Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7

gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Shadow Copy σε συνδιασμό με το PC Complete Backup είπα,προσφέρουν τα ίδια aka complete backup και old versions των αρχείων σου.Το Τime Machine είναι ανώτερο αφού τρώγεσαι.

image23.png

Για να έκανες 4 format στο 8μηνο σίγουρα θα φταίνε οι drivers,στείλε mail στην Apple να διορθώσει αυτούς του Bootcamp.

atheatos φυσικά υποκειμενικά,άλλωστε ,

υποκειμενικά δεν αλλάζουν τα parts στο mac,αντικειμενικά αλλάζεις ότι hardware θες

υποκειμενικά το Lion κόβει τους Core Duo,αντικειμενικά τους υποστηρίζει.

υποκειμενικά όταν πετάς το app στο trash αφήνει σκουπίδια,αντικειμενικά δεν αφήνει

υποκειμενικά δεν έχεις GPU acceleration σε video και flash,αντικειμενικά έχεις

υποκειμενικά αν κάνεις minimize ένα app το menu bar δεν αλλάζει σε αυτό της πίσω εφαρμογής,αντικειμενικά αλλάζει

υποκειμενικά ο Finder δεν είναι καλός,αντικειμενικά είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε File Browser.

υποκειμενικά το Mac OS έχει περισσότερα bugs per user,αντικειμενικά είναι κολοσσός ασφάλειας

everything just works

2011 MacBook Pros Crashing Under Load?

Δεν αμφιβάλλω για αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις(δεν πιάνει η ειρωνεία σε μένα) αλλά σου ξαναλέω ακόμα και άλλο λειτουργικό να φέρεις που είναι αντικειμενικά καλύτερο,πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βολευτεί με ένα είδος λειτουργικού και δεν θέλουν να το αλλάξουν.Πχ.ξέρω άτομα που έχουν συνιθίσει τόσο πολύ το xp που τα 7 τα βλέπουν δύσκολα.Θες γιατί έχει αλλάξει η θέση των εικονιδίων,θες γιατί έχουν μερικα από τα κουσούρια των vista, θες τέλος πάντων για υποκειμενικούς λόγους δεν τους κάθετε καλά η αλλαγή.

Αν πάντως τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερες κάνουν αντικειμενικά καλύτερα το 7,δεν σημαίνει οτι το MAc OS X είναι άχρηστο...

Εγώ δηλαδή που δεν με ενοχλούνε τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερες μια χαρά μπαίνω στο internet και ευτυχώς που υπάρχουν τα flash sites(αντικειμενικά καλύτερα?) για να ακούσω αν ο ανεμιστήρας όντως δουλευει... :-D και επειδή έχω magic track pad δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο προβλημα,χαρις το expose , με το που είναι το παράθυρο του finder....

Θέμα συνηθειας είναι και θέμα επιλογής είναι βασικά τα περισσότερα πράγματα στην τελική....

Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς για την ανωτερώτητα των windows αντικειμενικά, αλλά αφού επιμένεις να ασχολείσαι με άτομα που λένε οτι τα mac είναι αντικειμενικά καλύτερα από το windows και όχι υποκειμενικά καλά να πάθεις,,,, :lol:

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύσκολα θα βρεις σωστή / "αληθινή" συσκευή που να μην δουλεύει σε Mac ή σε Linux.

Θα έλεγε κανείς ότι το να δουλεύει κάτι σε Linux και σε Mac, είναι και ένα είδους "Φίλτρο" για να ξεχωρίζεις το πότε σου πουλάνε μούφα Hardware και πότε Software Based Windows βλακείες (που οι Windows χρήστες μια χαρά τα αγοράζουν επειδή ΔΕΝ γνωρίζουν - δεν ξέρουν).

http://www.logitech.com/en-us/gaming/mice-keyboard-combos/devices/7244

Τις ρυθμίσεις του τις αποθηκεύει σε μνήμη που υπάρχει ενσωματωμένη στο ποντίκι.Δηλαδή και σε άλλο pc να κάτσεις με τις ίδιες ρυθμίσεις θα είναι χωρίς να χρειάζεται ξανά ρυθμίσεις.Ποντίκι με 5,700 dpi.Σε mac δεν δουλεύει.

Δημοσ.

