Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

lightday, τους βαζεις δυσκολα.

Εχουν μαθει την καραμελα για την registry και οτι αυτη ταχα καθυστερει το συστημα..

Οσον αφορα το multitasking και γενικοτερα το κακο window management στο mac os x, αυτος ειναι ο λογος που οι mac os x users πινουν νερο στο ονομα του expose.

Γιατι πολυ απλα χωρις expose το window management , η εναλλαγη παραθυρων και γενικοτερα το multitasking(απο την σκοπια του χρηστη) ειναι κακιστα σχεδιασμενο στο mac os x.

Δεν ειναι τυχαιο οτι πχ και στο linux που μπορουν να εχουν native expose-like δεν το πολυχρησιμοποιουν, γιατι εχουν ετσι κι αλλιως πολυ καλυτερο window management(taskbar κλπ). Σε linux και windows χρησιμοποιουν οι χρηστες το taskbar κλπ που ειναι πολυ καλυτερες λυσεις και αφηνουν το expose για το mac os x που το εχει αναγκη λογω καλης υλοποιησης του window management.

Eχεις δίκιο, το mac OS X έχει πάρει πολλά στοιχεία από το ΝΕΧΤ που είναι λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο περισσότερο για touch χρήση,με αποτέλεσμα το ποντίκι να βγαίνει λίγο μικρό και έξω απο τα νερά του.Πάντως αμα συνιθίσεις το multitouch track pad,δεν έχεις πρόβλημα γιατί δουλεύεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα το Mac OS X. Επαναλαμβάνω να μην παρεξηγούμαι,δεν διαφωνώ οτι είναι καλύτερο το window manager άλλων λειτουργικών,αλλά άμα παίξεις με το track pad το βρίσκεις αρκετά πιο εύκολο....Βέβαια και η microsoft για εκεί το πάει και αυτή, άρα περιμένουμε να δούμε....

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όπως έχω αναφέρει, χρησιμοποιώ και Windows και Mac OS X και Linux.

Δεν διακατέχομαι από κανένα πάθος να αποδείξω κάτι για το Mac OS X ούτε για το Linux ούτε και για τα Windows.

Απλώς καταθέτω την εμπειρία μου.

Ούτε έχω κανένα πρόβλημα αν οι Mac καταντήσουν αηδία να ξαναγυρίσω σε Windows ή σε Linux σαν κύριο λειτουργικό.

Συγκριτικά πάντως με όσα είδα και βλέπω, προτιμώ το Mac OS X...!!!

Οι όποιοι περιορισμοί (πχ. διαθέσιμες συσκευές για Mac ή/και κόστος απόκτησης ενός Mac) δεν μπορούν προς το παρόν να μου ανακόψουν την προτίμησή μου στο Mac OS X. Δεν χρειάζομαι τα πάντα. Έχω αυτά που θέλω να έχω.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει (και εξακολουθώ να δοκιμάζω) όλα τα άλλα λειτουργικά.

Τέτοια ευχαρίστηση που βιώνω με την χρήση του Mac OS X δεν είχα με άλλο λειτουργικό σύστημα...!!!

Αν χρειαστώ κάτι που δεν υπάρχει για Mac, τρέχω και τα windows μου. Είμαι δηλαδή καλυμμένος προς το παρόν.

Ούτε Mac Slave είμαι ούτε Windows Slave είμαι ούτε Slave κανενός αλλά ούτε και διακατέχομαι από "πάθος" για να αποδείξω οτι το Mac OS X είναι καλύτερο ή χειρότερο.

Θεωρώ την Registry λάθος για τον χρήστη διότι είναι πιο εύκολο να περάσεις τις ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα ξανά μέσα στο λειτουργικό μετά από τυχόν Format.

Με ένα Copy/Paste των κατάλληλων αρχείων έχεις στο φρεσκοεγκατεστημένο σου λειτουργικό τις ρυθμίσεις του προγράμματος που έτρεχες/ήθελες...!!!

Τώρα όσο ανάλυση και να κάνουμε για τα καλά της Registry ΔΕΝ την προτιμώ. Την θεωρώ ένα σημαντικό αγκάθι των Windows.

Στα Windows XP για παράδειγμα αν τύχαινε και γινόταν Corrupted η Registry για κάποιον λόγο, κατέρρεαν και τα Windows. (ήταν δηλαδή το αδύνατο σημείο των Windows XP).

