vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Κι' όμως, ο gnx έχει δίκιο. Βackup image μιας partition δεν παίρνεις μόνον για το ενδεχόμενο αστοχίας του δίσκου. Μερικές φορές είναι ευκολότερο να έχεις σε άλλη partition του ίδιου σκληρού ένα 'πρόχειρο' αντίγραφό της για να μην ψάχνεις σε εξωτερικό δίσκο. Ξέρω πολλούς που το κάνουν, π.χ. για να δοκιμάζουν και να κάνουν πειράματα και μετά να αντικαθιστούν αμέσως την αρχική εικόνα. Ειδικά αν στην partition έχουν μόνον τα απολύτως βασικά και είναι μικρή (περίπου 50 GB). Ο χρήστης που ξέρει τα xp σχεδόν αμέσως μαθαίνει πού/ποιές είναι/βρίσκονται οι αντίστοιχες ρυθμίσεις στα 7. Δεν υπάρχει πρόβλημα πρσαρμογής εκτός αν πρόκειται για χρήστες με σύνδρομο Down. Δεν διακρίνεται από τις απαντήσεις σου ότι είσαι (ή ήσουν) χρήστης των windows που ήξερε πού πάνε τα τέσσερα. Και αν πάλι, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειψηφία των χρηστών, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να μάθεις απλούστατες διαφορές χειρισμού μεταξύ των xp και των 7, αυτό δεν κολακεύει το IQ σου. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν το νόημα, εσύ το είπες. Φρόντιζε λοιπόν να απαντάς και ανάλογα, αλλιώς το μόνο που κάνουμε είναι να χαμογελάμε ειρωνικά σε αυτά που γράφεις.... - Στο Mac OS X αυτά που περιγράφεις γίνονται πιο άνετα διότι με το Time Machine και την έλλειψη Registry το μόνο που χρειάζεται στην πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι να επαναφέρεις τον φάκελο του προγράμματος στο Library. Για να καταλάβεις το Time Machine παίρνει incremental Backups αυτόματα κάθε μία ώρα ή/και όταν θέλεις εσύ. Το Backup που παίρνει δεν είναι ολόκληρος ο HDD αλλά μόνο οι αλλαγές που έχουν γίνει στα αρχεία. Οπότε μπορείς να έχεις πολλούς μήνες Backup και διαφορετικές Version (αναλόγως την χωρητικότητα του HDD). Με ένα απλό Restore επαναφέρεις όλο το σύστημα όπως ήταν ή επίσης μπορείς να επαναφέρεις και μεμονομένα αρχεία αν το θελήσεις. Όπως καταλαβαίνεις το σύστημα Backup του Mac OS X είναι ανώτερο από αυτό των Windows (προσφέρει δηλαδή πιο σωστή και ολοκληρωμένη λύση). Τώρα αν κάποιος θελήσει να κάνει για κάποιον λόγο ένα image του HDD στον ίδιο δίσκο, στο ίδιο ή σε διαφορετικό Partition, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό ούτως ή άλλως? Και στα Windows και στο Mac OS X μπορεί κανείς να το κάνει αυτό. Απλώς στο Mac OS X το Original Backup (Time Machine) είναι αιώνες πιο μπροστά από ότι στα Windows. Για το αν μπορούμε στο Mac OS X να αποθηκεύσουμε το Image ενός HDD στον ίδιο HDD μιλάμε τόσην ώρα δηλαδή? Δεν συνεπάγεται όμως οτι είναι και σοβαρή λύση Backup το να κρατάς στον ιδιο HDD έστω και αυτό το image του HDD που έκανες (εφόσον δεν έχεις Time Machine στα Windows). Εδώ και 1.5 χρόνια περίπου χρησιμοποιώ σαν κύριο OS το Mac OS X του Mac Pro μου. Ο Λόγος που έκανα το Switch ήταν επειδή είχα κουραστεί με τις βλακείες των Windows. (και το Mac OS X έχει τις βλακείες του, αλλά είναι διαφορετικά η εμπειρία εκεί. Είναι λιγότερες οι βλακείες εκεί όσον αφορά τα δικά μου γούστα και το πώς μου αρέσει). Ναι τα Windows 7 έχουν γίνει πολύ καλά. Δεν συνεπάγεται όμως οτι θα συμφωνήσω και στο ότι το Backup στον ίδιο HDD είναι πιο ασφαλές από ότι σε ξεχωριστό HDD. Λυπάμαι αν δεν το καταλαβαίνεις. Ούτε και για εμένα υφίσταται αντιπαράθεση. Κάθε ένα έχει την χάρη του. Έχω κάνει τις δοκιμές μου (25 περίπου χρόνια computer και συνεχίζω) και προς στιγμήν μου αρέσει πολύ το Mac OS X. Την έχω κατα-βρεί με το Mac OS X. Δεν σημαίνει οτι δεν θα χρησιμοποιήσω Windows αν το θελήσω ούτε οτι δεν θα πάρω PC με Windows μέσα μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν πολύ οι Mac και το Feeling τους αν το χρειαστώ. Και εγώ έχω κουραστεί να ακούω Windows χρήστες να λένε για το Mac OS X ό,τι τους κατέβει μόνο και μόνο για να το μειώσουν. (ειδικά από χρήστες που δεν έχουν καν Mac) Τώρα όσο περισσότερα χρόνια έχει κάποιος στο κουρμπέτι και όσα περισσότερα έχει δοκιμάσει, τόσο πιο ολοκληρωμένη άποψη μπορεί να σχηματίσει πιστεύω. Λυπάμαι φίλε μου αλλά έχω 1.5 χρόνια να ασχοληθώ με τα Windows εντατικά όπως έκανα πριν πάρω Μac. (ασχολούμαι με τα Windows 7 (πλέον) ναι μεν όταν θέλω, αλλά όσο χρειάζεται διότι προσπαθώ να είμαι απλώς παραγωγικός στο computer μου χρησιμοποιώντας όποιο OS ή εργαλείο με βολεύει την κάθε φορά). Κυρίαρχο λειτουργικό μου είναι το Mac OS X αυτό το διάστημα. Πάω πάσο. Εννοείται οτι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πολύ καλά....