Θα έλεγε κανείς ότι το να δουλεύει κάτι σε Linux και σε Mac, είναι και ένα είδους "Φίλτρο" για να ξεχωρίζεις το πότε σου πουλάνε μούφα Hardware και πότε Software Based Windows βλακείες (που οι Windows χρήστες μια χαρά τα αγοράζουν επειδή ΔΕΝ γνωρίζουν - δεν ξέρουν).

Με αυτό μπορώ να πω ότι τα διάβασα όλα.

Δεν αμφιβάλλω για αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις(δεν πιάνει η ειρωνεία σε μένα) αλλά σου ξαναλέω ακόμα και άλλο λειτουργικό να φέρεις που είναι αντικειμενικά καλύτερο,πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βολευτεί με ένα είδος λειτουργικού και δεν θέλουν να το αλλάξουν.Πχ.ξέρω άτομα που έχουν συνιθίσει τόσο πολύ το xp που τα 7 τα βλέπουν δύσκολα.Θες γιατί έχει αλλάξει η θέση των εικονιδίων,θες γιατί έχουν μερικα από τα κουσούρια των vista, θες τέλος πάντων για υποκειμενικός λόγους δεν τους κάθετε καλά η αλλαγή.

Αν πάντως τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερες κάνουν αντικειμενικά καλύτερα το 7,δεν σημαίνει οτι το MAc OS X είναι άχρηστο...

Εγώ δηλαδή που δεν με ενοχλούνε τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερες μια χαρά μπαίνω στο internet και ευτυχώς που υπάρχουν τα flash sites(αντικειμενικά καλύτερα?) για να ακούσω αν ο ανεμιστήρας όντως δουλευει... :-D και επειδή έχω magic track pad δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο προβλημα χαρις το expose , με το που είναι το παράθυρο του finder....

Θέμα συνηθειας είναι και θέμα επιλογής είναι βασικά τα περισσότερα πράγματα στην τελική....

Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς για την ανωτερώτητα των windows αντικειμενικά, αλλά αφού επιμένεις να ασχολείσαι με άτομα που λένε οτι τα mac είναι αντικειμενικά καλύτερα από το windows και όχι υποκειμενικά καλά να πάθεις,,,, :lol:

sorry για την ειρωνία τότε,θα παρεξήγησα το post σου.

Για το bold εννοείται ότι το flash είναι για τα σκουπίδια,τι να κάνουμε όμως που υπάρχει σε όλο σχεδόν το internet.

Πουθενά δεν είπα το Mac OS X άχρηστο.Μη κάνεις να ξαναγράφω τον σκοπό του θέματος,οι υπερβολές ήταν η αφορμή,που διαβάζουν άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει Mac και νομίζουν ότι πρόκειται για OS και hardware τύπου Skynet με αυτά που γράφονται

Δημοσ.

haHa, εσύ που είσαι και της πληροφορικής θα έπρεπε να γνωρίζεις τι θα πει "αληθινή συσκευή" (δηλαδή Hardware Based) και τι θα πει Software Based και δεν θα έπρεπε να τα λες αυτά.

Αρκετοί "γνώστες" λοιπόν της πληροφορικής κατά κύριο λόγο Linux Users, σίγουρα θα γνωρίζουν την διαφορά ενός για παράδειγμα "Win Modem" από ένα "Real Modem" (είναι του παρελθόντος αλλά είναι ένα παράδειγμα που περιγράφει πολύ καλά αυτό που θέλω να πω).

Με τα Win Modem που δεν έτρεχαν σε Linux ούτε σε Mac OS X, όλο το MODulation-DEModulation γινότανε μέσω SOFTWARE στα Windows και ΔΕΝ ήταν Hardware Modem.

Συνεπώς ένα Software Modem (ή αλλιώς WIN Modems), ΔΕΝ μπορούσε να τρέξει σε Linux ούτε καν με τους Generic Drivers.

Oι Windows χρήστες απολάμβαναν Internet Surfing με το CPU τους να χτυπάει κόκκινο (λόγω SOFTWARE Modem ή αλλιώς "Win Modem").

Ευχαριστώ αλλά προτιμώ οι συσκευές που αγοράζω να είναι Hardware Based και όχι Software ημιτασιόν καταστάσεων που ακόμα και εάν δεν υπάρχουν drivers για το λειτουργικό, να μπορούν να παίξουν (διότι έτσι συμβαίνει με τις Hardware Based συσκευές)...!!!!

(όλα είναι σχετικά βέβαια)

Δύσκολα θα βρεις σωστή / "αληθινή" συσκευή που να μην δουλεύει σε Mac ή σε Linux.

