Προς το περιεχόμενο

πως κανουνε εγκατασταση windows 98?

panos0100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια θελω να εγκαταστησω τα windows 98 για να θυμηθω τα παιδικα μου χρονια ο δισκος πρεπει να ειναι φατ32 ή ntfs? και πως ξεκιναει η εγκατασταση? μπορειτε να με βοηθησετε? ευχαριστω

• Moderators
Δημοσ.

Fat32 θα χρειαστεις, αλλα αν το κανεις μονο για δοκιμη και τις αναμνησεις, δεν το κανεις σε ενα virtual μηχανακι?

Κατα τ αλλα κανεις boot απο το cd και ακολουθεις την διαδικασια του format-εγκαταστασης. Δεν θυμαμαι να επαιζε κατι με εξτρα drivers.

Δημοσ.

Φίλε θέλει να ξεκινήσεις με δισκετούλα που φορτώνει τα driver για cd,αν δεν έχεις πειραγμένο bootable cd δηλαδή,αν σκέφτεσαι να τα περάσεις σε σύγχρονο μηχάνημα θα αντιμετωπίσεις πάρα πολλά προβλήματα αφού το 98 δεν μπορούσαν καν να φανταστούν το τι θα έχουμε σήμερα.

Δημοσ.
Κατα τ αλλα κανεις boot απο το cd

Νομίζω μόνο με δισκετούλα ξεκινούσε και την έδιναν μαζί με τα '98, αν θυμάμαι καλά μετά τόσα χρόνια. Νομίζω πως το CD δεν ήταν bootable.

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω μόνο με δισκετούλα ξεκινούσε και την έδιναν μαζί με τα '98, αν θυμάμαι καλά μετά τόσα χρόνια. Νομίζω πως το CD δεν ήταν bootable.

Παιζει να ηταν τα SE, δεν θυμαμαι και γω οπως ειπα και στο προηγουμενο post. Σιγουρα ειχα cd (πειραγμενο) το οποιο απλα εκανα boot και ξεκινουσε κανονικα το install. Το θυμαμαι γιατι ειχα ξεσκιστει στα format μεχρι να πετυχω τα partitions, loader κλπ για να δοκιμασω το linux. Το cd rom ηταν hitachi-κατι νομιζω, no idea αν επαιζε ρολο. Σιγουρα θυμαμαι για τα 95 οτι ηθελαν δισκετα και οπως λες πρεπει να ταν μαζι με το γνησιο cd στο σακουλακι, αλλα για τα 98 δεν παιρνω κανενα ορκο, μονο οτι θυμαμαι απο τον δικο μου δεινοσαυρο/pc.

Δημοσ.

Εγώ είχα γνήσια 98 SE και θυμάμαι πως είχε και δισκετούλα μέσα. :-)

Υ.Γ. ...η οποία πολύ πρόσφατα έφυγε δανεική και αγύριστη και μιας και μου το θύμισες θα τη ζητήσω πίσω γιατί τη θέλω για αναμνηστικό μουσειακό έκθεμα, μαζί με τα γνήσια CD που έχω. :-D

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ είχα γνήσια 98 SE και θυμάμαι πως είχε και δισκετούλα μέσα. :-)

Ισχυει αυτο που λες

The "Microsoft Windows 98 for PCs Without Windows" product. This version is available on CD-ROM. A Windows 98 Startup disk is included with the product.

Με λιγο googling βλεπω οτι μπορει να γινει integration στο δισκακι των 98. Υποθετω πως ειχε εφαρμοσθει στο δικο μου πειραγμενο cd και γι αυτο δουλευε απευθειας

http://www.msfn.org/...ivers-batchinf/

Εστω και μπολικα χρονια μετα θα ριξω ενα τιμητικο kudos σε οποιον ειχε φτιαξει το δισκακι μου, μου εσωσε αρκετο χρονο-αν προσθεσω ολα τα format-smile.gif

Την δισκετα των 95 την εχω οντως ακομα,παιζει να αξιζει τιποτα?grin.png

Δημοσ.
Εστω και μπολικα χρονια μετα θα ριξω ενα τιμητικο kudos σε οποιον ειχε φτιαξει το δισκακι μου, μου εσωσε αρκετο χρονο-αν προσθεσω ολα τα format

Τώρα αυτή τη κακιά κουβέντα με το φορμάτ γιατί την είπες; Θες να πεις κάτι; Θες μήπως να υποννοήσεις πως κάθε τρίτη μέρα (ή τρίτη ώρα; δε θυμάμαι καλά...) κάναμε φορμάτ; :mrgreen:

Την δισκετα των 95 την εχω οντως ακομα,παιζει να αξιζει τιποτα?

Ε, άμα έχει αυτοκόλλητο κυριλέ απάνω από τη μητέρα Microsoft (ωραία το είπα) που να δείχνει τη γνήσια προέλευση, έχει μια... συναισθηματική αξία. Σε 20 χρόνια δε θα έχουν σωθεί αρκετές, οπότε σκέψου να τα δείχνεις αυτά στα παιδιά σου (ή τα παιδιά άλλου, δεν έχει σημασία), δε θα κοιτάνε με απορία και θαυμασμό; Χα!

