Προς το περιεχόμενο

Yet another [ pointless? ] Mac VS Windows topic

Toudor14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα που έχουν όσοι πιάνουν MAC OS είναι ότι θέλουν να κάνουν ό,τι κάνανε με τον ΙΔΙΟ ακριβώς τρόπο. Αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Π.χ., cut κάνεις. Μην τρελαθούμε! Ολόκληρο λειτουργικό δεν και μπορείς να κάνεις cut και c/p address; Και εγώ γιατί μπορώ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ;

Το παραπάνω παράδειγμα είναι το πλέον χαρακτηριστικότατο αυτού που λέω.

Αγοράζουν κάποιο MAC και περιμένουν να δουν start κουμπί. Θέλουν να κάνουν cut με ctrl + x, θέλουν να το κάνουν και με αρχεία αυτό όπως ήταν στα windows. Δεν θέλουν όμως να μάθουν πώς στην ευχή μετακινείς αρχεία στο mac os, πώς πρέπει να χειριστείς το λειτουργικό και το μηχάνημά σου για να σου παρέχει τα μέγιστα.

Το ευτύχημα είναι πως υπάρχουν αρκετοί που είναι πρόθυμοι να μάθουν πώς πρέπει να κάνεις τα "πράγματα" στο MAC OS και αυτοί μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι once you go mac you never go back.

Ο καθένας όπως βολεύεται.Αφού εσύ βολεύεσαι να σέρνεις τα αρχεία κούτσα-κούτσα για να κάνει cut,να πατάς enter για να κάνει rename εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι.Διαφορετικό μόνο και μόνο να διαφέρει κι ας είναι και αντιεργονομικό,όπως το ανάποδο scrolling του Lion,φαντάζομαι θα σε βόλεψε.Μάθαμε φίλε μου πως να κάνουμε τα πράγματα και δεν μας άρεσε,τι να κάνουμε;Το να μην γίνεται ελικόπτερο απο το flash δεν το μαθα ακόμα :wub:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλτατε gnsX , γνωρίζεις πολλούς που έχουν το λειτουργικό που αναφέρεις?

τέτοιο ενδεχομένως έχουνε μόνο αυτοί που τα αγοράσανε μαζί με υπολογιστή .

εγώ τα περισσότερα που έχω δει σε υπολογιστές είναι τα windows 7 ultimate και εκέινα έχουνε πόσο ? (κανένα λινκ παίζει?)

και στην τελική το επαναλαμβάνω και ας γίνω κουραστικός :

ΔΕΝ πουλάω mac για να πείσω τον οποιοδήποτε να τα αγοράσει ...

Φίλτατε gnsX , γνωρίζεις πολλούς που έχουν το λειτουργικό που αναφέρεις?

τέτοιο ενδεχομένως έχουνε μόνο αυτοί που τα αγοράσανε μαζί με υπολογιστή .

εγώ τα περισσότερα που έχω δει σε υπολογιστές είναι τα windows 7 ultimate και εκέινα έχουνε πόσο ? (κανένα λινκ παίζει?)

και στην τελική το επαναλαμβάνω και ας γίνω κουραστικός :

ΔΕΝ πουλάω mac για να πείσω τον οποιοδήποτε να τα αγοράσει ...

Ορίστε φίλε μου 155 ευρώ έχουν,σε σχέση με τα 300+ σκορπάς 150+ ευρώ :P

http://www.pc2everyone.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1957&category_id=93&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Τα Home Premium είναι η έκδοση με τις περισσότερες πωλήσεις νομίζω.

Είμαστε off-topic όμως,τέλος πάντων,απλά ήθελα να γράψω την γνώμη μου για το Snow Leopard,τίποτα περισσότερο,δεν θέλω να πάει το θέμα στα Windows

Βλέπεις κανέναν να θέλει να πάει το θέμα στα windows ...?