Εσύ πως και το αναφέρεις αυτό λοιπόν για τους Drivers? Περίεργο μου φαίνεται...!!! Δεν το γνώριζες ή απλώς δεν ήθελες να αναφέρεις το πως έχουν τα πράγματα κανονικά?

Προφανως στο παθος σου να αποδειξεις οτι το mac os x δεν εχει προβλημα με drivers ,εχεις μπερδευτει.

Εχεις μπερδεψει τα pstn winmodems 56k της προηγουμενης δεκαετιας με τα usb adsl modems. Πχ : http://www.insomnia.gr/topic/225224-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-dsl-modemrouter-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-leopard/

γειά σας παιδιά,

μόλις πήρα mac με leopard κι ανακάλυψα οτι δεν υπάρχουν drivers για το sagem fast 800/840 μου... έχετε καμμιά ιδέα τί μπορώ να κάνω;

Παρομοιες ελλειψεις σε drivers μπορουν να εμφανιστουν και σε 3g usb modems.

Ή φυσικα και σε usb tv tuners ή καμερες..

Βεβαια, για οποιο tv tuner,καμερα,3g modem δεν δουλευει σε mac os x, αυτοματα σκαρφιζουμε απο το μυαλο μας μια δικαιολογια για software-based συσκευες και τις αφοριζουμε.

Για να μην δουλευουν σε mac os x(που ως γνωστον ΔΕΝ ασχολεισαι με drivers), τοτε ειναι φθηνιαρικες και software-based. ...

Και μετα ηρθαν οι Νεφελιμ..

Η PC version USB κάμερά μου Logitech 9000 Pro έπαιξε μια χαρά σε πληροφορώ μέσα σε 2-4 Seconds από την στιγμή που την κάρφωσα στο USB του Mac Pro μου...!!! Το μόνο που δεν παίζει στην Camera μου είναι η "αυτόματη εστίαση" στον Mac μου. Γιατί άραγε....??? Μήπως γιατί η αυτόματη εστίαση είναι Software Based??? Μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι...!!!

Βεβαια , εσυ μπορει να λες οτι η καμερα σου δουλευει μια χαρα, ενω δουλευει ελλιπεστατα χωρις η αυτοματη εστιαση.

Γουστα ειναι αυτα.

Το σημαντικο ειναι οτι σε mac os x δεν ασχολεισαι με drivers! ;)

Δημοσ.

,οι υπερβολές ήταν η αφορμή,

No problem αλλά με τέτοια αφορμή δεν κάνεις διάλογο......αντικειμενικά.....

Απο την άλλη η υπερβολή είναι παντού μέσα στην ζωή ιδίως για κάτι που εμφανίζεται ξαφνικά ( σε μερικούς....)

Για κάποιον που είναι γνώστης καιρό δεν είναι ξαφνικό και δεν αντιδρά με υπερβολή,με λίγα λόγια θα εμφανιστούν και άλλοι που θα αντιδράσουν υπερβολικά με το MAc OS X,(καθώς αυξάνεται το market share) και καλό είναι να είσαι και εσύ προετοιμασμένος....

Δημοσ.

Με αυτό μπορώ να πω ότι τα διάβασα όλα.

Πραγματι!

Οτι δεν δουλευει σε mac os xή linux, ειναι προφανως μουφα hardware και software based.

Λογικα και οι καινουριες καρτες γραφικων της nVidia σειρας 5xxx που χρησιμοποιουν εκατομμυρια επαγγελματιες, μουφα hardware θα ειναι. Software based φθηνιαρικες λυσεις.Winmodems κοινως.

Το λεω αυτο, γιατι δεν υπαρχουν drivers για mac os x.

Δημοσ.

No problem αλλά με τέτοια αφορμή δεν κάνεις διάλογο......αντικειμενικά.....

Απο την άλλη η υπερβολή είναι παντού μέσα στην ζωή ιδίως για κάτι που εμφανίζεται ξαφνικά ( σε μερικούς....)

Για κάποιον που είναι γνώστης καιρό δεν είναι ξαφνικό και δεν αντιδρά με υπερβολή,με λίγα λόγια θα εμφανιστούν και άλλοι που θα αντιδράσουν υπερβολικά με το MAc OS X,(καθώς αυξάνεται το market share) και καλό είναι να είσαι και εσύ προετοιμασμένος....