Τώρα φτάσαμε στα Windows 7 και έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα.

Με την μέθοδο του Mac OS X πάντως, προς το παρόν, σε γενικές γραμμές έχεις καλύτερο έλεγχο πάνω σε αυτό το κομμάτι σαν απλός χρήστης.

Επίσης σιχαίνομαι πλέον να μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα με ερωτήσεις φαναράκια και λοιπά και λοιπά. Βαριέμαι να ψάχνω σε κάθε νέα Windows που βγαίνουν να δω που θα πρέπει να πάω για να τα απενεργοποιήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία κάθε φορά που θα μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα. Έχω καλύτερα και πιο δημιουργικά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με αυτά.

Για το πρήξιμο που δέχεστε στα Windows τι έχετε να πείτε?

Δημοσ.

Τέλος όσον αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τα προγράμματα της adobe (photoshop, flash, illustrator κτλ) το πρόβλημα δεν είναι το OS. Το mac os είναι απλώς ένα πολύ καλό unix λειτουργικό... Το πρόβλημα είναι ότι η adobe γράφει για windows κυρίως και βελτιστοποιεί τα προγράμματά της σε αυτήν την πλατφόρμα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα της apple ή της adobe, αλλά αυτό το φαινόμενο (πχ flash που σέρνεται) δεν είναι θέμα OS. Από κει και μετά οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται για τα ίδια tasks μεταξύ ομοειδών προγραμμάτων βελτιστοποιημένων για την πλατφόρμα τους.

Ενδεικτικα, γιατι τοσο καιρο to flash σε mac os x ηταν εξαιρετικα ενεργοβορο(με ευθυνη της apple) σε αντιθεση με τα windows:

Γιατι η apple δεν εδινε/ανοιγε τα apis ωστε να γραφτει το flash με gpu acceleration:

http://www.anandtech.com/show/2876/6

In Flash Player 10.1' date=' H.264 hardware acceleration is not supported under Linux and Mac OS. Linux currently lacks a developed standard API that supports H.264 hardware video decoding, and Mac OS X does not expose access to the required APIs. We will continue to evaluate adding the feature to Linux and Mac OS in future releases.[/quote']

Ouch. Linux isn’t ready and Apple isn’t open enough. That’s not to say that there aren’t major performance gains to be had.

...

With actual GPU-accelerated H.264 decoding I’m guessing those CPU utilization numbers could drop to a remotely reasonable value. But it’s up to Apple to expose the appropriate hooks to allow Adobe to (eventually) enable that functionality.

Until then' date=' even OS X users have something to look forward to with the Flash 10.1 upgrade.[/quote']

Παλι καλα , εβαλε μυαλο η apple και εδωσε τα apis εστω και με καθυστερηση ωστε να μπορεσει η adobe να γραψει flash με gpu acceleration οπως στα windows.

Δεν εχει φθασει βεβαια στα επιπεδα των windows, γιατι αργησε να αρχισει.

Παρομοια προβληματα υπαρχουν και με τη θεαση hd videos που σε mac os x δεν υπαρχει gpu acceleration στην πλειονοτητα των αρχειων ή και σε προγραμματα video encoding/transcoding που σε windows χρησιμοποιουν την καρτα γραφικων(που ειναι πολυ πιο γρηγορη σε αυτες τις δουλειες απο οτι ο επεξεργαστης) ωστε να μπορεις να κανεις video trancosding και ταυτοχρονα να σου προσφερει το μηχανημα την ανετιλα να βλεπεις και ενα 1080p youtube video. Μια ανετιλα που δεν μπορει να σου την προσφερει το mac os x λογω οτι δεν εκμεταλλευεται το hardware το ιδιο καλα με τα windows.

Τελος, επαγγελματικα 3d προγραμματα αλλα και 3d παιχνιδια ειναι αναγκασμενα σε mac os x να χρησιμοποιουν το υποδεεστερο opengl(νομιζω μαλιστα παλιοτερης εκδοσης), ενω σε windows εχουν την επιλογη για το ανωτερο directx ή φυσικα για opengl πιο προσφατο.

Δημοσ.

θα ηθελα να ξερω παρακαλω απο ποιο λειτουργικο συστημα εχει ξεκινησει ο καθενας εδω μεσα.

