Προς το περιεχόμενο

θολή γραμματοσειρά και στις δυο οθόνες

mousteris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια, ελπίζω να πέτυχα σωστό μέρος για το "θέμα" μου.

Αγόρασα πριν απο καιρό μια M2362D ως τηλεόραση-δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή. Από την πρώτη ματιά κάτι δε μου άρεσε στα γράμματα(σε χρήση ΠΑΝΤΑ ως monitor)! όπου είχε κείμενο το έβλεπες κάπως θολό να το πω... ενώ η παλιά μου 19" και 4:3 τα έδειχνε όλα σωστά! και τα έριχνα στη κάρτα γραφικών κ.α.

Τώρα όμως άλλαξα κουτί-υπολογιστή και πλέον το πρόβλημα των θολών γραμμάτων επεκτάθηκε και στην παλιά -L1950SQ- !!!!

drivers έχω περασει, της κάρτας γραφικών επίσης, πράμμα....

Μήπως έχετε καμιά καλή ιδέα πριν μου βγούν τα μάτια;

Δημοσ.

Αν έχεις τα windows7 κατά 99% ευθύνεται το cleartype που βγάζει ότι νάνε φίλτρα στα γράμματα,πειραματίσου μαζί του ή βγάλτο εντελώς να δεις που θα έχεις την καλλίτερη απεικόνιση.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο elf είναι πολύ πιθανό και ακολούθα τη συμβουλή του πειραματίσου με τις ρυθμίσεις του clear type. Κι εγώ έπαθα σοκ στην αρχή από τη μετάβαση xp-vista σε 7 το συνήθισα βέβαια τελικά. Ίσως ρυθμίζοντας το μόνιτορ ή μέσω των ρυθμίσεων του control panel της κάρτας σου προσπαθήσεις να πετύχεις μεγαλύτερη αντίθεση να βοηθήσει.

Δημοσ.

Ναι για windows 7 μιλάω.. 'εχω παιξει με το cleartype αλλά προκοπή δεν είδα...

με τις ρυθμίσεις των οθονών έπαιζα χθες, χωρίς κανένα θεαματικό αποτέλεσμα!

Πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι οτι θα το συνηθίσω ε;

Δημοσ.

με dvi καλώδιο και με native resolution έτσι?

Σωστός ο Χαράλαμπος ( :P ).

Αρκετός κόσμος, θέλει μεγάλα γράμματα και εικονίδια και αντί να ρυθμίσει big icons και dpi, ρίχνει την ανάλυση σε sub native τιμές. Με τις CRT αυτό μπορούσες να το κάνεις σχεδόν αναίμακτα, αλλά οι tft δεν scallάρουν σωστά στις non native αναλύσεις ;)

Δημοσ.

με dvi καλώδιο και με native resolution έτσι?

εεε αν και δε γνωρίζω τι είναι το native resolution(ψαρωτικό ακούγεται), όπως προανέφερα έχω δυο οθύνες. Μια με dvi και μια με vga και μάλσιτα με το ίδιο "πρόβλημα".

εν κατακλείδι : 2 διαφορετικές οθόνες, 2 διαφορετικές συνδέσεις, 1 κάρτα γραφικών

Δημοσ.

Native είναι η ανάλυση που έχει από την φύση της η οθόνη, για την M2362D είναι 1920 x 1080 και για την L1950SQ λογικά 1280x1024 ;) Αν τις έχει ρυθμισμένες σε χαμηλότερη ανάλυση είναι λογικό να βλέπεις "περίεργα" ;)

Δημοσ.

Native είναι η ανάλυση που έχει από την φύση της η οθόνη, για την M2362D είναι 1920 x 1080 και για την L1950SQ λογικά 1280x1024 ;) Αν τις έχει ρυθμισμένες σε χαμηλότερη ανάλυση είναι λογικό να βλέπεις "περίεργα" ;)

αααα οχι! σε κανονικη αναλύση ειναι κάθε οθόνη... ηταν απ τα πρωτα που "επαιξα"

Δημοσ.