Δεν αντιδρώ υπερβολικά,ίσως να φαίνεται έτσι δεν ξέρω,τεχνολογικό forum είναι,μ' αρέσει να συζητάω για τεχνολογία για αυτό και γράφτηκα.Μην το συγχέουμε με τη ζωή γενικά δεν έχει καμία σχέση,σε τεχνολογικό forum συζητάς για τεχνολογία και φαίνεται σαν να σε απασχολεί μόνο αυτό στη ζωή σου,ε δεν είναι έτσι,το τελευταίο που σε απασχολεί είναι.

Και κάτι σχετικό,δεν νομίζω να συνεχίσει τον ίδιο ρυθμό η αύξηση που λες,κάθοδο βλέπω με το Lion

Ήθελα να γράψω ένα παράδειγμα για την registry για τον vag3d και το ξέχασα,μη το δεις σαν κοροιδία αλλά το να λες ότι σβήνοντας μερικά κλειδιά που αφήσαν προγράμματα μετά το unistall βελτιώνει την απόδοση είναι σαν να λες ότι σκοτώνοντας έναν κινέζο πλέον δεν υπάρχει υπερπληθυσμός στην χώρα,πως σου φαίνεται δεν ξέρω αλλά έτσι είναι.

Φίλε haHa είπαμε,η έλλειψη έγινε feature ξαφνικά

Δημοσ.

Προφανως στο παθος σου να αποδειξεις οτι το mac os x δεν εχει προβλημα με drivers ,εχεις μπερδευτει.

Εχεις μπερδεψει τα pstn winmodems 56k της προηγουμενης δεκαετιας με τα usb adsl modems. Πχ : http://www.insomnia....%CE%B1-leopard/

Παρομοιες ελλειψεις σε drivers μπορουν να εμφανιστουν και σε 3g usb modems.

Ή φυσικα και σε usb tv tuners ή καμερες..

Βεβαια, για οποιο tv tuner,καμερα,3g modem δεν δουλευει σε mac os x, αυτοματα σκαρφιζουμε απο το μυαλο μας μια δικαιολογια για software-based συσκευες και τις αφοριζουμε.

Για να μην δουλευουν σε mac os x(που ως γνωστον ΔΕΝ ασχολεισαι με drivers), τοτε ειναι φθηνιαρικες και software-based. ...

Και μετα ηρθαν οι Νεφελιμ..

Βεβαια , εσυ μπορει να λες οτι η καμερα σου δουλευει μια χαρα, ενω δουλευει ελλιπεστατα χωρις η αυτοματη εστιαση.

Γουστα ειναι αυτα.

Το σημαντικο ειναι οτι σε mac os x δεν ασχολεισαι με drivers! ;)

Δηλαδή συνήθως οι συσκευές που παίζουν σε Linux και κατ επέκτασην (αλλά όχι πάντα) σε Mac είναι Hardware Based συνήθως. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των εταιριών το αν θα βγάλουν Drivers για Mac ή Linux.

Sorry φίλε μου παρανόησες ή δεν τα έγραψα εγώ αρκετά καλά. Οι ισχυρισμοί μου για τα Software Based modems του παρελθόντος (και ανέφερα ότι είναι του παρελθόντος) που έφερα ως παράδειγμα έρχονται κυρίως από τον κόσμο του Linux και επεκτείνονται και στους Mac.

Εγώ δεν είπα ποτέ οτι όλα τα περιφερειακά δουλεύουν σε Mac. Είπα ότι όσα είναι Hardware Based κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψουν έστω και με τους Generic (όπως η USB Logitech Camera μου που είναι PC Version. Υπάρχει ίδια αντίστοιχη και για Mac. Όμως η PC version δούλεψε με το υπάρχον Hardware μέσα της).

Από εκεί και πέρα σαφώς και όλες οι εταιρίες δεν φτιάχνουν drivers για όλα τα λειτουργικά.

Δημοσ.

Κάτι για την καραμέλα της registry και για τα hard/soft links του winsxs folder που δεν αναφέρει κανένας

Το ερώτημα είναι : "Μπορεί η microsoft να απαλλαγεί από τα διαόλια αυτά"

Απάντηση : "Σε μια νύχτα"

Γιατί δεν το κάνει:

Γιατί ο κυρ Μήτσος με την εφαρμογή "Πελατολόγιο 1996" που έτρεχε τέλεια στα windows 95/98 τώρα θα άφροιζε σε παρόμοια forums.