• Moderators
Δημοσ.

Τώρα αυτή τη κακιά κουβέντα με το φορμάτ γιατί την είπες; Θες να πεις κάτι; Θες μήπως να υποννοήσεις πως κάθε τρίτη μέρα (ή τρίτη ώρα; δε θυμάμαι καλά...) κάναμε φορμάτ; :mrgreen:

Νεοι gpu drivers-->"θα πεταει το μηχανημα τωρα"-->reboot-->no signal-->λαβετε θεσεις,cd ανα χειρας,go go go...rolleyes.gif

Ε, άμα έχει αυτοκόλλητο κυριλέ απάνω από τη μητέρα Microsoft (ωραία το είπα) που να δείχνει τη γνήσια προέλευση, έχει μια... συναισθηματική αξία. Σε 20 χρόνια δε θα έχουν σωθεί αρκετές, οπότε σκέψου να τα δείχνεις αυτά στα παιδιά σου (ή τα παιδιά άλλου, δεν έχει σημασία), δε θα κοιτάνε με απορία και θαυμασμό; Χα!

..πωωωω.γερασαgrin.png

@panos0100

Sorry για το hijacking του thread, ελπιζω να το βλεπεις μεσα απο virtual machine και τον internet explorer 5happy.gif

Δημοσ.

Μη κοροϊδεύεις ρε... :mrgreen:

Νεοι gpu drivers-->"θα πεταει το μηχανημα τωρα"-->reboot-->no signal-->λαβετε θεσεις,cd ανα χειρας,go go go...

Με έκανες και γελάω μόνος μου. Ρε συ, ακριβώς κάτι τέτοιο σκεφτόμουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και συγκεκριμένα "τώρα έγινε τέλειο, δε θα τρέχω αύριο για φορμάτ". Και μετά από καμιά εγκατάσταση τίποτα δοκιμαστικών προγραμμάτων, άιντε πάλι από την αρχή...

Η φάση είναι πως κάποια στιγμή το είχα δει και σα σπορ το φορμάτ (ειδικά όταν έβαλα για λίγο Me) και κράταγα και χρόνο, να δω πόσο γρήγορος είμαι.

Υ.Γ. Δε το χαλάσαμε το θέμα γιατί ήδη απαντήθηκε και είναι εκ φύσης νοσταλγικό.

• Moderators
Δημοσ.

Και μετά από καμιά εγκατάσταση τίποτα δοκιμαστικών προγραμμάτων, άιντε πάλι από την αρχή...

Το τι "tweaks", super duper προγραμματα ειχα δοκιμασει (ηλιθια και μη) απλα για το "λιιιιιιιγο ακομα"..(θυμαμαι ακομα ενα x-κατι που ειχε οντως πολυ internal ρυθμισεις των windows.Beta tester με τα ολα του ειχα γινει.Edit,εχει site ακομα!)

Και φυσικα ουκ ολιγες φορες μονο tweaks δεν ηταν. Αραγε ποσο καιρο θα αντεχαν τα 1.8-3.2 gb των σκληρων σε τετοια μεταχειριση?grin.png

Η φάση είναι πως κάποια στιγμή το είχα δει και σα σπορ το φορμάτ (ειδικά όταν έβαλα για λίγο Me) και κράταγα και χρόνο, να δω πόσο γρήγορος είμαι.

So so so truerolleyes.gif

Aπο απορια, υποθετω πως το vmware και το virtual box, κανουν boot κανονικα απο iso των 98/95 και δεν περιμενουν τιποτα drivers, σωστα? Κανεις που να το κανε προσφατα?

Δημοσ.

Χμμ, μόλις δοκίμασα 95 και 98 αυθεντικά CD (σε Vrtual PC) και τελικά τα 95 δεν μπουτάρουν και τα 98 μπουτάρουν και από το CD. Είχε σίγουρα και δισκέτα μέσα το θυμάμαι, αλλά τελικά το CD των 98 SE όντως είναι bootable. Δε θυμάμαι αν σε κάποια μηχανήματα ή καταστάσεις η δισκέτα ήταν αναγκαία, πάντως έχει επιλογή από το CD για εκκίνηση του setup στα 98. Οπότε Gi0 μάλλον παίρνεις το δίκιο σου πίσω... ^_^

Πάω για νάνι.

• Moderators
Δημοσ.
Οπότε Gi0 μάλλον παίρνεις το δίκιο σου πίσω... ^_^

Who cares, thanx for the memorieshappy.gif

(..downloading SE)

Δημοσ.

γεια σας παιδια θελω να εγκαταστησω τα windows 98 για να θυμηθω τα παιδικα μου χρονια ο δισκος πρεπει να ειναι φατ32 ή ntfs? και πως ξεκιναει η εγκατασταση? μπορειτε να με βοηθησετε? ευχαριστω

Πριν αρχίσεις τα πειράματα δες αμα υποστηριζει το hardware σου τα win98. Ωραίες οι αναμνήσεις αλλα υπάρχει περιπτωση να μην μπορεις να χρησιμοποιησεις τοσο παλια εκδοση των windows σε καινουργιο hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...