δεν ειναι δυνατον να μιλανε και οι μικυσοφτ users για λειτουργικα συστηματα απο τη στιγμη που ειναι απλα μια φθηνη απομιμηση. παντα την πλατη του μηλου θα βλεπουν γιατι η καινοτομια ειναι κατι που δεν τους απασχολει μιας και υπαρχει το clopyright.

εαν εισαι κανας φοιτητακος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, φτωχομπινες που μετραει μεχρι και το 50λεπτο, με τα windows θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. εχεις χρονο και για σπαζοκεφαλιες, για format, να κολλησεις ιο (που στο ευχομαι γιατι βγαζεις γλωσσα) και για πολλα αλλα.

αν ομως εισαι επαγγελματιας που σεβεται τον εαυτο του, η και ενας μεσος χρηστης που βαρεθηκε ολα αυτα τα χρονια την ταλαιπωρια και τις μπλε οθονες, τοτε επιλεγεις μηλο και συνεχιζεις ομορφα και ηρεμα τη ζωη σου με το OSX.

αλλα πριν κανεις συγκριση κατσε μαθε τα στοιχειωδη για το osx. μη νομιζεις οτι επειδη το ειδες στα multirama εβγαλες συμπερασμα.

Δημοσ.

@haHa Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί η Apple κρατά κρυφά τα apis και δεν θέλω να πάρω θέση στη διαμάχη των εταιρειών. Απλώς δεν είναι θέμα ποιότητας OS. Αυτό ήθελα να πω. Πάντως adobe και windows πάνε καλύτερα μαζί... Αυτό είναι βέβαιο.

Όσον αφορά για τη registry, αφού όλοι το ξανασυζητάτε, απλά θα πω ότι στα windows 3.11 δεν υπήρχε. Ήταν επιλογή της Microsoft να τη βάλει στα windows 95 και μετά. Οπότε μη λέτε για προς τα πίσω συμβατότητες κλπ. Με το έτσι θέλω επέβαλε η MS τη registry και δε νομίζω ότι τη διατηρεί για το καλό των χρηστών και για την προς τα πίσω συμβατότητα.

Δημοσ.

Α, και τώρα που το θυμήθηκα, η Google είναι τίγκα στους Mac (επιβεβαιωμένο δια γυμνού οφθαλμού - δεν μπορώ όμως να μπω σε λεπτομέρειες - θα πρέπει να αρκεστείτε σε αυτή την πληροφορία που σας δίνω "ως έχει").

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κανείς το γιατί χρησιμοποιούν οι πληροφορικάριοι εκεί τόσο πολύ αυτά τα "πανάκριβα" Mac με το "υποδεέστερο των windows" λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X, που έχει και πρόβλημα με την Flash και τους drivers?

(δεν μπορείς να τους πεις και "καθημερινούς τύπους" εκείνους που δουλεύουν στην Google. Μιλάμε για ανθρώπους με τα καλύτερα μυαλά του κόσμου και ταυτόχρονα για πληροφορικάριους / Προγραμματιστές που αν μη τι άλλο έχουν φοβερές γνώσεις πάνω στην πληροφορική)

Όλοι με τα Mac στα γραφεία τους και με τα MacBook Pro στο χέρι ήταν. Επίσης υπήρχε και επιτοίχιο επεκτεινόμενο Mag Safe Connector για την φόρτιση των Mac Book Pro, σε κάθε γραφείο.

Για να ακούσω την άποψή σας παρακαλώ...!!!????

Γιατί επέλεξαν λοιπόν πανάκριβα Mac και γιατί χρησιμοποιούν αυτό το τιποτένιο - άχρηστο και γεμάτο λάθη και ατέλειες, γεμάτο ελλείψεις, λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X στην δουλειά τους?

Δημοσ.

....

Επίσης σιχαίνομαι πλέον να μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα με ερωτήσεις φαναράκια και λοιπά και λοιπά. Βαριέμαι να ψάχνω σε κάθε νέα Windows που βγαίνουν να δω που θα πρέπει να πάω για να τα απενεργοποιήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία κάθε φορά που θα μου τα πρήζει το λειτουργικό σύστημα. Έχω καλύτερα και πιο δημιουργικά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με αυτά.

Για το πρήξιμο που δέχεστε στα Windows τι έχετε να πείτε?

που αναφέρεσαι ??

και στα mac ένα root password το ζητάει που και που.Και αν θέλει να σου εφιστήσει την προσοχή μια εφαρμογή πηδά σαν την τρελή πανω κάτω.

