lexmark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Χαιρετώ το φόρουμ. Θέλω να δώσω ασύρματα internet από ένα router σε 4 ορόφους με 24 διαμερίσματα περίπου. Ξέρω ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον 3 AP - Repeaters. Ποια μου προτείνετε να αγοράσω; Επίσης, για να έχω έναν μικρό έλεγχο στο ποιος μπαίνει θέλω να υπάρχει και δυνατότητα για mac filtering. Το router που έχουν εκεί είναι του ΟΤΕ το HUAWEI. Δεν ξέρω αν έχει δυνατότητα για mac filtering. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις
papahlamidas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Κατά 99% θα έχει mac filtering. Θα είναι αστείο να μην έχει. Θα σου είναι ταλαιπωρία τέτοιος περιορισμός γιατί κάθε φορά που κάποιος θα θέλει να μπει με κάποιο άλλο μηχάνημα θα σε ενοχλεί. Καλύτερα να αλλάζεις κωδικό πρόσβασης κάθε μήνα.
tarantules Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Αν υποθέσουμε οτι θέλουν και τα 24 διαμερίσματα να σερφάρουν δεν θα σέρνεται το δίκτυο; Ακόμα και 24άρα γραμμή να έχεις στην πράξη πάνω από 20mbps δεν πρόκειται να δεις.Τι χάνω;
lexmark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Το θέμα είναι θα μπορεί να καλύψει καμιά 50αρια συσκευές το ρουτερ με το mac filtering; Γι'αυτό και δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω του ρουτερ τόσο όσο του κάθε AP. Έτσι και αλλιώς θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) ένα AP σε κάθε όροφο, για αυτό και έλεγα να έχει το AP το mac filtering. Σκεφτόμουν για κάτι τέτοιο. Θα παίρνει το σήμα από το AP του κάτω ορόφου και θα το αναμεταδίδει. Κάνει; Πως σας φαίνεται; Αν υποθέσουμε οτι θέλουν και τα 24 διαμερίσματα να σερφάρουν δεν θα σέρνεται το δίκτυο; Ακόμα και 24άρα γραμμή να έχεις στην πράξη πάνω από 20mbps δεν πρόκειται να δεις.Τι χάνω; Κάποια από αυτά τα διαμερίσματα έχουν ήδη συνδέσεις δικές τους. Οπότε δεν θα είναι και τα 20 τόσα (που δεν είναι 20 τόσα... παραπάνω είναι!).
papahlamidas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Εάν περιορίσει το bandwidth της κάθε σύνδεσης τότε δεν θα έχει θέμα. Αν ανοίξουν όλοι torrent ήρθε το τέλος.
lexmark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Φοιτητές είναι μέσα και θα το παίρνουν όλοι (εκτός από αυτούς που έχουν δικές τους συνδέσεις) δωρεάν. Τώρα αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους... κακό του κεφαλιού τους.
tsakonas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 για τόσα πολλά διαμερίσματα,σίγουρα με απλά wireless ΑP δε θα έχεις ποιότητα..εκτος αν πάρεις καμια 20aria ΑP Η καλύτερη λύση είναι 3 Cisco aironets 1200 με ένα Cisco WLC, αλλα κοστίζει....όλα μαζί 1500 περίπου
lexmark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Χαχαχα!! Καλά θα ήταν να υπήρχαν όντως λεφτά, για να δω κι εγώ επιτέλους τι είναι αυτά τα CISCO που όλοι λένε! Αλλά... "λεφτά υπάρχουν", οπότε όπως κάνουμε τη δουλειά μας με τα απλά κομμάτια
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 με repeating δενλεει να παιξεις.καλυτερα τα access point Να ενωνονται με το κεντρικο με καλωδιο.μια adsl δυσκολο να φτασει επισης.υπαρχουν εταιρειες που αναλαμβανουν τετοιες δουλειες να κανεις πχ ενα χωρο Hot spot αλλα πρεπει να πληρωνεις καποιο ποσο.η forthnet στηνει hot spot Η Hol επισης.απο εκει και περα με mac address Ειναι προχειρη λυση.η καλυτερη λυση θα ηταν με radius server οπως παιζουν και οι εταιρειες.Username και password.τα hotspot Που εχω δει ειναι ειτε με Hp ειτε με cisco αλλα οι τιμες δεν ειναι οτι φτηνοτερο ακομα και για τα hp.
lexmark Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Το σκέφτηκα για radius server αλλά δεν ξέρω πως να το στήνω. Τώρα κοιτάζω βασικά το hotspot software της Antamedia να δω τι λέει.
The_Judas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μιλάμε για μια dsl των 10Mbps... χωρισμένη δια 20; Δύσκολο να γίνει σωστή δουλειά έτσι. Αν ένας μόνο αν βάλει torrent θα γονατίσει η γραμμή. Γι'αυτό βέβαια υπάρχει και η λύση του proxy server για να διαμοιράζεται σωστά η σύνδεση.
lexmark Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Υπολογιστής που να τρέχει το Antamedia Hotspot και περιορισμό της ταχύτητας στα 45kb ανά άτομο (7αρα η γραμμή). Ο καθένας μπαίνει με τα δικά του στοιχεία. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει ας κατεβάσει. Καλή υπομονή του!! Το συνολικό εγχείρημα κόστισε γύρω στα 850€, αλλά, πιστεύω, τα άξιζε τα λεφτά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.