haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Το αρνητικό είναι να κάνει restart ενώ λείπω και να χάσω όλα όσα είχα ανοικτά εκείνη τη στιγμή καθώς επίσης και την δουλειά που έχω κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και αν για να το ρυθμίσω θα πρέπει να "ανακαλύψω ξανά τα νέα Windows από την αρχή (και να κερδίσω και "experience" lol), να μου λείπει το βύσσινο...!!! Και αρνητικό είναι και φρικαλέο...!!!Δεν θα έχανα την "πίστα στο παιχνίδι". Την δουλειά που θα είχα κάνει μέχρι εκείνη την ώρα θα έχανα...!!! Για εσενα μπορει το αρνητικο να ειναι να πρεπει να πας να κανεις μια ρυθμιση 5 δευτερολεπτων, ωστε να μην τυχει μια φορα να χασεις την δουλεια μισης μερας μετα απο ενα αυτοματο restart λογω update που κλεινει τρυπες. Για εναν αλλον ομως το αρνητικο ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να χασει την δουλεια πολλων ετων επειδη το μηχανημα του εμεινε χωρις update(μιας και δεν ηταν ρυθμισμενο για αυτοματη εγκατασταση των Updates και restart) , με ανοιχτες τρυπες και ετσι δεχθηκε επιθεση. Στα windows εχεις την επιλογη τι απο τα 2 θελεις. Στο mac os x, δεν υπαρχει επιλογη, υπαρχει μονο το 2ο. Δεν λέω εγώ οτι το Mac OS X δεν είναι εξαιρετικό λειτουργικό. Εγώ Mac OS X χρησιμοποιώ ως κύριο λειτουργικό και μου αρέσει πολύ προσωπικά. Εγω παντως εσενα βλεπω να τα λες.. Κατσε να σε βοηθησω: Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κανείς το γιατί χρησιμοποιούν οι πληροφορικάριοι εκεί τόσο πολύ αυτά τα "πανάκριβα" Mac με το "υποδεέστερο των windows" λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X, που έχει και πρόβλημα με την Flash και τους drivers? ... Γιατί επέλεξαν λοιπόν πανάκριβα Mac και γιατί χρησιμοποιούν αυτό το τιποτένιο - άχρηστο και γεμάτο λάθη και ατέλειες, γεμάτο ελλείψεις, λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X στην δουλειά τους? Εσυ βλεπω να τα λες.. Κριση ταυτοτητας?
nikos21aek Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Γιατί είναι άμεσος ανταγωνιστής της MS σε όλα τα επίπεδα. Browser,search engine,messenger,mobile και σύντομα και netbook. Και γιατί είναι και σύμμαχος της apple απέναντι στην adobe.
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Για εσενα μπορει το αρνητικο να ειναι να πρεπει να πας να κανεις μια ρυθμιση 5 δευτερολεπτων, ωστε να μην τυχει μια φορα να χασεις την δουλεια μισης μερας μετα απο ενα αυτοματο restart λογω update. Για εναν αλλον ομως το αρνητικο ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να χασει την δουλεια πολλων ετων επειδη το μηχανημα του εμεινε χωρις update , με ανοιχτες τρυπες και ετσι δεχθηκε επιθεση. Στα windows εχεις την επιλογη τι απο τα 2 θελεις. Στο mac os x, δεν υπαρχει επιλογη, υπαρχει μονο το 2ο. Εγω παντως εσενα βλεπω να τα λες.. Κατσε να σε βοηθησω: Εσυ βλεπω να τα λες.. Κριση ταυτοτητας? Σιγά μην κάθομαι κάθε φορά να "'ψάχνω τα Windows" και να κερδίζω Experience. Θεωρώ / μου έχεις δείξει οτι είσαι αρκετά έξυπνος για να μπορέσεις να αντιληφθείς οτι "ειρωνεύομαι" σε αυτό το Post, και οτι θα μπορούσες να αποφύγεις την τωρινή σου ειρωνεία λέγοντάς μου οτι έχω πάθει κρίση ταυτότητας. Εκτός αν σου τελείωσαν τα επιχειρήματα και με ειρωνεύεσαι (κατά τα δικά σου λεγόμενα πάντα διότι εγώ δεν ασπάζομαι το ρητό "όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν αρχίζει η ειρωνεία") :P looollll (μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση haHa. Γνωρίζεις οτι σε εκτιμώ φαντάζομαι. Πραγματικά έχω απορία "γιατί η google επέλεξε Mac αντί για Linux". Απλώς κάνω και λίγο χαβαλέ επειδή κουράστηκα να αντιπαρέρχομαι σε αυτό το thread και πέρασε και η ώρα επίσης και επειδή έχει και λίγο πλάκα η αντιπαράθεση Mac VS Windows στην τελική, διότι εδώ θα είσαι και θα το δεις οτι άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε). Απάντηση όμως ΔΕΝ πήρα ακόμα...!!! χιχιχι
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί εδώ από τους πολέμιους του Mac OS X φαίνεται οτι "η φωλιά με κάποιους από τους εξυπνότερους ανθρώπους (και μάλιστα πληροφορικάριους) στον κόσμο" έκανε...μεγάλη πατάτα...και επέλεξε Mac αντί για Linux...!!!! Γιατί? To linux ουσιαστικα δεν υπαρχει καν σαν επιλογη για τους developers τετοιων εταιριων. Οι εμπορικες εφαρμογες ειναι ανυπαρκτες, photoshop δεν υπαρχει, flash authoring προγραμμα δεν υπαρχει κλπ κλπ. Αλλα αυτα πρεπει καποιος να τα λαβει υποψην του πριν αρχισει τις ειρωνιες..
