Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τρέχει ήδη τα Windows 7 haHa ! Όπως τρέχει και το Snow Leopard νεράκι.

Τα Vista πετούσαν σε μηχάνημα 5ετίας; Μάλλον όχι, γι'αυτό και έβγαλαν αρκετά σύντομα τα 7άρια. Πρέπει να παραδεχτείς, ακόμα κι εσύ, ότι τέτοιο στραπάτσο με λειτουργικό δεν έπαθε η Apple ακόμα.

Το πρόβλημά σου αγαπητέ haHa είναι ότι κοιτάς αποκλειστικά τους αριθμούς, συγκρίνοντας τα λες και είναι ιπποδύναμη σε αυτοκίνητο. Ξαναλέω, και θα μαλλιάσει η γλώσσα μου: το user experience είναι αυτό που μπορεί να κερδίσει κάποιον. Αν δεν τον κερδίσει αυτό, σημαίνει ότι ψάχνει όντως τους αριθμους, οπότε έτσι κι αλλιώς πρέπει να κοιτάξει αλλού. Δεν ενδιαφέρονται όμως όλοι για τα benchmarks, αλλά και για μια διαφορετική προσέγγιση.

Το κακό είναι ότι αυτό που λέω δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, αλλά όντως υπάρχει. Δεν μπαίνουν όλα τα πράγματα σε αριθμητικά καλούπια.

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα τρέχει ήδη τα Windows 7 haHa ! Όπως τρέχει και το Snow Leopard νεράκι.

Τα Vista πετούσαν σε μηχάνημα 5ετίας; Μάλλον όχι, γι'αυτό και έβγαλαν αρκετά σύντομα τα 7άρια. Πρέπει να παραδεχτείς, ακόμα κι εσύ, ότι τέτοιο στραπάτσο με λειτουργικό δεν έπαθε η Apple ακόμα.

Πραγματι τα windows vista(2007) δεν πετουσαν σε hardware 5ετιας, δηλαδη του 2002.

Οπως ακριβως και το mac os x leopard του 2007 δεν εμπαινε ΚΑΝ σε hardware 5ετιας, πχ τον iMac G3 του 2002. Νομιζω μαλιστα πως δεν εμπαινε καν στον iMac G4 15" που εβγαινε μεχρι και το 2004. Δεν εμπαινε δηλαδη ΚΑΝ σε hardware 3 ετων.

Υ.Γ.: Το ενδιαφερον της υποθεσης ειναι οτι οι περισσοτεροι mac users θα βγουν να σου πουν πως αποκλειεται ενα μηχανημα 5 ετων να τρεχει νερακι τα windows 7. Ελα ομως που οπως βλεπεις γινεται ακομα και με mac all-in-one, ποσο μαλλον με ενα πιο δυνατο pc ιδιας χρονολογιας.

Το πρόβλημά σου αγαπητέ haHa είναι ότι κοιτάς αποκλειστικά τους αριθμούς, συγκρίνοντας τα λες και είναι ιπποδύναμη σε αυτοκίνητο. Ξαναλέω, και θα μαλλιάσει η γλώσσα μου: το user experience είναι αυτό που μπορεί να κερδίσει κάποιον. Αν δεν τον κερδίσει αυτό, σημαίνει ότι ψάχνει όντως τους αριθμους, οπότε έτσι κι αλλιώς πρέπει να κοιτάξει αλλού. Δεν ενδιαφέρονται όμως όλοι για τα benchmarks, αλλά και για μια διαφορετική προσέγγιση.

Το κακό είναι ότι αυτό που λέω δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, αλλά όντως υπάρχει. Δεν μπαίνουν όλα τα πράγματα σε αριθμητικά καλούπια.

Φιλε Chupacabra, δεν ενδιαφερομαι ιδιαιτερα για τους αριθμους και τα benchmarks.

Για αυτο που πρωτιστως ενδιαφερομαι ειναι να κανω την δουλεια μου ταχυτατα με το μηχανημα που αγοραζω χωρις να σκαω μια περιουσια, το λειτουργικο του να εκμεταλλευεται οσο καλυτερα το hardware του και αυτο το μηχανημα να εχει αντοχη στο χρονο. Αυτο ειναι κατι που προσφερουν τα pc.