Είναι ηλίθια ,κουλή γιατί αν με τον τσαμπουκά έλεγε (όπως η apple ) τέρμα η υποστήριξη κόφτε το κεφάλι σας ,τώρα θα βρίζαμε γιατί δεν παίζει η συσκευή που αγοράσαμε πριν 8 χρόνια κτλ κτλ.

Είναι δέσμαια της επιλογής της να υποστηρίζει μεγαλύτερο χρονικό φάσμα υλικού και λογισμικού-εν αντιθέση με το μύλο που σου προτείνει τελικά να ξηλωθείς από την αρχή.

Στην μεν πρώτη περίπτωση είναι οι κακομοίρηδες στην δεύτεροι οι cool που προωθούν την τεχνολογία.

Απαιτώ λοιπόν στην επόμενη έκδοση των 8 να κόψουν οτιδήποτε έχει σχέση με το παρελθόν registry ,περίεργα dlls, vxds κτλ κτλ , να θέλουν τον ουρανό με τα άστρα να τρέξουν μόνο και μόνο για να κοιτάμε όλο ευτυχία την οπτική ίνα (thunderbolt 2) να στέλνει φώς παντού...πολύ σουπερ ουάου.

Και για τέλος o Finder και γενικά η έννοια multitaskin έτσι πως την αποδίδουν στο μύλο είναι πέρα για πέρα ελλειπής. Οσα expose και να βγάλουν και ωραία animation δεν λύνουν το πραγματικό πρόβλημα.Sorry αλλά ειδικά τα win 7 τους άφησε μια δυο γενιές πίσω. ..... Και η λύση δεν είναι τύπου ios δεν είναι smartphones εδω (γιατί εκεί την πάει την δουλειά).

Επίσης δεν αναφέρει κανείς για το αν μπορείς να δουλέψεις σε δύο οθόνες ταυτόχρονα. Δοκιμάστε να κλείσετε εφαρμογή σε mac σε δεύτερη οθόνη και μετά να ανοίξετε το laptop. Που πήγε ρε παιδιά το παράθυρο γιατί δεν δουλεύεί το gather αφού στο menu τρέχει κανονικά. Προσπάθησε με ένα σκασμό shortcuts και έχεις χάσει την υπόλοιπη μέρα σου.

Δημοσ.

Παιδιά κακα τα ψέματα το MacOS δεν είναι λειτουργικό ευρείας χρήσης(και ούτε πρόκειται να γινει άμεσα) και η συγκρισή του με το windows πάντα θα έχει νικητή το windows.Αν στο μέλλον βγει έξω από το κουτί τότε τα ξανα συζητάμε.....

Εχει πολύ δρόμο ακόμα και αυτό φαίνεται από το γεγονός οτι η μετάβαση σε intel δεν έγινε ολοκληρωτική από την μια στιγμή στην αλλη.Η Apple προσπάθησε να κρατήσει την συμβατότητα προς τα πίσω αλλά πιστέυω η πλήρη εκμετάλευση των εντολών του intel θα γίνει από το Lion και μετά.Αντίστοιχα και στις περιφεριακές συσκευές...

Δημοσ.

Η registry δεν είναι το πρόβλημα,η τωρινή υλοποίηση για backward compatibility είναι.Η λύση της registry είναι καλύτερη απο αυτή των ini files,αλλά πρέπει να κόψει την προς τα πίσω συμβατότητα για να την διορθώσει.

Δημοσ.

lightday, τους βαζεις δυσκολα.

Εχουν μαθει την καραμελα για την registry και οτι αυτη ταχα καθυστερει το συστημα..

Οσον αφορα το multitasking και γενικοτερα το κακο window management στο mac os x, αυτος ειναι ο λογος που οι mac os x users πινουν νερο στο ονομα του expose.

Γιατι πολυ απλα χωρις expose το window management , η εναλλαγη παραθυρων και γενικοτερα το multitasking(απο την σκοπια του χρηστη) ειναι κακιστα σχεδιασμενο στο mac os x.

Δεν ειναι τυχαιο οτι πχ και στο linux που μπορουν να εχουν native expose-like δεν το πολυχρησιμοποιουν, γιατι εχουν ετσι κι αλλιως πολυ καλυτερο window management(taskbar κλπ). Σε linux και windows χρησιμοποιουν οι χρηστες το taskbar κλπ που ειναι πολυ καλυτερες λυσεις και αφηνουν το expose για το mac os x που το εχει αναγκη λογω κακης υλοποιησης του window management.

Δημοσ.

