spectoras Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω την αποψη σας πιο βιβλίο να αγορασω απο τα δυο γι εκμαθηση της γλωσσας c.Να σημειωθει οτι ειμαι προθυμος να λιωσω γι να μαθω αλλα ειμαι καινουργιος στον προγραμματισμο αν εξαιρεσουμε αυτα που καναμε στην τριτη λυκειου που μοιαζουν παρα παρα πολυ με την pascal και ημουν πλ καλος.θελω να μου πει αν τα εχει διαβασει καποιος αμα τις ορολογιες τις λεει στα αγγλικα γιατι διαβασα σε πλες ιστιοσελιδες οτι αμα διαβασει κανεισ ενα ελληνικο βιβλιο γι προγραμματισμο 8α τα βρει σκουρα μετα στο μελλον λογω της κακησ και ασκοπης μεταφρασησ των ορολογιων.συγγνωμη γι τους τονους στισ λεξεις αλλα δεν ειμαι συνηθισμενος να γραφω με ελληνικους χαρακτηρες οριστε τα δυο βιβλια: http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0111063 http://www.mgiurdas.gr/book-209.aspx P.S.Για να μην δημιουργω πολλα θεματα 8α η8ελα να ακουσω την αποψη σας γι την γλωσσα assembly.ακουσα οτι ειναι καλυτερη της C
elbarto Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 απτα δυο που εχεις βαλει εχω το δευτερο. Ειναι καλο πιστευω για να ξεκινησεις, οτι πρεπει για να μαθεις τα βασικα και μονο.
krot Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 >> P.S.Για να μην δημιουργω πολλα θεματα 8α η8ελα να ακουσω την αποψη σας γι την γλωσσα assembly.ακουσα οτι ειναι καλυτερη της C η σύγκριση assembly με την C είναι λάθος γιατί χρησιμοποιούντε για διαφορετικούς σκοπούς. Όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις C αντι για assembly προτιμάς την C. H assembly είναι μόνο για μικρά προγράμματα που θέλεις ταχύτητα ή κατι εξειδικευμένο ή θέλεις κάτι που δεν γίνετε με μία γλώσσα προγραμματισμού πιο υψηλού επιπέδου.
mtsouk Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Γενικά δεν προτιμώ τα μεταφρασμένα βιβλία για γλώσσες προγραμματισμού... Επίσης, δεν θα πρότεινα κανένα από τα δύο ούτε στα αγγλικά... Υπάρχει το The C Programming Language, 2nd edition φιλικά,
soulcon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Να θυμάσαι πως η πώρωση είναι που μετράει πάνω απ' όλα (εάν θες C τότε τέλος, εσύ είσαι το αφεντικό), αλλά ποτέ μη λές ποτέ με το να ασχοληθείς παράλληλα με 2 γλώσσες μαζί μιας και είναι καλύτερα να έχεις τα μάτια σου 14 στην αρχή. Δες την Javascript διότι είναι πολύ τούμπανο τώρα. http://www.chromeexperiments.com/
spectoras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 mtsouk και γιατι αυτο?απλα 8ελω να ξερω αν εχει διαβασει κανεις κανενα απο αυτα τα βιβλια και αν εχουν ασαφης ωρολογιες λογω της μεταφρασης.κανεις αλλοσ πιο βιβλιο απο τα δυο προτιμαει?