Tony_Montana Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 εδω και πολλα ποστς ενας χρηστης συγκρινει μια συγκεκριμηνη εκδοση ενος συγκεκριμενου λειτουργικου σε ενα συγκεκριμένο μηχανάκι με ολα τα μηχανηματα σε οποια εκδοση του αλλου λειτουργικού θέλει. απο την άλλη τα ποστ του gnsX μου εχουν μάθει πολλές λειτουργίες των w7 που ούτε καν ηξερα.
disqualified Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 (ασχολούμαι με τα Windows ναι μεν όταν θέλω, αλλά όσο χρειάζεται διότι προσπαθώ να είμαι απλώς παραγωγικός στο computer μου χρησιμοποιώντας όποιο OS ή εργαλείο με βολεύει την κάθε φορά). Κυρίαρχο λειτουργικό μου είναι το Mac OS X αυτό το διάστημα. Πάω πάσο. Εννοείται οτι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πολύ καλά.... Αρα το macOS (οχι επειδη ειναι κακο λειτουργικο) δεν καλυπτει ολες τις αναγκες σου. Για το windows experience που σε ρωτησα πιο πανω θα μου πεις;
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 @vag3 Το θέμα είναι ότι αναφέρθηκες σε αυτό που είπε ο gnsX σα να επρόκειτο για κάτι εντελώς λαθεμένο, και επέμεινες μάλιστα, ενώ δεν είναι και αποτελεί συχνή πρακτική πολλών χρηστών. Επιπλέον, ο απλός χρήστης ικανοποιείται μια χαρά με το εργαλείο των windows το οποίο είναι επαρκές και τόσο απλό για καθημερινή δουλειά ώστε πολλοί το προτιμούν έναντι του acronis ή του ghost που είναι ασυγκρίτως δυνατότερα. Συνεπώς, σε καθημερινή χρηστικότητα το καλύτερο backup του osx δεν αποτελεί ισχυρό επιχείρημα υπερ του όπως το παρουσίασες. Το παράδειγμά σου για τα updates ήταν άστοχο όπως έδειξαν οι άλλοι και δεν δείχνει βασική γνώση του λειτουργικού όπως ισχυρίσθηκες ότι έχεις. Επίσης αναφέρθηκες στην υποτιθέμενη δυσκολία προσαρμογής μεταξύ xp & 7 που δεν αποτελεί πρόβλημα για κανέναν χρήστη εκτός κι' αν είναι κρετίνος. Τέλος, ισχυρίστηκες ότι τα windows έχουν γενικά ενοχλητική συμπεριφορά που ενοχλεί και αποσπά όποιον θέλει απλώς να κάνει μόνον την δουλειά του. Ξεχνάς το ρητό "Ιf it's not broken, don't try to fix it !" . Όποιος πραγματικά θέλει να κάνει μόνον τη δουλειά του και να είναι παραγωγικός, απλώς την κάνει και δεν πειράζει. Και τότε σπάνια υπάρχουν προβλήματα. Οι μπελάδες αφορούν τους ανήσυχους χρήστες που σκαλίζουν αλλά δεν έχουν επαρκή επίγνωση και κάνουν ζημιά. Αλλά δεν φταίνε τα win γι' αυτό αλλά το κεφάλι τους. Μπορεί το οsx να είναι καλύτερο σε κάποια πράγματα, πολλά ή λίγα, δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δουλέψει. Αλλά δεν το βλέπω στα γραφόμενά σου, τα επιχειρήματά σου μόνον σοβαρά δεν είναι και σε συνδυασμό με το ύφος των απαντήσεων ("παιδιάστικη σύγκριση", "δεν αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας" κλπ.) δεν με πείθουν. Ακριβώς επειδή ως αναγνώστης και χρήστης καταλαβαίνω πολύ καλά που είναι η ουσία. Και επί προσωπικού, όπως και πολλοί άλλοι που απλώς θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, η λεγόμενη "εμπειρία χρήσης του osx" μού είναι αδιάφορη... -
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Χλωμό το κόβω να χαθεί δουλειά ετών...!!! Να σου θυμίσω την λέξη "Time Machine" (=Backup της προκοπής out of the box της Apple με τα Mac, για όσους δεν γνωρίζουν) Δεν καταλαβες. Το λιγοτερο που θα απασχολησει τον χρηστη/εταιρια/επαγγελματια κλπ που του εκαναν επιθεση επειδη το λειτουργικο δεν ειχε αυτοματο update(λεγε με Mac os x) και ετσι εμενε ανοιχτο με τρυπες ειναι αν χαθηκαν τα αρχεια του. Αυτο που θα τον απασχολησει ειναι οτι βρεθηκαν σε ΞΕΝΑ χερια, οχι οτι χαθηκαν. Η αντιπαράθεση σου έχει καταντήσει "παιδική". Ειδικά μετά από όλα όσα είπαμε εγώ και ο haHa σε αυτό το Thread. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το τι ειπώθηκε. Ειλικρινά vag3d και χωρίς παρεξήγηση μιλάς χωρίς να ακούς. Λες κάποια πράγματα για την registry που σου εξηγούμε ότι είναι λάθος και συνεχίζεις τα δικά σου. Ρωτάς γιατί ολόκληρη Google έχει Mac και σου λέμε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή,το link που έδωσα το λέει,όταν υπήρχει η επιλογή ανάμεσα στα 3 OS η επιλογή των υπαλλήλων ήταν Windows,τα απαγόρευσαν κι έβαλαν Mac OS.εσύ αυτό το βλέπεις όπως θέλεις να το δεις. Να στο ξαναβάλω να το δεις λοιπόν,όταν υπήρχε η επιλογή ανάμεσα στα 3 λειτουργικά: Τώρα η επιλογή για Windows notebooks ΔΕΝ υπάρχει.Πανηγύρισε επειδή έτρξε το macbook μόνο του και βγήκε πρώτο,σε λίγο θα μας δείξεις κανα benchmark που έχει τρέξει μόνο σε macbook και θα μας πεις ότι το macbook είναι το ταχύτερο notebook. Σου εξηγεί ο haHa για ποιους τομείς δεν ενδείκνυται η χρήση Linux και για ποιο λόγο και συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια πράγματα. Πραγματι. Εξηγουμε κατι και ο vag3d επιμενει να ρωταει τα ιδια πραγματα σαν να μην καταλαβαινει. Eπιμενει οτι για εταιριες σαν την google το Linux ειναι εναλλακτικη με τις ελαχιστες εμπορικες εφαρμογες, την απουσια photoshop, την απουσια flash authoring κλπ. Αλλα εδω ακουσαμε οτι η google θα μπορουσε να βγαλει το δικο της εργαλειο αντι για το photoshop, αφου δεν υπαρχει σε linux. Μα πως είναι δυνατόν ένας χρήστης που γνωρίζει από πληροφορική να παίρνει "Time Machine Backup" (ή Backup γενικότερα) σε PARTITION του ΙΔΙΟΥ HDD...!!!! ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ....!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα θεε μου...!!! Δηλαδή εσένα υπερ-μέγιστε γνώστη πληροφορικής που γνωρίζεις και από Registry και τα λοιπά και τα λοιπά, άμα παίρνεις Backup σε παρτίτιον ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ και σου χαλάσει ο ΔΙΣΚΟΣ από που θα κάνεις Restore? Από τον χαλασμένο σου Δίσκο...?? Σε διαφορετικό δίσκο παίρνουμε Backup αγαπητέ και σε πληροφορώ οτι μπορείς να πάρεις στο Mac OS X backup σε όποιον εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο θέλεις (αν φυσικά λάβεις υπόψην σου και τα παραπάνω που σου εξήγησα. Ελπίζω να τα καταλάβεις βέβαια και να μην τα διαστρεβλώσεις πάλι όπως συνηθίζεις να κάνεις στα τελευταία σου Posts) Προφανώς η Apple απαγόρευσε το Backup στον ίδιο HDD με το λειτουργικό (αν όντως ισχύει αυτό που λες οτι δεν σε αφήνει - προσωπικά δεν το δοκίμασα να πάρω Backup στον ίδιο HDD...λοοολλ) για να ......αποφύγει την "βλακεία του χρήστη" και να τον προστατέψει....!!! Με έστειλες τελείως τώρα μιλάμε...!!!! Έχω πέσει από τα σύννεφα. Χαχαχαχαχα...!!!! Είσαι απίστευτος....!!! Loooll.,..!!! Επειδη ολη την ωρα λες για το backup σε ξεχωριστο δισκο, μπορει το time machine να κανει backup σε δευτερο εσωτερικο δισκο(οχι στον ιδιο του λειτουργικου)? Να σε βοηθησω: ΟΧΙ! Προτιμαει την αναξιοπιστια των εξωτερικων usb δισκων. Aλλωστε μερικα καλωδια ακομα και ενας εξωτερικος USB δισκος διπλα στο pc που κινδυνευει να πεσει ειναι πιο αξιοπιστος απο εναν εσωτερικο... Αλλωστε χαλανε οι εξωτερικοι usb πολυ πιο συχνα απο τους εσωτερικους? Οχι, ιδεα μας. Και οτι εταιριες δισκων δινουν μικροτερη εγγυηση στους εξωτερικους τυχαιο θα ειναι.
lightday Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 ..... Τωρα εαν τα windows αντιγραφουν και λιγακι, δεν εγινε και τιποτα... θυμηθειτε πως ο βασιλακης ειχε καταφερει να φτιαξει τα 3.11 Εισαι χρηστης WINDOWS? κακο του κεφαλιου σου! σαν το time machine ένα πράγμα, ή μήπως το mobile me ή μήπως το instant search,facetime,itunes. Α ξέχασα το ποντίκι.
hasodikis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ας μου επιτραπεί να επέμβω και πάλι σε αυτή την τόσο διασκεδαστική συζήτηση....... (από το macbook pro μου που σε λίγο θα μπουτάρει σε windows 7 γιατί σε debian δεν μπορώ να παίξω pro) Έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια γιατί ακριβώς ξεχνάμε κάποια αξιώματα - φυσικούς νόμους κτλ 1. Καλύτερο λειτουργικό σύστημα είναι αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις μου σε εφαρμογές σε συνδυασμό πάντα με το διαθεσιμο hardware. Και εξηγούμαι: Στον compaq armada 100s (ψάξτε στο νετ για specs) το καλύτερο OS ever είναι το austrumi. Στο macbook pro μου είναι το mac os x και στο desktop του playroom τα Windows 7. Αν π.χ. ασχολούμουν επαγγελματικά με την ανάπτυξη σε περιβάλλον flash η λέξη λίνουξ θα μου σήκωνε τις τρίχες κάγκελο. Αν έπαιζα αποκλειστικά παιχνίδια το Mac Pro θα αποτελούσε το απόλυτο οικονομικό fail. 2. Καλύτερο λειτουργικό σύστημα ανεξαρτήτως hardware δεν υπάρχει. Ακριβώς γιατί το λειτουργικό από μόνο του ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αποτελεί απλά το μέσο προς τον σκοπό και τα πάντα εξαρτώνται από το σκοπό. Αν εγώ δεν θέλω να παίζω παιχνίδια αλλά με ενδιαφέρει μόνο το να κάνω τη δουλειά μου με τον συγκεκριμένο τρόπο που ανέφερα στο προηγούμενο post μου, τότε θέλω mac os x, γιατί to περιβάλλον και οι εφαρμογές είναι integrated και interconnected σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο OS. 3. Και οι τρεις μεγάλες οικογένειες OS έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Τα windows 7 είναι πλεόν ένα εξαιρετικό λειτουργικό. Σταθερότατο, ασφαλές και με εξαιρετικές επιδόσεις. Το mac os x είναι επίσης εξαιρετικό λειτουργικό. Βράχος, ασφαλέστερο για άλλους λόγους (unix based αλλά και μικρής παγκόσμιας επέκτασης) με εξαιρετικές επιδόσεις. Το λινουξ είναι ολόκληρη κουβέντα από μόνο του. Ανασταίνει νεκρά συστήματα. Είναι το ασφαλέστερο και σταθερότατο αλλά προκαλεί και πονοκεφάλους 4. Κανένα OS δεν είναι τέλειο Στο mac os x μου τη δίνει στα νεύρα το windows management και το universal panel. κυριολεκτικά με νευριάζει να πρέπει να φέρω κάποια εφαρμογή στο προσκήνιο για να χρησιμοποιήσω τα tabs με τις λειτουργίες. Στα Windows 7 με εκνευρίζει η κακή διαχείριση των πόρων. Με εκνευρίζει που σε νέο hardware μετά από ένα παιχνίδι βαρύ το σύστημα για κάποια ώρα σέρνεται. Μου τη δίνει που για τον τρόπο με τον οποίο εργάζομαι, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για τα ίδια πράγματα. (Στο λινουξ έχουν αρχίσει να μου τη δίνουν τόσα πολλά που είναι περιττή η αναφορά). 