Ε όταν λέω εγώ ότι μιλάνε πρώην XP users!

Με όλο το σεβασμό φίλε τα XP ήταν σβήστα.Τα vista μια χαρά ήταν και αυτά.Απλά θελαν τουλάχιστον 2gb ram για να τα τρέχεις.Κάτι που εννοείται σε xp pcs με 256mb και 512mb απλά δεν...Μιλάμε και για 5 χρόνια όμως διαφορά μεταξύ XP και vista.

Τα XP ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ms και o μεγαλύτερος καρκίνος του pc.Πήγαν το pc πολλά χρόνια πίσω.Ακόμη δηλαδή για τα XP τρώμε ότι σαβούρα υπάρχει στο pc και θα την τρώμε μέχρι να τα αφορίσει και επίσημα η ms.

ακριβως ειναι φυσικο οτι τα XP με 1GΒ RAM που θα παει κατι θα καταφερουν οταν μαλιστα το 2005 (μην πω και 2006)σιγα το multitasking που υπηρχε χωρις adsl. Τα XP για την ακριβεια ειχαν recomended 128ΜΒ RAM. Ε και τα vista με 1GB X 8 κατι θα λενε...

Οπως και να εχει νομιζω οτι ειμαστε εντελως offtopic εχει πραγματικα ενδιαφερον να ακους αποψεις απο καποιους που εχουν εκτενη εμπειρια και σε macos και εχουν χρησιμοποιησει και windows7 (και οχι μονο XP, ενταξει για τα vista μιλανε ολοι και ας μην τα εχουν χρησιμοποιησει...)

Δημοσ.

Από την μία βαριέσαι να απαντήσεις και από την άλλη κατάφερες να ανατινάξεις τα Seven βγάζοντας τα Vista πιο σταθερά... go figure!

το να μην γίνω ειρωνικός με τέτοια πυροτεχνήματα γίνεται όλο και πιο δύσκολο...

Ναι φίλε διότι δε θα κάνω cut and paste σε αυτά που έχουν ήδη γραφτεί. Από κει και μετά αρκέσου στα επιχειρήματα για τα θέματα που αναφέρω. Δεν πιστεύω να περιμένεις να εξαντλήσω τα πάντα σε ένα μήνυμα. Όσον αφορά τα vista είναι η προσωπική μου εμπειρία, αλλά θα ήταν offtopic να μπω σε λεπτομέρειες για vista vs 7. Από κει και μετά δε με νοιάζει αν με πιστεύεις.

Πάντως το bug με το avg έχει γραφτεί εδώ μέσα και αφορoύσε τα windows 7 64 bit μόνο!!! Γιατί μόνο αυτά τώρα go figure! Στα vista ποτέ δε μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Φυσικά υπάρχουν και άλλα παραδείγματα... Π.χ. μια μέρα άνευ λόγου και αιτίας να μην κάνει boot, ή π.χ. να κρασάρει στα καλά καθούμενα ένα game και να διορθώνεται το πρόβλημα μόνο μετά από format και reinstall του OS (άρα δεν έφταιγε το game), ή να παθαίνει corruption το partition του C: και άλλα θαυμαστά!!! Όλα αυτά στα 7.

Θα μου πείτε ίσως φταίει το bootcamp. Ίσως... Αλλά στα vista 2,5 χρόνια και με πολύ πιο ζόρικη χρήση, γιατί ποτέ δε συναίβει κάποιο τέτοιο περιστατικό;;; Ίσως απλά να έτυχε, αν και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση... Πάντως η τελευταία εγκατάσταση φαίνεται να δουλεύει ρολόι και ελπίζω να συνεχίσει έτσι για να μην αναγκαστώ να παίζω τα αγαπημένα μου παιχνιδάκια από την αρχή.

Τέλος όσον αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τα προγράμματα της adobe (photoshop, flash, illustrator κτλ) το πρόβλημα δεν είναι το OS. Το mac os είναι απλώς ένα πολύ καλό unix λειτουργικό... Το πρόβλημα είναι ότι η adobe γράφει για windows κυρίως και βελτιστοποιεί τα προγράμματά της σε αυτήν την πλατφόρμα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα της apple ή της adobe, αλλά αυτό το φαινόμενο (πχ flash που σέρνεται) δεν είναι θέμα OS. Από κει και μετά οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται για τα ίδια tasks μεταξύ ομοειδών προγραμμάτων βελτιστοποιημένων για την πλατφόρμα τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...