Προς το περιεχόμενο

Wordpres - Από HTML σε Wordpress theme

anta_n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και κάποιες ώρες προσπαθώ να κάνω κάτι που στην αρχή μου φαινόταν trivial αλλά τελικά δεν είναι και ότι πιο απλό υπάρχει. Έχω ένα site το οποίο είναι γραμμένο σε απλή html και προσπαθώ να το κάνω Import στο Wordpress, προκειμένου να μπορώ να αλλάζω τα πεδία του μέσα από τη κονσόλα διαχείρισης του wordpress.

το site είναι γραμμένο σε απλή html, αλλά έχει χωρισμένα header, footer και content, όμως στο CSS του τα tags δεν είναι ίδια με αυτά που έχουν τα άλλα templates του Wordpress. Ψάχνοντας για να δω πως θα το κάνω, το μόνο που έχω βρει είναι ένα άρθρο το οποίο λέει ότι πρέπει να κόψω τα html αρχεία σε sections και να τα βάλω σε πειραγμένα αρχεία υπαρχόντων template.

Προσωπικά μου φαίεται μάλλον πρόχειρος τρόπος, οπότε εδώ θέλω τα φώτα σας. Το έχει κάνει κανείς; Παίζει κανένα εργαλείο να το κάνει μόνο του;

Δημοσ.

Τα δύο απόλυτα ολοκληρωμένα video tutorials είναι τα:

1.creating-and-editing-custom-themes από Lynda.com

2.the-best-psd-to-html-to-wordpress-video από nettuts

πλην όμως και τα δύο δεν είναι δωρεάν, βέβαια αν ψάξεις σε σκοτεινά μέρη κάτι θα βρεις.

Επίσης χρήσιμα μπορεί να σου φανούν τα:

1.how-to-build-your-own-wordpress-theme

2.wordpress-theme-and-page-template-builders

Ελπίζω τα αγγλικά σου να είναι καλά, γιατί θα τα χρειαστείς.

Δημοσ.

Βασικά αυτό που ψάχνω δεν είναι να δημιουργήσω νέο template (το έχω). το πρόβλημα είναι ότι το έχω και δεν θέλω να το ξαναφτιάξω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώσω να το στήσω από την αρχή;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα σου, ίσα ίσα το ότι το έχεις έτοιμο είναι καλύτερο, απλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τον κώδικα σου (html και css) στο templating system του wordpress. Τα λινκ που σου έδωσα, θα σου φανούν χρήσιμα, στην ουσία για το πως τα html και css αρχεία σου θα είναι κατάλληλα για το wordpress (παρέβλεψε τα σημεία που έχει για το πως δημιουργεί το site και επικεντρώσου εκεί που πρέπει).

Πολύ φοβάμαι πως δεν θα μπορέσεις να το κάνεις αυτόματα, ακόμα και αν βρεις κάποια αυτοματοποιήμενη διαδικασία. Παλιότερα είχα βρει κάτι παρόμοιο για την μετατροπή html σε drupal theme, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, οπότε η όλη διαδικασία έγινε με το χέρι.

Δημοσ.

Όταν έκανα τη πρώτη μου πρακτική σε μία εταιρεία, με έβαλαν να κάνω κάτι παρόμοιο. Το αφεντικό μου αγόρασε to design (html, css and images) από μια εταιρεία στην Ινδία και ήθελε μετά να του το κάνω wordpress template.

Το έκανα ως εξής:

1. Βρήκα ένα παρόμοιο theme για wordpress και το εγκατέστησα

2. Αρχικά με τη πρώτη σελίδα (είχαμε design για 2 σελίδες αρχική και εσωτερική) ξεκίνησα με το header.php και άρχισα να αλλάζω τον HTML κώδικα του με αυτό του design.

3. Συνέχισα με το footer.php και μετά με pages, posts, archives etc.

Γενικά είναι πολύ δουλεία και απορώ γιατί δε παρέγγειλε ένα wordpress theme απο την αρχή.

Ασχημος κώδικας με πολλά, παρα πολλά if ... else

Καλύτερα να μάθεις να κάνεις theme από την αρχή.

Αν ακόμη δε εχεις αλλάξει γνώμη τότε δοκίμασε το pattern μου,

καλή επιτυχία

Δημοσ.

Κι εγώ από αυτά που διαβάζω με βλέπω να ακολουθώ την τακτική σου x_maras. Το μόνο που πρέπει να δω λίγο παραπάνω και δε ξέρω αν θα μου πάρει άπειρο χρόνο είναι το 3. Τώρα έχω ένα αρκετά δομημένο αλλά όχι σε pages, posts, archives, etc. Πρέπει να δω τι είναι το καθένα και να παίξω ανάλογα. Γενικά προβλέπω να μου βγαίνει η ψυχή :)

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, επειδή i 've been there, το πιο εύκολο είναι να βρεις ένα θέμα πιο μοιάζει αρκετά με αυτό που έχεις ήδη σε δομή, το αγοράζεις, το παραμετροποιείς και είσαι έτοιμος. Όσον αφορά για το που να βρεις και το πόσο κοστίζουν, δες στο themeforest και θα καταλάβεις, έχει πραγματικά άπειρα, κάτι θα έχει και για τα μέτρα σου.

Δημοσ.

Εμένα μου πήρε κοντα 2 βδομαδες full time. 70 ωρες αν σκεφτείς ότι συνολικά 1 ώρα την ημέρα είναι τα διαλείμματα.

Δημοσ.

Εμένα μου πήρε κοντα 2 βδομαδες full time. 70 ωρες αν σκεφτείς ότι συνολικά 1 ώρα την ημέρα είναι τα διαλείμματα.

Δημοσ.

Για την ώρα έχω καταφέρει να προτυποποιήσω τα footers και header και είμαι στη φάση που πάω να βάλω το κυρίως περιεχόμενο. Το μόνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι το concept του sidebar. Έχω μια περιοχή την οποία θα χρησιμοποιώ σαν blogrol στην πρώτη σελίδα, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι ενιαία. Υποθέτω ότι αυτή η περιοχή είναι το sidebar, σωστά;

Αυτή πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένη δομή;

Note: ετοιμάζομαι να πέσω στο documentation για να δω τι παίζει αλλά αν έχετε κάποιο γρήγορο hint, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο :)

Δημοσ.

έχω καταφέρει και έχω φέρει σε μια σχετικά καλή κατάσταση το template. Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να κάνω ένα navigation sidebar που να εμφανίζει τις υποσελίδες της σελίδας στην οποία βρίσκομα. Δηλαδή:

Οι σελίδες που είναι δομημένες ως εξής:

Home

Pg1

-SubPage1.1

Pg2

-SubPage2.1

-SubPage2.2

Pg3

Όταν είμαι στο Home θέλω το μενου να έχει τη παρακάτω μορφή

Home

Pg1

Pg2

Pg3

Όταν είμαι στη σελίδα 2 να έχει τη παρακάτω μορφή

Home

Pg1

Pg2

-Subpage2.1

-Subpage2.2

Pg3

όταν ειμαι στην υποσλίδα 2.2 να έχει τη παρακάτω μορφή

Home

Pg1

Pg2

-Subpage2.1

-Subpage2.2

Pg3

και όταν είμαι στην σελίδα 1 να έχει την παρακάω μορφή

Home

Pg1

-SubPage1.1

Pg2

Pg3

Ψάχνω να βρω κάποιο plugin που να το κάνει, τζίφος. Παίζω με το wp_list_pages και δε μπορώ να βάλω υποκατηγορίες κάτω από τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν.

Έχετε κάποια ιδέα για να το φτιάξω κι αυτό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...