στα δικά σου λεγόμενα απαντώ , τουλάχιστον εγώ ....και στο δικό σου , αν δεν κάνω λάθος ,....<< ισχύει και το once you mac you wish to go back για κάποιους.My 2 cents>>....

όπως και να έχει από εμένα τέλος διότι δεν έχει κανένα νόημα πλεόν να συνεχίζουμε ,

χαιρετώ ...

καληνύχτα .

Δεν έχετε βαρεθεί να γ...τε άλλο ένα topic???

Μεγαλώστε λίγο. Μην είστε το "δικό μου κάνει αυτό ενώ το δικό σου όχι..."

Γι αυτό υπάρχουν ΟΛΑ αυτά τα λειτουργικά. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Δεν σου υποχρεώνει κανένας να το αγοράσεις. Ακούς απόψεις. Ζυγίζεις και επιλέγεις. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Βλέπεις κανέναν να θέλει να πάει το θέμα στα windows ...?

στα δικά σου λεγόμενα απαντώ , τουλάχιστον εγώ ....και στο δικό σου , αν δεν κάνω λάθος ,....<< ισχύει και το once you mac you wish to go back για κάποιους.My 2 cents>>....

όπως και να έχει από εμένα τέλος διότι δεν έχει κανένα νόημα πλεόν να συνεχίζουμε ,

χαιρετώ ...

καληνύχτα .

Εσύ με ρωτάς τιμές για τα Windows,μου κατέβηκε και τα γραψα;

Δεν έχετε βαρεθεί να γ...τε άλλο ένα topic???

Μεγαλώστε λίγο. Μην είστε το "δικό μου κάνει αυτό ενώ το δικό σου όχι..."

Γι αυτό υπάρχουν ΟΛΑ αυτά τα λειτουργικά. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Δεν σου υποχρεώνει κανένας να το αγοράσεις. Ακούς απόψεις. Ζυγίζεις και επιλέγεις. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ναι φίλε μου αυτό λέμε,ακούμε ΑΠΟΨΕΙΣ που πολλές φορές είναι αντίθετες απο τις δικές μας,δεν έγραψα κανένα επιθετικό μήνυμα,σε αντίθεση.Θίξανε το Mac OS ώρα για καυγά ένα πράμα.Τέλος πάντων.

Ο καθένας όπως βολεύεται.Αφού εσύ βολεύεσαι να σέρνεις τα αρχεία κούτσα-κούτσα για να κάνει cut,να πατάς enter για να κάνει rename εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι.Διαφορετικό μόνο και μόνο να διαφέρει κι ας είναι και αντιεργονομικό,όπως το ανάποδο scrolling του Lion,φαντάζομαι θα σε βόλεψε.Μάθαμε φίλε μου πως να κάνουμε τα πράγματα και δεν μας άρεσε,τι να κάνουμε;Το να μην γίνεται ελικόπτερο απο το flash δεν το μαθα ακόμα :wub:

Φυσικά και βολεύει το rename με Enter, το space για preview (αυτό δεν το σχολίασες) και το άνοιγμα με cmd + o. Γιατί να γίνεται άνοιγμα με Enter; Επειδή έτσι έχεις μάθει από windows δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο default τρόπος!

Αυτό είναι το point μου και το επιβεβαιώνεις. Οι advanced users που πάνε στο MAC OS από Windows, αρνούνται να μάθουν έναν νέο τρόπο να κάνουν τα πράματα επειδή είτε πιστεύουν πως ο τρόπος τους είναι ο καλυτερότερος είτε επειδή πιστεύουν πως δεν θα "δουλέψει" με κάποιο άλλο τρόπο.

Αυτό αφενός δεν σε αφήνει να μάθεις το τι κάνει το λειτουργικό και έχει αυτό το τρομερό user experience και αφετέρου, και ως συνέπεια του πρώτου, δεν μπορείς να έχεις μία αντικειμενική άποψη μιας και δεν χρησιμοποίησες το λειτουργικό όπως έπρεπε.