Απλα ειναι εντυπωσιακο οτι εδω μεσα ακουμε οτι το ταδε ειναι πιο γρηγορο απο το αλλο, οτι ενα μηχανημα mac os x ειναι πολυ πιο γρηγορο απο ενα pc (συγκρίνοντας τα λες και είναι ιπποδύναμη σε αυτοκίνητο οπως λες) ή οτι εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κλπ . Ειναι λοιπον πολλοι mac users που θελουν να τα βαλουν σε αριθμητικα καλουπια ή να μιλανε για το ποσο καιρο κραταει το μηχανημα τους.

Οταν λοιπον παραθετουμε τις μετρησεις των πιο εγκυρων sites για αυτα που περιγραφουν και θεωρουν οτι ειναι πιο γρηγορα κλπ, τοτε αρχιζει η ειρωνια κλπ.

Δυστυχως αυτο συμβαινει οταν σε μερικους τελειωνουν τα επιχειρηματα.

Δημοσ.
Γιατί το 95% των Windows χρηστών ωρύονται σε (σχεδόν) κάθε Apple τόπικ κατά του MAC OS;

Με όλο τον σεβασμό, το ίδιο το thread αναιρεί αυτό που λες, κανένας δεν ωρύεται αντίθετα βλέπω να αναλύουν πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα πράγματα.

σε ποιες περιπτωσεις αγοραζει καποιος mac?

ανάλογα με πόσα βγάζει ? status symbol ?

Δημοσ.
σε ποιες περιπτωσεις αγοραζει καποιος mac?

καί όταν δε θέλει να βλέπει και να χρησιμοποιεί κάθε μέρα μιά "κουμούτσα"!

στα G4 τρέχουν "τα νέα ubuntu"

.

Δημοσ.

Με όλο τον σεβασμό, το ίδιο το thread αναιρεί αυτό που λες, κανένας δεν ωρύεται αντίθετα βλέπω να αναλύουν πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα πράγματα.

Όπως η μετρήσιμη διαφορά του ανοίγματος με enter και με cmd + o;

Ή το ότι το ένα έχει libraries και το άλλο όχι;

Αυτά είναι διαφορές, που για τελευταία φορά σε ένα τέτοιου είδους thread, λέω ότι είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι πως επειδή κάποιοι experienced με Windows users έχουν συνηθίσει να κάνουν κάποια πράματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο (βλέπε libraries) αρνούνται να μάθουν έναν άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι πως αφενός δεν βολεύονται με MAC OS, πόσο άραγε μπορεί να βολευτεί κάποιος που δεν θέλει να μάθει ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις start button π.χ., και αφετέρου δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το MAC OS γιατί από την στιγμή που δεν το έχουν λειτουργήσει βάσει των όσων προσφέρει, και όπως τα προσφέρει, δεν μπορούν να αξιολογήσουν το user experience που προσφέρει. Οπότε, φαντάζομαι, πως μπορεί να δει κανείς το άστοχο και αδόκιμο της θέσης "το Windows έχει libraries και για αυτό είναι καλύτερο" (προφανώς γιατί η χρησιμότητα των libraries έγκειται σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία χρήσης που, προφανέστατα, την έχει το Windows ενώ το MAC όχι, και σε συνδυασμό με τα όσα προείπα, καθιστώντας έτσι, και αυτομάτως, αληθείς του ισχυρισμούς μου για μη γνώση του user experience που προσφέρει το MAC OS*).

Δεν διαφωνώ ούτε σχολιάζω αυτά που λέει ο haha, γιατί αυτά όντως είναι "μετρήσιμα". Για αυτά όμως, έχουν γίνει τόσα posts και threads που λένε και εξηγούν το πώς "κινείται" η Apple (ή τουλάχιστον δείχνει να "κινείται"). Και σε "αυτά", για άλλη μία φορά θα καταλήξει το θέμα πως δεν έχουν σημασία οι επιδόσεις αλλά να δουλεύει το μηχάνημα απρόσκοπτα και "ανέμελα".

Όμως δεν ξεκίνησε το thread από εκεί... ;)

Για αυτό λοιπόν, νομίζω πως, τελικά, ωρύονται.

