V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 @vag3 Όποιος διάβασε την αρχή του καυγά κατάλαβε πολλά. Δυο φορές είπες ή υπονόησες ότι σταματάς, ότι "δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας" (το αυτονόητο δηλ.) κλπ. Και πάλι συνέχισες και κάνεις το αντίθετο. Και ανεπιτυχώς. Την ξεροκεφαλιά και την εμμονή σου δείχνεις έτσι. Δεν είναι επιχειρήματα κατά των windows αυτά που προβάλλεις. Δεν πείθεις κανέναν έτσι, το αντίθετο γίνεται διότι δείχνεις κόλλημα και εστιάζεις σε ανουσιολογίες που ελάχιστα ενδιαφέρουν... -
gpana_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Πολύ καλή δουλειά. Εγώ σαν Apple Fan υποστηρίζω το Snow Leopard αλλά χρησιμοποιώ Windows 7 τώρα λόγο έλλειψης iMac/Macbook. Όταν θα έρθει η ώρα και βρω τα λεφτά θα αγοράσω έναν. Από ότι έχω δοκιμάσει είναι εξαιρετικά τα SL.
panos2000gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑ ΝΙΣΑΦΙ. Απορώ πως οι άλλοι Mac users ανέχονται να ακούνε τέτοιες ανοησίες...!!! ΕΛΕΟΣ με το restart φίλε vag3d !! Αφενός δεν είναι θέμα υψίστης σημασίας και αφετέρου πιστεύω ότι σου έδωσα μια απλή λύση για όλες τις απίθανες περιπτώσεις που περιγράφεις (ακόμη και με μόνιμο disable του auto restart).
gnsX Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Encryption Windows 7 (Ultimate-Enterprise) - Bitlocker Γίνεται encrypt όλων των δίσκων και όλων των partitions με 3 διαφορετικούς τρόπους για Authentication. Authentication modes: 1.Transparent operation mode 2.User authentication mode 3.USB Key Mode http://en.wikipedia.org/wiki/BitLocker_Drive_Encryption Snow Leopard - File Vault Μόνο για τον home folder και προστασία μόνο με password. DPI Settings Windows 7 Έτοιμες και custom επιλογές Snow Leopard Δεν βρήκα κάτι,δεν το ψαξα και παλύ γιατί η ανάλυση του MacBook είναι μια χαρά,πιθανότατα θα υπήρχε πρόβλημα αν επρόκειτο για media center ή για μεγάλη ανάλυση,για visibility αυτό βρήκα στο System Preferences.Είδα και μία λύση με εγκατάσταση των Developer Tools και ένα Qartz κάτι να τρέξεις αλλά έλεγαν ότι τα αποτελέσματα είναι τραγικά.Ευτυχώς που δεν έχουμε πρόβλημα με τα μάτια. GUI Το 'χα γράψει προηγουμένως,πρώτο παράθυρο Finder με menu QuickTime (feeling,πςς) Έχει αναφερθεί σαν αρνητικό το Windows update που δεν έχει Not Now επιλογή για restart αλλά πουθενά δεν μιλήσαμε για υποστήριξη ελληνικών.Feature κι αυτό; Αγνοήστε το spoiler,δεν με άφηνε λόγω greeklish Πριν λίγο στην έκθεση CTIA που ξεκίνησε σήμερα παρουσιάστηκε ένα νέο smartphone από την HTC . Αυτό είναι το HTC EVO 3D που είναι το πρώτο 3D μοντέλο της HTC και από ότι φαίνεται θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της εταιρείας για το μέλλον . Έτσι λοιπόν η εταιρεία φρόντισε να το εφοδιάσει με ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά , ο επεξεργαστής του κινητού θα είναι διπύρηνος στα 1.2 GHz ενώ η οθόνη του θα είναι qHD με μέγεθος 4.3 ίντσες και ανάλυση 960×540 pixels 3D και θα τρέχει λογισμικό Android 2.3 Gingerbread Το HTC EVO 3D θα ενσωματώνει δύο κάμερες μια 5 Megapixel με Flash στο πίσω μέρος και μια μπροστινή κάμερα στα 1.3 Megapixel , το κινητό θα μπορεί να καταγράψει 3D βίντεο με ανάλυση 720p ενώ σε 2D βίντεο θα εχει δυνατότητα καταγραφής στα 1080p. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά κάνουν την συσκευή πολύ ενεργοβόρα έτσι η μπαταρία του HTC EVO 3D θα είναι 1730 mAh και θα έχει βάρος γύρο στα 170 γραμμάρια ενώ θα είναι 4G και θα διαθέτει WiMax Το HTC Evo 3D είναι το δεύτερο smartphone που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με οθόνη 3D παρέα με το LG Optimus 3D , το κινητό θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το καλοκαίρι στην Αμερική ενώ δεν αναφέρθηκε τίποτα για την τιμή του .
