Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τα Windows 7 δεν έχω κανένα παράπονο.

Και τα restart των όποιων updates τα χρειάζονται δεν έχει να λέει. ΟΚ. Αν δεν υπήρχαν ακόμα καλύτερα.

Αλλά είναι γεγονός πως το MacOS χρησιμοποιεί καλύτερα το hardware για το οποίο έχει φτιαχτεί να δουλεύει.

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ότι το ένα είναι λειτουργικό και το άλλο λειτουργικό δεν μας δίνει δικαίωμα να κάνουμε συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα.

σωστά.'αλλωστε στο ένα χρησιμοποιείς photoshop και στο άλλο photoshop ενώ το ένα έχει handbrake και το άλλο handbrake,το μεν κάνει zip και το δε zip,άλλες λειτουργίες το ένα και άλλες το άλλο,πχ θα δεις 1080p video στο YouTube στο ένα ενώ στο άλλο θα φτιάξεις κρέπες κτλ κτλ,εντελώς ασύγκριτα,έχεις δίκιο!

Γιατί προφανώς δεν σας έτυχε να καιγεστε στη δουλειά και να βγαίνει μπροστά σας τη χειρότερη στιγμή το παράθυρο που σε ενημερώνει πως θα κάνει restart! Ή ακόμη χειρότερα να αφήσεις το γραφέιο σου για λίγα λεπτά και κάνει μόνο του restart!

Τόση εξέλιξη στα λειτουργικά της η microsoft και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα σοβαρό σύστημα για τα updates! Πάρτε τα windows 7 και βάλτε τα σε ένα νέο μηχάνημα (το original DVD εννοώ και όχι πειραγμένες εκδόσεις που τα έχουν όλα μέσα) και μετρήστε μετά ΠΟΣΕΣ ώρες θα σας πάρει μέχει να εγκαταστήσετε όλα τα updates και ΠΟΣΑ restart θα κάνει το μηχάνημα!

Έβαλες το Mac OS X για την δουλειά,δεν είχε ελληνικά

1)Μήλο ->System Preferences ->yada yada->Keyboard shortcuts->Input sources->Greek

αλλά κάνει conflict με το spotlight

πρέπει να αλλάξεις ή το ένα ή το άλλο

Έβαλες Windows για την δουλειά,είχε ελληνικά,αλλά είχε "πρόβλημα" με τα updates

Start->Windows Update->Change Settings->Check for updates but let me choose whether to download or install

κόπος,ιδρώτας,25 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα,55 ώρες σεμινάριο,18 χρόνια προυπηρεσίας για να το πετύχεις,σε καταλαβαίνω,δεν μας έχει τύχει να καιγόμαστε στην δουλειά και πετάγεται για restart(άσε που έχει αναβολή μέχρι 4 ώρες),μας έκοψε πιο πριν...

*Βάλε 10.6.1,πόσα giga και πόση ώρα θες για πας 10.6.9;

*Πόση ώρα θες για να βάλεις Lion χωρίς ματσαγκονιές και ΝΟΜΙΜΑ;;;;

Κάτσε να σου πω,

Όση ώρα κάνει να εγκατασταθεί το Snow Leopard + όση ώρα κάνει να κατέβει το Lion + όση ώρα κάνει να εγκατασταθεί το Lion,γρήγορο ε;

Και σε αυτό έχεις δίκιο,λειτουργικό του 2009 και να βάζεις το cd εγκατάστασης (του 2009) λίγο πριν το 2012 και να θέλει τόσα upadates,τς τς τς τς

Δημοσ.

σωστά.'αλλωστε στο ένα χρησιμοποιείς photoshop και στο άλλο photoshop ενώ το ένα έχει handbrake και το άλλο handbrake,το μεν κάνει zip και το δε zip,άλλες λειτουργίες το ένα και άλλες το άλλο,πχ θα δεις 1080p video στο YouTube στο ένα ενώ στο άλλο θα φτιάξεις κρέπες κτλ κτλ,εντελώς ασύγκριτα,έχεις δίκιο!

Το να απαντάς σε μια πρόταση και όχι σε μια σκέψη k ξέροντας παρ'ολα αυτά ότι το μόνο όμοιο είναι το όνομα κ το interface για λόγους marketing,τότε δεν αδικείς έμενα φυσικά αλλά σαμποτάρεις την δική σου πρόταση κ κριτήριο.

Τα πράγματα δεν είναι παο - οσφπ στους υπολογιστές,είναι εθνική και οι έξυπνοι έχουν παίχτες απ'ολες τις ομάδες..

Ξέρουμε χρόνια ότι οι Mac δεν πατάνε στην κόψη της τεχνολογίας από πλευρά επιδόσεων δεν είναι κάτι καινούριο.