Αν λες για το UAC πολλοί ζητάγαν κάτι σαν προστασία στα xp και μετά ενοχλούσε πολλούς.Αντε βγάλε άκρη.

Ερώτηση το time machine κρατάει previous versions αρχείων στον ΙΔΙΟ δίσκο ????? Η θέλει ακόμα εξωτερικό?

Ακόμα και εκεί που αντιγράψαν ,μόνο το animation βάλαν αλλά ...... πρέπει να δώσεις 10% πάνω για ένα εξωτερικό mac compatible wd.

(πέρα από την πλάκα αν ξέρει κανένα παλικάρι πως γίνεται backup από το time machine ασύρματα σε windows home server με σώζει.Οτι και να δοκιμασα αρνείται πεισματικά (παίρνει time out)ενώ βλέπει τα shares του server ..... την τύχη μου μέσα)

Δημοσ.

@haHa again!!! Ένα δεν καταλαβαίνω με τα apis. Το open cl δεν είναι ανοικτό πρότυπο; Γιατί δεν μπορούσε η adobe να κάνει το flash να εκμεταλλεύεται το open cl και πώς είναι δυνατόν η Apple να κρατά κρυφά τα apis ενός ανοικτού προτύπου;

Δημοσ.

θα ηθελα να ξερω παρακαλω απο ποιο λειτουργικο συστημα εχει ξεκινησει ο καθενας εδω μεσα.

δεν ειναι δυνατον να μιλανε και οι μικυσοφτ users για λειτουργικα συστηματα απο τη στιγμη που ειναι απλα μια φθηνη απομιμηση. παντα την πλατη του μηλου θα βλεπουν γιατι η καινοτομια ειναι κατι που δεν τους απασχολει μιας και υπαρχει το clopyright.

εαν εισαι κανας φοιτητακος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, φτωχομπινες που μετραει μεχρι και το 50λεπτο, με τα windows θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. εχεις χρονο και για σπαζοκεφαλιες, για format, να κολλησεις ιο (που στο ευχομαι γιατι βγαζεις γλωσσα) και για πολλα αλλα.

αν ομως εισαι επαγγελματιας που σεβεται τον εαυτο του, η και ενας μεσος χρηστης που βαρεθηκε ολα αυτα τα χρονια την ταλαιπωρια και τις μπλε οθονες, τοτε επιλεγεις μηλο και συνεχιζεις ομορφα και ηρεμα τη ζωη σου με το OSX.

αλλα πριν κανεις συγκριση κατσε μαθε τα στοιχειωδη για το osx. μη νομιζεις οτι επειδη το ειδες στα multirama εβγαλες συμπερασμα.

Τί να κάνουμε εκεί μάθαμε να προγραμματίζουμε ... το πανεπιστήμιο Αθηνών (Di.uoa)δεν είχε mac .Μονο κάτι παλιοsolaris με μια κοινόχρηστη 3.5 δισκέττα για 10 σταθμούς,γαμώ τους σημαφόρους μου μέσα.

Δημοσ.

που αναφέρεσαι ??

και στα mac ένα root password το ζητάει που και που.Και αν θέλει να σου εφιστήσει την προσοχή μια εφαρμογή πηδά σαν την τρελή πανω κάτω.

Αν λες για το UAC πολλοί ζητάγαν κάτι σαν προστασία στα xp και μετά ενοχλούσε πολλούς.Αντε βγάλε άκρη.

Ερώτηση το time machine κρατάει previous versions αρχείων στον ΙΔΙΟ δίσκο ????? Η θέλει ακόμα εξωτερικό?

Ακόμα και εκεί που αντιγράψαν ,μόνο το animation βάλαν αλλά ...... πρέπει να δώσεις 10% πάνω για ένα εξωτερικό mac compatible wd.

(πέρα από την πλάκα αν ξέρει κανένα παλικάρι πως γίνεται backup από το time machine ασύρματα σε windows home server με σώζει.Οτι και να δοκιμασα αρνείται πεισματικά (παίρνει time out)ενώ βλέπει τα shares του server ..... την τύχη μου μέσα)

Δεν συγκρίνονται αυτά. Τον κωδικό το Mac OS X στον ζητάει μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα και τις περισσότερες φορές μόνο την πρώτη φορά (αν χρειαστεί).