*Είναι σαν να λέει κάποιος σε κάποιους τρίτους που έχουν συνηθίσει να ξεβιδώνουν βίδες κουνώντας το κατσαβίδι πάνω κάτω ότι η τάδε εταιρεία κατσαβιδιών, η οποία βγάζει κατσαβίδια που ξεβιδώνουν βίδες οι οποίες ξεβιδώνονται με κίνηση κάτω πάνω, δεν είναι καλή γιατί τα κατσαβίδια της λειτουργούν κάτω πάνω και όχι πάνω κάτω.

Αφενός οι "ακροατές" θα συμφωνήσουν, γιατί, και εξ ορισμού, είναι familiar με το πάνω κάτω, και αφετέρου δείχνει όχι δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν και βίδες που ξεβιδώνουν με κάτω πάνω (και στην προκειμένη περίπτωση είναι πιο εύκολα "χειρίσιμες" )

Ελπίζω να βοήθησε το παράδειγμα.

Δημοσ.

Εννοειται! Και ειναι σαφως ενα στοιχειο που υπερτερουν τα windows. (πχ windows 7 βαζεις σε διπυρηνο μηχανημα του 2006 και πεταει, ενω αντιστοιχα ενα power mac g5 μηχανημα του 2006 των 3000€ δεν παιρνει snow leopard,λειτουργικο του 2009,δηλαδη μολις 3 χρονια μετα την αγορα του powermac)

Ποια διπύρηνα...? Εδώ τα 7αρια τρέχουν χαλαρά σε netbook με ATOM n270 1.6Ghz και 1GB RAM, μηχανήματα που έχουν επεξεργαστική ισχύ προηγούμενων δεκαετιών.

Ενα μηχανημα με core2duo αρκετων ετων θα πηγαινει πιο γρηγορα με windows 7 απο οτι με windows xp.

Ισχύει αυτό. Το Vaio της αδελφής μου φορούσε έναν από τους πρώτους C2D, τον Τ5500 και είχε λειτουργικό XP Media Center. Πριν ένα χρόνο της πέρασα τα 7αρια και το σύστημα πραγματικά πετάει για μηχάνημα τόσων ετών.

Τα είδα τα αποτελέσματα του Pwn2Own, αλλά δεν έχω δει εδώ και 5 χρόνια κάποια αρνητική συνέπεια στην καθημερινότητα του υπολογιστή μου. Και από την στιγμή που η Apple και το Mac OS υπάρχουν πολλά χρόνια στην πιάτσα και δεν έχει στοχευθεί ακόμα από hackers, σημαίνει ότι μάλλον δεν τους ενδιαφέρει και τόσο. Άρα, μέχρι να κολλήσω όντως κάποιον ιο, και να πάθω όντως ζημιά, δεν με απασχολεί. Στα windows, κακά τα ψέμματα, έναν φόβο πάντα θα τον έχω, κυρίως γιατί είναι πολλοί περισσότεροι οι ιοί που κυκλοφορουν (όπως τόνισες κι εσύ).

Κατά την γνώμη μου τα πράγματα είναι περισσότερο απλά σε αυτό το θέμα. Όσο αυξάνεται το μερίδιο αγοράς της Apple στον χώρο των υπολογιστών, τόσο θα αυξάνονται και οι κίνδυνοι για εμφάνιση virus, trojans κτλ κτλ Μέχρι τώρα το μερίδιο αυτό ήταν κάτω από το 10% παγκοσμίως με αποτέλεσμα να μην απασχολεί ιδιαίτερα τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής antivirus software. Όταν λοιπόν αυτό το ποσοστό μεγαλώσει και αρχίσει να στοχεύετε τότε είναι που θα αρχίσουν να εμφανίζονται ως δια μαγείας και εκατοντάδες ιοι στα Mac. Η κοινή λογική λέει ότι όσο περισσότερο εξαπλώσεις τον ιό που δημιουργείς, τόσα περισσότερα "αντίδοτα" θα πουλήσεις και αυτή τη στιγμή η αγορά των Windows βολεύει περισσότερο για αυτό το σκοπό.