panos2000gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Όσο αυξάνεται το μερίδιο αγοράς της Apple στον χώρο των υπολογιστών, τόσο θα αυξάνονται και οι κίνδυνοι για εμφάνιση virus, trojans κτλ κτλ Μέχρι τώρα το μερίδιο αυτό ήταν κάτω από το 10% παγκοσμίως με αποτέλεσμα να μην απασχολεί ιδιαίτερα τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής antivirus software. Όταν λοιπόν αυτό το ποσοστό μεγαλώσει και αρχίσει να στοχεύετε τότε είναι που θα αρχίσουν να εμφανίζονται ως δια μαγείας και εκατοντάδες ιοι στα Mac. Δεν το είχα διαβάσει ποτέ αλλά λέει περίπου τα ίδια: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2029303/virus-mac-invulnerable?WT.rss_f=&WT.rss_a=Virus+shows+that+Mac+OS+X+is+not+invulnerable http://laptopblog.gr/laptop-news/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-trojan-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-mac-os-x-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF
gnsX Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν exploits για Mac OS,πολλά μάλιστα. Τα Flash και Java exploits είναι συνήθως cross platform,το bug στον browser κοινό και παίζουν ρόλο μετά οι security mechanisms του κάθε OS για προστασία του χρήστη(το antivirus δεν παίζει ρόλο),είναι πιο εύκολα αξιοποιήσιμα σε Mac OS λόγω έλειψης full ASLR και κακής υλοποίησης DEP. Αν κάποιος μετράει μόνο τα trojans OK,είναι λίγα για αυτό και δεν θέλει antivirus,το ποσοστό είναι κοντά στο 5%,έχουμε για το 10 ακόμα
atheatos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Το snow είναι η έκτη εκδοση του OS X.To οποίο εμφανίστηκε πριν δέκα χρόνια : http://www.youtube.com/watch?v=Ko4V3G4NqII&feature=player_embedded#at=67 To windows είναι πιο παλιό λειτουργικό αρα δικαιολογείται να είναι πιο ευάλωτο.Το 7 είναι αρκετά διαφοροποιημένο στην εμφάνιση αλλά πιστεύω οτι είναι το μεταβατικό λειτουργικό το οποίο κρατάει την συμβάτοτητα με το xp αλλά προετοιμάζοντας για ένα καινούργιο OS που θα είναι το 8, πιστευω...
gnsX Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Το snow είναι η έκτη εκδοση του OS X.To οποίο εμφανίστηκε πριν δέκα χρόνια : To windows είναι πιο παλιό λειτουργικό αρα δικαιολογείται να είναι πιο ευάλωτο.Το 7 είναι αρκετά διαφοροποιημένο στην εμφάνιση αλλά πιστεύω οτι είναι το μεταβατικό λειτουργικό το οποίο κρατάει την συμβάτοτητα με το xp αλλά προετοιμάζοντας για ένα καινούργιο OS που θα είναι το 8, πιστευω... Τι εννοείς πιο ευάλωτο; Αν εννοείς έχει περισσότερα bugs (κενά ασφαλείας) ή λιγότερους.χειρότερους μηχανισμούς προστασίας απο το Mac OS τότε είσαι λάθος,το πιο ανασφαλές είναι το Mac OS. Αν εννοείς ότι είναι πιο ευάλωτο λόγω πληθώρας malware (τα οποία βασίζονται στο social engineering και όχι σε bugs) τότε έχεις δίκιο,αλλά αυτό δεν οφείλεται στην ηλικία του OS αλλά στο market share.
atheatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Τι εννοείς πιο ευάλωτο; Αν εννοείς έχει περισσότερα bugs (κενά ασφαλείας) ή λιγότερους.χειρότερους μηχανισμούς προστασίας απο το Mac OS τότε είσαι λάθος,το πιο ανασφαλές είναι το Mac OS. Αν εννοείς ότι είναι πιο ευάλωτο λόγω πληθώρας malware (τα οποία βασίζονται στο social engineering και όχι σε bugs) τότε έχεις δίκιο,αλλά αυτό δεν οφείλεται στην ηλικία του OS αλλά στο market share. Οκ.Δεν έχει νοήμα τότε να συγκριθεί αφού το market share είναι μικρότερο του windows.Ευτυχως που είναι μόνο σε Apple μηχανήματα και με αυτό το τρόπο θα έχει πάντα χαμηλό market share....Τώρα γιατί υπάρχει ακόμα ενώ θα μπορόυσε να αντικατασταθεί εύκολα από το ανώτερο λειτουργικό που είναι το windows και επιμένουν στην εξέλιξη του... αυτό δεν το ξέρω.Καλό είναι αυτοί που φτιάχνουν το MAc OS X να τα παρατήσουν και να συνεργαστούν με την Microsoft και να τρέχουν windows όλα τα Apple... Μάλιστα δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος χρησιμοποιεί οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό πέρα από windows....Μήπως το κάνει γιατί είναι ελεύθερος να επιλέξει?Το συγκριτικό δείχνει οτι το windows είναι καλύτερο παντού αλλά παρόλα αυτά κάποιες εταιρείες και κάποιοι ανθρωποι επιμένουν στην εξέλιξη άλλων λειτουργικών.Ενώ δεν είναι καλύτερα αυτοί επιμένουν. Είμαι σίγουρος οτι θα ύπαρχει κάποια απάντηση, του γιατί γίνεται αυτό....Σίγουρα τα συγκριτικά βγάζουν νικητή αλλα αν θέλουμε να ξαναδούμε συγκριτικό θα πρέπει να υπάρχει και ανταγωνισμός... Δεν νομίζω οτι η Apple θα αφήσει το Mac OS για χάριν του windows και αν θέλει μπορεί να το κάνει καλύτερο απο windows στα σημεία για τα οποία γίνεται το συγκριτικό.Ίσως στο μέλλον γίνει , γιατί μέσα δέκα χρόνια έγιναν σημαντικές αλλαγές που την έφεραν στο σημείο να γίνεται θέμα συγκρίσεως,κάτι που ήταν αδιανόητο πριν δέκα χρόνια.... Αντίστοιχες πλατφόρμες LInux που ήταν παλαιότερες από το MAc OS X δεν έχουν δει αντίστοιχη απήχηση ώστε να γίνουν θέμα συγκριτικού σε forum....
george263 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 το πιο ανασφαλές είναι το Mac OS. καταστρέφεις πολλά όνειρα και προσδοκίες με αυτό.... (όχι τα δικά μου πάντως)
kavouras Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 To windows είναι πιο παλιό λειτουργικό αρα δικαιολογείται να είναι πιο ευάλωτο. Φίλε μου η παρουσίαση του πρώτου λειτουργικού mac είναι στις 24 Ιανουαρίου 1984 και του πρώτου λειτουργικού windows στις 20 Νοεμβρίου 1985. http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows
atheatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Φίλε μου η παρουσίαση του πρώτου λειτουργικού mac είναι στις 24 Ιανουαρίου 1984 και του πρώτου λειτουργικού windows στις 20 Νοεμβρίου 1985. http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows Αν και καταστρεφεις πολλα όνειρα και προσδοκείες με αυτο.... .το Mac δουλεύει σε επεξεργαστές σαν τους Intel τα τελευταία 5 χρόνια ενώ τα windows αρκετά πιο πριν...Είναι άδικο να συγκρίνουμε τα δύο λειτουργικά όταν δούλευαν με διαφορετική αρχιτεκτονική.Το Mac OS X "ξαναφτιαχτηκε" να δουλεύει σε υλικό παρόμοιο με τα pc και δεν έδωσε ευκαιρία σε πολλούς να κάνουν τους ιούς τους να δουλεύουν στο σύγχρονο υλικό.Στο μέλλον θα δείξει...