Αλλά για να φτάσεις σε έναν προορισμό πάντα υπάρχουν πολλές διαδρομές με τα + και τα - και είναι δικαίωμα του καθ'ενος να επιλέξει το μέσον.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τέλειο λετουργικο κ αφού δεν υπάρχει η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει αιώνια..

Δημοσ.

Γιατί προφανώς δεν σας έτυχε να καιγεστε στη δουλειά και να βγαίνει μπροστά σας τη χειρότερη στιγμή το παράθυρο που σε ενημερώνει πως θα κάνει restart! Ή ακόμη χειρότερα να αφήσεις το γραφέιο σου για λίγα λεπτά και κάνει μόνο του restart!

Τόση εξέλιξη στα λειτουργικά της η microsoft και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα σοβαρό σύστημα για τα updates! Πάρτε τα windows 7 και βάλτε τα σε ένα νέο μηχάνημα (το original DVD εννοώ και όχι πειραγμένες εκδόσεις που τα έχουν όλα μέσα) και μετρήστε μετά ΠΟΣΕΣ ώρες θα σας πάρει μέχει να εγκαταστήσετε όλα τα updates και ΠΟΣΑ restart θα κάνει το μηχάνημα!

Φιλε μου, παράτα τα windows και πηγενε πάρε ένα mac!Να ηρεμήσεις και συ,να ηρεμήσουμε και μεις, από τα σαλαβατηματα σου!

Άσχετο πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα updates χειροκίνητα, αλλά και πάλι, όταν τελειώσει το update,να του αλλάξεις το χρόνο που θα κάνει restart! Λεπτομέρειες θα μου πεις!

Δημοσ.

Φιλε μου, παράτα τα windows και πηγενε πάρε ένα mac!Να ηρεμήσεις και συ,να ηρεμήσουμε και μεις, από τα σαλαβατηματα σου!

Άσχετο πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα updates χειροκίνητα, αλλά και πάλι, όταν τελειώσει το update,να του αλλάξεις το χρόνο που θα κάνει restart! Λεπτομέρειες θα μου πεις!

Είναι από τα μεγάλα προβλήματα αυτό του billdanos και νομίζω και ενός ακόμα... είχαμε γράψει ολόκληρα κατεβατά τότε που το συζητούσαμε

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα αγαπητέ μου σιγά να μην έχω windows για προσωπική χρήση! Δεν είμαι τόσο μαζοχας!

Το download δεν είναι πρόβλημα μιας και έχω 250Mbps up/down στο γραφειο! Αναφέρομαι στην ώρα που κάνουν να εγκατασταθούν τα updates! Στο Mac κάθε φορά είναι σα να κοπιαρεις ένα αρχείο απο μια περιοχή σε μια άλλη! Simple & clean!

Επίσης μην ακούω για Ελληνικά μενού και αλλα ...γλυκαναλατα! Πείτε κάτι σοβαρότερο. Τα Ελληνικά μενού κλπ δεν τα φτιάχνει η Apple!

Πάνω απο 2 χρόνια το Mac με καθημερινή χρήση και συμπεριφέρεται ακόμη όπως την πρώτη μέρα που το πήρα. Αυτο δεν θα το νοωσετε ποτέ σε ένα windows pc.

:P

Έβαλες Windows για την δουλειά,είχε ελληνικά,αλλά είχε "πρόβλημα" με τα updates

Start->Windows Update->Change Settings->Check for updates but let me choose whether to download or install

κόπος,ιδρώτας,25 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα,55 ώρες σεμινάριο,18 χρόνια προυπηρεσίας για να το πετύχεις,σε καταλαβαίνω,δεν μας έχει τύχει να καιγόμαστε στην δουλειά και πετάγεται για restart(άσε που έχει αναβολή μέχρι 4 ώρες),μας έκοψε πιο πριν...

Έχεις δίκιο! Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν ασχολείται με updates του λειτουργικού, του κινητού του κλπ και τα έχει όπως την πρώτη μέρα που τα πήρε-εγκατέστησε! Και μετα γκρινιάζουν ότι φταίει το μηχάνημα...

Είναι από τα μεγάλα προβλήματα αυτό του billdanos και νομίζω και ενός ακόμα... είχαμε γράψει ολόκληρα κατεβατά τότε που το συζητούσαμε

Και όπως είδες απο τότε ...δεν άλλαξε απολύτως τίποτα! Στα "παράθυρα της" με έγραψε η μικρομαλακη!

Δημοσ.