5. ΠΑΟΚ θεέ, δικέφαλε αητέ Υστερόγραφον: Το timemachine κρατάει backup σε άλλο partition του σκληρού του συστήματος. Ποιος σας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει? Εγώ στο γραφείο έτσι το έχω για τα καθημερινά back up και πάντα κρατάω αντίγραφο του home σε εξωτερικό ανά βδομάδα. Ακόμα και στο hackintosh το timemachine κραταει back up σε εσωτερικό HDD. δείτε και εδώ για το ανωτέρω http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Machine_(Mac_OS) όπου "...Time Machine may alternatively be used with any USB or eSata external or secondary internal drive...." και "...Requirements Time Machine places strict requirements on the backup storage medium. The only officially supported configurations are: A non-booting hard drive or partition connected directly to the computer, either internally or by a bus like USB or FireWire, and formatted as journaled HFS+.[2] A folder on a journaled HFS+ file system shared by another Mac on the same network running at least Leopard.[3] A drive shared by an Apple Time Capsule on the same network. On a Time Capsule, the backup data is stored in an HFS+ disk image and accessed via Apple Filing Protocol; users have configured Linux servers and network-attached storage systems in a similar fashion and used them to store Time Machine backups.[4][5][6]..." μήπως λοιπόν κάνετε λάθος??????
lightday Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Εντάξει πάρε εσύ Backup στον ίδιο δίσκο και δίδαξε και άλλους εδώ μέσα να κάνουν το ίδιο επικίνδυνο "κόλπο" / "σοφία" / "μαγκιά" και άσε εμάς τους υπόλοιπους "μη έμπειρους" και "αμαθής" να έχουμε διαφορετική άποψη και να σκεφτόμαστε και να πράττουμε διαφορετικά. Δεν λέει αυτό ουσιαστικά. Εχεις ένα κ^&λοέγγραφο παρουσίαση . Στα παράθυρα κρατάει previous versions μέσα στο partition. Ανα πάσα στιγμή πάς και το βγάζεις .Δεν συνδέεις κάτι άλλο εξωτερικό. Αν είσαι πχ στο αεροπλάνο θα ψάχνεις μπρίζα εκείνη την ώρα ή τα μπαγκάζια σου για τον εξωτερικό. Οσο και να μην θες να το πιστέψεις ΒΟΛΕΥΕΙ πολυ περισσότερο.Γενικά το time machine σαν ιδέα ήταν ελλειπέστατη και ελπίζω να το διορθώσουν. Από ότι μαθαίνω στο Lion κάναν κάτι αντίστοιχο. Αλλα είπαμε το ποντίκι. Και για να τελειώνουμε .... καλύτερο backup που και από κει πήραν ιδέες (μάλλον όλη h λειτουργία του time machine) windows home server.
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Επειδη ολη την ωρα λες για το backup σε ξεχωριστο δισκο, μπορει το time machine να κανει backup σε δευτερο εσωτερικο δισκο(οχι στον ιδιο του λειτουργικου)? Να σε βοηθησω: ΟΧΙ! Προτιμαει την αναξιοπιστια των εξωτερικων usb δισκων. Aλλωστε μερικα καλωδια ακομα και ενας εξωτερικος USB δισκος διπλα στο pc που κινδυνευει να πεσει ειναι πιο αξιοπιστος απο εναν εσωτερικο... Αλλωστε χαλανε οι εξωτερικοι usb πολυ πιο συχνα απο τους εσωτερικους? Οχι, ιδεα μας. Και οτι εταιριες δισκων δινουν μικροτερη εγγυηση στους εξωτερικους τυχαιο θα ειναι. haHa σε είχα για πιο αμερόληπτο και πιο γνώστη του αντικειμένου. Το γεγονός οτι ακόμα και εσύ βάλλεσαι απέναντί μου δίνοντας λάθος πληροφορίες στον κόσμο όπως αυτή που έδωσες παραπάνω για το Time Machine με τόσο μεγάλο σθένος και πυγμή με απογοητεύει και με λυπεί...!!! Και το θέμα είναι οτι ο κόσμος σε πιστεύει κιόλας. Όπως πιστεύει και άλλες χαζομάρες που ακούστηκαν εδώ μέσα. Έχω κουραστεί να ακούω ανακρίβειες και να προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας. Νομίζω οτι κάπου εδώ θα σταματήσω να συμμετέχω σε αυτό το Thread. Κάντε ο,τι θέλετε...!!! Α, πάρτε και ένα Screenshot που τράβηξα μόλις τώρα με το Backup στο Mac OS X μέσω Time Machine σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ Seagate 1 TB (έτσι για να υπάρχουν και μερικές αποδείξεις). Δεν θα παίξω άλλο το παιχνιδάκι του στύλ λέει κάποιος μια βλακεία και εγώ πρέπει να αποδείξω το αντίθετο. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Πείτε και κάντε ο,τι θέλετε..!!! ΈΛΕΟΣ όμως...!!!! Λυπάμαι. Προφανώς η Apple απαγόρευσε το Backup στον ίδιο HDD με το λειτουργικό (αν όντως ισχύει αυτό που λες οτι δεν σε αφήνει - προσωπικά δεν το δοκίμασα να πάρω Backup στον ίδιο HDD...λοοολλ) για να ......