Επίσης ξεχνάς για παράδειγμα τα συννεφάκια καθώς επίσης και το παρακάτω--> έτσι και λείψεις για λίγο από το γραφείο και σου κάνει Update το σύστημα των Windows 7 εκείνη την ώρα, θα αρχίσει το count down με το Restart (10 minutes) με το έτσι θέλω...!!! Όταν γυρίσεις θα έχει γίνει Restart...!!! OMG....Φρίκη, τραγικό...!!! Πάνε όσα είχες ανοικτά εκείνη την ώρα (και από όσο θυμάμαι δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτό για ρυθμίσεις. Είσαι κάπως παγιδευμένος. Εκτός αν πρέπει να το "ψάξεις καλά" και να ανεβάσεις και το User Experience σου μερικά ποσοστά πιο πάνω...χαχα). :P

Πάντως καταλαβαίνεις τι θέλω να πω φαντάζομαι. Δεν συγκρίνεται το πρήξιμο των Windows με άλλα.

Α, και τώρα που το θυμήθηκα, η Google είναι τίγκα στους Mac (επιβεβαιωμένο δια γυμνού οφθαλμού - δεν μπορώ όμως να μπω σε λεπτομέρειες - θα πρέπει να αρκεστείτε σε αυτή την πληροφορία που σας δίνω "ως έχει").

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κανείς το γιατί χρησιμοποιούν οι πληροφορικάριοι εκεί τόσο πολύ αυτά τα "πανάκριβα" Mac με το "υποδεέστερο των windows" λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X, που έχει και πρόβλημα με την Flash και τους drivers?

(δεν μπορείς να τους πεις και "καθημερινούς τύπους" εκείνους που δουλεύουν στην Google. Μιλάμε για ανθρώπους με τα καλύτερα μυαλά του κόσμου και ταυτόχρονα για πληροφορικάριους / Προγραμματιστές που αν μη τι άλλο έχουν φοβερές γνώσεις πάνω στην πληροφορική)

Όλοι με τα Mac στα γραφεία τους και με τα MacBook Pro στο χέρι ήταν. Επίσης υπήρχε και επιτοίχιο επεκτεινόμενο Mag Safe Connector για την φόρτιση των Mac Book Pro, σε κάθε γραφείο.

Για να ακούσω την άποψή σας παρακαλώ...!!!????

Γιατί επέλεξαν λοιπόν πανάκριβα Mac και γιατί χρησιμοποιούν αυτό το τιποτένιο - άχρηστο και γεμάτο λάθη και ατέλειες, γεμάτο ελλείψεις, λειτουργικό σύστημα ονόματι Mac OS X στην δουλειά τους?

Κοτζάμ google, και τόσο μεγάλο λάθος...?? Και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν και τόσες γνώσεις στην πληροφορική? Και ας αφήσουμε τα Laptop MacBook Pro στην άκρη, που εκτός από καλύτερη μπαταρία, ίσως είναι και η προσωπική προτίμηση των υπαλλήλων εκεί.

Τα σταθερά computer τους γιατί ήταν Mac?

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω το γιατί...!!!! Περίεργο μου φαίνεται. Λογικά αν το Mac OS X είναι υποδεέστερο λειτουργικό των Windows, θα έπρεπε να είχαν "οτιδήποτε άλλο εκτός από Mac". Οι εκπληκτικοί αυτοί άνθρωποι θα έπρεπε να το σνομπάρουν και να το έχουν απορρίψει. Θα έπρεπε ήδη να τους προβληματίζουν όλα αυτά που αναφέρονται για τους Mac εδώ μέσα (να τα έχουν ήδη ψάξει από μόνοι τους δηλαδή), πριν καν εμείς δημιουργήσουμε αυτό το Thread...

Είναι και πανάκριβη επένδυση για μία εταιρία. Με τα ίδια λεφτά και λιγότερα θα αγόραζαν σε πολύ καλύτερες τιμές κανονικά PC με τα εκπληκτικά Windows 7 και όχι.....πανάκριβα και ασύμφορα Mac...!!!!

Κανείς?

Δημοσ.

Δεν συγκρίνονται αυτά. Τον κωδικό το Mac OS X στον ζητάει μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα και τις περισσότερες φορές μόνο την πρώτη φορά (αν χρειαστεί).