Πάνω απο 2 χρόνια το Mac με καθημερινή χρήση και συμπεριφέρεται ακόμη όπως την πρώτη μέρα που το πήρα. Αυτο δεν θα το νοωσετε ποτέ σε ένα windows pc.

αλήθεια;

Γιατί εγώ θυμάμαι κι εδώ πολλούς χρήστες (ανάμεσα τους κι εγώ) να έχουν ΤΡΑΓΙΚΑ κολλήματα με την 10.6.6 αν θυμάμαι καλά την έκδοση.

ξεχνάς,ξεχνάς :P

edit,λες να ήταν η 10.6.5 ή ΚΑΙ η 10.6.5;

όντως μετά απο update δεν τα νοιώθουν αυτά οι Windows users

http://www.insomnia.gr/topic/387218-mac-os-x-1065-update/page__st__10

Δημοσ.

Μα αγαπητέ μου σιγά να μην έχω windows για προσωπική χρήση! Δεν είμαι τόσο μαζοχας!

Το download δεν είναι πρόβλημα μιας και έχω 250Mbps up/down στο γραφειο! Αναφέρομαι στην ώρα που κάνουν να εγκατασταθούν τα updates! Στο Mac κάθε φορά είναι σα να κοπιαρεις ένα αρχείο απο μια περιοχή σε μια άλλη! Simple & clean!

Επίσης μην ακούω για Ελληνικά μενού και αλλα ...γλυκαναλατα! Πείτε κάτι σοβαρότερο. Τα Ελληνικά μενού κλπ δεν τα φτιάχνει η Apple!

Έχεις δίκιο! Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν ασχολείται με updates του λειτουργικού, του κινητού του κλπ και τα έχει όπως την πρώτη μέρα που τα πήρε-εγκατέστησε! Και μετα γκρινιάζουν ότι φταίει το μηχάνημα...

Και όπως είδες απο τότε ...δεν άλλαξε απολύτως τίποτα! Στα "παράθυρα της" με έγραψε η μικρομαλακη!

Μια χαρά κάνω και τις απλές δουλείες μου,με το hp compaq=7ετων!

Αλλά δε με πείθεται ότι το qosmio μου,οτα σε 5μηνες που θα κλείσει 2χρονια,δε θα πετάει με τα windows7, όπως πετάει τώρα και δε θα έχω την ασφάλεια που είχα μέχρι τώρα!

Σα χρήστης win7,τα λόγια σας για μένα, είναι λόγια του αέρα!Πιστεμε ότι μπορείτε να κάνετε καλύτερα κάποια πράγματα,με το mac σας,απ'οτι εγώ με τα windows7 και το qosmio μου!

Δημοσ.

Μια χαρά κάνω και τις απλές δουλείες μου,με το hp compaq=7ετων!

Αλλά δε με πείθεται ότι το qosmio μου,οτα σε 5μηνες που θα κλείσει 2χρονια,δε θα πετάει με τα windows7, όπως πετάει τώρα και δε θα έχω την ασφάλεια που είχα μέχρι τώρα!

Σα χρήστης win7,τα λόγια σας για μένα, είναι λόγια του αέρα!Πιστεμε ότι μπορείτε να κάνετε καλύτερα κάποια πράγματα,με το mac σας,απ'οτι εγώ με τα windows7 και το qosmio μου!

μη τσιτώνεις,είναι ένα επιχείρημα που δεν ισχύει αλλά δεν βαριούνται να το λένε.

στο ένα σταθερό που το χω για δουλειά έχω Vista εδώ και 4-5 χρόνια,πάει το ίδιο με την πρώτη μέρα,όταν τα διαβάζω αισθάνομαι χάκερ που τα καταφέρνω τόσο καλά μόνο εγώ.

Δες εδώ την απροβλημάτιστη λειτουργία του σε macbook και τα δύο OSs να καταλάβεις

Αν δεν είχες το HFS partition λέω.

720p Video-QuickTime format (.mov),το πιο ελαφρύ που βρήκα

5ukawp.jpg[

720p YouTube Video

2hcg2nn.jpg

Multitasking (Zune,IE9 1080p,WMP 720p,Handbrake - itunes,Safari 1080p,QuickTime 720p,Handbrake)

2cppa40.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

μη τσιτώνεις,είναι ένα επιχείρημα που δεν ισχύει αλλά δεν βαριούνται να το λένε.

στο ένα σταθερό που το χω για δουλειά έχω Vista εδώ και 4-5 χρόνια,πάει το ίδιο με την πρώτη μέρα,όταν τα διαβάζω αισθάνομαι χάκερ που τα καταφέρνω τόσο καλά μόνο εγώ.