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 To linux ουσιαστικα δεν υπαρχει καν σαν επιλογη για τους developers τετοιων εταιριων. Οι εμπορικες εφαρμογες ειναι ανυπαρκτες, photoshop δεν υπαρχει, flash authoring προγραμμα δεν υπαρχει κλπ κλπ. Αλλα αυτα πρεπει καποιος να τα λαβει υποψην του πριν αρχισει τις ειρωνιες.. Kοτζάμ Google νομίζεις της είναι δύσκολο να φτιάξει τα εργαλεία που χρειάζεται? "Δεν νομίζω τάκη" (που λέει και η διαφήμιση)...!!! χιχιχι Άλλο επιχείρημα παρακαλώ..!!! Αλλα περα απο αυτο δεν ειναι μονο στην google που χρησιμοποιουν mac, αλλα αυτο ισχυει για την πλειονοτητα των web developers γιατι τα unix-like λειτουργικα ειναι πολυ προτιμοτερα για τετοιες χρησεις λογω της φυσης τους. Unix Based είναι και το Linux. Τι θέλεις να πεις δηλαδή? Σαν φάση-αντίφαση μου ακούγεται σε σχέση με όσα λες πιο πάνω.
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 ... Απλώς κάνω και λίγο χαβαλέ επειδή κουράστηκα να αντιπαρέρχομαι σε αυτό το thread και πέρασε και η ώρα επίσης και επειδή έχει και λίγο πλάκα η αντιπαράθεση Mac VS Windows στην τελική, διότι εδώ θα είσαι και θα το δεις οτι άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε). Για μενα δεν υφισταται καν αντιπαραθεση Mac VS Windows. Συμμετεχω στο thread οχι για να πω ποιο ειναι το καλυτερο κλπ, αλλα γιατι εχει καταντησει κουραστικο να βλεπεις μηνυματα τετοιου περιεχομενου και επιπεδου: Αντε παλι τα ιδια και τα ιδια, ρε παιδια απολαυστε τα τρομερα windows και αφηστεμας στην ηρεμια του snow leopard ... αμαν πια μας πρηξατε εαν εισαι κανας φοιτητακος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, φτωχομπινες που μετραει μεχρι και το 50λεπτο, με τα windows θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. εχεις χρονο και για σπαζοκεφαλιες, για format, να κολλησεις ιο (που στο ευχομαι γιατι βγαζεις γλωσσα) και για πολλα αλλα. αν ομως εισαι επαγγελματιας που σεβεται τον εαυτο του, η και ενας μεσος χρηστης που βαρεθηκε ολα αυτα τα χρονια την ταλαιπωρια και τις μπλε οθονες, τοτε επιλεγεις μηλο και συνεχιζεις ομορφα και ηρεμα τη ζωη σου με το OSX. Ειναι πραγματικα ενδιαφερον να δεις με τι μανια προσπαθουν μερικοι να δημιουργησουν την εντυπωση οτι το 90% των χρηστων που τρεχει windows δεν βγαζουν δουλεια , γιατι δεν γινεται να βγαλεις δουλεια με windows, ειναι μονο για παιχνιδια κλπ κλπ. ------------------------------------------------------------------------ Kοτζάμ Google νομίζεις της είναι δύσκολο να φτιάξει τα εργαλεία που χρειάζεται? "Δεν νομίζω τάκη" (που λέει και η διαφήμιση)...!!! χιχιχι Άλλο επιχείρημα παρακαλώ..!!! Φανταζομαι κανεις πλακα.. Πρωτον για το flash δεν μπορει και φανταζομαι δεν θα επιτρεπεται να φτιαξει authoring tool, ειναι κλειστο προτυπο. Οσο για το photoshop, πραγματικα πρεπει να αστειευεσαι αν νομιζεις οτι η google θα μπορουσε να φτιαξει το δικο της αντιστοιχα ικανο εργαλειο. Αν μπορουσε, να εισαι σιγουρος οτι θα το ειχε βγαλει και δεν θα αφηνε την adobe να αλωνιζει μονη της στην αγορα του image editing με το photoshop των 1300€ . Τελος, σου ξαναλεω: υπαρχουν μερικες ομαδες χρηστων/επαγγελματιων που για τον x,y,z λογο (θες ελλειψη εμπορικων εφαρμογων, θες κοντρα με αλλη ανταγωνιστρια εταιρια, θες πληθωρα εργαλειων κλπ) θα προτιμουν μια συγκεκριμενη πλατφορμα. Τι αυτη ειναι windows, τι linux, τι mac os x. Δες πχ πως στους επαγγελματιες που κανουν cad σχεδια ή 3d modeling εχουν επικρατησει τα windows.