Επίσης ξεχνάς για παράδειγμα τα συννεφάκια καθώς επίσης και το παρακάτω--> έτσι και λείψεις για λίγο από το γραφείο και σου κάνει Update το σύστημα των Windows 7 εκείνη την ώρα, θα αρχίσει το count down με το Restart (10 minutes) με το έτσι θέλω...!!! Όταν γυρίσεις θα έχει γίνει Restart...!!! OMG....Φρίκη, τραγικό...!!! Πάνε όσα είχες ανοικτά εκείνη την ώρα (και από όσο θυμάμαι δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτό για ρυθμίσεις. Είσαι κάπως παγιδευμένος. Εκτός αν πρέπει να το "ψάξεις καλά" και να ανεβάσεις και το User Experience σου μερικά ποσοστά πιο πάνω...χαχα). :P

εχεις δίκιο σε αυτό ... είναι λίγο creepy να στα χάνει όλα. Μπορείς να το σταματήσεις από το managment αλλά δεν είναι και το piece of cake.+125 xp δίνει τουλάχιστο :mrgreen:

Όσο για το άλλο ο μόνος αντίπαλος για την Google είναι η microsoft σε κάθε υπηρεσία . Αυτό τα λέει όλα.

Οπως αντίπαλος της microsoft στα smartphones δεν είναι το organized chaos της google αλλά η apple.

Δημοσ.

Πάντως καταλαβαίνεις τι θέλω να πω φαντάζομαι. Δεν συγκρίνεται το πρήξιμο των Windows με άλλα.

Υπαρχει ρυθμιση ωστε να γινει σαν το mac os x, δηλαδη να μην κανει αυτοματη εγκατασταση χωρις την συγκαταθεση του χρηστη.

Βεβαια οτι τα windows εχουν επιλογη για αυτοματη ενημερωση σε αντιθεση με το mac os x και ετσι ο χρηστης ειναι πιο ασφαλης απεναντι σε τυχον τρυπες του λειτουργικου(που το mac os x εχει τα πρωτεια) γιατι patchαρονται αυτοματα, μερικοι το βλεπουν σαν αρνητικο. Μαλιστα.

Κοτζάμ google, και τόσο μεγάλο λάθος...?? Και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν και τόσες γνώσεις στην πληροφορική? Και ας αφήσουμε τα Laptop στην άκρη, που εκτός από καλύτερη μπαταρία, ίσως είναι και η προσωπική προτίμηση των υπαλλήλων εκεί.

Τα σταθερά computer τους γιατί ήταν Mac?

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω το γιατί...!!!! Περίεργο μου φαίνεται. Λογικά αν το Mac OS X είναι υποδεέστερο λειτουργικό των Windows, θα έπρεπε να είχαν "οτιδήποτε άλλο εκτός από Mac". Οι εκπληκτικοί αυτοί άνθρωποι θα έπρεπε να το σνομπάρουν και να το έχουν απορρίψει.

Είναι και πανάκριβη επένδυση για μία εταιρία. Με τα ίδια λεφτά και λιγότερα θα αγόραζαν σε πολύ καλύτερες τιμές κανονικά PC με τα εκπληκτικά Windows 7 και όχι Mac...!!!!

Κανείς?

Φανταζομαι γνωριζεις οτι η google την ms εχει βαλει κυριως στο ματι, οχι τοσο την apple.

Αλλα περα απο αυτο δεν ειναι μονο στην google που χρησιμοποιουν mac, αλλα αυτο ισχυει για την πλειονοτητα των web developers γιατι τα unix-like λειτουργικα ειναι πολυ προτιμοτερα για τετοιες χρησεις λογω της φυσης τους.

Οπως αντιστοιχα ισχυει για αλλες ομαδες χρηστων οτι προτιμουν τα windows ή το linux. Πχ η πλειονοτητα των επαγγελματιων που δουλευει σε cad προγραμματα ή σε 3d modeling προγραμματα προτιμα windows.

Υπαρχουν κι αλλα αντιστοιχα παραδειγματα για ομαδες που προτιμουν μια συγκεκριμενη πλατφορμα, τι μιλαμε για linux,mac os x ή windows.

Kαι αν το δεις σφαιρικοτερα, θα δεις οτι η μεγαλη πλειοψηφια των επαγγελματιων και των εταιριων χρησιμοποιει windows...

Aυτο απο μονο του δεν σημαινει απαραιτητα κατι.