Φυσικά και βολεύει το rename με Enter, το space για preview (αυτό δεν το σχολίασες) και το άνοιγμα με cmd + o. Γιατί να γίνεται άνοιγμα με Enter; Επειδή έτσι έχεις μάθει από windows δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο default τρόπος!

Αυτό είναι το point μου και το επιβεβαιώνεις. Οι advanced users που πάνε στο MAC OS από Windows, αρνούνται να μάθουν έναν νέο τρόπο να κάνουν τα πράματα επειδή είτε πιστεύουν πως ο τρόπος τους είναι ο καλυτερότερος είτε επειδή πιστεύουν πως δεν θα "δουλέψει" με κάποιο άλλο τρόπο.

Αυτό αφενός δεν σε αφήνει να μάθεις το τι κάνει το λειτουργικό και έχει αυτό το τρομερό user experience και αφετέρου, και ως συνέπεια του πρώτου, δεν μπορείς να έχεις μία αντικειμενική άποψη μιας και δεν χρησιμοποίησες το λειτουργικό όπως έπρεπε.

Φυσικά,άλλωστε είναι πολύ πιο συχνό το rename απο το άνοιγμα του αρχείου,άρα το άνοιγμα πρέπει να 'χει συνδιασμό 2-3 πλήκτρων,σε μια μέρα θα το μετονομάσεις καμιά 60αρια φορές και θα το ανοίξεις 2 άρα λογικό.Άλλο να σε βολεύει προσωπικά και άλλο είναι πιο εργονομικό,δεν είναι.

Να σχολιάσω τι για το preview,ωραίο feature,όπως και τα spaces,η έλλειψη του δεν αποτελεί πρόβλημα,βολεύομαι πατώντας enter αντί για space,οοps.Απο την άλλη δεν είδα να σχολιάζεις το flash,η μη καλή υλοποίηση του απο την άλλη αποτελεί πρόβλημα,τεράστιο.

Κάποτε διάβαζα δεν έχεις mac δεν μπορείς να μιλάς,τώρα βλέπω άλλαξε στο δεν το χρησιμοποιείς σωστά.ΟΚ απο εμένα,αφού βολεύει τι να πω,μπορεί να το κρατάω και λάθος που λέει και ο Jobs.Δεν το συνεχίζω,καλό βράδυ.

Φυσικά,άλλωστε είναι πολύ πιο συχνό το rename απο το άνοιγμα του αρχείου,άρα το άνοιγμα πρέπει να 'χει συνδιασμό 2-3 πλήκτρων,σε μια μέρα θα το μετονομάσεις καμιά 60αρια φορές και θα το ανοίξεις 2 άρα λογικό.Άλλο να σε βολεύει προσωπικά και άλλο είναι πιο εργονομικό,δεν είναι.

Να σχολιάσω τι για το preview,ωραίο feature,όπως και τα spaces,η έλλειψη του δεν αποτελεί πρόβλημα,βολεύομαι πατώντας enter αντί για space,οοps.Απο την άλλη δεν είδα να σχολιάζεις το flash,η μη καλή υλοποίηση του απο την άλλη αποτελεί πρόβλημα,τεράστιο.

Κάποτε διάβαζα δεν έχεις mac δεν μπορείς να μιλάς,τώρα βλέπω άλλαξε στο δεν το χρησιμοποιείς σωστά.ΟΚ απο εμένα,αφού βολεύει τι να πω,μπορεί να το κρατάω και λάθος που λέει και ο Jobs.Δεν το συνεχίζω,καλό βράδυ.

πιο συχνό είναι το να ψάχνεις κάτι και άμα είναι αυτό που θες τότε να το ανοίγεις νομίζω. Έτσι, έχουν το preview, να δεις εάν είναι αυτό που θες και τότε να το ανοίξεις. Έτσι, μπορείς είτε να το ψάξεις μόνος σου, Windows like, ψάχνοντας μέσα στους τόσους φακέλους.. προσπαθώντας να θυμηθείς πού το έβαλες, ανοίγοντας όλα τα αρχεία με παρόμοιο όνομα και περιμένοντας να ανοίξει ξανά και ξανά η εφαρμογή (που την κλείνεις με alt + F4, γιατί ξέρεις και από συντομεύσεις Windows), ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα features του λειτουργικού, όπως το preview και το spotlight, όπου στην δεύτερη ανοίγει με ένα enter.