lightday Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Kοτζάμ Google νομίζεις της είναι δύσκολο να φτιάξει τα εργαλεία που χρειάζεται? "Δεν νομίζω τάκη" (που λέει και η διαφήμιση)...!!! χιχιχι Άλλο επιχείρημα παρακαλώ..!!! χμμ ...καλύτερη οικονομική συμφωνία και support από την ..dell ή hp ίσως? Πολλοί λόγοι . Η Νοκια γιατί προτίμησε microsoft και οχι τζάμπα adroid ? Βγάλε άκρη . Δεν λέει τίποτα αυτό. Θα βοηθήσει κανείς με το time machine ????????????
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Unix Based είναι και το Linux. Τι θέλεις να πεις δηλαδή? Σαν φάση-αντίφαση μου ακούγεται σε σχέση με όσα λες πιο πάνω. Εννοειται. Για αυτο θα δεις αρκετους developers να τρεχουν linux ή mac os. Τα windows υστερουν σε αυτο τον τομεα. Πχ σκεψου οτι ο apache server γραφτηκε και αναπτυχθηκε σε unix based περιβαλλον. Βαλε στους ιδιους developers την προυποθεση οτι θα πρεπει να τρεχουν photoshop ή να αναπτυσσουν flash εφαρμογες και τοτε θα δεις πως το linux δεν υφισταται καν σαν εναλλακτικη. Και μενει το mac os x και τα windows, με το mac os x να εχει το προβαδισμα λογω οτι ειναι unix based. Για την πλειονοτητα των web developers το mac os x εχει πλεονεκτηματα και για αυτο πιθανον να το προτιμουν περισσοτεροι. Αντιστοιχα, αλλες ομαδες επαγγελματιων προτιμουν για αλλους λογους διαφορετικες πλατφορμες.
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Για μενα δεν υφισταται καν αντιπαραθεση Mac VS Windows. Συμμετεχω στο thread οχι για να πω ποιο ειναι το καλυτερο κλπ, αλλα γιατι εχει καταντησει κουραστικο να βλεπεις μηνυματα τετοιου περιεχομενου και επιπεδου: Ούτε και για εμένα υφίσταται αντιπαράθεση. Κάθε ένα έχει την χάρη του. Έχω κάνει τις δοκιμές μου (25 περίπου χρόνια computer και συνεχίζω) και προς στιγμήν μου αρέσει πολύ το Mac OS X. Την έχω κατα-βρεί με το Mac OS X. Δεν σημαίνει οτι δεν θα χρησιμοποιήσω Windows αν το θελήσω ούτε οτι δεν θα πάρω PC με Windows μέσα μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν πολύ οι Mac και το Feeling τους αν το χρειαστώ. Και εγώ έχω κουραστεί να ακούω Windows χρήστες να λένε για το Mac OS X ό,τι τους κατέβει μόνο και μόνο για να το μειώσουν. (ειδικά από χρήστες που δεν έχουν καν Mac) Τώρα όσο περισσότερα χρόνια έχει κάποιος στο κουρμπέτι και όσα περισσότερα έχει δοκιμάσει, τόσο πιο ολοκληρωμένη άποψη μπορεί να σχηματίσει πιστεύω. Όσον αφορά το θέμα του Photoshop κλπ. εννοείται ότι δεν γίνεται η Google να βγάλει από την μια μέρα στην άλλη "Photoshop". Απλώς είχες πει οτι .... Αλλα περα απο αυτο δεν ειναι μονο στην google που χρησιμοποιουν mac, αλλα αυτο ισχυει για την πλειονοτητα των web developers γιατι τα unix-like λειτουργικα ειναι πολυ προτιμοτερα για τετοιες χρησεις λογω της φυσης τους. Got Ya...!!! Unix Based είναι και το Linux. Τι θέλεις να πεις δηλαδή? Σαν φάση-αντίφαση μου ακούγεται σε σχέση με όσα λες πιο πάνω. Τεσπά. Κουράστηκα να αντιπαρέρχομαι. Και εγώ καταλαβαίνω τι λες αλλά και εσύ καταλαβαίνεις τι λέω. ;-) (δηλαδή δεν χρειάζεται να απαντήσεις στο "Got Ya").