αποφύγει την "βλακεία του χρήστη" και να τον προστατέψει....!!! Υστερόγραφον: Το timemachine κρατάει backup σε άλλο partition του σκληρού του συστήματος. Ποιος σας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει? Εγώ στο γραφείο έτσι το έχω για τα καθημερινά back up και πάντα κρατάω αντίγραφο του home σε εξωτερικό ανά βδομάδα. Ακόμα και στο hackintosh το timemachine κραταει back up σε εσωτερικό HDD. δείτε και εδώ για το ανωτέρω http://en.wikipedia....Machine_(Mac_OS) όπου "...Time Machine may alternatively be used with any USB or eSata external or secondary internal drive...." και "...Requirements Time Machine places strict requirements on the backup storage medium. The only officially supported configurations are: A non-booting hard drive or partition connected directly to the computer, either internally or by a bus like USB or FireWire, and formatted as journaled HFS+.[2] A folder on a journaled HFS+ file system shared by another Mac on the same network running at least Leopard.[3] A drive shared by an Apple Time Capsule on the same network. On a Time Capsule, the backup data is stored in an HFS+ disk image and accessed via Apple Filing Protocol; users have configured Linux servers and network-attached storage systems in a similar fashion and used them to store Time Machine backups.[4][5][6]..." μήπως λοιπόν κάνετε λάθος?????? Παρακάτω παρακολουθείτε Backup μέσω Time Machine στο Mac OS X του Mac Pro μου σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (internal) ΔΙΣΚΟ...!!!! Ο Seagate βρίσκεται στο "Bay 3" του Mac Pro μου (και αυτό φαίνεται στο Disk Utility για όσους δεν πιστεύουν). Δηλαδή είναι Εσωτερικός HDD μέσα στον Mac Pro μου. Επίσης είναι πιό γρήγορο να διαβάζεις από άλλο HDD (Reading) και να παίρνεις Backup σε άλλο HDD παρά να διαβάζεις από τον ίδιο και να παίρνεις Backup στον ίδιο (που ούτως ή άλλως δεν θεωρείται τόσο ασφαλές Backup το να παίρνεις backup μέσα στον ίδιο τον HDD που είναι Source για το Backup όσο το να το κάνεις σε άλλο φυσικό σκληρό δίσκο... και ότι βλακείες και να λέτε εσείς αυτό ισχύει είτε το θέλετε είτε όχι). ΟΚ? Άντε, τα κουβαδάκια μας όλοι τώρα και στην αυλή. Εγώ το ανέφερα σε άλλο post. Δεν θα βγάλουμε άκρη με τέτοιου είδους Thread. Θα το δείτε. Κι' όμως, ο gnx έχει δίκιο. Δεν διακρίνεται από τις απαντήσεις σου (vag3d) ότι είσαι (ή ήσουν) χρήστης των windows που ήξερε πού πάνε τα τέσσερα. Και αν πάλι, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειψηφία των χρηστών, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να μάθεις απλούστατες διαφορές χειρισμού μεταξύ των xp και των 7, αυτό δεν κολακεύει το IQ σου. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, εσύ το είπες. Φρόντιζε λοιπόν να απαντάς και ανάλογα, αλλιώς το μόνο που κάνουμε είναι να χαμογελάμε ειρωνικά σε αυτά που γράφεις.... - Ελπίζω σε κάθε βλακεία που θα λέει ο καθένας να μην χρειάζεται να περνάμε ένα ολόκληρο γολγοθά και να πρέπει να αποδείξουμε ότι αφενός δεν έχουμε σύνδρομο Down, αφετέρου δεν έχουμε χαμηλό IQ και λοιπά και λοιπά...και να πρέπει να απαντάμε ανάλογα...γιατί δεν σώνουμε καμιά φορά...με τέτοιου είδους thread. Με τις υγείες σας λοιπόν. Κάντε και πείτε ο,τι θέλετε. Με κουράσατε. Γειάααα σας...!!!!
lightday Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 .... Με τις υγείες σας λοιπόν. Κάντε και πείτε ο,τι θέλετε. Με κουράσατε. Γειάααα σας...!!!! και φτάσαμε στην ρίζα της αντιπαράθεσης. Χρησιμοποιώ και τα δύο, καθημερινά περισσότερο mac και έχει κάποια πράγματα που με κουράζουν και θεωρώ ότι είναι ελλειπέστατα. Λόγο επαγγέλματος έχω ξεψηρίσει περισσότερο τα windows αφού πάνω σε αυτά προγραμματίζω καλώς κακώς δεν έχει σημασία. Και τα δύο είναι σε μια σχέση love hate. Παίρνουν ιδέες το ένα από το άλλο και τις παρουσιάζουν καλύτερες. Και φτάνουμε στο περίφημο time machine. H Apple έχει το clopyright άνετα για ένα χαρακτηριστικό που οι άλλοι το είχαν χρόνια(δεν με ενοχλεί η αντιγραφή καλά έκαναν). Με ενοχλεί να παρουσιάζεται σαν η καινοτομία του αιώνα που ΜΟΝΟ ο jobs σκέφτηκε στον ύπνο του . Και αντί να του πούν "καλό είναι ρε CEO , αλλά θέλει βελτίωση γιατί οι άλλοι το έχουν προχωρήσει" ,αντ'αυτοί μένουν στο τελείως γελοίο GUI του που ο πόλεμος των αστρων οχρειά μπροστά του. Ολα τα feats του ενός "μεταφέρονται" στο άλλο. Στο τέλος της ημέρας βλέπω πως η apple δεν μπορεί να συντηρίσει-αναπτύξει 3 ουσιαστικά λειτουργικά (osx, server,ios) και πάει να τα ενοποιήσει. Αυτό με τρομάζει να σου πω την αλήθεια. Προτιμώ να ξαναπάω πίσω σε dos και mainframe. και για το τέλος η out of the box εμπειρία του time machine. Παίρνεις ένα macbook, κλικ στην πάνω μπάρα και on στο time machine. Select disk και μετά το χάος. Θες άλλο δίσκο, partition ,whatever. Αυτό είναι που επικρίνεται . Οτι δεν έχει και ένα μηχανισμό για έστω το ίδιο partition για μερικά πραγματάκια και όχι για το image .
