johnyb98 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει έλεγχο σε μητρική; Να μπορώ να δω αν κάτι δεν πάει καλά (υπολειτουργεί); Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τόσο γενικό. Έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο;
johnyb98 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, υπάρχει ένα προβληματάκι. Περιγράφω την κατάσταση. mobo:ASUS P5G-MX cpu:Intel Celeron 430 1,8GHz RAM:DDR2 SDRAM 512MB 667MHz VGA:ATI RADEON HD 2400 PRO 16x και υπάρχει και μία onboard της ASUS (η οθόνη συνδέεται στην 16x) HDD:IDE ExcelStor 80GB DVD-RW:IDE Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής ξεκινάει, διαβάζει το BIOS, δείχνει στην startup screen τα χαρακτηριστικά, στη συνέχεια μαύρη οθόνη και το λαμπάκι του σκληρού ανάβει συνέχεια. Μου είχε δώσει το pc ο φίλος μου πριν 5 μήνες και αυτό που έκανα ήταν: - Έλεγχο του σκληρού δίσκου (detailed):test passed - BIOS update (επιτυχές) και - αλλαγή καλωδιοταινίας. Αυτή που είχε από την αγορά το pc ήταν πολύ τσαλακωμένη. Είναι τέτοιο το case που πρέπει να στριφογυρίσεις την ταινία για να τη συνδέσεις σε HDD και DVD-RW ορισμένα σαν master και slave αντίστοιχα. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση στο εσωτερικό του case. Τέλος πάντων, καταφερα να βάλω ολοκαίνουρια καλωδιοταινία και χωρίς να τσακαλώνει πουθενά. Χθες, και μετά από 5 μήνες (αρχές Οκτωβρίου του το είχα ξαναφτιάξει) ξανακάνει τα ίδια και χωρίς να βάλει χέρι κανείς στο pc. Έτσι, εντελώς ξαφνικά. Μου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μητρική. Επίσης, σκέφτηκα μήπως γίνεται κάποιο μπέρδεμα με το BIOS και τις δύο κάρτες οθόνης. Αλλά αν το μπέρδεμα όντος υπάρχει, το παρουσίασε έτσι ξαφνικά; Ποιά η γνώμη-βοήθειά σας;
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δοκίμασες να συνδέσεις την οθόνη στην Onboard και έκανε το ίδιο;
johnyb98 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Όχι, αυτό δεν το δοκίμασα. Αλλά, μπορεί έτσι ξαφνικά, μετά από 5 μήνες, να γίνεται κάποιο conflict; Αν υπήρχε conflict, δε θα είχε σήμα η οθόνη μέχρι να μπω στο BIOS και να κάνω κάποια ρύθμιση, ώστε να απενεργοποιήσω ή την on-board καρτα ή το pci-x slot και να του επιστρέψω τον υπολογιστή. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Βέβαια, υπάρχει και το άλλο παράδοξο. Μόλις έφερε το pc στο σπίτι μου και σύνδεσα τη δική μου οθόνη στην pci-x, άνοιξε με την πρώτη!! Τί λέτε για όλ' αυτά; Πάντως υπάρχει και αυτό το κοινό στοιχείο από τις δύο φορές που ήρθε ο υπολογιστής στο σπίτι μου:Και τις δύο φορές, συνδέοντας τη δική μου οθόνη, άνοιξε κατευθείαν. Και την πρώτη, χωρίς να κάνω καμία από τι διεργασίες που περιέγραψα. Μήπως, τελικά, φταίει κάτι στη οθόνη του;;; Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω. Έχει μία παλιά CRT 15". Μπορεί λόγω παλαιότητας να έχει πιά αρχίσει να οδεύει προς οριστική διακοπή λειτουργίας και ανά μη τακτά χρονικά διαστήματα να χάνεται το σήμα της, και για να ξαναλειτουργήσει αυτό που πρέπει να γίνει είναι αποσύνδεση-επανασύνδεση του D-SUB 15 DIN καλωδίου από τη VGA. Έτσι, τελικά, μπορεί να μην έχει πρόβλημα ούτε η μητρική, ούτε ο σκληρός, ούτε η καλωδιοταινία, κ.λπ. κ.λπ. Άλλωστε, τα γεγονότα, όπως τα παρουσίασα, αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Δηλ. η αλλαγή του τόπου λειτουργίας του υπολογιστή, οπότε και η σύνδεση άλλης οθόνης στη VGA, και πριν την επέμβαση στον υπολογιστή (είτε σε επίπεδο h/w, είτε σε s/w), είχε ως αποτέλεσμα τη φόρτωση των Windows XP αμέσως. Ποιά η άποψή σας πάνω σ' όλ' αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.