haHa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Got Ya...!!! Unix Based είναι και το Linux. Τι θέλεις να πεις δηλαδή? Σαν φάση-αντίφαση μου ακούγεται σε σχέση με όσα λες πιο πάνω. Τεσπά. Κουράστηκα να αντιπαρέρχομαι. Και εγώ καταλαβαίνω τι λες αλλά και εσύ καταλαβαίνεις τι λέω. ;-) (δηλαδή δεν χρειάζεται να απαντήσεις στο "Got Ya"). Εδω η απαντηση: Εννοειται. Για αυτο θα δεις αρκετους developers να τρεχουν linux ή mac os. Τα windows υστερουν σε αυτο τον τομεα. Πχ σκεψου οτι ο apache server γραφτηκε και αναπτυχθηκε σε unix based περιβαλλον. Βαλε στους ιδιους developers την προυποθεση οτι θα πρεπει να τρεχουν photoshop ή να αναπτυσσουν flash εφαρμογες και τοτε θα δεις πως το linux δεν υφισταται καν σαν εναλλακτικη. Και μενει το mac os x και τα windows, με το mac os x να εχει το προβαδισμα λογω οτι ειναι unix based. Για την πλειονοτητα των web developers το mac os x εχει πλεονεκτηματα και για αυτο πιθανον να το προτιμουν περισσοτεροι. Αντιστοιχα, αλλες ομαδες επαγγελματιων προτιμουν για αλλους λογους διαφορετικες πλατφορμες. Εν συντομια: τα unix based λειτουργικα(mac os x, linux) ειναι προτιμοτερα για web developers αν δεν ειναι απαραιτητο να τρεχουν photoshop και να αναπτυσσουν και σε flash . Αν πρεπει να συμβει κατι τετοιο(που ειδικα για το photoshop ισχυει σε ολες σχεδον τις εταιριες), τοτε το Linux δεν υφιστασται καν σαν επιλογη. Το linux λοιπον ειναι ιδανικο(και αν θελεις ιδανικοτερο απο windows) για τους web developers με την προυποθεση ομως να μην χρειαζεται να αναπτυσσουν και σε flash ή να τρεχουν photoshop.
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ειναι πραγματικα ενδιαφερον να δεις με τι μανια προσπαθουν μερικοι να δημιουργησουν την εντυπωση οτι το 90% των χρηστων που τρεχει windows δεν βγαζουν δουλεια , γιατι δεν γινεται να βγαλεις δουλεια με windows, ειναι μονο για παιχνιδια κλπ κλπ. Απλώς υπάρχουν και χρήστες Mac OS που έχουν κουραστεί και αυτοί με τη σειρά τους να "την ακούνε" από τους Windows χρήστες για το Mac OS X που πετάγονται μέσα στα Mac OS X threads και προσπαθούν να πουν ότι οι Mac Users είναι χαζοί, είναι άμαθοι, είναι gay, είναι Fan Boys, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και προσπαθούν να τους μεταπείσουν για να χρησιμοποιήσουν Windows που είναι και καλά "Must Have" και "Καλύτερο" και λοιπά και λοιπά. Μετά από πολλά posts του παρελθόντος πολύ πιθανόν να επήλθαν τέτοιου είδους σχόλια όπως αυτά που αναφέρεις εσύ (δηλαδή σε στύλ "αφήστε μας ήσυχους επιτέλους" με λιγα λόγια) λόγο ψυχολογικής κόπωσης (δηλαδή αυτό που λέμε "αμάν πια...τα ίδια και τα ίδια πάλι...αφήστε μας ήσυχους" or something). Το καταλαβαίνω αυτό σε κάποιους. Δεν το παρεξηγώ. Εδω η απαντηση: Εν συντομια: τα unix based λειτουργικα(mac os x, linux) ειναι προτιμοτερα για web developers αν δεν ειναι απαραιτητο να τρεχουν photoshop και να αναπτυσσουν και σε flash . Αν πρεπει να συμβει κατι τετοιο(που ειδικα για το photoshop ισχυει σε ολες σχεδον τις εταιριες), τοτε το Linux δεν υφιστασται καν σαν επιλογη. Το linux λοιπον ειναι ιδανικο(και αν θελεις ιδανικοτερο απο windows) για τους web developers με την προυποθεση ομως να μην χρειαζεται να αναπτυσσουν και σε flash ή να τρεχουν photoshop. Κατανοητό αυτό που λες. Απλώς επειδή έχω δουλέψει και Photoshop και Gimp, και με το Gimp, μια χαρά φτιάχνεις γραφικά για On Screen Viewing. Το Sintel για παράδειγμα (Open Source Movie που έγινε με το Blender) έγινε αποκλειστικά με την χρήση Open Source προγραμμάτων. Δεν είναι όπως το Photoshop, αλλά σε πληροφορώ ότι μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Και αυτό αυτομάτως συνεπάγεται οτι για λόγους ασφαλείας (που είναι σημαντικότεροι από το Photoshop) θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει Linux (εφόσον το Linux είναι ασφαλέστερο του Mac OS X). Δεν είναι πραγματικό εμπόδιο η έλλειψη Photoshop. Τώρα για την Flash, οκ πάω πάσο. Επίσης θα μπορούσαν να είχαν μερικά Computer Mac εκεί που χρειάζεται προκειμένου να κάνουν τα γραφικά τους (και με Photoshop), τις Flash-ιές τους, και όλα τα υπόλοιπα να ήταν Linux. Ουσιαστική απάντηση δηλαδή, δεν πήρα (στο "γιατί") αλλά είναι κατανοητά αυτά που λες πάραυτα...!!! (Μην νομίζεις οτι θα γλυτώσεις τόσο εύκολα haHa. Με τον Vag3D μιλάς, όχι με κανέναν τυχαίο...!!! ιχιχιχιχιχι loooll...) (αστειεύομαι) :-) ;-) Άντε πάμε για ύπνο...!!! Αρκετά για σήμερα...!!!!