----------------------------------------------------------

Βεβαια πως περασες απο τη μια να λες οτι το mac os x ειναι εξαιρετικο λειτουργικο και μετα να λες οτι ειναι τιποτένιο - άχρηστο κλπ ενας Θεος ξερει.

Αλλα ειπαμε, οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, αρχιζει η ειρωνια.

Δημοσ.

Φανταζομαι γνωριζεις οτι η google την ms εχει βαλει στο ματι, οχι την apple.

Αλλα περα απο αυτο δεν ειναι μονο στην google που χρησιμοποιουν mac, αλλα αυτο ισχυει για την πλειονοτητα των web developers γιατι τα unix-like λειτουργικα ειναι πολυ προτιμοτερα για τετοιες χρησεις λογω της φυσης τους.

Οπως αντιστοιχα ισχυει για αλλες ομαδες χρηστων οτι προτιμουν τα windows ή το linux. Πχ η πλειονοτητα των επαγγελματιων που δουλευει σε cad προγραμματα ή σε 3d modeling προγραμματα προτιμα windows.

Kαι αν το δεις σφαιρικοτερα, θα δεις οτι η μεγαλη πλειοψηφια εταιριων και επαγγελματιων χρησιμοποιει windows...

Aυτο δεν σημαινει απαραιτητα κατι

Σε πιάνω αδιάβαστο φίλε μου :P

Συγκεκριμένα για την Google λοιπόν επιτρέπονται τα Windows laptops μόνο με σχετική άδεια απο τον CIO ενώ τα desktops με Windows απαγορεύονται δια ροπάλου,ούτε με άδεια δεν μπορείς δλδ.

Ο λόγος που ανακοίνωσε η Google αστείος για αυτό κι έφαγε τότε το κράξιμο της,λόγω επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο της Google στην Κίνα απαγορεύσαν τα Windows για λόγους ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε σε Windows XP με IE6 και χρειάστηκε και αρκετό social engineering για να πετύχει.

A vulnerability in Microsoft's Internet Explorer was, in fact, acknowledged to be one of the means by which Google was hacked, along with social engineering tactics. At the same time, the exploit reportedly took advantage of Internet Explorer 6 running on Windows XP, not the latest versions of the Microsoft browser and operating system.

In early January, some new hires were still being allowed to install Windows on their laptops, but it was not an option for their desktop computers. Google would not comment on its current policy.

Employees wanting to stay on Windows required clearance from “quite senior levels”, one employee said. “Getting a new Windows machine now requires CIO approval,” said another employee.

As any regular reader of this blog knows, Apple’s Mac OS X is not exactly safe and secure. In fact, when it comes to targeted attacks (like Aurora and the kinds that Google should be worried about), the Mac might be the easiest to penetrate because it lacks the anti-exploit mitigations now common in Windows.

This story makes little sense to me. For starters, Google’s software products are made for — and marketed to — mainly Windows users. How exactly are software developers expected to build products for an operating system when they’re not allowed to use it?

As much as we love to bash on Microsoft over security, the newest versions of the Windows operating system are by far the most difficult to penetrate.

http://www.techflash.com/seattle/2010/06/googles_mac_switch_campaign_stirs_windows_security_debate.html

http://www.zdnet.com/blog/security/google-ditching-windows-over-security-makes-little-sense/6546?tag=content;search-results-rivers

Για να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα,τα mac που είδες εντάσσονται στην κόντρα MS-Google που πλέον έχει απλωθεί σε ΟΛΑ τα επίπεδα.Απαγορεύτηκαν τα Windows laptops/desktops λοιπόν.Ήταν η mac ή Linux,διάλεξαν mac,μπράβο στην Apple

Δημοσ.

...

Η επίθεση έγινε σε Windows XP με IE6 και χρειάστηκε και αρκετό social engineering για να πετύχει.

...

Προφανως δεν ειχε ρυθμιστει το αυτοματη update στα windows για να ειναι ακομα με IE6... Χμμμ, αυτο που λεγαμε πριν: οτι το αυτοματο update(μαζι με την αυτοματη εγκατασταση) που εχουν τα windows μπορει να σε σωσει απο επιθεσεις, γιατι patchαρονται αυτοματα τυχον τρυπες του λειτουργικου.

Δημοσ.

Υπαρχει ρυθμιση ωστε να γινει σαν το mac os x, δηλαδη να μην κανει αυτοματη εγκατασταση χωρις την συγκαταβαση του χρηστη.