Αυτό όμως που πρέπει να αρχίσει να προβληματίζει όλους εμάς μου έχουμε Mac είναι ότι προγράμματα όπως Norton, Kaspersky, Eset κτλ άρχισαν σιγά σιγά να κυκλοφορούν beta εκδόσεις για MAC και σίγουρα οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να αρχίσουν να πωλούν τα προϊόντα που παράγουν ^_^

Και το παράδοξο συνεχίζεται...

Το 95% των MAC χρηστών δεν ωρύονται κατά των Windows σε κάθε Windows τόπικ.

Γιατί το 95% των Windows χρηστών ωρύονται σε (σχεδόν) κάθε Apple τόπικ κατά του MAC OS;

Τι στο καλό έχει αυτό το DOS; Κολλάει καν'να υιό που να σε κάνει να ωρύεσαι σαν την Λουκά;

Μην είσαι φανατισμένος φίλε μου, συζήτηση κάνουμε! Ούτε η Apple μας ταΐζει, ούτε η Microsoft, οπότε δεν υπάρχει λόγος να εξαγριώνεσαι τόσο. Με μια προσεκτικότερη ματιά θα δεις ότι οι περισσότεροι που συζητάμε είμαστε χρήστες και των δύο λειτουργικών κάποιοι εκ των οποίων με πολύ εμπειρία και στους δύο χώρους (πχ Haha)

Δημοσ.

ερώτηση προς όσους έχουν pc (προσωπικά έχω και τα 2). Πχ δώσατε 700 για ένα νέο pc. Αν παίρνατε το αντίστοιχο apple με την οθόνη και όλα στα 700€ θα το προτιμούσατε ή όχι; Οι περισσότεροι βέβαια όχι θα πουν εδώ κι είναι λογικό γιατί πρέπει να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Είναι πολύ σημαντικό για κάποιους να έχουν ένα τακτοποιημένο χώρο χωρίς καλώδια, μικρό μέγεθος και να μην ακούνε τα ανεμιστήρια να κάνουν σα μαούνες. Άλλους δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Άλλους δεν τους ενδιαφέρει να "μάθουν" κάτι άλλο. Κι ο παππούς αν του δώσεις να γράψει σε υπολογιστή θα σε βρίσει και θα σου πει φέρε μου τη γραφομηχανή να γράψω. Την ίδια δουλειά δε θα κάνουν; Ναι. Οπότε δεν πολυέχουν νόημα όλα αυτά. Γενικά πάντως το ρεύμα που βλέπω είναι όντως οτι οι χρήστες windows είναι πιο φανατικοί και τους πιάνει μια μανία να βγάλουν τα mac σκάρτα ενώ απο την άλλη οτι αυτοί που χρησιμοποιούν mac δεν ασχολούνται.

Παίρνει ο Α audi και του λέει ο Β καλά είσαι χαζός; Γιατί δεν παίρνεις fiat? Τα ίδια κάνουν ρε! Στρίβουν και τα δυο. 5 ταχύτητες έχουν και τα δύο. Φρενάρουν και τα δύο. Τι ζόρι τραβάει ο καθένας με την τσέπη του άλλου; Δανεικά του ζήτησε;

Δημοσ.

ερώτηση προς όσους έχουν pc (προσωπικά έχω και τα 2). Πχ δώσατε 700 για ένα νέο pc. Αν παίρνατε το αντίστοιχο apple με την οθόνη και όλα στα 700€ θα το προτιμούσατε ή όχι; Οι περισσότεροι βέβαια όχι θα πουν εδώ κι είναι λογικό γιατί πρέπει να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Μάλλον μπερδεύεις τα Desktop PC με τα IMAC. Τα Desktop της Apple είναι τα MacPro. Τα Imac είναι εντελώς διαφορετική κατηγορία , η οποία αρχίσε να αναπτύσσεται σιγά σιγά και από εταιρείες όπως η SONY, η HP, η ACER, η MSI κτλ χωρίς όμως να έχουν φτάσει τα επίπεδα της Apple.

Είναι πολύ σημαντικό για κάποιους να έχουν ένα τακτοποιημένο χώρο χωρίς καλώδια, μικρό μέγεθος και να μην ακούνε τα ανεμιστήρια να κάνουν σα μαούνες.

