διαφορα που εχει ενα σημερινο μηχανημα απο ενα παλιότερο ειναι ο σκληρος. Εκεί ζουμε το μεγαλυτερο επίπεδο βελτιωσης. Για να μην με πεις windows fanboy. Ποιο πολυ "σεβας" εχει απο μενα ένας που δουλευει με gentoo σε ενα pentium3 η στηνει Linux servers παρά ένας που εχει mac των 1500 για 90% χρηση να μπαινει στο facebook και να ακουει Mp3. Μερικοί έτσι το βλέπουμε ...ευχησου μας περαστικά απο τώρα Το 2004 το 15" Powerbook G4 , 1.25Ghz έκανε 3800 ευρώ στην Ελλάδα όταν αντιστοιχα και καλύτερα laptop σε δυνατότητες κάνανε τότε στο χιλιάρικο....Φαντάζομαι αν υπήρχε forum εκείνη την εποχή τι θα γράφατε.... Δε στο λέω να με σεβαστείς,απλά γεγονότα από την καθημερινότητα λέω,που μπορεί να μην είναι τεχνικά στοιχεία αλλα είναι πιο πολύ ανθρωπολογικά στοιχεία...Βέβαια σε ένα τεχνολογικό forum ο ανθρώπινος παράγοντας έρχεται σε 2η μοίρα και θυμίζει ποιος έχει το καλύτερο παιχνίδι και πόσο το πήρε...Πιστεύω οτι όλοι συζήτηση δείχνει ανωριμότητα για να μην πώ τίποτα άλλο..... Φτάσαμε σε σημείο να κρίνουμε αυτό που ικανοποιεί τον άλλον και να το καταδικάζουμε κρίνοντας τους ανθρώπους σύμφωνα με το λειτουργικό που χρησιμοποιούνε.... Οκ λοιπον αφού θες να σέβεσαι περισσότερο αυτούς που έχουν gentoo και P3 παρά κάποιον με Mac....με γειά σου χαρά σου...μπορείς να συνεχίζεις να συγκρίνεις λειτουργικά με αριθμούς αλλά εγώ δεν είμαι αριθμός σε μαθηματική εξίσωση...Συγχαρητήρια πάντως βρήκες το αποτέλεσμα....Πάλι η πλειοψηφεία κερδίζει και όσοι έχουν Mac είναι χαμένοι και δεν ξέρουν τι λένε γιατί απλα δε έχουν trim,1,2,3,4,6,7,8.....=7 αρα x=0 οπού x=MacOSX. Και εγώ εχω Vista σε bootcamp και virtual machine αλλά έχω και ubuntu 9 .Tώρα αν μου αρέσουν τα Mac περισσότερο και αυτό σε ενοχλεί τοτε....
Tony_Montana Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Και εγώ εχω Vista σε bootcamp και virtual machine Να βαλλεις windows 7, Κανονικά όχι σε virtual machine. Και απο περιεργεια... Ποιο προγραμα δεν σου τρέχει το osx και έπρεπε να βαλλεις windows?
atheatos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Να βαλλεις windows 7, Κανονικά όχι σε virtual machine. Και απο περιεργεια... Ποιο προγραμα δεν σου τρέχει το osx και έπρεπε να βαλλεις windows? Kυρίως τεχνικές εφαρμογές java για κινητά τηλέφωνα.Δηλαδή για flashαρισμα και τέτοια.Τα 7 δεν τα βρίσκω γνήσια( ακόμα) σε αντίθεση με τα vista τα οποία τα έχω γνήσια και δουλεύουν άψογα.Δεν έχω παράπονα με το windows,αλλα η αισθηση που μου αφήνει το OS X είναι όπως ο χειρισμός ενός παιχνιδιού...με όμορφα εικονίδια,λιτό και απλό μενού.... αλλα δεν θα συνεχίσω άλλο γιατί θα καταλήξω να λέω αυτά που αν και τα αισθάνομαι σας ενοχλούν... Τέλος πάντων η "αισθητική" του MAc όπως συμφώνησε ο BIll Gates είναι ωραία...Θα σου φανεί αστείο αλλα βρίσκο την ίδια ικανοποίηση που βρίσκει ο ανιψιός μου όταν παίζει με τα playschool Γενικά το περιβάλλον είναι φτιαγμένο από το μηδέν ώστε να μην κουράζει το μάτι(αυτός είναι και κύριως λόγος που το χρησιμοποιούνε γραφίστες) και σου δίνει μια καλλιτεχνική αντίληψη χωρίς να σου αποσπά την προσοχή... και όλο αυτό περιτριγυρισμένο από το αντίστοιχo desighnάτο hardware... Ξέφυγα λίγο....στο θέμας μας τώρα....το 7 είναι το καλύτερο λειτουργικό του κόσμου αντε και το 8 να είναι το ίδιο καλό.... Αφήστε το Μαc για κανέναν καλλιτέχνη που μια ζωη τον κυνηγάνε γιατί του αρέσει το ωραίο(χωρίς να κοιτάει τους αριθμούς)....