panos2000gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Επίσης ξεχνάς για παράδειγμα τα συννεφάκια καθώς επίσης και το παρακάτω--> έτσι και λείψεις για λίγο από το γραφείο και σου κάνει Update το σύστημα των Windows 7 εκείνη την ώρα, θα αρχίσει το count down με το Restart (10 minutes) με το έτσι θέλω...!!! Όταν γυρίσεις θα έχει γίνει Restart...!!! OMG....Φρίκη, τραγικό...!!! Πάνε όσα είχες ανοικτά εκείνη την ώρα (και από όσο θυμάμαι δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτό για ρυθμίσεις. Είσαι κάπως παγιδευμένος. Εκτός αν πρέπει να το "ψάξεις καλά" και να ανεβάσεις και το User Experience σου μερικά ποσοστά πιο πάνω...χαχα). Συγνώμη φίλε μου αλλά συνεχίζω να διαβάζω αστεία επιχειρήματα και είναι κάτι που δείχνει πολύ επιφανειακή γνώση των windows. Αν κάποιος είναι παντελώς άσχετος με τα windows τότε δεκτό το επιχείρημα σου, αλλά αν είναι στο ελάχιστο σχετικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το control panel από εποχών XP ακόμη, σου δίνει τις παρακάτω δυνατότητες (ακόμη και για αυτούς που δεν είναι αγγλομαθείς, υπάρχει υποστήριξη ελληνικών εκδόσεων στα windows ):
gnsX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ειλικρινά vag3d και χωρίς παρεξήγηση μιλάς χωρίς να ακούς. Λες κάποια πράγματα για την registry που σου εξηγούμε ότι είναι λάθος και συνεχίζεις τα δικά σου. Ρωτάς γιατί ολόκληρη Google έχει Mac και σου λέμε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή,το link που έδωσα το λέει,όταν υπήρχει η επιλογή ανάμεσα στα 3 OS η επιλογή των υπαλλήλων ήταν Windows,τα απαγόρευσαν κι έβαλαν Mac OS.εσύ αυτό το βλέπεις όπως θέλεις να το δεις. Να στο ξαναβάλω να το δεις λοιπόν,όταν υπήρχε η επιλογή ανάμεσα στα 3 λειτουργικά: In our various meetups and briefings with Google employees in the Seattle region, it was once common to see them using Windows PCs, frequently IBM (and later Lenovo) ThinkPad notebooks. But more recently, it has become more common to see a Googler pull out a MacBook Pro. And it turns out that there is, in fact, a reason. Τώρα η επιλογή για Windows notebooks ΔΕΝ υπάρχει.Πανηγύρισε επειδή έτρξε το macbook μόνο του και βγήκε πρώτο,σε λίγο θα μας δείξεις κανα benchmark που έχει τρέξει μόνο σε macbook και θα μας πεις ότι το macbook είναι το ταχύτερο notebook. Σου εξηγεί ο haHa για ποιους τομείς δεν ενδείκνυται η χρήση Linux και για ποιο λόγο και συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια πράγματα. To περίεργο είναι ότι θεωρείς και ότι δεν παίρνεις απαντήσεις,και όλα αυτά τα στηρίζεις στην πολυετή εμπειρία σου στα Windows ενώ δεν ξέρεις πως να αλλάξεις τα settings του Windows Update για τα οποία σε ρωτάει και κατα την εγκατάσταση του OS,γνώση που με 30 λεπτά εμπειρίας στα Windows την αποκτάς. Είμαι σίγουρος ότι θα πεις ο χρήστης δεν θα πρεπε να τα ξέρει αυτά (να κάνει 3 κλικ δλδ).Αλλά δεν θα μας πεις ότι και ο Mac user πρέπει να πάει στα preferences για να ενεργοποιήσει expose και spaces γιατί απο default δεν είναι ενεργοποιημένα.Πόση υποκρισία να έχεις εντελώς αντίθετη άποψη για τα ίδια πράγματα μόνο και μόνο λόγω ονόματος εταιρίας... Προηγουμένως αναφέρθηκες και είπες ότι τον κωδικό στο Mac OS στον ζητάει σε συγκεκριμένα πράγματα,ψευδές.Τον κωδικό δεν στον ζητάει για συγκεκριμένα πράγματα όπως η εγκατάσταση απλού app με drag&drop. Κατά τ'άλλα είναι γνωστή καραμέλα διπλής γεύσης γιατί 1.Καμία μεγάλη εφαρμογή (ΟΟ,VMWare,Photoshop κ.α) δεν βγαίνει σε app αλλά σε pkg και το install γίνεται ακριβώς όπως τα Windows 2.ζητάει κωδικό κι έχει prompt κάθε φορά για τέτοια εγκατάσταση.