Το σύστημα της υπογραφής μου έχει κοστίσει γύρω στα 700-750 ευρώ και είναι σχεδόν αθόρυβο (πλησιάζει επίπεδα θορύβου ενός laptop). Απλά τόλμησε να φανταστείς την τιμή ενός 6πηρυνου MAC με αντίστοιχες δυνατότητες.

Δημοσ.

συμφωνώ όμως το θέμα λέει windows 7 vs snow leopard

και τα δύο χρησιμοποιώ και όπως είπες με imac το οποίο έχει snow leopard, τα βγάζουμε δλδ απο τη σύγκριση τα imac; Αυτά αξίζουν ή δεν τα συγκρίνουμε (εννοείτε πως δεν το λέω ειρωνικά απλά ρωτάω γιατί μόλις λίγους μήνες αγόρασα το πρώτο μου mac και οι εντυπώσεις είναι θετικότατες μετά απο (συνολικά) 20 χρόνια σε pc το οποίο και συνεχίζω να χρησιμοποιώ);

Το είπες κι εσύ, σχεδόν αθόρυβο!

Επειδή τυχαίνει κι έχω τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (και βάζω και στοίχημα γι αυτό χεχε) να έχεις κρατήσει τη μαμά ψύκτρα η οποία για να το πω τελείως κομψά κάνει σα τρακτέρ! Δεν την άντεξα για πάνω απο μία μέρα και αγόρασα έξτρα ψύκτρα.

Δημοσ.

και τα δύο χρησιμοποιώ και όπως είπες με imac το οποίο έχει snow leopard, τα βγάζουμε δλδ απο τη σύγκριση τα imac; Αυτά αξίζουν ή δεν τα συγκρίνουμε (εννοείτε πως δεν το λέω ειρωνικά απλά ρωτάω γιατί μόλις λίγους μήνες αγόρασα το πρώτο μου mac και οι εντυπώσεις είναι θετικότατες μετά απο (συνολικά) 20 χρόνια σε pc το οποίο και συνεχίζω να χρησιμοποιώ);

Η ένσταση μου είναι στο γεγονός ότι αναφέρθηκες στον θόρυβο και τα καλώδια συγκρίνοντας ένα Imac με ένα Desktop PC. Αυτή η σύγκριση είναι άκυρη γιατί απλά είναι διαφορετικά προϊόντα. Ένα Desktop PC το συγκρίνεις μόνο με το MacPro, όπως και το imac θα το συγκρίνεις μόνο με προϊόντα όπως το παρακάτω:

http://www.sony.gr/product/vd-l-series/vpcl21m1e-b (το συγκεκριμένο vaio είναι ενδεικτικό για να καταλάβεις την αντίστοιχη κατηγορία των PC..υπάρχουν και άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες)

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα ποδήλατο με ένα μηχανάκι και να λέμε ότι το ποδήλατο είναι πιο αθόρυβο. Αυτό είναι πασιφανές. Το παράδειγμα σίγουρα είναι τραβηγμένο για τις δυνατότητες των 2 προϊόντων απλά ήθελα να τονίσω το πόσο διαφορετικά αντικείμενα είναι.

Επειδή τυχαίνει κι έχω τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (και βάζω και στοίχημα γι αυτό χεχε) να έχεις κρατήσει τη μαμά ψύκτρα η οποία για να το πω τελείως κομψά κάνει σα τρακτέρ! Δεν την άντεξα για πάνω απο μία μέρα και αγόρασα έξτρα ψύκτρα.

Δεν μπήκα καν στον κόπο να δοκιμάσω την εργοστασιακή ψύκτρα γιατί ήξερα εκ των προτέρων την ποιότητα της :rolleyes: Έδωσα 30-40 ευρώ και έχω το κεφάλι μου εντελώς ήσυχο...πραγματικά επίπεδα θορύβου λαπτοπ και το μηχάνημα απλά τα σπάει!

Θα επαναλάβω όμως το ερώτημά μου στο οποίο δεν απάντησες. Βρες ένα MAC PRO αντίστοιχων δυνατοτήτων με το δικό μου (που είναι ένα μέσο προς το καλό dekstop) σε τι τιμές κυμαίνεται.