alexzzz Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Αφήστε το Μαc για κανέναν καλλιτέχνη που μια ζωη τον κυνηγάνε γιατί του αρέσει το ωραίο(χωρίς να κοιτάει τους αριθμούς).... μισό να φέρω το μπουζούκι... να παίξω 2 πενιές καθώς θα φεύγεις... καλλιτέχνη
leonidas_fs Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πολλά χρόνια ήμουν χρήστης Windows.Πραγματικά πολλα. Είχα ενα φίλο που είχε Apple και κυριολεκτικά με ζάλιζε παρε Apple ειναι φοβερά κτλ κτλ. Εννοείται πως τον κορόιδευα και του έλεγα αυτα τα περι χρημάτων και γιατι να δώσω 1000+ € για ενα laptop που αντιστοιχο με Windows κάνει 600-700€ κτλ κτλ.. Πριν 2 μήνες περίπου πήρα Macbook. Δεν ξέρω γιατί ετσι για αλλαγή για να δω επιτέλους τι είναι αυτο το OS X. ΥΠΟΨΗΝ: ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑ ΤΑ Apple Oποιος δεν εχει Apple ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει! Παιδιά το λέω μεσα απο την καρδιά μου αυτο. Το μηχάνημα ( Macbook 2010 μοντέλο) δεν εχει και τρελά χαρακτηριστικά και ομως το προτιμώ απο το μινι-server της hp που εχω στο γραφείο μου για desktop. Παίζει να είναι και πιο γρήγορο το mac. Τα Apple απλά είναι μια ιδανική αρμονία υλικών η οποία δεν θα σε προδώσει ποτέ. Δεν θα σου βαρύνει το σύστημα και θα εχεις το κεφάλι σου ήσυχο! και πιστέψτε με οτι αυτό μετράει στην τεχνολογία. Να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Οπότε παιδιά τα mac πραγματικά αν δεν τα έχει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι υπέροχα εργαλεία είναι. Δεν μετάνιωσα καθόλου την αγορά του mac και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι οι επόμενοι υπολογιστές που θα πάρω θα είναι Apple!! ΠΕΙΡΑΜΑ: Θέλω οι χρήστες των pc να χρονομετρήσουν πόση ώρα κάνουν να μπουν στο internet απο την στιγμή που θα πατήσουν το κουμπακι για να ανοίξει ο υπολογιστής! Εγω με ενα πολυ απλό mac κανω 33 δευτερόλεπτα!! (To laptop του video είναι ενα macbook air. Πάνω κατω εχουμε τα ιδια χαρακτηριστικά. αυτος στο βιντεο κάνει 28 δευτερολπτα για να τον βγάλει στην επιφάνεια εργασίας και εγω σου βάζω και άλλα 5 για να αοίξει ο firefox! )
lexmark Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μην σας σταματήσει το παρακάτω δικό μου σχόλιο. Έχει φάση όλο το topic! Ρε παιδιά, το είπε ο atheatos και δεν το καταλάβατε! Ας κοιτάξουμε το όλο θέμα από τη μεριά του ανθρώπινου παράγοντα. Δε στο λέω να με σεβαστείς,απλά γεγονότα από την καθημερινότητα λέω,που μπορεί να μην είναι τεχνικά στοιχεία αλλα είναι πιο πολύ ανθρωπολογικά στοιχεία...Βέβαια σε ένα τεχνολογικό forum ο ανθρώπινος παράγοντας έρχεται σε 2η μοίρα και θυμίζει ποιος έχει το καλύτερο παιχνίδι και πόσο το πήρε...Πιστεύω οτι όλοι συζήτηση δείχνει ανωριμότητα για να μην πώ τίποτα άλλο..... Psychology 101: Ποιος άνθρωπος θα πάει να αγοράσει ένα μηχάνημα με 2Κ+ ευρά (ενώ μπορεί να βρει ένα με περισσότερες δυνατότητες στο 1/3 των χρημάτων), θα καταλάβει, εκ των υστέρων, τι πήγε και έκανε και, τέλος, θα παραδεχτεί αυτή του τη λαλακία; Συνεχίστε τώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.