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Θεωρώ την Registry λάθος για τον χρήστη διότι είναι πιο εύκολο να περάσεις τις ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα ξανά μέσα στο λειτουργικό μετά από τυχόν Format. Με ένα Copy/Paste των κατάλληλων αρχείων έχεις στο φρεσκοεγκατεστημένο σου λειτουργικό τις ρυθμίσεις του προγράμματος που έτρεχες/ήθελες...!!! Τώρα όσο ανάλυση και να κάνουμε για τα καλά της Registry ΔΕΝ την προτιμώ. Την θεωρώ ένα σημαντικό αγκάθι των Windows. Στα Windows XP για παράδειγμα αν τύχαινε και γινόταν Corrupted η Registry για κάποιον λόγο, κατέρρεαν και τα Windows. (ήταν δηλαδή το αδύνατο σημείο των Windows XP). Τώρα φτάσαμε στα Windows 7 και έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα. Με την μέθοδο του Mac OS X πάντως, προς το παρόν, σε γενικές γραμμές έχεις καλύτερο έλεγχο πάνω σε αυτό το κομμάτι σαν απλός χρήστης. Επίσης σιχαίνομαι πλέον να μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα με ερωτήσεις φαναράκια και λοιπά και λοιπά. Βαριέμαι να ψάχνω σε κάθε νέα Windows που βγαίνουν να δω που θα πρέπει να πάω για να τα απενεργοποιήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία κάθε φορά που θα μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα. Έχω καλύτερα και πιο δημιουργικά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με αυτά. Για εσενα μπορει το αρνητικο να ειναι να πρεπει να πας να κανεις μια ρυθμιση 5 δευτερολεπτων, ωστε να μην τυχει μια φορα να χασεις την δουλεια μισης μερας μετα απο ενα αυτοματο restart λογω update που κλεινει τρυπες. Για εναν αλλον ομως το αρνητικο ειναι οτι υπαρχει περιπτωση να χασει την δουλεια πολλων ετων επειδη το μηχανημα του εμεινε χωρις update(μιας και δεν ηταν ρυθμισμενο για αυτοματη εγκατασταση των Updates και restart) , με ανοιχτες τρυπες και ετσι δεχθηκε επιθεση. Χλωμό το κόβω να χαθεί δουλειά ετών...!!! Να σου θυμίσω την λέξη "Time Machine" (=Backup της προκοπής out of the box της Apple με τα Mac, για όσους δεν γνωρίζουν) Σιγά μην κάθομαι κάθε φορά να "'ψάχνω τα Windows" και να κερδίζω Experience. Για μενα δεν υφισταται καν αντιπαραθεση Mac VS Windows. Συμμετεχω στο thread οχι για να πω ποιο ειναι το καλυτερο κλπ, αλλα γιατι εχει καταντησει κουραστικο να βλεπεις μηνυματα τετοιου περιεχομενου και επιπεδου: Ειναι πραγματικα ενδιαφερον να δεις με τι μανια προσπαθουν μερικοι να δημιουργησουν την εντυπωση οτι το 90% των χρηστων που τρεχει windows δεν βγαζουν δουλεια , γιατι δεν γινεται να βγαλεις δουλεια με windows, ειναι μονο για παιχνιδια κλπ κλπ. Ούτε και για εμένα υφίσταται αντιπαράθεση. Κάθε ένα έχει την χάρη του. Έχω κάνει τις δοκιμές μου (25 περίπου χρόνια computer και συνεχίζω) και προς στιγμήν μου αρέσει πολύ το Mac OS X. Την έχω κατα-βρεί με το Mac OS X. Δεν σημαίνει οτι δεν θα χρησιμοποιήσω Windows αν το θελήσω ούτε οτι δεν θα πάρω PC με Windows μέσα μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν πολύ οι Mac και το Feeling τους αν το χρειαστώ. Και εγώ έχω κουραστεί να ακούω Windows χρήστες να λένε για το Mac OS X ό,τι τους κατέβει μόνο και μόνο για να το μειώσουν. (ειδικά από χρήστες που δεν έχουν καν Mac) Τώρα όσο περισσότερα χρόνια έχει κάποιος στο κουρμπέτι και όσα περισσότερα έχει δοκιμάσει, τόσο πιο ολοκληρωμένη άποψη μπορεί να σχηματίσει πιστεύω. Συγνώμη φίλε μου αλλά συνεχίζω να διαβάζω αστεία επιχειρήματα και είναι κάτι που δείχνει πολύ επιφανειακή γνώση των windows. Αν κάποιος είναι παντελώς άσχετος με τα windows τότε δεκτό το επιχείρημα σου, αλλά αν είναι στο ελάχιστο σχετικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το control panel από εποχών XP ακόμη, σου