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 @vag3 Εστιάζεις σε κάτι (τα χαρακτηριστικά του backup) που επί του συνόλου είναι ανούσιο. Εσύ ξεκίνησες τον καυγά εδώ υποστηρίζοντας ότι είναι ανοησία να παίρνει κάποιος backup σε εσωτερικό σκληρό, ενώ ΔΕΝ είναι και το κάνουν πολλοί. Αυτό ήταν η αρχή της διένεξης, κι' όχι το αν μπορεί να γίνει. Πρώτος εσύ, λοιπόν, είπες κάτι λάθος. Και έφερες και ως επιχείρημα υπέρ του osx την καλύτερη λειτουργία του timemachine, κάτι που για την πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι ουσιαστικό σε καθημερινό επίπεδο. Εσύ έκανες την λαθεμένη παρατήρηση για τα updates στα win. Και δεν το παραδέχεσαι κι' όλας ενώ είναι πασιφανές. Εσύ ανάφερες το γελοίο επιχείρημα της δυσκολίας προσαρμογής από τα xp στα 7 για τους χρήστες. Εσύ παραβλέπεις το γεγονός ότι και στα windows, όσοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και μόνον, χωρίς μπελάδες, την κάνουν πολύ καλά και ότι η "ανωτερότητα της εμπειρίας του osx" έτσι γενικά, δεν αποτελεί ουσιώδες επιχείρημα για μεγάλη πληθώρα χρηστών. (Ειδικά όσους απλώς θέλουν να δουλέψουν και δεν έχουν το μηχάνημα ως τεχνολογικο φετίχ.) Μην γράφεις λοιπόν ότι οι άλλοι λένε βλακείες - κι' εσύ είπες αρκετές και μάλιστα πρώτος. Την άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός αν θέλεις να είσαι και πειστικός. -
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 haHa σε είχα για πιο αμερόληπτο και πιο γνώστη του αντικειμένου. Το γεγονός οτι ακόμα και εσύ βάλλεσαι απέναντί μου δίνοντας λάθος πληροφορίες στον κόσμο όπως αυτή που έδωσες παραπάνω για το Time Machine με τόσο μεγάλο σθένος και πυγμή με απογοητεύει και με λυπεί...!!! Και το θέμα είναι οτι ο κόσμος σε πιστεύει κιόλας. Όπως πιστεύει και άλλες χαζομάρες που ακούστηκαν εδώ μέσα. Έχω κουραστεί να ακούω ανακρίβειες και να προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας. Νομίζω οτι κάπου εδώ θα σταματήσω να συμμετέχω σε αυτό το Thread. Κάντε ο,τι θέλετε...!!! Α, πάρτε και ένα Screenshot που τράβηξα μόλις τώρα με το Backup στο Mac OS X μέσω Time Machine σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ Seagate 1 TB (έτσι για να υπάρχουν και μερικές αποδείξεις). Δεν θα παίξω άλλο το παιχνιδάκι του στύλ λέει κάποιος μια βλακεία και εγώ πρέπει να αποδείξω το αντίθετο. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Πείτε και κάντε ο,τι θέλετε..!!! ΈΛΕΟΣ όμως...!!!! Λυπάμαι. Η διαφορα ειναι οτι εγω που δεν το ηξερα αυτο για το Time Machine θα το παραδεχθω και θα πω οτι εκανα λαθος. Οχι οπως αλλοι που θα λενε οτι στο mac os x δεν ασχολεισαι με drivers, ενω ταυτοχρονα γραφουν οτι η καμερα τους δουλευει μια χαρα, οταν ακριβως στην ιδια προταση γραφουν οτι λογω ελλεψης drivers δουλευει ελλιπεστατα. Δεν θα γραψω για να υποστηριξω τα αστηριχτα οτι ολοκληρη google θα μπορουσε να γραψει το δικο της εργαλειο αντι του Photoshop . Κατα τα αλλα οτι πχ βλεπεις σαν αρνητικο οτι τα windows σου δινουν την επιλογη να κανουν αυτοματη ενημερωση και restart αν θελεις(αν δεν θελεις, τοτε μπορεις να μενεις ανοιχτος σε τρυπες χωρις αυτοματη ενημερωση οπως στο mac os x)και βλεπεις σαν θετικο οτι στο mac os x δεν εχεις αυτην την επιλογη, αλλα μενεις ανοιχτος σε τρυπες αν δεν προνοησεις, δειχνει ακριβως οτι δεν εχει νοημα να προσπαθει καποιος να σε πεισει για κατι. Οπως ανεφεραν αρκετοι εδω μεσα, απλα δεν ακους. -------------------------------- Τελος, να ρωτησω επειδη δεν θυμαμαι: Μιας και αρκετοι φανταζομαι θα κανατε update χθες σε 10.6.7 απο 10.6.6, οταν πατησατε install σας εβγαλε οτι πρεπει να κανει restart μη αφνηνοντας σας να δουλεψετε οση ωρα γινοταν το update? Πχ σε αυτο το video βλεπω οτι αυτο κανει (πηγαινετε στο 36 δευτερολεπτο του video):
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Η διαφορα ειναι οτι εγω που δεν το ηξερα αυτο για το Time Machine θα το παραδεχθω και θα πω οτι εκανα λαθος. Οχι οπως αλλοι που θα λενε οτι στο mac os x δεν ασχολεισαι με drivers, ενω ταυτοχρονα γραφουν οτι η καμερα τους δουλευει μια χαρα, οταν ακριβως στην ιδια προταση γραφουν οτι λογω ελλεψης drivers δουλευει ελλιπεστατα. Δεν θα γραψω για να υποστηριξω τα αστηριχτα οτι ολοκληρη google θα μπορουσε να γραψει το δικο της εργαλειο αντι του Photoshop . Κατα τα αλλα οτι πχ βλεπεις σαν αρνητικο οτι τα windows σου δινουν την επιλογη να κανουν αυτοματη ενημερωση και restart αν θελεις(αν δεν θελεις, τοτε μπορεις να μενεις ανοιχτος σε τρυπες χωρις αυτοματη ενημερωση