Δες εδώ την απροβλημάτιστη λειτουργία του σε macbook και τα δύο OSs να καταλάβεις

Χάνεις όλη τη φιλοσοφία του Mac συγκρίνοντας το με όρους windows ή μετρώντας μνήμες και fps! Προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω ούτε και εσύ εμένα οπότε όλα καλα και περί ορεξεως... Απο τη στιγμη όμως που μετα απο κάθε μετάβαση σε προϊόντα apple αισθανόμουν και έκανα τη δουλειά μου καλύτερα και πιο ξεκουραστα, μου αρκεί για να παραμεινω πιστός! Να είσαι σίγουρος πως αν βρω κάτι καλύτερο μπορω να αλλάξω άμεσα!

:)

Δημοσ.

Χάνεις όλη τη φιλοσοφία του Mac συγκρίνοντας το με όρους windows ή μετρώντας μνήμες και fps! Προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω ούτε και εσύ εμένα οπότε όλα καλα και περί ορεξεως... Απο τη στιγμη όμως που μετα απο κάθε μετάβαση σε προϊόντα apple αισθανόμουν και έκανα τη δουλειά μου καλύτερα και πιο ξεκουραστα, μου αρκεί για να παραμεινω πιστός! Να είσαι σίγουρος πως αν βρω κάτι καλύτερο μπορω να αλλάξω άμεσα!

:)

Μα αν είναι να συγκρίνουμε τα λειτουργικά συστήματα με βάση τα συναισθήματά μας, δεν έχει νόημα η τεχνική σύγκριση, έχεις δίκιο. Κάποιος μπορεί να αισθάνεται όμορφα όταν λειτουργεί με windows me, να το λέει η καρδιά του :-D

Δημοσ.

πως να την κάνω πιο ξεκούραστα όταν ο Safari χωλαίνει και πετάει beachball ως και για το δείγμα flash που υπάρχει στο Πρώτο Θέμα

όλα καλά

• Super Moderators
Δημοσ.

πως να την κάνω πιο ξεκούραστα όταν ο Safari χωλαίνει και πετάει beachball ως και για το δείγμα flash που υπάρχει στο Πρώτο Θέμα

όλα καλά

Κάτι που δεν κάνει όμως στο HTML5! Το θέμα του flash είναι γνωστό ανέκαθεν και αν είναι το βασικό που χρειάζεσαι για την καθημερινή σου εργασία σε δικαιολογώ!

cool.png

Δημοσ.

Οκ.Δεν έχει νοήμα τότε να συγκριθεί αφού το market share είναι μικρότερο του windows.Ευτυχως που είναι μόνο σε Apple μηχανήματα και με αυτό το τρόπο θα έχει πάντα χαμηλό market share....Τώρα γιατί υπάρχει ακόμα ενώ θα μπορόυσε να αντικατασταθεί εύκολα από το ανώτερο λειτουργικό που είναι το windows και επιμένουν στην εξέλιξη του... αυτό δεν το ξέρω.Καλό είναι αυτοί που φτιάχνουν το MAc OS X να τα παρατήσουν και να συνεργαστούν με την Microsoft και να τρέχουν windows όλα τα Apple...

Μάλιστα δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος χρησιμοποιεί οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό πέρα από windows....Μήπως το κάνει γιατί είναι ελεύθερος να επιλέξει?Το συγκριτικό δείχνει οτι το windows είναι καλύτερο παντού αλλά παρόλα αυτά κάποιες εταιρείες και κάποιοι ανθρωποι επιμένουν στην εξέλιξη άλλων λειτουργικών.Ενώ δεν είναι καλύτερα αυτοί επιμένουν. Είμαι σίγουρος οτι θα ύπαρχει κάποια απάντηση, του γιατί γίνεται αυτό....Σίγουρα τα συγκριτικά βγάζουν νικητή αλλα αν θέλουμε να ξαναδούμε συγκριτικό θα πρέπει να υπάρχει και ανταγωνισμός...

Δεν νομίζω οτι η Apple θα αφήσει το Mac OS για χάριν του windows και αν θέλει μπορεί να το κάνει καλύτερο απο windows στα σημεία για τα οποία γίνεται το συγκριτικό.Ίσως στο μέλλον γίνει , γιατί μέσα δέκα χρόνια έγιναν σημαντικές αλλαγές που την έφεραν στο σημείο να γίνεται θέμα συγκρίσεως,κάτι που ήταν αδιανόητο πριν δέκα χρόνια....

Αντίστοιχες πλατφόρμες LInux που ήταν παλαιότερες από το MAc OS X δεν έχουν δει αντίστοιχη απήχηση ώστε να γίνουν θέμα συγκριτικού σε forum....

Των windows!!!

Just lol τι πέταξες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...