δίνει τις παρακάτω δυνατότητες (ακόμη και για αυτούς που δεν είναι αγγλομαθείς, υπάρχει υποστήριξη ελληνικών εκδόσεων στα windows ): Δηλαδή από όλα όσα έχεις διαβάσει, εσύ αυτό αντιλήφθηκες και αυτό έχεις να πεις? Ότι δεν γνωρίζω από Windows? Είσαι λάθος. Απέχεις παρασάγγας από αυτό που θα έπρεπε να έχεις αντιληφθεί. Για να σε βοηθήσω στην σκέψη: Ρύθμιση: Download Installs but let me choose when to install them. Δουλεύεις στα Windows 7 σου και βλέπεις οτι υπάρχει Update. Επειδή τα Update είναι καλό πράγμα, το βάζεις να γίνεται. Συνεχίζεις την δουλειά σου ενώ τα Updates γίνονται (ονομάζεται και "Time Optimization" αυτό γενικώς σαν φιλοσοφία αν δεν το γνωρίζεις. Πχ. υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ανοίγουν 100 Tabs στον Browser τους, για να κερδίζουν χρόνο στο Surfing και δεν ανοίγουν τα Sites ένα ένα την φορά, άνθρωποι που όταν χέζουν διαβάζουν ταυτόχρονα και το βιβλίο ή κάνουν άλλα Tasks για να κερδίζουν χρόνο, άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον χρόνο τους πιο αποδοτικά με λίγα λόγια για να καταφέρνουν στον ίδιο χρόνο να κάνουν περισσότερα πράγματα). Και σου πετάγεται το μήνυμα των windows. Restart Now (countdown σε 10 minutes) ή Restart σε 10 Minutes. Διαθέσιμες επιλογές (υπάρχουν μερικές, αλλά όχι "Νever Ask Me again"). Χτυπάει το τηλέφωνο ή πρέπει να φύγεις για λίγο από το γραφείο...!!! Γυρνάς....και έχει γίνει η πατατιά...!!!! Και δεν μου λες panos2000gr, πόσο δύσκολο θα ήταν για την Microsoft δηλαδή να βάλει και μία επιλογή "never ask me again"? Πρέπει να αγχωθώ και να τα κλείσω? Να το βάλω κάθε 30 λεπτά και όταν μου βγάζει το Count Down να το ξαναματαπατάω..? Η να μην κάνω το Update και να παραμείνω "ανασφαλής"....!!!! Διότι σίγουρα δεν με νοιάζει αν θα χάσω την πίστα στο game. Με νοιάζει όμως να μην μου χαλάει την διάθεση το λειτουργικό και να μην μου σπάει τα νεύρα. Η, άλλο παράδειγμα: σε Windows Laptop που τελειώνει και η μπαταρία στο Shut-Down να σου λέει υπάρχουν Updates....και εσύ να πρέπει να φύγεις βιαστικά και το computer να μένει ανοικτό με τον δίσκο να διαβάζει και να γράφει, με φόβο να χτυπήσει ο δίσκος λόγω των κραδασμών επειδή "φεύγεις...περπατάς...την κάνεις....!!!" (υπάρχουν λύσεις και εκεί βέβαια, αλλά όταν βιάζεσαι καμιά φορά αυτά τα "κόλπα" αποδεικνύονται πολύ σπαστικά και not user friendly)...!!! Προτιμώ την ησυχία του Mac OS X για κύριο λειτουργικό. Λυπάμαι...!!! Τα Windows 7 έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά παραμένουν Windows, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...!!! Πρέπει να αντιληφθείς και εσύ και όλοι οτι δεν είμαι "πολέμιος των Windows" ούτε και "Operating System Slave". Μπορεί να μου τα έχουν κάνει τσουρέκια τα Windows στο παρελθόν και να επέλεξα Mac OS X αλλά έχω πολύ καλή αντίληψη του τι εξελίξεις γίνονται στην κάθε μία πλατφόρμα. Αν δεν με βολέψουν κάποια στιγμή οι Mac, να είσαι σίγουρος οτι θα ξανα-αλλάξω. Επιλέγω αυτό που γουστάρω και με βολεύει "χωρίς φόβο και πάθος" δηλαδή. Κάθε OS έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Εμείς ως χρήστες αναζητάμε το καλύτερο για τις ανάγκες μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα δεν είναι τέλειο και όλα είναι μηχανήματα και Software που έχουν προβλήματα (διαφορετικής φύσεως το καθένα). Ειλικρινά vag3d και χωρίς παρεξήγηση μιλάς χωρίς να ακούς. Λες κάποια πράγματα για την registry που σου εξηγούμε ότι είναι λάθος και συνεχίζεις τα δικά σου. Ρωτάς γιατί ολόκληρη Google έχει Mac και σου λέμε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή,το link που έδωσα το λέει,όταν υπήρχει η επιλογή ανάμεσα στα 3 OS η επιλογή των υπαλλήλων ήταν Windows,τα απαγόρευσαν κι έβαλαν Mac OS.