οπως στο mac os x)και βλεπεις σαν θετικο οτι στο mac os x δεν εχεις αυτην την επιλογη, αλλα μενεις ανοιχτος σε τρυπες αν δεν προνοησεις, δειχνει ακριβως οτι δεν εχει νοημα να προσπαθει καποιος να σε πεισει για κατι. Οπως ανεφεραν αρκετοι εδω μεσα, απλα δεν ακους. Ουδής αλάθητος . Είναι διαφορετικό όμως να επιμένεις για κάτι που δεν ξέρεις και σαφώς δεν πρόκειται να αφήσω να περάσεις στον κόσμο μία άποψη που είναι λανθασμένη. Είναι θέμα κυριαρχίας της λογικής και όχι κόλλημα (προφανώς και δεν το καταλαβαίνεις αυτό ούτε εσύ ούτε και οι άλλοι και απλώς θέλετε να περάσετε τις λανθασμένες σας απόψεις και αντί να κάνετε πίσω μου προσάπτετε κιόλας "οτι τάχα δεν ακούω" και από πάνω. Τι είδους λογική είναι αυτή, δεν μπορώ να καταλάβω) Όπως ήδη έχω αναφέρει, το Gimp είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα που είναι εφάμιλλο σε δυνατότητες με το Photoshop . Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι το Photoshop δεν είναι "Εργαλείο". Μία ταινία που λέγεται Sintel φτιάχτηκε αποκλειστικά με Open Source εργαλεία (Blender, Gimp κλπ). Θα μπορούσε να το βελτιώσει και να το φέρει στα μέτρα της όσον αφορά το GUI το Gimp. Εκεί κυρίως υστερεί το Gimp. Επίσης το Gimp είναι για RGB και όχι για CMYK καταστάεις *(δηλαδή για on-screen viewing και όχι για εκτυπώσεις που συνήθως οι επαγγελματικές είναι σε CMYK). Εφόσον τα προβλήματα είναι το Photoshop και η Flash, θα μπορούσαν να είχαν Mac μόνο στα τμήματα που χρειάζονται Photoshop και Flash. Σε άλλα τμήματα που δεν θα ασχοληθεί κάποιος με Photoshop και Flash, θα μπορούσαν να είχαν Linux. Υποτίθεται οτι αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί σε προηγούμενα posts. Δεν καταλαβαίνω γιατί το επαναφέρεις και το παρουσιάζεις ως "εξακολουθούμενη διαφωνία μου" ενώ δεν είναι. Με κάλυψαν οι απαντήσεις που δόθηκαν πάνω σε αυτό το θέμα. Όσον αφορά αυτό που λέω για το restart στα windows, πάρε και άλλο ένα σημερινό screenshot του "the mac way" μήπως και καταλάβεις (και εσύ αλλά και όσοι δεν έχουν Mac ή που δεν κατάλαβαν) τι εννοώ. Το σύστημα σήμερα με ειδοποίησε για το Update που υπάρχει (όπως και κάθε φορά που υπάρχει ένα update - σε ειδοποιεί ONCE) Πάτησα να γίνει το update (ούτως ή άλλως δεν θα με πρήξει για κάτι μετά το Update όπως στα Windows). Όταν το Update τελείωσε αυτά που είχε να κάνει, μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα. Το παραπάνω μήνυμα είναι σημερινό για το μεγάλο Update της εκδόσεως Mac OS X 10.6.7 που έκανα πριν ώρα. Το βλέπεις το μηνυματάκι? "Not Now" και "Restart". Απλά όμορφα και ωραία. Διαφαίνονται 3 επιλογές α) Να το ΑΓΝΟΗΣΩ αυτό το παραθυράκι που με περιμένει και δεν με πιέζει να κάνω κάτι εάν δεν είμαι εκεί ή εάν δεν θέλω να διακόψω την εργασία μου. β) Να πατήσω Restart Now γ) Να πατήσω "Not Now" και να κάνω εγώ το restart όταν το θελήσω εγώ. Έτσι και πατήσω "Not Now", ΤΕΛΟΣ...!!! Δεν θα μου ζαλίσει τον έρωτα. Θα περιμένει το σύστημα να κάνω εγώ το restart. Δεν θα μου πρήξει τα συκώτια. Άν εκείνη τη στιγμή ήμουν συγκεντρωμένος στην δουλειά μου, δεν θα με ζάλιζε τα @@@ρια το λειτουργικό με το Update ή με διάφορες άλλες χαζομάρες...!!! Εφόσον είναι Update θα το κάνω κάποια στιγμή το Restart. Τι είναι καλύτερο? Να μην κάνω καθόλου το Update επειδή θα με πρήξει? Ή να το κάνω και να κάνω εγώ όποτε θέλω το Restart? Στα windows απλώς θα στα πρήξει. Για εμένα αυτό (καθώς και άλλα πολλά τέτοια παρόμοια τσάκ - ντινγκ - μπάμ - ντούπ που κάνουν τα Windows) μου δημιουργούνε μια εμπειρία χρήσης που είναι σπαστική. Στο Mac OS X, έχω την ηρεμία μου. Δεν είναι τέλεια (δεν υπάρχει τέλειο) αλλά είναι πολύ καλύτερα από ότι σε άλλα λειτουργικά. Από κάτι τέτοιες καθημερινές χαζομάρες (και από πολλά άλλα) η computer-ίστικη καθημερινότητά μου είναι καλύτερη και τα νεύρα μου πιο ήρεμα σε σχέση με όταν είχα windows. Έχω δηλαδή καλύτερη εμπειρία χρήσης στην καθημερινότητά μου και λιγότερο άγχος. Έχω βρει την ηρεμία μου. Αυτό προσπαθώ να πω. Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό? Αν όχι, τότε οκ. Δεν φταίω εγώ που δεν μπορείς. Γούστα είναι αυτά άλλωστε...!!! Δεν με νοιάζει να αποδείξω αν κάποιο από τα OS's είναι καλύτερο ή αν δεν είναι διότι οι ανάγκες του καθένα είναι διαφορετικές. Για εμένα σαν κύριο λειτουργικό είναι πολύ πολύ ωραίο....!!! Δεν αποδέχομαι όμως να μου λέτε οτι δεν υπάρχει επιλογή στα "πρηξίματα" που σου προκαλούν τα Windows. Υπάρχει επιλογή και ονομάζεται Mac OS X. Τέλος. over and out.
