Προς το περιεχόμενο

νέο ασύρματο μοντεμ/ρουτερ

andybgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αναβάθμισα τη γραμμή μου από 2mbps σε 24mbps και πέταξα το παλλιό modem Sagem Fast 800 του Connex το οποίο σήκωνε μέχρι 8mbps.

Πήρα λοιπόν το TP-LINK TD-W8901G, και αφού μίλησα με τον OTE για setάρω το modem/router για ρυθμίσεις που δεν γνώριζα (VPI, VCI κτλ κτλ) συνδέθηκα επιτέλους με το ιντερνετ.

Έχω όμως ένα πρόβλημα, μετά απο κάποια ώρα χρήσης στο ίντερνετ χάνετε η ασύρματη σύνδεση.. ενώ τα λαμπάκια στο modem/router είναι όλα αναμένα και το σήμα που δίχνει απο το Wi-Fi stick είναι 100%.

Τί μπορεί να φταίει γνωρίζει κανείς; Το modem/router το έχω ακριβώς δίπλα στο pc μου επιδή μόλις το έβαλα για να το δοκιμάσω, δλδ δεν έχει απόσταση να πεις ότι χάνει..

Μήπως γνωρίζει κανείς τί αριθμούς πρέπει να βάλω στο Wireless settings,

Beacon Interval (το έχω 100)

RTS/CTS Threshold (το έχω 2437)

Fragmentation Threshold (2436)

DTIM (1)

κτλ κτλ? παίζει να μην έχω τις σωστές ρυθμίσεις ή τπτ άλλο;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

δεν φταίει το ασύρματο.. το δοκίμασα και με καλώδιο ethernet. ένω πιάνει πάρα πολύ υψηλή γραμμή..ξαφνικά κάνει timeout. ξέρει κανείς γιατί?

Δημοσ.

epishw σιγουρεψου οτι εχεις φιλτρα παντου.συναγερμο,τηλεφωνα,fax.επισης οταν κολλαει δες ποσο ειναι το snr στο ρουτερ και επισης γραψε μας τα στατιστικα της γραμμης σου.επισης πες μας αν πεφτει το ιντερνετ η το dsl οταν το κανει αυτο.οχι οτι σου δωσαν σοβαρο ρουτερ αλλα λεμε.

Δημοσ.

-έχω φίλτρα παντού..

-το SNR κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11 db μου έχει τύχει να πέσει η γραμμή και στα 9 και στα 11db.

- To line attenuation είναι γύρω στα 11.8 db συνήθως είναι σταθερό πέσει δε πέσει η γραμμή.

- Όταν τρώει timeout απλά δεν ανοίγουν οι σελίδες. το λαμπάκι ADSL είναι αναμένο κανονικά. αυτό που μπορώ να πώ είναι πως βλέποντας το status το modem/router δείχνει να δουλεύει κανονικά με την ένδειξη Connected και όλα τα ip στο WAN περασμένα κανονικά.

δοκίμασα να κάνω firmware update αλλα δεν τα δέχεται ενώ έχω κατεβάσει firmware για ακριβώς το ίδιο version. Βγάζει μήνυμα ότι το file είναι incorrect.

φτιάχνει μόνο αν κάνω restart τον router..

Δημοσ.

πέρασα το τελευταίο firmware το οποίο έκανε fix το DHCP, Fixed the DHCP server compatible problem with Windows XP SP3, έχω WinXP SP3. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το DHCP? Σίγουρα ευθύνεται για τα timeouts. Ελπίζω όντως να είναι αυτό το πρόβλημα και να φτιάχτηκε με το firmware.

Δημοσ.

τελικά μετα το firmware κρατησε κανένα 8ωρο ανοιχτό και ξαναέκανε timeout. δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν δεν έπιασε το upgrade.

Δημοσ.

αν επιασε το Update Θα πρεπει να σου βγαλει μεσα στο ρουτερ οτι πχ version ταδε.καπου θα γραφει ποιο firmware φοραει οποτε μπορεις να δεις αν ειναι ιδιο με αυτο που κατεβασες.αλλιως βαλε καρφωτα Ip και dns στο pc σου στην καρτα δικτυου για να μην εχεις αναγκη τον dhcp.για δοκιμη αυτο.

Δημοσ.

το firmware το πήρε κανονικά. και δεν υπάρχει κάποιο άλλο firmware για αυτό το version. καρφωτά δεν μπορώ να τα βάλω τα IP γιατί κολλάει στο subnet mask που ζητάει 255.255.255.255 δεν το δέχεται...

πες οτι βάζω καρφωτά τα ip. πως μπορώ να μετά να συνδέσω και 2ο υπολογιστή με wireless?

Δημοσ.

το firmware το πήρε κανονικά. και δεν υπάρχει κάποιο άλλο firmware για αυτό το version. καρφωτά δεν μπορώ να τα βάλω τα IP γιατί κολλάει στο subnet mask που ζητάει 255.255.255.255 δεν το δέχεται...

πες οτι βάζω καρφωτά τα ip. πως μπορώ να μετά να συνδέσω και 2ο υπολογιστή με wireless?

subnet 255.255.255.0 βαζεις στο Pc οχι 255.255.255.255.

το δευτερο pc θα παιξει με wireless κανονικα.το προβλημα αυτο ειπες στο κανει και με καλωδιο και ασυρματα.στο κανει και στα 2 pc η μονο στο ενα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...