Οπότε δεν είναι λάθος ανάλυση (native έχεις) δεν είναι παρεμβολές (παίζει και σε DVI) δεν είναι λάθος ρύθμιση των monitor (πειραματίστηκες, θα πάτησες και το auto) δεν είναι λάθος Hz (μάλλον τα έχεις settάρει)... τι μένει; Η κάρτα γραφικών μένει - η οποία είναι η ...;

Δημοσ.

ναι έχω ασχοληθεί με όλα τα παραπάνω. η κάρτα μου είναι η asus HD 5570 (1GB k DDR2)

Αμα είναι tv που την χρησιμοποιείς σαν οθόνη pc πρέπει να κατεβάσεις το sharpness στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.

Το sharpness ή οπως αλλιώς λέγεται στην τηλεόραση σου οπως και το contrast εχουν υπερβολικές τιμές για να παίζουν ωραία το τηλεοπτικά σήμα, με αποτέλεσμα σε λειτουργία pc το μαύρο κείμενο σε λευκό και τούμπαλιν να δείχνει κακάσχημο.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να νομίζεις πως παίζεις native αλλά στην πραγματικότητα να μην παίζεις native.

Στις lg ας πούμε native 1980x1050 και ενα προς ενα pixel εχεις με την κάρτα ρυθμισμένη 1980x1050 @ 50hz (τόσα herz είναι η lg μου) και με την ρύθμιση στο aspect ratio απο το τηλεκοντρόλ στο just scan.

Αυτά που σου λέω είναι κόλπα και εμπειρίες 5 χρονών HTPCά. :mrgreen:

Ρίξε contrast και sharpness και βεβαιώσου πως όντως παίζεις native!!!

Δες εδω με default settings της lg lh3000 με sharpness μαμά 90%

5532202039_b759ab6d76_z.jpg5532786008_96dc3e3518_z.jpg

Και εδω με το sharpness μειωμένο στο 50% (σε κανονικές συνθήκες το εχω στο 55 αφού χάνεις και κάτι με το κατέβασμα του sharpness... παρατήρησε το καθρέφτισμα του δρόμου στo φτερό της scaglietti )

5532199835_0c3d4fddd2_z.jpg5532787614_5cc29cdf5e_z.jpg

Πιο σημαντικό απο όλα όμως είναι να βεβαιωθείς πως παίζεις όντος σε native resolution οπως προανέφεραν τα παιδιά.

Η μείωση του sharpness αντιμετωπίζει τα προβλήματα ειδώλων στις γραμματοσειρές και pixelιάσματος σε φωτογραφίες, εικόνες και σχήματα κάνοντας κάτι σαν antialising και blending των χρωμάτων, δίνοντας ωραίο crisp digital αποτέλεσμα οπως βλέπεις στις κάτω photos και η επίτευξη native ανάλυσης που είναι θέμα καθαρά δοκιμών με τους drivers της κάρτας ώστε να ταιριάξουν με τις ρυθμίσης της οθόνης καταπολεμά την ενοχλητική θολούρα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού.

Υποθέτω πως πριν αντιμετωπίσεις το πρόβλημα είχες ή nvidia ή έπαιζες με onboard intel.

H ati είναι λίγο ζόρικες σε περίεργα monitor configs...

Δημοσ.

λοιπον... μετά από ώρα στο Menu, (αφού με έψησες φίλε yiannis_1) πρόσεξα πως στην οθόνη του υπολογιστή (στη 1024 που ειναι σκέτο Monitor), μέτριο contrast μαζί με μπόλικο φωτισμό ηρεμεί κάπως το φενόμενο... στην άλλη o,ti και να έκανα προκοπεί δεν είδ., Αλλα δε με νοιάζει και τόσο μια που την έχω μονο για ταινίες αλλιώς ειναι τηλεόραση (προς το παρόν).

πάλι όμως δεν είναι καλά.. αλλα καλύτερα μετά απο τα λεπτοπειράγματα. Όμως σίγουρα κρύβεται εκει το κακο;

ΥΓ: ναι! μια ωραία, τίμια nvidia

Δημοσ.

Μηπως η καρτα ειναι gainward ή Palit ??

Λαθος μου ,ειπες εχεις asus

Ποιο τροφοδοτικο εχεις?

μισό λεπτό να δω τα σκονάκια μου.... DEER 500W γιατί όμως;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...