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Εφόσον τα προβλήματα είναι το Photoshop και η Flash, θα μπορούσαν να είχαν Mac μόνο στα τμήματα που χρειάζονται Photoshop και Flash. Σε άλλα τμήματα που δεν θα ασχοληθεί κάποιος με Photoshop και Flash, θα μπορούσαν να είχαν Linux. Εσυ θεωρεις οτι τα προβληματα μπορει να ειναι μονο το photoshop και το flash. Ξεχνας επιτηδες αυτο που σου εγραψα για τις εμπορικες εφαρμογες. Οπως και αγνοεις επιτηδες τα λινκ που σου εβαλαν τα παιδια για το οτι απαγορευτηκαν τα windows. Οπως αγνοεις οτι σε χιλιαδες αλλες επιχειρησεις, τα windows ειναι που επικρατουν. Οποτε αν ειναι να μην μπορεις να κανεις διαλογο(μιας και εχεις κολλησει και δεν ακους καν αυτα που σου λενε), τοτε ειναι λογικο να λες over and out. Ας ελπισουμε οτι θα το τηρησεις και δεν θα επιστρεψεις κανοντας τις ιδιες ερωτησεις και λεγοντας τις ιδιες ανακριβειες. Πάτησα να γίνει το update (ούτως ή άλλως δεν θα με πρήξει για κάτι μετά το Update όπως στα Windows). Όταν το Update τελείωσε αυτά που είχε να κάνει, μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα. Το παραπάνω μήνυμα είναι σημερινό για το μεγάλο Update της εκδόσεως Mac OS X 10.6.7 που έκανα πριν ώρα. Το βλέπεις το μηνυματάκι? "Not Now" και "Restart". Απλά όμορφα και ωραία. Διαφαίνονται 3 επιλογές α) Να το ΑΓΝΟΗΣΩ αυτό το παραθυράκι που με περιμένει και δεν με πιέζει να κάνω κάτι εάν δεν είμαι εκεί ή εάν δεν θέλω να διακόψω την εργασία μου. β) Να πατήσω Restart Now γ) Να πατήσω "Not Now" και να κάνω εγώ το restart όταν το θελήσω εγώ. Ακριβως τις ιδιες επιλογες εχεις και στα windows. Σου δειχνει τα διαθεσιμα update και διαλεγεις αν θελεις να εγκατασταθουν αμεσα. Αν πατησεις να εγκατασταθουν αμεσα, τοτε θα σε ειδοποιησει για restart (αν απαιτειται και θα στο εχει πει πιο πριν) οπως θα σου κανει restart το mac os x αν του πεις να εγκατασταθουν αμεσα. Απλα στο mac os x , αν δεν θελεις να γινει η ολοκληρωση της εγκαταστασης(που απαιτει restart), τοτε λες να μην γινει εκεινη την στιγμη και ετσι αν το ξεχασεις μενεις εκτεθιμενος. Δεν σε ειδοποιει το συστημα ξανα και μενεις εκτεθιμενος. Αντιθετα στα windows, στο υπενθυμιζεις οτι πρεπει να κανεις restart για να ολοκληρωθει η εγκατασταση και να μην μεινεις εκτεθιμενος σε ανοιχτες τρυπες του λειτουργικου. (που το mac os x εχει τα πρωτεια)
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ακριβως τις ιδιες επιλογες εχεις και στα windows. Σου δειχνει τα διαθεσιμα update και διαλεγεις αν θελεις να εγκατασταθουν αμεσα. Αν πατησεις να εγκατασταθουν αμεσα, τοτε θα σου κανει restart(αν απαιτειται και θα στο εχει πει πιο πριν) οπως θα σου κανει restart το mac os x αν του πεις να εγκατασταθουν αμεσα. Ρε haHa, συγνώμη κιόλας δηλαδή.Προσπαθείς να μας τρελάνεις...? Για να με προκαλέσεις να ξανα-απαντήσω γράφεις αυτά που γράφεις? Εγώ αυτή τη στιγμή σου γράφω από MAC PRO με λειτουργικό MAC OS X (δηλαδή ΕΙΜΑΙ ΣΕ MAC OS X σε MAC PRO - ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟ MAC PRO ΤΟ ΧΟΥΦΤΩΝΩ - ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΔΗΛΑΔΗ - ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΤΑΧΑ ΕΙΜΑΙ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ MAC PRO ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) και σου λέω για άλλη μία φορά ότι μόλις σήμερα έκανα εγώ το Update πριν από πολλές ώρες και οτι το έβαλα να περάσει το UPDATE και οτι ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ όταν σου βγάλει το μήνυμα το κουμπάκι RESTART ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ RESTART το Mac OS X ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ WINDOWS και θα με βγάλεις και τρελό από πάνω? Τολμάς να μου πεις μέσα στην μούρη δηλαδή οτι ισχύει το δικό σου και επιμένεις να λες ανακρίβειες και λάθη, ενώ σήμερα μόλις έκανα Update στον MAC μου και ΔΕΝ μου έκανε Restart χωρίς να του δώσω εγώ το OK? Το πρόβλημα μου δεν είναι η σημαντική ή ασήμαντη αυτή λεπτομέρεια. Το πρόβλημά μου που αντιτίθεμαι είναι οτι δεν επικρατεί η λογική και ότι λέτε ο,τι νά' ναι (και επιμένετε και στην λανθασμένη άποψή σας κιόλας ενώ εγώ έχω μπροστά μου τον Mac και τον χρησιμοποιώ και λέω οτι δεν είναι έτσι τα πράγματα). Είναι θέμα επικράτησης της λογικής και όχι μια λεπτομέρεια για το mac ή τα windows. Αλλά ούτε αυτό είσαστε σε θέση να αντιληφθείτε από ότι φαίνεται...!!! (ο κόσμος όμως πιστεύω καταλαβαίνει και μάλιστα πολύ καλά οτι η ξεροκεφαλιά είναι δική σας) Τι είναι τούτος ρε...? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑ ΝΙΣΑΦΙ. Επιμένεις όπως επέμενες με το TIME MACHINE και λες λάθη. Απορώ πως οι άλλοι Mac users ανέχονται να ακούνε τέτοιες ανοησίες...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.