Ενδεικτικά το παρακάτω έχει 3.800 ευρώ χωρίς οθόνη, χωρίς υποστήριξη usb 3.0/ sata 6, χωρίς SSD κτλ κτλ :D :-D :-D :-D

http://www.systemgraph.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=bt_flypage.tpl&product_id=541&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=27

Δημοσ.

Να πω απο την αρχή οτι δεν έχω δουλέψει πολύ vista και 7Πόσο εύκολα μπορείς να μοιράσεις Internet απο ethernet σε wifi ή να κάνεις ασύρματο LAN?Πόσο εύκολα μπορώ να στήσω έναν ftp server?Πόσο εύκολα μπορώ να επιλέξω απο ποιον δίσκο θέλω να κάνω boot?Και κάτι τελευταίο πως βάζεις δική σου IP ???

Με συγχωρείς εκ των προτέρων αν έχω καταλάβει λάθος για το τι ρωτάς. :-)

FTP Server

Control Panel->Administrative Tools->Ienternet Information Services Manager

k318pu.jpg

LAN

Control Panel->Network and Sharing Options->Homegroup and Sharing Options

9h1bno.jpg

IP

Control Panel->Network and Sharing Options->Adapter Settings,δεξί κλικ στο network

x1c806.jpg

To άλλο δεν το κατάλαβα σίγουρα,τα παραπάνω στο περίπου.

Όπως η μετρήσιμη διαφορά του ανοίγματος με enter και με cmd + o;

Ή το ότι το ένα έχει libraries και το άλλο όχι; Αυτά είναι διαφορές, που για τελευταία φορά σε ένα τέτοιου είδους thread, λέω ότι είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι πως επειδή κάποιοι experienced με Windows users έχουν συνηθίσει να κάνουν κάποια πράματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο (βλέπε libraries) αρνούνται να μάθουν έναν άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι πως αφενός δεν βολεύονται με MAC OS, πόσο άραγε μπορεί να βολευτεί κάποιος που δεν θέλει να μάθει ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις start button π.χ., και αφετέρου δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το MAC OS γιατί από την στιγμή που δεν το έχουν λειτουργήσει βάσει των όσων προσφέρει, και όπως τα προσφέρει, δεν μπορούν να αξιολογήσουν το user experience που προσφέρει. Οπότε, φαντάζομαι, πως μπορεί να δει κανείς το άστοχο και αδόκιμο της θέσης "το Windows έχει libraries και για αυτό είναι καλύτερο" (προφανώς γιατί η χρησιμότητα των libraries έγκειται σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία χρήσης που, προφανέστατα, την έχει το Windows ενώ το MAC όχι, και σε συνδυασμό με τα όσα προείπα, καθιστώντας έτσι, και αυτομάτως, αληθείς του ισχυρισμούς μου για μη γνώση του user experience που προσφέρει το MAC OS*). Δεν διαφωνώ ούτε σχολιάζω αυτά που λέει ο haha, γιατί αυτά όντως είναι "μετρήσιμα". Για αυτά όμως, έχουν γίνει τόσα posts και threads που λένε και εξηγούν το πώς "κινείται" η Apple (ή τουλάχιστον δείχνει να "κινείται"). Και σε "αυτά", για άλλη μία φορά θα καταλήξει το θέμα πως δεν έχουν σημασία οι επιδόσεις αλλά να δουλεύει το μηχάνημα απρόσκοπτα και "ανέμελα". Όμως δεν ξεκίνησε το thread από εκεί... ;)Για αυτό λοιπόν, νομίζω πως, τελικά, ωρύονται.*Είναι σαν να λέει κάποιος σε κάποιους τρίτους που έχουν συνηθίσει να ξεβιδώνουν βίδες κουνώντας το κατσαβίδι πάνω κάτω ότι η τάδε εταιρεία κατσαβιδιών, η οποία βγάζει κατσαβίδια που ξεβιδώνουν βίδες οι οποίες ξεβιδώνονται με κίνηση κάτω πάνω, δεν είναι καλή γιατί τα κατσαβίδια της λειτουργούν κάτω πάνω και όχι πάνω κάτω. Αφενός οι "ακροατές" θα συμφωνήσουν, γιατί, και εξ ορισμού, είναι familiar με το πάνω κάτω, και αφετέρου δείχνει όχι δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν και βίδες που ξεβιδώνουν με κάτω πάνω (και στην προκειμένη περίπτωση είναι πιο εύκολα "χειρίσιμες" )Ελπίζω να βοήθησε το παράδειγμα.