εσύ αυτό το βλέπεις όπως θέλεις να το δεις. Να στο ξαναβάλω να το δεις λοιπόν,όταν υπήρχε η επιλογή ανάμεσα στα 3 λειτουργικά: Τώρα η επιλογή για Windows notebooks ΔΕΝ υπάρχει.Πανηγύρισε επειδή έτρξε το macbook μόνο του και βγήκε πρώτο,σε λίγο θα μας δείξεις κανα benchmark που έχει τρέξει μόνο σε macbook και θα μας πεις ότι το macbook είναι το ταχύτερο notebook. Σου εξηγεί ο haHa για ποιους τομείς δεν ενδείκνυται η χρήση Linux και για ποιο λόγο και συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια πράγματα. To περίεργο είναι ότι θεωρείς και ότι δεν παίρνεις απαντήσεις,και όλα αυτά τα στηρίζεις στην πολυετή εμπειρία σου στα Windows ενώ δεν ξέρεις πως να αλλάξεις τα settings του Windows Update για τα οποία σε ρωτάει και κατα την εγκατάσταση του OS,γνώση που με 30 λεπτά εμπειρίας στα Windows την αποκτάς. Είμαι σίγουρος ότι θα πεις ο χρήστης δεν θα πρεπε να τα ξέρει αυτά (να κάνει 3 κλικ δλδ).Αλλά δεν θα μας πεις ότι και ο Mac user πρέπει να πάει στα preferences για να ενεργοποιήσει expose και spaces γιατί απο default δεν είναι ενεργοποιημένα.Πόση υποκρισία να έχεις εντελώς αντίθετη άποψη για τα ίδια πράγματα μόνο και μόνο λόγω ονόματος εταιρίας... Προηγουμένως αναφέρθηκες και είπες ότι τον κωδικό στο Mac OS στον ζητάει σε συγκεκριμένα πράγματα,ψευδές.Τον κωδικό δεν στον ζητάει για συγκεκριμένα πράγματα όπως η εγκατάσταση απλού app με drag&drop. Κατά τ'άλλα είναι γνωστή καραμέλα διπλής γεύσης γιατί 1.Καμία μεγάλη εφαρμογή (ΟΟ,VMWare,Photoshop κ.α) δεν βγαίνει σε app αλλά σε pkg και το install γίνεται ακριβώς όπως τα Windows 2.ζητάει κωδικό κι έχει prompt κάθε φορά για τέτοια εγκατάσταση. Η αντιπαράθεση σου έχει καταντήσει "παιδική". Ειδικά μετά από όλα όσα είπαμε εγώ και ο haHa σε αυτό το Thread. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το τι ειπώθηκε.
panos2000gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δηλαδή από όλα όσα έχεις διαβάσει, εσύ αυτό αντιλήφθηκες και αυτό έχεις να πεις? Ότι δεν γνωρίζω από Windows? Είσαι λάθος. Απέχεις παρασάγγας από αυτό που θα έπρεπε να έχεις αντιληφθεί. Για να σε βοηθήσω στην σκέψη: Ρύθμιση: Download Installs but let me choose when to install them. Δουλεύεις στα Windows 7 σου και βλέπεις οτι υπάρχει Update. Επειδή τα Update είναι καλό πράγμα, το βάζεις να γίνεται. Συνεχίζεις την δουλειά σου ενώ τα Updates γίνονται (ονομάζεται και "Time Optimization" αυτό γενικώς σαν φιλοσοφία αν δεν το γνωρίζεις. Πχ. υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ανοίγουν 100 Tabs στον Browser τους, για να κερδίζουν χρόνο στο Surfing και δεν ανοίγουν τα Sites ένα ένα την φορά, άνθρωποι που όταν χέζουν διαβάζουν ταυτόχρονα και το βιβλίο ή κάνουν άλλα Tasks για να κερδίζουν χρόνο, άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον χρόνο τους πιο αποδοτικά με λίγα λόγια για να καταφέρνουν στον ίδιο χρόνο να κάνουν περισσότερα πράγματα). Και σου πετάγεται το μήνυμα των windows. Restart Now (countdown σε 10 minutes) ή Restart σε 10 Minutes. Διαθέσιμες επιλογές (υπάρχουν μερικές, αλλά όχι "Νever Ask Me again"). Χτυπάει το τηλέφωνο ή πρέπει να φύγεις για λίγο από το γραφείο...!!! Γυρνάς....και έχει γίνει η πατατιά...!!!! Αν είσαι χρήστης που έχει 100 tabs ανοιχτά, παίζει ταυτόχρονα games, θέλει να κάνει όμως εκείνη το στιγμή το update και παράλληλα να πεταχτεί και ένα ταξιδάκι κάπου και να επιστρέψει μετά από 2 ημέρες στο σπίτι τότε έχω την λύση ΑΚΟΜΗ και για σένα: Στο commant prompt γράψε net stop "windows update" και θα σε ξαναενοχλήσει κανείς ξανά. Ευχαριστημένος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.