Με το flash... εάν είναι το πρόβλημά σου ο θόρυβος... φαντάζομαι ότι είσαι μόνιμα με flash ανοιχτό και έτσι γενικά ένα mac φορητό είναι πιο θορυβώδες από ένα άλλο φορητό. Εάν είναι δυνατόν... ένα από τα μεγαλύτερα ατού των φορητών της Apple, που είναι το πόσο αθόρυβα είναι, να βγαίνει κάποιος και να λέει "Μα εμένα με flash κάνει θόρυβο" και να θεωρείται κανόνας...

Φυσικά και κάποτε άκουγες ότι εάν δεν έχεις MAC δεν μπορείς να μιλάς. Μιας και παίρνουν όλοι και περισσότεροι Apple Η/Υ, το πρόβλημα πλέον είναι να τον χρησιμοποιήσουν σωστά για να δουν τα οφέλη. Πού είναι το παράξενο.

Με βάση τέτοιου είδους αντιμετώπιση... που πού και πού συναντάω... τείνω στο να καταλήξω, πλέον, ότι για τέτοιους χρήστες τους αξίζει να ζουν στον κόσμο με τα Windows. Έτσι... σε τέτοιους χρήστες δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις πώς θα κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη, σε πρώτη φάση, και έπειτα, σε δεύτερη φάση, να τους εξηγήσεις τα καλά που έχει το διαφορετικό λειτουργικό σε τεχνικό επίπεδο (εάν μπορούν να το καταλάβουν). Έτσι.. τους αφήνεις να παιδεύονται με την registry και το ccleaner για να μην χρειαστεί να κάνουν format σε 1 χρόνο, να θυμούνται που έχουν κάτι, γιατί ποτέ δεν δουλεύει το search, να ψάχνουν στο internet για τα βασικά του συστήματός τους γιατί το ρημάδι το help ακόμα να το φτιάξουν.

Υ.Γ. Αλήθεια... πόσο τεράστιο πρόβλημα αυτό με το flash;

Στο πουλάω,θες; :D

Δεν θέλω να ξεκινήσω flame (ήμουν κι εγώ πολύ ενθουσιασμένος όταν το πρωτοπήρα) αλλά πολύ ονειρικά τα λέτε,δεν ισχύει για όλους το once you mac you never go back,ισχύει και το once you mac you wish to go back για κάποιους.My 2 cents

:-D Δεν είμαι κανας καμένος Mac fans (no offense στους καμένους :Ρ). Απλά λεω να πάρω γιατί βαρέθηκα τόσα χρόνια Windows και κολλήματα, format, bsod κτλ. Δεν μπαίνω στον τομέα με τρελές απαιτήσεις, ούτε περιμένω να με μαγέψει όποτε και να μην τρελαθώ no harm done :-)

...Απλά λεω να πάρω γιατί βαρέθηκα τόσα χρόνια Windows και κολλήματα, format, bsod κτλ...

εχεις ακομα τετοια προβληματα με Windows7?

και κάτι άλλο αν εχεις παραπονο απο το λειτουργικό σου βαλε Linux ή

,παρε ενα snow leopard 25 ευρω κανει και βαλε στο Pc σου.

Μη χαλάτε το thread ρε παιδιά! Το θέμα είναι ξεκάθαρο! Τι κάνει κάποιος που μόλις πήρε mac, ώστε να συνηθίσει τη χρήση του και τι προσφέρει το mac os και τα διαθέσιμα για αυτό προγράμματα! Δεν είναι Mac vs Windows! :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...