Τα ΧP δεν είχαν libraries,δεν τίθεται θέμα συνήθειας.Είναι feature χρήσιμο,καμία σχέση με θέμα συνήθειας,τα βάζουμε όλα στην συνήθεια για να δεχτούμε τον Finder ως συγκρίσιμο με τον explorer,με το explorer των XP ναι μιας και ούτε αυτός υποστηρίζει libraries.

Aν ο Finder ήταν καλός δεν θα ξεπουλούσε ο PathFinder που έχει και 40 ευρώ.

Δεν έχει Start Menu έχει Application folder,μεγάλη αλλαγή.

Αυτό πως είναι απλά διαφορετικό και όχι απλά χειρότερο;

Windows 7 Jump Lists-Dock Finder

97sef6.jpg

Στο ένα έχω:pinned τοπεθεσίες,most recent και στο άλλο τα ανοιχτά παράθυρα

Εxpose;

sshot48.png

Το εργονομικό για το open/rename είναι de facto και αντικειμενικό,έχουμε 2 πράξεις,η μία γίνεται συχνά και η άλλη σπανιότερα,η πιο συχνή δουλεύει με ένα πλήκτρο και η άλλη με συνδιασμό 2 πλήκτρων και όχι το ανάποδο.

Επίσης δεν είναι συνήθεια το cut στο δεξί κλικ,το να προσπαθείς να πείσεις ότι το να σέρνεις το αρχείο πατώντας cmd για να κάνεις cut απο το να κάνεις δεξί κλικ->cut είναι διαφορετικό και όχι ηλίθιος τρόπος,σορρυ αλλά είναι γραφικό.

Επίσης δεν τίθεται θέμα συνήθειας για τα κουμπιά κλεισίματος/μεγιστοποίησης,όταν πατάς μεγιστοποίηση θες να κάνεις μεγιστοποίηση,αλλιώς το Right Zoom δεν θα ήταν στα most downloaded apps.

Α και όταν πατάω να κλείσει η εφαρμογή θέλω να κλείνει και όχι να μένει στην μνήμη,θέλω να κάνει αυτό που του λέω και όχι αυτό που νομίζει σωστό.

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες PC που προσπαθούν να βάλουν Mac OS X σε μη Apple μηχανήματα.Ακόμα και τώρα που βγήκαν τα 7. Σιγουρα τα 7 είναι πιο εύκολα να τα βρει κανείς και ακόμα πιο εύκολα να τα εγκαταστήσει σε PC και αυτομάτως το κάνει καλύτερο λειτουργικό όχι μόνο από το Snow Leopard αλλά και από οποιδήποτε λειτουργικό στο κόσμο....Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει σε κανένα forum γιατί η πλειοψηφεία πάντα θα έχει την δύναμη.Αλλα για να λέμε και το στραβού το δίκιο η microsoft αντέγραψε και αντιγράφει πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Mac OS X το οποίο έχει πάνω κάτω την ίδια αρχιτεκτονική που είχε πριν δέκα χρόνια όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Βέβαια με την έλευση του 7 θεώρησαν κάποιοι τώρα να κάνουν το συγκριτικό γιατί με τα Vista δεν θα είχαν και πολύ τύχη....όχι γιατί δεν ήταν καλό το Vista, απλά η πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες (σε σχέση με το 7 που μπορεί να δουλέψει καλά και σε παλιά μηχανήματα)

Αν το 8 δεν είναι συμβατό με τους υπολογιστές τουλάχιστον 2ετίας προβλέπω να έχει την κατάληξη του Vista, άσχετα αν είναι καλύτερο από το 7, γιατί όπως είπαμε η σύγκριση δυστυχώς γίνεται σχεδόν πάντα με τους κανόνες της πλειοψηφείας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...