mtsouk Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δεν έχω διαβάσει κάποιο από αυτά τα δύο - όταν μάθαινα C δεν υπήρχαν! Κοίτα, το βιβλίο των K&R (The C Programming Language) είναι πολύ καλό. Εναλλακτικά το http://www.amazon.co.uk/Book-C-Programming/dp/0201183994/ Για C σε UNIX (αφού έχεις μάθει C), υπάρχει το http://www.amazon.co.uk/Unix-Programming-Environment-Prentice-Hall-Software/dp/013937681X/ Γενικά πάντως, μένω μακριά από μεταφρασμένα βιβλία! φιλικά,
V.I.Smirnov Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το βιβλίο των Κ&R έχει ξανασχολιαστεί εδώ. Απορώ πώς είναι δυνατόν να συστήνεται όχι μόνον σε αρχάριους αλλά και γενικά. Eίναι από τα πιο ακατάλληλα διδακτικά βιβλία για C που υπάρχουν και δεν προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ σε σχέση με άλλα. Στην εποχή του (30+ χρόνια πριν) ήταν από τα λιγοστά που υπήρχαν και αυτός είναι ο λόγος που συναντάται σε τόσο πολλές αναφορές και στη βιβλιογραφία. Οι λόγοι που προτείνεται διαρκώς είναι ιστορικοί - κάποιοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν ! Aς μας πει κάποιος τι παραπάνω προσφέρει από άλλα μεταγενέστερά του ή σύγχρονα βιβλία (τι λιγότερο είναι ολοφάνερο.) Ούτε ως βιβλίο αναφοράς έχει κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί στα υπόλοιπα, το αντίθετο μάλιστα. Όποιος το συστήνει σε αρχάριους δεν ξέρει να διδάσκει και δεν φαντάζομαι ότι αρχάριος έμαθε κάτι ουσιαστικό από αυτό... Υπάρχουν ασύγκριτα καλύτερα βιβλία για εκμάθηση της C και σίγουρα τέτοια είναι και τα δύο πρώτα που έδειξες. Μακριά απ' αυτό... -
mtsouk Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 @V.I.Smirnov - Γνωρίζεις C; - Πώς έμαθες; φιλικά,
V.I.Smirnov Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ξέρω C++. Δεν ασχολήθηκα ειδικά με την C, την ξέρω στο βαθμό που χρειάζεται για να κατανοώ κώδικα. Πέραν αυτού, επιμένω στα όσα είπα. Για αρχάριους που ξεκινούν, το βιβλίο των K&R έχει ότι ακριβώς ΔΕΝ θα ήθελαν : σύντομη ή ελλιπής ανάλυση σημαντικών εννοιών, δύσκολο ύφος, λίγα παραδείγματα, δεν έχει οδηγίες/τεχνάσματα για συνήθη πρακτικά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι αναγνώστες (ειδικά οι αρχάριοι) κλπ. Για προχωρημένους, δεν περιέχει τίποτε ενδιαφέρον ή εξεζητημένο ή που δεν μπορεί να βρεθεί αλλού, ενίοτε και πολύ καλύτερα. Ως αναφορά επίσης δεν έχει τίποτε ξεχωριστό, δεδομένου ότι σύγχρονα βιβλία έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για βασικά (και μη) πράγματα. Τι του βρίσκουν και το λιβανίζουν δεν μπορώ να καταλάβω - μάλλον δεν έχουν δει κανένα άλλο για να έχουν μέτρο σύγκρισης. -
spectoras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 εσυ smirnov πιο βιβλιο 8α προτινες σε εναν αρχαριο που να ειναι μεν μεταφρασμενο αλλα οι μεταφρασεις των εννοιων να μην ειναι χαλια .γιατι αμα στο μελλον απο οτι ακουσα παω να γραψω προγραμμα σε compiler μπορει να βλεπω λεξεις και να μην ξερω τι σημαινουν λογω της λαθος εκμαθησης μ απο το βιβλιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Εγώ πάντως από αυτό έμαθα τα βασικά της C:Link και ενώ δεν είχα καμιά επαφή με προγραμματισμό πριν το πανεπιστήμιο(ήμουν θετική) κατάφερα να καταλάβω τη γλώσσα πολύ καλά.
jeconom Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Τον οδηγό της C που προτίνει ο nicktamias τον είχα και εγώ, ήταν αρκετά καταννοητό. Έχε υπόψη σου ότι δεν πρόκειται να μάθεις τα πάντα από ένα βιβλίο, απλά θα το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις κάποιες βασικές γνώσεις και μετά θα το αφήσεις. Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις είναι αφού διαβάσεις τα βασικά (και κυρίως γράψεις μόνος σου αρκετά προγράμματα - ασκήσεις) να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι πιο δύσκολο. Οπότε μην κολλάς σε πιο βιβλίο θα πάρεις. Αν ασχοληθείς και στο μέλλον με τον προγραμματισμό θα πάψεις να ψάχνεις βοήθεια από βιβλία και θα γυρίσεις στο δίκτυο (google). Κατά συνέπεια αν ξέρεις καλά αγγλικά θα σε βοηθήσει στο μέλλον αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα λόγος. Ξεκίνα από ένα ελληνικό και όταν χρειαστείς κάτι παραπάνω το ψάχνεις, μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αρχάριοι είναι ότι προσπαθούν να μάθουν την καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού με το καλύτερο βιβλίο και τον καλύτερο τρόπο. Μην τρως τέτοια κολλήματα, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Ξεκίνα απλά και αν σε τραβήξει ο προγραμματισμός θα τσουλήσει μόνο του.
spectoras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 σας ευχαριστω πολυ και θα ακουσω την συμβουλη σασ και 8α παρω αυτο το βιβλιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.