Προς το περιεχόμενο

Με ποια γλώσσα/framework υλοποιώ το web service που θέλω?

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Λοιπόν παιδιά η ιστορία έχει ως εξής:

έχω έναν αλγόριθμο που κάνει κάποιες ενέργειες στο κείμενο txt αρχείων

Θέλω να φτιάξω web user interface όπου ο χρήστης θα μπορεί π.χ να κάνει upload το δικό του txt αρχείο και μετά μέσω του αλγορίθμου να του επιστρέφω το τροποποιημένο txt αρχείο. Επίσης θα ήθελα να φτιάξω και κάποιο πεδίο με editor όπου ο χρήστης έχοντας ανεβάσει το αρχείο να μπορεί να δει το περιεχόμενο του.

Δεν έχω εμπειρία με web development οποτε κρέμομαι απο τα χείλη σας.

πως μπορώ να υλοποιήσω αυτά που ζητάω με τον πιο αναίμακτο τρόπο?

ruby on rails θα κάνει για αυτή τη περίπτωση που περιγράφω?

σε Python υπάρχει κάποιο webframework που να μπορώ να υλοποιήσω αυτά που ζητάω?

thank you!!!

Δημοσ.

Αυτό που λες μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο, δεν υπάρχει λόγος για ένα εξειδικευμένο framework, απλά θέλεις να φτιάξεις 2-3 αρχεία (ενέργειες):

- Ένα αρχείο για τη σελίδα με το upload.

- Ένα αρχείο για την σελίδα με τον editor.

- Ένα αρχείο που θα καλείτε όταν ο χρήστης πατάει το κουμπί upload για να στέλνει πίσω το τροποποιημένο txt.

Ομολογώ ότι δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα για κάποιο framework. Αν έχεις εμπειρία με python τότε το ποιο δημοφιλές framework είναι το django.

Αν έχεις γενικά εμπειρία από προγραμματισμό δοκίμασε php, είναι αρκετά απλή. Δεν θα πρότινα ruby γιατί έχει αρκετά απότομο learning curve(πρέπει να διαβάσεις αρκετά πριν αρχίσεις να γράφεις κάτι της προκοπής).

Δημοσ.

Καλησπέρα. Στο πνεύμα της απάντησης του jeconom θα κινηθώ κι εγώ.

Έχω την εντύπωση ότι τα web frameworks, σε σχέση με την χρήση σκέτης της υποκείμενης γλώσσας που χρησιμοποιούν, ενδείκνυνται ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις που θα γραφτεί και θα χρειαστεί να συντηρείται και να επεκτείνεται μελλοντικά μπόλικος κώδικας σε κάποιο πιθανώς εκτεταμένο project, με πολύπλοκο frontend και backend. Το project που περιγράφεις (αν και ομολογουμένως, δεν ξέρουμε τα specifics) φαίνεται να είναι αρκετά απλό σε απαιτήσεις και σε έκταση κώδικα. Μήπως σε αυτήν την περίπτωση είναι αμφίβολη η χρησιμότητα ενός web framework;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Λοιπόν παιδιά η ιστορία έχει ως εξής:

έχω έναν αλγόριθμο που κάνει κάποιες ενέργειες στο κείμενο txt αρχείων

Θέλω να φτιάξω web user interface όπου ο χρήστης θα μπορεί π.χ να κάνει upload το δικό του txt αρχείο και μετά μέσω του αλγορίθμου να του επιστρέφω το τροποποιημένο txt αρχείο. Επίσης θα ήθελα να φτιάξω και κάποιο πεδίο με editor όπου ο χρήστης έχοντας ανεβάσει το αρχείο να μπορεί να δει το περιεχόμενο του.

Δεν έχω εμπειρία με web development οποτε κρέμομαι απο τα χείλη σας.

πως μπορώ να υλοποιήσω αυτά που ζητάω με τον πιο αναίμακτο τρόπο?

ruby on rails θα κάνει για αυτή τη περίπτωση που περιγράφω?

σε Python υπάρχει κάποιο webframework που να μπορώ να υλοποιήσω αυτά που ζητάω?

thank you!!!

γεια σας και πάλι,

Για αυτό που ζητάω ποια είναι η πιο λογική επιλογή γλώσσας?

PHP? Κάτι άλλο?

Δημοσ.

Επειδή η PHP είναι πολύ δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού για web development, ως αποτέλεσμα υπάρχει διαθέσιμη μία πληθώρα tutorials, βοηθητικών βιβλιοθηκών κλπ. για όλες τις ανάγκες. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, θα σε καλύψει στην υλοποίηση αυτού που ζητάς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...