Βεβαια οτι τα windows εχουν επιλογη για αυτοματη ενημερωση σε αντιθεση με το mac os x και ετσι ο χρηστης ειναι πιο ασφαλης απεναντι σε τυχον τρυπες του λειτουργικου(που το mac os x εχει τα πρωτεια), μερικοι το βλεπουν σαν αρνητικο. Μαλιστα.

Το αρνητικό είναι να κάνει restart ενώ λείπω και να χάσω όλα όσα είχα ανοικτά εκείνη τη στιγμή καθώς επίσης και την δουλειά που έχω κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και αν για να το ρυθμίσω θα πρέπει να "ανακαλύψω ξανά τα νέα Windows από την αρχή (και να κερδίσω και "experience" lol), να μου λείπει το βύσσινο...!!! Και αρνητικό είναι και φρικαλέο...!!!

Δεν θα έχανα την "πίστα στο παιχνίδι". Την δουλειά που θα είχα κάνει μέχρι εκείνη την ώρα θα έχανα...!!!

Φανταζομαι γνωριζεις οτι η google την ms εχει βαλει στο ματι, οχι την apple.

Ε, και? Θα μπορούσε να είχε Linux που είναι και "ουδέτερο" αλλά θα της έβγαιναν και πιο φθηνά τα μηχανήματα. Δεν μου λέει κάτι αυτό..!!!

Δηλαδή?

Kαι αν το δεις σφαιρικοτερα, θα δεις οτι η μεγαλη πλειοψηφια εταιριων και επαγγελματιων χρησιμοποιει windows...

Aυτο δεν σημαινει απαραιτητα κατι

Δηλαδή?

----------------------------------------------------------

Βεβαια πως περασες απο τη μια να λες οτι το mac os x ειναι εξαιρετικο λειτουργικο και μετα να λες οτι ειναι αχρηστο κλπ ενας Θεος ξερει.

Αλλα ειπαμε, οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, αρχιζει η ειρωνια.

Δεν λέω εγώ οτι το Mac OS X δεν είναι εξαιρετικό λειτουργικό. Εγώ Mac OS X χρησιμοποιώ ως κύριο λειτουργικό και μου αρέσει πολύ προσωπικά.

Όσον αφορά την καραμέλα της "ειρωνίας που ξεκινά όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα", σε πληροφορώ ότι εγώ έκανα απλώς μία ερώτηση παραθέτοντας την απορία μου. (όχι πως αποδέχομαι αυτό που λες ως γενικότητα για την ειρωνία δηλαδή)

Ουσιαστική Απάντηση όμως δεν έλαβα. Μόνο την "καραμέλα" έλαβα.

Και ξαναθυμίζω για όσους ξανα-πούν για την διαμάχη της Google με την Microsoft. Υπήρχε και η λύση του linux που μάλιστα θα ήταν και οικονομικότερη...!!!

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και οτι ακούστηκε σε αυτό το thread ότι το mac OS X είναι γεμάτο "τρύπες" (όπως και κάθε λειτουργικό βέβαια).

Πώς είναι δυνατόν η Google να μην προτίμησε το "ουδέτερο" Linux (που μπορεί να του βάλει και "χέρι" και να το φέρει στα μέτρα της για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση) και να προτίμησε το "κλειστό", "γεμάτο τρύπες" και ανασφαλές Unix based Μac OS X, με τα πανάκριβα και ασύμφορα Mac που δεν τρέχουν FLASH όπως τα Windows και που έχουν και πρόβλημα με τους Drivers, και να μην έχει τον έλεγχο και να περιμένει την Apple να βγάλει το update για να κλείσει τρύπες? Αλλά ας αφήσουμε τις τρύπες...και ας αφήσουμε και την καραμέλα "Διαμάχη Microsoft vs Google".

Γιατί επέλεξε Mac και όχι Linux η Google, εάν ισχύουν όσα ακούστηκαν εδώ από τους κατακριτέους του Mac OS X οτι το Mac OS X είναι τόσο χάλια.

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί εδώ από τους πολέμιους του Mac OS X φαίνεται οτι "η φωλιά με κάποιους από τους εξυπνότερους ανθρώπους (και μάλιστα πληροφορικάριους) στον κόσμο" έκανε...μεγάλη πατάτα...και επέλεξε Mac αντί για Linux...!!!!

Γιατί?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...