wnet Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 και σου λέω για άλλη μία φορά ότι μόλις σήμερα έκανα εγώ το Update πριν από πολλές ώρες και οτι το έβαλα να περάσει το UPDATE και οτι ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ όταν σου βγάλει το μήνυμα το κουμπάκι RESTART ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ RESTART το Mac OS X ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ WINDOWS To update το έβαλες εσύ να γίνει.... Στα windows που χρησιμοποιώ δεν έχω αυτόματα updates... υπάρχει η ίδια συμπεριφορά μ΄αυτή που περιγράφεις στα mac.... σου λένε πως θέλουν restart και αν δεν θες απλά κλείνεις το παραθυράκι ωραία-ωραία και κάνεις όποτε θες restart... γιατί φαγώθηκες έτσι μ' αυτό το restart???? ============================================================================ Μία αγαπημένη μου δυνατότητα στα windows είναι πως εγώ έχω Αγγλικό περιβάλλον ενώ όταν κάνουν login η γυναίκα ή τα παιδιά, Ελληνικό.... άψογα και ωραία
Cham Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Το ότι το ένα είναι λειτουργικό και το άλλο λειτουργικό δεν μας δίνει δικαίωμα να κάνουμε συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Το πως αντιμετωπίζουν ένα μηχάνημα είναι εντελώς σε άλλη λογική το ένα από το άλλο και είναι θέμα εντελώς υποκειμενικό τι αρέσει σ'εμας και τι θα επιλέξουμε σύμφωνα με το τι θέλουμε να κάνουμε και την εξειδίκευση μας. Το σίγουρο είναι ότι το osx έχει πιο στενούς ορίζοντες ποσοτικά.είναι όμως και πολύ πιο φτηνό,από την άλλη δεν έχει καν μερικές λειτουργίες που έχουμε μάθει να τις θεωρούμε βασικές. Τα Win μας εχουν βασανίσει χρόνια από την άλλη ξεχάσαμε εύκολα τα vista και τα προβλήματα που όμως πληρώσαμε και τα seven που στην ουσία είναι διορθωτική των Vista που έπρεπε να δοθεί δωρεάν,και όμως ξαναπληρωσαμε,και άλλα πολλά. Η προέκταση του λειτουργικού είμαστε εμείς όμως.. και από εμάς εξαρτάτε η σταθερότητα κ των δυο. Ίσως κάποτε λοιπόν να πρέπει να αξιολογήσουμε εμάς σωστά απέναντι στον υπολογιστή μας γενικότερα το βρίσκω πιο χρήσιμο. Η επόμενη σύγκριση λοιπόν θα έπρεπε να είναι κατά την γνώμη μου Computer Vs Σκουπιδότοπος έχουν περισσότερα κοινά έτσι όπως τα μεταχειριζόμαστε.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 To update το έβαλες εσύ να γίνει.... Στα windows που χρησιμοποιώ δεν έχω αυτόματα updates... υπάρχει η ίδια συμπεριφορά μ΄αυτή που περιγράφεις στα mac.... σου λένε πως θέλουν restart και αν δεν θες απλά κλείνεις το παραθυράκι ωραία-ωραία και κάνεις όποτε θες restart... γιατί φαγώθηκες έτσι μ' αυτό το restart???? Γιατί προφανώς δεν σας έτυχε να καιγεστε στη δουλειά και να βγαίνει μπροστά σας τη χειρότερη στιγμή το παράθυρο που σε ενημερώνει πως θα κάνει restart! Ή ακόμη χειρότερα να αφήσεις το γραφέιο σου για λίγα λεπτά και κάνει μόνο του restart! Τόση εξέλιξη στα λειτουργικά της η microsoft και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα σοβαρό σύστημα για τα updates! Πάρτε τα windows 7 και βάλτε τα σε ένα νέο μηχάνημα (το original DVD εννοώ και όχι πειραγμένες εκδόσεις που τα έχουν όλα μέσα) και μετρήστε μετά ΠΟΣΕΣ ώρες θα σας πάρει μέχει να εγκαταστήσετε όλα τα updates και ΠΟΣΑ restart θα κάνει το μηχάνημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.